×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гранд Хотел и СПА Приморец изпраща една пълна със събития 2018-та година


Гранд Хотел и СПА Приморец изпраща една пълна със събития 2018-та година
Гранд Хотел и СПА Приморец изпраща старата и посреща новата година със стилен, запомнящ се празник
28 Декември 2018, Петък, 15:05 ч.

Вижте богатата програма, която 5-звездният хотел предложи на всички любопитни за различни изживявания

2018 година донесе на Гранд Хотел и СПА Приморец и Бургас много вълнуващи срещи. Сред тях, всеки можеше да познае своето изкушение - и да му се отдаде без угризения.

Годината стартира с първата за Бургас вечеря на сляпо: "Тайна вечеря". Тя поднесе на любопитните кулинарните традиции на България в нов прочит. Какъв е вкусът на храната, когато едно от сетивата ти - зрението - е приглушено със специална маска? Разбраха десетки гости. Останаха доволни.

Февруари в Приморец предложи първото книжно изкушение за годината - дипломираният клиничен психолог, семеен терапевт, сексолог Наталия Кобилкина и нейната книга "33 дни до мечтата". Събитието бе не просто презентация на четивото, а съчетание с лекция "Спри да мечтаеш и започни да действаш!" Залата бе изпълнена до краен предел с дами и господа, дошли да се срещнат с популярната дама. Срещата бе определено запомняща се и включваше непрестанна интеракция с публиката, подплатена с фин хумор, закачки и откровени разговори в приятелска среда.

После, както си му е ред, Гранд Хотел и СПА Приморец празнува любовта - със специално събитие "Let's Get PRIM: La Vie En Rose Valentine's Night". Цялостната концепция бе обвързана с родината на шансоните, Густав Айфел, Матис, Реноар, Шагал и Едит Пиаф: Франция. Музиката бе жива и омагьосваща - в изпълнение на шармантната Елена Сиракова, учила поп и джаз пеене при Етиен Леви и Камелия Тодорова. Менюто представи достойно френската кухня - в 4 степени, носещи имената на знакови български любовни песни.

В края на февруари, Гранд Хотел и СПА Приморец се превърна в сцена на красотата - и по-точно на най-голямото благотворително ревю на Бургас: Lady's Fashion Trends. Инициатор на модния ивент беше Йовита Георгиева - Кралица на Бургас и първа подгласничка на Мис България за 2017г., а водещ - Гери Дончева. Събитието беше със силен фокус върху местния моден бранш, който показа бляскаво последните тенденции в грима, прическите и бижутата, официалните и булчински тоалети и спортно-елегантните облекла. Забележително!

Март в Гранд Хотел и СПА Приморец, започна с изложба: "Българският принос в културно-историческото многообразие на Обединена Европа". Експозицията на Научния архив на БАН показва различни документални свидетелства за дейността на българските художници и просветители, автобиографични и биографични документи, ръкописи на трудове, дневници, мемоари и спомени на наши учени, държавни, обществени, културни и военни дейци. В продължение на седмица - от 9 до 16 март, всички любопитни бяха добре дошли да се запознаят с нея.

После, дойде време за кино - и "София филм фест на брега". Събитието е част от бургаската културна сцена от 2003г., стартира седмица след откриването на фестивала-майка в столицата и показва най-доброто от него. Гранд Хотел и СПА Приморец подпомага ивента, като част от инициативите си, насочени в посока развитие културния потенциал на Бургас.

Красотата отново шества в елегантните пространства на 5-звездния хотел с Мисис Бургас 2018. Морският град избра своята най-красива омъжена дама на бляскаво събитие, с водещи Гери Дончева и музикалният редактор и водещ в БНР Георги Янакиев. С короната се окичи Вержиния Иванова - Финансов директор на бургаската болница, майка на две деца и красива и омайна дама, успяла да съчетае успешно семейство и кариера.

Последният ден от март доведе в Бургас Маестрото - самият Стефан Данаилов. В Гранд Хотел и СПА Приморец той представи биографията си - "Романът на моя живот", написана в съавторство с Георги Тошев. Популярният журналист и продуцент също присъстваше на събитието. Емоционалната среща обаче, не беше само литературна. Излъчи се и документалният филм "Монолог", посветен на Ламбо. Лентата е с режисьори Ема Константинова и Георги Тошев. Публиката посрещна - и изпрати - Стефан Данаилов на крака, а срещата беше повече от паметна.

Април бе време за смях - и кулинария, в главната роля - Катето Евро. В Средиземноморски ресторант "Салини", Гранд Хотел и СПА Приморец тя представи своята книга "Тетрадка за рецепти и спомени" със специална вкусна вечер. За гостите си, тя приготви избрани свои рецепти. Беше забавно - и разбира се, много вкусно.

22 април е денят, в който Бургас посрещна традициите и културата - включително кулинарни - на Южна Корея. Специалният ден започна с концерт "Ритъмът на Корея", който напълни Държавна Опера Бургас до краен предел. Вечерта продължи в Гранд Хотел и СПА Приморец в компанията на посланик Н. Пр. Шин Бунам, неговата съпруга Ким Джиън и почетният консул на страната за Бургас - Йосиф Спиридонов. Изложба фотографии, уловили кътчета от екзотичната държава посрещаха посетителите. Наред с тях, бе експозирана и богата колекция изящни бижута, дело на съпругата на посланика Ким Джиън. Вечерта продължи с вкуса на Южна Корея. Най-популярните специалитети от страната, на своите гости предложи шеф Лии Йонгил, с асистенцията на екипа на ресторантите на Гранд Хотел и СПА Приморец.

През юни Бургас отбеляза Международния ден на сушито със специална тематична вечер. Тя включваше богата палитра японски салати и суши специалитети, предложени на блок маса, за да може всеки да опита различни изкушения. Автори на вкусната вечер бяха шеф Ивелин Кръстев и цялото кулинарно войнство от ресторантите на 5-звездния Гранд на Бургас.

Юли преобрази Бургас в Холивуд. Край басейна в елегантната градина на Гранд Хотел и СПА Приморец, гостуваха многобройни бургазлии и гости на града, преобразени като свои любимци от малкия и големия екран - или с общ  дрескод: Hollywood. Звуча филмова музика, вихрени танцови изпълнения превзеха сцената, хвърчаха тапи шампанско, блестяха автентични диаманти, а новото BMW X4 имаше ексклузивна предпремиера. Блясък, разкош и после по още от същото - точно както на празненствата в Меката на киното.

В края на месеца (юли) в Бургас новата си книга представи Георги Господинов. "Всичките наши тела" е уникална по своята същност - защото събира свръхкратки разкази - един от друг по-любопитни. Публиката слуша, пита - получи своите отговори, както и разбира се - автограф.

Август върна Бургас в Златните години на джаза с Мишо Йосифов и Марина Господинова, Милен Кукошаров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Атанас Попов – барабани. На събитието от концепцията Let's Get PRIM звучаха най-великите парчета на едни от най-големите имена в джаза - Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк  Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат „Кинг“ Кол, Ета Джеймс, Рей Чарлз. Имаше и класни питиета - и виртуозно меню. Нищо по-малко.

Октомври донесе в морски Бургас фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Нескромно казано, това е културният шедьовър с инициатор и организатор Гранд Хотел и СПА Приморец. Под шапката си в дните от 8 до 13 октомври форумът събра изкуствата - и ги покани, заедно с творците на знакови бургаски локации. Бургазлии и гостите на града видяха премиерно за Бургас театралния спектакъл "Хората от Оз" на Яна Борисова. На бургаска сцена дебютира и концерт-спектакъл BG Vintage, който донесе богати емоции и настроение с популярната българска музика от XX век в нови аранжименти на Михаил Йосифов. Имаше и литературни премиери и четения, филмови прожекции на документално и късометражно кино, винена дегустация с топ-сомелиер, фотоизложба, изложби картини, арт инсталации, пластики на родни и чужди творци. Бургас гледа, попива, смя се, ବ¬плодира, попита за още. Патрон на Порт Прим Арт Фест за 2018 бе Татяна Лолова, която не просто размиваше публиката - а буквално озаряваше с присъствието си всяко събитие.

Своя премиера като част от концепция "Приморец чете" през октомври 2018 има и дългоочакваният роман на Мария Лалева "Живот в скалите". Книгата е уникална по своята същност. Цитати от нея бяха споделяни хиляди пъти, още преди излизането на четивото от печат. Историята е на ръба между философията и притчата. Всеки от героите има свой специфичен глас и изказ и неговата истина допълва цялостната история. Конферентна зала "Ахело" в Гранд Хотел и СПА Приморец посрещна Мария Лалева и стотици нейни читатели. Разговорът беше откровен и близък. Автографите - задължителни.

В последните дни от ноември в Бургас гостуваха великите АББА. На 29 в Гранд Хотел и СПА Приморец Георги Тошев представи своята книга "MAMMA MIA! Филмът. АББА. Продължението“ и документална лента „Историята на АББА. PS”, посветени на легендарната четворка. Събитието привлече многобройна публика, която имаше възможност да види какво се случва с Бени Андершон, Ани-Фрид Люнгстад, Агнета Фелтског и Бьорн Улвеус след разпускането на групата. АББА нашествието в Бургас продължи и на следващия ден, когато най-популярната банда от 70-те оживя в музика в пиано бар "Приморец".

Декември започна с футболни страсти. Биографията си в Бургас представи една от най-големите родни футболни звезди - Димитър Бербатов. Съавтори на "По моя начин" са дамата, начело на едноименната фондация на спортиста - Димитрина Ходжева и Найден Тодоров. Предговорът на четивото е от самия сър Алекс Фъргюсън. Стотици фенове на Бербатов получиха автограф и се снимаха със знаменития футболист.


После, отново бе ред за кулинарни приключения - от Masterchef клас. Техни автори бяха Николай Попов и Станислав Райчев от последния сезон на формата. Те са виновниците за специална вечер Let's Get PRIM: "Италия среща България". Всеки от тях приготви две от степените в менюто. От отбора на страната-автор на пицата и пастата игра настоящият шеф-готвач в един от най-престижните ресторанти у нас Николай Попов, а за Родината ни се разписа победителят в сезон 2018 на Masterchef Станислав Райчев. Гостите останаха доволни от резултата: перфектен вкус, презентация, изживяване. Точно, както трябва.

На празника на Бургас - 6 декември, Гранд Хотел и СПА Приморец припомня със специална изложба най-ярките имена, които градът е дал на културата, спорта, науката, изкуството. Инициативата носи името "Алея на славата" и през 2018 се проведе за 4-ти път. Експозицията събра най-ярките звезди от бургаската театрална и киносцена - Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Катя Зехирева, Елжана Попова, Хиндо Касимов, Аглика Бояджиева, Димитрина Тенева, Стефан Рядков, Руси Чанев и Невена Мандаджиева. Те бяха представени чрез информация, снимки и реквизит.  Всеки имаше възможността да се докосне до тези творци и да им отдаде почит в дните до 9 декември включително. На официалното откриване на "Алея на славата" публиката присъства на мини-спектакъл "Кабаре" в изпълнение на младежка театрална трупа "Валери и приятели". Изпълнението бе реверанс към всички бургаски актьори, отдали сърцата си на публиката.

Цар Футбол отново превзе Гранд Хотел и СПА Приморец на 16 декември. Този път, гост-звезда  беше най-добрият футболист на България за всички времена - Христо Стоичков. Повод за гостуването на Камата е биографията му: "Христо Стоичков: Историята", написана в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков. Със себе си като изненада-комплимент той донесе и Златната топка. В продължение на над 5 часа, най-великият роден голмайстор раздава автографи и се снима с хиляди хора, дошли да се докоснат до една истинска легенда. Легендарно събитие!

Следващата звезда изгряла на сцената на Бургас и Гранд Хотел и СПА Приморец беше последният истински джентълмен на България - Орлин Горнов. Той представи пред публиката биографията си "По моя начин" в компанията на съавтора на творбата Веселина Паскова. Срещата протече под формата на топъл, близък разговор с присъстващите, които спокойно разговаряха с едно от най-големите имена от родната музикална сцена. Артистът сподели много за себе си - от житейски случки, до житейски максими и афоризми от популярни световни личности. Класа, без компромиси, която днес много рядко се среща.

Гранд Хотел и СПА Приморец посрещна Коледа така, както е редно - с тематична вечеря. Елхата, украсите, зеленината, блясъкът, светлините и подаръците са налични из всички пространства на Гранда, който догодина ще празнува 60 години гостоприемство. Магията е навсякъде.

2018 петзвездният хотел ще изпрати с пищно тържество в компанията на големи родни звезди. Водещ за седма поредна година ще бъде шоуменът Драго Драганов, а за доброто настроение на гостите ще се грижат легендарната група "Сигнал", Елена Сиракова и музикален бенд. За нетърпеливите да "подгреят" новогодишната нощ още от 30-ти грижа ще имат пиано бар "Приморец" и Рафи Бохосян.

Казват, че както започне годината, така ще върви - и приключи. Гранд Хотел и СПА Приморец  изпраща старата и посреща новата година със стилен, запомнящ се празник, съчетаващ в едно традиции и модерно, забава и наслада, радост и веселие. Може би затова, всичко между 1 януари и 31 декември тук винаги си струва, 365 дни в годината - от бляскавите тържества до културните мероприятия. Защото Гранд Хотел и СПА Приморец е изконна история, с бургаски адрес, която все по-отчетливо заявява присъствието си не само на картата на гостоприемството, но и в културния и обществен живот на морския град – в който котки и гларуси живеят в мир и любов, морската храна е винаги актуална, а улиците обличат нови-стари премени, по които хората бързат лежерно за някъде.

В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори