×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радикално: Нинова поиска БСП да напусне Народното събрание


Радикално: Нинова поиска БСП да напусне Народното събрание
Г-н Борисов или поемете отговорност, или заявете, че сте изморен и дайте път на други хора, призова лидерката на БСП
17 Февруари 2019, Неделя, 11:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Повод за призива й са промените в изборните правила и отказа на управляващите да сменят ЦИК

Корнелия Нинова предлага депутатите на БСП да напуснат Народното събрание. Тя заяви това на днешния Национален съвет на партията (т.нар. пленум).

По думите й това би било крайно решение, затова то следвало да се обсъди.

Причина за предложението й са промените в изборните правила, както и решението на управляващите да не сменят Централната избирателна комисия (ЦИК).

Нинова предлага БСП да напуснат парламента, докато не се върнат старите правила за преференциите, не се отменят останалите поправки в Изборния кодекс, свързани с обжалването пред съдилищата и докато не се предпримат действия за смяната на ЦИК.

„Някои могат да го определят като крайно решение. Знам, че има различни мнения в партията по този въпрос. Но аз ви предлагам едно предложение, решение от Изпълнителното бюро, моля да го обсъдим, моля спокойно да си кажете мнението, накрая ще го решим заедно, но ще изразя нашето мнение и моето лично убеждение. Предлагам парламентарната група на БСП да напусне парламента“, обяви Нинова.

По думите й върховният орган в държавата се ползвал с 8% доверие.

„Вместо там да се коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии“, заяви още лидерката на БСП.

В това соцпартията нямала място. Нищо от алтернативите на БСП не се приемало.

Дебатите в парламента били жълти и обидни.

Управляващото мнозинство било съставено от „Обединени патриоти“, ГЕРБ, ДПС и „Воля“.

„Поставяме на управляващите няколко условия, ако решим Националният съвет, групата и БСП да напуснат българския парламент, а те са избор на нова Централна избирателна комисия, отмяна на гласуванията – срамните, позорни и среднощни гласувания от онзи ден; връщане на преференцията на равнището, на което беше преди гласуването онзи ден и започване отново на дебата за машинното гласуване; връщане на правото всеки български гражданин да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна жалба. Това са нашите условия. Ще подложим това на дискусия, разбира се, но търсим вашата подкрепа, защото моментът в България е изключително важен. Виждате какво недоволство има от тези решения, които не касаят една или друга партия“, аргументира се Корнелия Нинова.

Тя заяви още, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов вчера е признал, че са зависими от ДПС, които спасили правителството.

БСП също получили оферта за „пазарлъци“, но те отказали и трябвало да се гордеят с това.

Нинова засегна и още няколко теми.

Тя цитира критично становище на бизнес организация, което се противопоставя на промените в наредбата, изискващи подмяна на касовите апарати.

Лидерката на БСП разкритикува бездействието на управляващите и за случая с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, както и по казуса с прането на пари от Венецуела през българска банка.

Според нея не е удачно и дистанцирането на премиера Бойко Борисов от скандала „Ало, Банов съм“ и от промените в изборните правила.

„Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, което се случва и във вашата група и решенията на мнозинството и като премиер на страната, или просто заявете, че сте изморен и не можете повече да правите това и отстъпете пътя за предсрочни избори и да дойдат и партии, и хора, които могат не само да стабилизират държавата, но и да й дадат друг път за развитие“, призова Корнелия Нинова.

 

 


В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
Vyn
19.02.2019 12:28:22
0
0
Sega da napusnat i dareniqta koito neftozavoda im darqva redovno
21.
До 20
18.02.2019 00:05:34
0
3
Споко, един и същ е, но пък e с тежка мозъчна недостатъчност.
20.
Мафията ГЕРБ
17.02.2019 19:41:51
2
4
Много герберски дебили в тоя сайт...
Заслужавате си мизерията и просташкото Оправление на боко и цвък !
19.
До 16 и 17
17.02.2019 17:54:41
1
4
Те ГЕРБ не са краднали и стотинка .
DMS : ГЕРБ . Да им съберем някой лев че те хич не са крали.
18.
"БСП против България
17.02.2019 16:21:45
9
8
Основната теза е, че се конфискува накраденото от Бенчовци, Митьовци , Ветковци, Вълчовци, Манчовци, Мунчовци и т.н. до Ниновци! Мутренски и мафиотски пари с куфари, подготвени за изнасяне милиони към Вирджините! Това че сте прости и верни на БСП, не е причина да сте злобни и гадни , като настъпана финансово змия Импексова!Р.Овч преди години Ви каза: Не разбрахте ли, че ще ставате по-бедни, а ние по-богати? Мазохистичните мечти на БСП за повторение на Лукановата и Виденовата зима, могат само с психологична шизофрения, предизвикана от Чумата Импексова да се обяснят!
17.
Лукановата и Виденовата зима
17.02.2019 16:19:39
10
5
Най-голямата и болка е ударите над спонсорите на БСП+Радев! Мечтите и за власт се спихнаха! Успехите и в ликвидирането на БСП са големи! Остана само тревогата за кешовите плащания към БСП, но и за това Кирето Контрабандиста е намерил решение, нали има опит в изнасяне на куфарчета с пари! Това е причината 80 дупетата от "БСП против България" да тръгнат по света с куфарчетата! В момента се използва депутатския имунитет на БСП за да се изнасят капиталите към офшорните зони! Ако НАП,ДАНС и ГДБОП искат да увеличат приходите към хазната, да се проверяват всички наред, особено депутати на БСП, когато излизат от България!
16.
Ударена е финансово и в САЩ ще бяга при сенчето
17.02.2019 16:14:41
8
8
Няма какво да се чудите, защо пак ще има бюджетен излишък! Конфискувани са много пари за фалшиви плащания, идва ред и на офшорките, тогава ще изпищи Йончева,Нинова,Славуца и много други далавераджии! Сривът на Търговския Регистър бе повод да се направи финансова разбивка на свързаните фирми и фирмите без явен собственик! Така се заобиколи разрешение от Съд, което ДАНС нямаше да получи, т.к. доста от Съдиите са също в кюпа! Целият масив от данни за транзакции и фиктивни плащания се нищи в момента и се очакват още удари по финансовите спонсори на БСП и Радев! За това е тази паника в редиците на Червените Мобифони! Успех на Бойко в това благородно дело!
15.
гггггггггггггггг
17.02.2019 16:13:41
8
7
ами кой те спира, защо тогава го заявяваш пред всички медии
според мен нежелае, просто си говори
14.
пешев
17.02.2019 15:24:04
3
6
https://fakti.bg/bulgaria/361902-rumen-radev-otnovo-e-v-mejdunarodna-izolacia
13.
Мечтател
17.02.2019 14:37:20
13
9
Вземи си чантата, шапката, гащите и напусни. Вземи си всички червени човечета и право в Африка. И не се връщайте!!!
12.
хаха
17.02.2019 14:31:30
13
10
Дам нормално да се махат. Сега дано да забранят необразованите цигани да не могат да гласуват и тогава нинова на кой ще дава по 50 лв на глас незнам . само за това цялата партия трябва да бъде разстреляна.
11.
Коминтерн
17.02.2019 14:15:40
12
5
Мир ще има и то скоро.БСП и БКП/разбирай ГЕРБ/?заедно срещу Макрон...Всички там са генетични комунисти....
10.
петьо
17.02.2019 14:14:13
11
15
не съм вярвал, че ще подкрепя комунисти но с тези промени в изборният кодекс, герб сами ще си отрежат клона на който стоят и насила ще ни хвърлят към тях. Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му стори.
9.
От всички постове без два разбирам, че:
17.02.2019 13:48:16
11
14
Не сме Народ, не сме Народ, а мърша..., която иска боко тиквата да я краде и мачка !
8.
Мари
17.02.2019 13:44:28
14
15
Депутатите от БСП да напуснат парламента с тяхната лидерка.Изморихме се да им слушаме глупостите.Не сме толкова наивни,за колкото ни мислят.
7.
ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА НАПРАВО !
17.02.2019 13:37:17
13
14
Така ще имаме шанс да се оправим .
6.
Бойко
17.02.2019 13:36:48
13
16
Ма, Курнелийо, ма като не ти се стои у парламенто, ко са натискаш, ма. Утре на изборите пак шси първа кипра. Ем нещеш, ем се хилиш на плакато пръва да бъдеш. Бутнат те кумунетата у парламенто(щото и за друго никакъв чеп не става от тебе) ти одиш да излагяш от него. Оти ма Курнелийо? Аз викам туй са цигански номера.
5.
Да се маха
17.02.2019 13:34:19
12
14
Прав Ви път!
Да се махат, и без това не вършат работа и за 5 стотинки. Еднопосочен билет за Северна Корея, ама и от там ще ги изгонят. Най - голяма измет в държавата БКП
4.
Винету
17.02.2019 13:21:33
10
11
"заявете, че сте изморен и не можете повече да правите това"

За съжаление приватизаторката на Техноимпекс от с. Крушовица (за първи път) е права. Кратуната отдавна тежи като воденичен камък на собствената си партия. Отдавна трябваше, както му беше подсказал Симеонов, да се оттегли като почетен председател (подобно на Доган) и да не вреди повече. Но селският му манталитет (от с. Банкя) и нарцисизмът му надделяват и вероятността да се превърне в И. Костов №2 е много голяма. И оня беше дотегнал на хората и се надяваше те пак да гласуват са СДС, защото иначе комунистите ще дойдат на власт, ама не позна. И сега по същия начин Кратуната зорлем ще набута комунистите във властта. Той впрочем ги беше поканил да управляват заедно, но Корнела му плю в сурата.
АЗ, АЗ, АЗ, филия с маз, банкялийске п.....с.
3.
Хайде де,само плашиш червените гарги!
17.02.2019 12:58:32
12
11
Мокра мечта за управление на лакомите, алчните и тъпите!Да има триумф на Войнстващата Чалгарска Посредственост! Едно е да искаш, друго е да го можеш, а съвсем трето и четвърто е да го направиш!България пак да стане опитен полигон за леваци, левичари и кьорави чалгари!Радев живее с мисълта,че е непризнат син на Тодор Живков, защото и визуално си приличат, за това мисли че му се полага България по наследство!Славчо се изживява като Баджанака му, значи му се полага и на него :)Осата Мая Костинбродска ще съдейства за амнистия на братя Галеви и на високи постове като министри ще бъдат назначени! Такива ще са и останалите назначения, чалгари закопчани Апаши и разпостранители на "брашно", обещали са безплатни доставки на Славчо и Радев!
2.
Турчин
17.02.2019 12:54:28
10
12
Не на русчиите комунисти доносници предатели от говурското дпс
1.
Мафията ГЕРБ
17.02.2019 12:32:14
17
21
Нинова!!!, отдавна трябваше да напуснете тази Герберска кочина, наричана парламентЕ .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори