×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Азис превъртя! Имал пророчески сън с Христос, баба Станка разгадала какво означава


10 Декември 2018, Понеделник, 10:38 ч.

Тъмна нощ е надвиснала над Костинброд. Азис, който днес е Кралят на фолка и водещ на „Биг Брадър: Мост Уонтед”, е малко дете, пише Блиц. Събужда се, без причина, и излиза в градината на къщата на баба си Станка, която още тогава е известна гледачка. И в гъстия мрак Васил, както е рожденото му име, успява да различи непознат мъж, облечен целия в бяло.

„Той ръсеше нещо като юфка по земята. Бях доста изненадан и не можех да мръдна от мястото си – тотално зашеметен. След това споделих с баба. Тя ми обясни, че действително съм видял Исус, а това, което той е разсипвал в двора, не било юфка, а манната небесна. Каза, че Христос е благословил къщата ни и днес повече от всякога й вярвам. Благодарение на тази Божия благословия успях да развия таланта си”, разказва Азис, цитиран от "Уикенд". 

По-късно, с всяка негова предприета крачка в живота той ще се уверява, че е богоизбран. Хитовият изпълнител, а вече и тв водещ, го е заявявал неведнъж, при това толкова аргументирано, че е трудно да се прокрадне съмнение. Азис, който е на 40 години, е роден в Сливенския затвор и това не е съзнателно измислена от него стратегия за привличане на общественото внимание, а голата истина. Майка му Гергина била изпратена там от свои, споделяла е самата тя при една от редките си медийни изяви.

Причината е забранената й любов с Троян – бащата на Васил. Връзката им била против правилата, защото тя е от клана на Карадарашите, а той – от този на Цуцуманите. А според неписания закон хора в тези кланове не могат да се съберат в семейство. Семейството на Гергина не я пускало да се омъжи за Троян. И направили всичко възможно да ги разделят. На времето, казвала е тя, не били кой знае колко трудно да се „измисли история” и да я вкарат в затвора. „Но любовта пламна още по-голяма”, отсича Гергина.  

Когато отишла в Сливенския затвор, тя вече била бременна. Искала да абортира, но любимият й Троян казал: „Не!”. Освен това той смятал, че именно с появата на дете двата рода ще се помирят. Оказал се прав, но отнело известно време.  Така Азис се родил в Сливенския затвор. И майка му кръстила Станислав, защото искала да носи съвременно име, а и така проявявала уважение към баба му Станка от Костинброд и другата баба Славка, която е майка на баща му. Като научил, бащата Троян се ядосал и се опълчил.

Няма да е Станислав, а ще е Васил на дядо си, категоричен бил той. Малко след раждането на бъдещия Крал на попфолка в Сливенския затвор пламнала епидемия. Всички деца трябвало да бъдат изведени. Гергина завела новородения Васил при родителите си. Те й предложили да го осиновят и да го отгледат, само и само дъщеря им да не е заедно с Троян. Гергина категорично отказала.  И семейството й отстъпило. Приели зетя.   Васил израснал в София, в квартал „Банишора”, а после в „Света Троица”.

И все пак го наричат Костинбродския славей. Може би защото е прекарвал голяма част от детството си при баба си. Дори е ходил на детска градина там. И се случвало да бяга, тъй като не му харесвало. Именно там и видял във въпросната нощ непознатият мъж, който разсипвал „манна небесна” в двора на къщата им.  

Много спомени го свързват и със столицата. Васил бил едва на 6 години, когато баща му Троян – талантлив музикант, забелязал таланта му и му купил пиано. Дори наели учител, който да го обучава. Освен това бъдещият певец посещавал уроци по английски език, а когато навършил 7-годишна възраст, проявил желание да се запише и в театрална школа. Сам отишъл в читалище „Аура”, платил таксата от 7 лева, които взел тайно от майка си, потвърдил, че уж родителите му били съгласни и започнал репетиции. Първата му и единствена роля била на Дядо Мраз.  

„Моята мечта беше и е да бъда актьор, да играя в театри, да се снимам в киното”, споделя Азис. Само че се отказва от театралната школа в читалище „Аура” едва след първото представление, в което участвал. В пиесата играел Дядо Мраз и за целта го облекли с вехти, червени дрехи, сложили му качулка и му залепили брада от памук с добре познатото на всички пораснали деца тъмнокафяво лепило. Баща му дошъл да го гледа и се гордеел с него. След края на представлението, в което казал с треперещ глас две-три реплики, малкият Васил веднага свалил брадата и се отказал.

„Още тогава усетих една лека дискриминация, разбира се, изключително перфидна. Може би са се опитали да прикрият моя етнос с брадата и качулката – да не се види, че има циганче на сцената”.   И все пак той не се е отказал от мечтата си да стане актьор. А с читалище „Аура” го свързват и приятни емоции. Именно там гледал филма „Кое е това момиче?” с участието на Мадона и още тогава си пожелал да е като нея. До днес Кралицата на попмузиката е негов идол. 

Посветил се на музиката, но не поел по пътя, предначертан от родителите му – музикално училище и кариера на пианист. Васил запява първо религиозни песни. Едва 19-годишен той записва със семейството си първите си песни, възхваляващи Бог. Дори отпечатили и постери на обложката на албума. И малко след това непозната жена се свързва с Азис и му споделя, че дъщеря й закачила въпросния постер на стената в стаята си.

„Една нощ, Господ събудил майката и я накарал да застане под постера. И тогава чула от Бог послание, което трябвало да ми предаде. То гласи: „В ден на напаст, ти ще ме призовеш, аз ще те спася и ти ще ме прославиш!” Ненапразно е тази моя слава, тази популярност, която до ден-днешен не е застивала, с милиметри дори не е спаднала... Това е Божа работа! Аз съм избран от Господ за мисия, още не знам каква, но тя ще бъде много важна за него!”, категоричен е Азис.  

В началото на 1999 г. Васил сключва първия си продуцентски договор с „Маратон рекърдс”. Тогава се ражда Азис – певецът избира псевдонима си от името на главния герой в турски филм. Случайно или не, именно в южната ни съседка се слави днес Азис и изнася концерти пред хиляди свои почитатели. А на времето, когато се прехвърля в компанията „Съни мюзик” на Крум Крумов, бъдещият Крал на фолка пеел и в големи градове, но и в малки населени места, където изнасял рецитали не с оркестър, а с касетофон в тесни читалища, в които бумтели печки на дърва, но и с тях студът бил сковаващ.   През годините Азис някак все съумява да изненадва почитателите си. Той се превръща в една от най-известните и противоречиви личности у нас. И въпреки малките мащаби, в които твори, успява и днес да запази мистерията. Смело експериментира с външния си вид. Стряскал е с женски дрехи, грим, дълги коси и токчета.

През 2006 г. шашна с брак с Ники Китаеца. А след това с развод – оказа се, че всичко е един рекламен трик. Завръщане към визията на мъжкар, която запазва и днес. Стана баща на дъщеря от Гала, с която са приятели деца. И днес заслужено разширява славата си. Дори попадна в класация на „Ню Йорк Таймс” за най-влиятелните музиканти в света. Любопитна подробност е, че тази световна известност му е предсказа от астроложката Оксана Ховарт. „Не правя почти нищо без да се консултирам с нея...

Винаги досега нещата, които Оксана ми е казвала, са били с точност до ден, до час”, споделя Азис.  След куп провокации, последните му песни са социални. А в последния му проект „Позна ли ме?” участва Цветана Манева. Именно с каузата да привлече вниманието към наболели обществени проблеми Азис успява да убеди голямата актриса да участва в клипа към парчето му и днес двамата са близки приятели.  

„Усещам връзката си с него. Ако Господ е направил свой хор от музиканти и певци, то аз съм солистът в този хор. Този, който излиза пред хора и запява най-важното, този с най-красивия, най-мощния, най-силния глас. Господ ме е направил неговия солист, така си го представям. Нямам друго обяснение защо пея по този начин – въздействащо за публиката”, споделя Азис. И допълва, че е чувал певци, които пеят също толкова добре като него. И все пак не са постигнали неговия успех. „Не са докоснати. Господ не е казал: „Ти ще си солист!”… Иначе няма причина да не са известни”, казва Кралят на попфолка. И допълва, че „ако не ти е предначертано от Господ”, каквото и да направиш, няма да постигнеш големи успехи и слава.



В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори