×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Филм на Биле Аугуст блести в извънконкурсната програма на „Златната липа“


Филм на Биле Аугуст блести в извънконкурсната програма на „Златната липа“
Общо 45 ленти влизат в извънконкурсната програма на Фестивала за ново европейско кино
17 Май 2019, Петък, 13:44 ч.
Автор: Флагман.БГ

Стартът на фестивала е на 1 юни в 17:30 ч, по червения килим ще преминат куп известни актьори и кинотворци от България и Европа

Общо 45 ленти влизат в извънконкурсната програма на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“ 2019, който ще се проведе от 1 до 5 юни в Стара Загора. Всички те заслужават вниманието на почитателите на седмото изкуство, но ще акцентирамe върху някои заглавия, каза създателят на фестивала, кинорежисьорът Магдалена Ралчева.

Филм на носителя на „Златна палма“ и „Златен глобус“ - Биле Аугуст, е едно от най-любопитните заглавия в този списък. Датският „Щастливецът Пер“ (2018) е впечатляващ филм за млад мъж, който бяга от патриархалната среда на семейството си в Копенхаген, за да стане инженер. Паралелно с обучението си Пер работи по голям утопичен енергиен проект. Бързо се издига в обществото и се кани да се ожени в богата еврейска фамилия. Но детството на Пер продължава да го преследва и неговото догматично семейство не може да приеме новия му живот и еврейска годеница. „Това е тънък психологически филм за това колко силен отпечатък оставя детството и отношението на нашите родители върху живота ни като зрели хора“, коментира Магдалена Ралчева.

Дъщерята на Биле Аугуст пък – Алба Аугуст, участва в друг много любопитен филм от Швеция - „Да се превърнеш в Астрид“  на режисьора Перниле Фишер Кристенсен. Това е историята за младата Астрид Линдгрен, която въпреки очакванията на своето време и религиозно възпитание, решава да пренебрегне обществените норми и да следва сърцето си, превръщайки се в един от най-вдъхновяващите разказвачи, в който целият свят се влюбва.

Великата френска актриса Фани Ардан блести в лентата на Надир Мокнеш „Лола Патер“ (2017). Сръбското кино пък ще ни плени с филма на Боян Вулетич „Реквием за госпожа „Й“ (2017.) Главната героиня планира самоубийство, след като съпругът ѝ е загинал преди година и тя не може да се справи с проблемите на семейството си. Но дали ще го направи...

Испанската лента „Книжарницата“ (2017) на Изабел Койшет разказва историята на млада жена през 50-те години в Англия, която решава да отвори книжарница в малък град, поднасяйки изненадващо културно пробуждане, като излага няколко скандални за времето романа, между които „Лолита“ на Набоков. Това предизвиква културен шок в догматичното градско общество.

Руската комедия „Вангоговци“ (2018) на режисьора Сергей Ливнев е била в спор с „Глинената яма“ кой от двата филма да влезе в конкурсната програма на фестивала, но в крайна сметка е надделял филма на Вера Глаголева. „Вангоговци“ разказва историята на известен диригент и сина му, който винаги е бил в сянката на талантливия си баща. Но се случва нещо, което кара двамата да потърсят път един към друг.

„Най-добрият“ (2017) е полски игрален филм на режисьора Лукаш Палковски за изпълнената с необикновена сила история на Йежи Гурски, завършил „Маратона на смъртта“ и поставил световен рекорд, спечелвайки титлата „Железен човек“ в една от най-трудните еднодневни спортни надпревари в света. Този рекорд не би бил възможен, ако в неговия живот не са присъствали две жени...

Датският документален филм „Непознатият“ (2017) на режисьора Никол Нилсен Хорани е създаден по действителен случай върху историята на най-известния измамник в Дания. Любопитно е, че в него играе бившата му приятелка, която също е била измамена от него. И, въпреки че не е професионален актьор, тя прави забележителна роля във филма. „Непознатият“ е направен толкова майсторски, че зрителят трудно може да определи дали е игрален или документален, коментира Магдалена Ралчева.

Стартът на фестивала е на 1 юни в 17,30 часа, когато по червения килим ще преминат куп известни актьори и кинотворци от България и Европа, а в залата на Старозагорската опера ще последва церемонията по откриването на „Златната липа“ 2019 и прожекцията на първия филм.
 




В категории: Лайфстайл


България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори