×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йончева разследва "къщата на Борисов" в Барселона, а БСП зове да осъдим авторитарния му режим


Йончева разследва "къщата на Борисов" в Барселона, а БСП зове да осъдим авторитарния му режим
Разследването на Йончева "за къщата на един политик в Барселона" и това, че тя го осъдила, са сред причините за репресията срещу нея, твърди Нинова
25 Януари 2019, Петък, 09:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Съпротивителните сили на обществото са под тест, обяви Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната си група


Скандалът около повдигнатото обвинение на депутата-журналист Елена Йончева продължава да се разгаря. 
Соцлидерът Корнелия Нинова днес направи обръщение към българските граждани в парламентарна декларация от името на „БСП за България”.

Тя припомни думи от 2017 г. на прокурора Иван Гешев, че в модела „КТБ” са разкрити връзки на политици, които са получавали нерегламентирано пари в брой по нареждане на Цветан Василев. Въпреки призива на БСП тези политици да бъдат обявени публично, до момента това не се случило. За сметка на това било повдигнато обвинение на „колегата и журналист Елена Йончева”.

За пет години обаче никой около разследването „КТБ” не бил чувал за името на Йончева. Тя нито веднъж не била разпитвана.
И естествено стои въпросът - защо сега на нея се случва това. Защото това е политически процес, а не наказателен. Защото това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България, на оградата с Турция, „Кумгейт” в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди за лъжа. Това е причината Елена днес да е поставена на тази репресия”, обяви Корнелия Нинова.
Припомняме, че политикът, когото Елена Йончева осъди и за когото изтече анонимно разследване в интернет за къщата в Барселона, е премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Йончева преди няколко месеца каза, че се заема с казуса „Барселона”.
Корнелия Нинова отново потвърди, че БСП и парламентарната група застават зад колежката си и ще ползват всички средства да я защитят.

Но от днес започвали да привличат и международна подкрепа – щели да изпратят писма с пълната информация за случващото се до посолствата на ЕС, до Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите, до „Репортери без граници”, които по думите на Нинова „ни отредиха ужасното 111-о място по свобода на медиите по време на управлението на Бойко Борисов”.

Въпросът обаче не бил просто за защита на Елена Йончева. Той бил симптоматичен за няколко неща.
Корнелия Нинова продължи обръщението си към българите: „КТБ е ярък пример за задкулисие, сливане на власт и пари, на мафия и управление и истинските виновници няма да бъдат разкрити и наказани. Те стоят и сега, отзад, в това задкулисие и продължават да доразграбват КТБ, за която вие платихте от джоба си. Това е моделът на прехода, който за съжаление продължава и днес и на който от две години предлагаме да сложим край. Това обаче е и трети въпрос не за Елена Йончева, а за държавността, защото грубо потъпква принципа за разделение на властите. Изпълнителната власт използва част от съдебната за политическа репресия. Това са последните опити на една авторитарна власт да използва всички мерки, за да се спаси. Това е образ и на друг елемент на правовата, демократична и конституционна България - да се отнеме всяка свобода на словото, на различното мнение, да се накаже този, който критикува и има смелостта да показва корупцията на властта.”

По думите на Нинова - това е и тест за съпротивителните сили на нашето общество.
Благодаря на Съюза на българските журналисти, благодарим всички от името и на Елена на Клъстер за свободно слово, благодарим на хилядите хора, които ни се обадиха на нас и на нея, за да изразят подкрепата си.
Вие показахте, че обществото има съпротивителни сили. Можем заедно не само да осъдим авторитарния режим на Борисов в България! Можем заедно да го отхвърлим”
, каза в заключение лидерката на БСП.

В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
18
Коментара по темата
18.
Хасаноглу
02.03.2019 23:22:39
0
0
Аз съм турчин от Силистра и духа българки
17.
*********
27.01.2019 22:30:47
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
16.
До 2
26.01.2019 11:28:50
0
3
Сакън, не пипай Падишаха, че ще стане патаклама. Ако не беше втнически турчин, щеше да е най-успешния Министър Председател. Вижте само каква структора от фирми изгради. Прав е като каза, че той и само той разпределя баницата. Боко, Курнелия и патрЕотите само могат да му дишат прахта.
15.
дядо Йоцо
26.01.2019 11:01:57
3
2
Йончева защо не си остана в журналистиката.Ами няма вече кой да ти финансира прищявките.И сега цял ден повтаряш едно и също като папагал.
14.
Много ясно
25.01.2019 17:04:48
5
7
Че е политическа поръчка нали сигналът срещу Йончева е подаден от трима депутати от ГЕРБ От това по- политическо здраве му кажи!
13.
До 12
25.01.2019 15:32:13
2
5
Този пръст да го вдигнат така както им е знака, и после у червения гъс!
12.
Do 9
25.01.2019 15:19:24
6
5
Само гледай как скапаните червени тролове ти дават пръст надолу
11.
Я пак ти
25.01.2019 15:18:00
5
4
Те пък БСП са кротки агънца. Хайде стига вече. Всички са крадци и измамници, някои го правят с финес...
10.
Дернев
25.01.2019 14:44:24
2
5
За случая е права, но тябва да се маха и да дойде .К. Паскалев да постави всички на мястото им.
9.
Демократ
25.01.2019 14:38:10
9
5
Мръсна, червена ПАСТАРМА!
Злобно куче, в панделата ти е мястото. В сливенския при мангалите!
8.
СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ
25.01.2019 13:24:20
6
6
СХЕМАТА ""КОЙ""ДЕБЕЛАНЧО ПОСТАВЕНИЯ ПРОСТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРСАТА ПО ТАЙНИ СМЕТКИ!!!!БОРИСОВ В МОМЕНТА НЯМА НУЖДА НИТО ОТ КЪЩИ НИТО ОТ ОСТРОВИ ИМА НУЖДА ДА ИНВЕСТИРА В ПЕЧЕЛИВШИ ФИРМИ С ИЗПЪЛНИТЕЛ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА!!!! В МОМЕНТА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОСПОРИ ВЛАСТТА///ТЕЗИ КОИТО НАПИРАТ СА ОЩЕ ПО ""ИЗЛАДНЕЛИ"""/// ТОЙ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИ САМ САМО ПРИ СМЯНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ВИЖДАЙКИ ЗАПЛАХА ЗА ""СХЕМАТА"" ИЛИ АКО ""НЯКОЙ"" НЕ ИНВЕСТИРА ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ ЗА ДА ДОЙДЕ БСП НА ВЛАСТ//В МОМЕНТА ЛИПСА ТАКЪВ МЕРАКЛИЯ///ЗАТОВА БСП СЕ СТРЕМИ ДА ""ИЗЛЪЖЕ""ЕЛЕКТОРАТА ХА НАНО АМА НАДАЛИ хахаИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ НА ПРИНЦИПА ПО МАЛКОТО ЗЛО ГЕРБ.
7.
СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ
25.01.2019 13:24:20
6
6
СХЕМАТА ""КОЙ""ДЕБЕЛАНЧО ПОСТАВЕНИЯ ПРОСТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРСАТА ПО ТАЙНИ СМЕТКИ!!!!БОРИСОВ В МОМЕНТА НЯМА НУЖДА НИТО ОТ КЪЩИ НИТО ОТ ОСТРОВИ ИМА НУЖДА ДА ИНВЕСТИРА В ПЕЧЕЛИВШИ ФИРМИ С ИЗПЪЛНИТЕЛ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА!!!! В МОМЕНТА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОСПОРИ ВЛАСТТА///ТЕЗИ КОИТО НАПИРАТ СА ОЩЕ ПО ""ИЗЛАДНЕЛИ"""/// ТОЙ ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИ САМ САМО ПРИ СМЯНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ВИЖДАЙКИ ЗАПЛАХА ЗА ""СХЕМАТА"" ИЛИ АКО ""НЯКОЙ"" НЕ ИНВЕСТИРА ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ ЗА ДА ДОЙДЕ БСП НА ВЛАСТ//В МОМЕНТА ЛИПСА ТАКЪВ МЕРАКЛИЯ///ЗАТОВА БСП СЕ СТРЕМИ ДА ""ИЗЛЪЖЕ""ЕЛЕКТОРАТА ХА НАНО АМА НАДАЛИ хахаИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ БЪДАТ НА ПРИНЦИПА ПО МАЛКОТО ЗЛО ГЕРБ.
6.
Герберастите
25.01.2019 13:14:54
6
6
Да не забравите пак да гласувате за нас! На момето в Барселона и отесня къщата, ще трябва нова да купуваме. Трябва ни още един мандат.
5.
.
25.01.2019 12:59:35
6
6
gerb sa nai golqmata mafiq dolu boiko borisov i cvetan cvetanov okradaxa darjavata svalqitegi samo БСП 6TE opravi balgariq dolu gerb mafiq sa gerb
4.
Редник
25.01.2019 12:36:47
4
6
Д бе да еба тъпи гербаджии-комунисти.От Вас по големи комунисти няма,вижда ви се краят, ами после?
3.
Мая
25.01.2019 12:28:12
9
5
той Борисов е прост като вас,че сега ще си купи къща и то в Барселона-ама вземайте си редевно хапчетата!Разнищихте имотите на Плевнелиев в Гъция,сега почнахте Борисов!Да ама не!
2.
Падишаха
25.01.2019 12:20:25
4
8
Да влезе в затвора и да върне откраднатите милиарди
1.
n
25.01.2019 12:03:20
9
9
mr6o,nikoi ne te vzima naseriozno i teb i partiikata ti su6to kato gey stanishev bsp umre
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори