×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова поведе БСП на война с Камарата на строителите, обясни защо не критикува Цацаров


Нинова поведе БСП на война с Камарата на строителите, обясни защо не критикува Цацаров
„Елате и ни извадете 79 души за това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики”
11 Ноември 2018, Неделя, 10:45 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Съдебната система е независима и политиците нямат право да се месят там, коментира соцлидерката


Бурен „пленум” на БСП се очаква днес. Преди заседанието на Националния съвет на партията отново говориха критици на сегашното ръководство.

Необичайно обаче пред репортерите излезе и самата лидерка Корнелия Нинова.
Предизвикахте ме с тия страховити заглавия „Преврат”, „Кървав пленум”, „Взимат главата на Нинова”, та си викам – чакай да сляза, че да ме видите, цяла съм, с глава”, обясни Нинова.

Тя анонсира какво ще се случи днес: „Ще се обърна към всички членове на Националния съвет с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и българските граждани в защита всички на четиримата колеги-депутати, подписали искането до АПИ за ревизия на строителството на магистрали и в защита на Елена (Йончева – б.а.) и Георги Михайлов.”

Припомняме, че тази седмица народни представители от „БСП за България” поискаха от Агенция „Пътна инфраструктура” външна проверка на строителството на важни магистрали и пътища в страната.
Последва реакция на Камарата на строителите, от която настояха за оставките на четиримата депутати, подписали се под искането – Елена Йончева, Христо Проданов, Георги Свиленски и Крум Зарков.

Междувременно главният прокурор поиска имунитетите на Елена Йончева и Георги Михайлов заради разследвания срещу тях.

Днес Корнелия Нинова коментира: „Президентът е прав, като казва, че свободомислието се наказва. Не само се наказва, то просто се тъпче. Потъпкват основни човешки права и свободи и затова ще се обърнем днес към всички български граждани, да защитим тези права и свободи. Абсолютно е недопустимо в правова и демократична държава, бизнес да поставя условия на депутати да не изпълняват основните си правомощия да искат информация и да се борят срещу корупцията.
Обръщам се към Камарата на строителите – знаем колко сте големи и знаем колко сте силни, но има неща, които са по-големи и по-силни от всеки от нас. Това са Конституцията и основните права на българските граждани. Нито ще подават оставки четиримата, нито ще спрат да ходят на работа. Нещо повече – ще внесем отново подписката в АПИ, като ще се обърна днес към всички депутати, които поканих да дойдат, със 79 подписа, не с четири.”

По отношение народните представители на „БСП за България” Корнелия Нинова се обърна към Камарата на строителите: „Елате и ни извадете 79 души за това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики”.

Лидерката на БСП обясни, че на Националния съвет ще бъде предложена още една декларация във връзка с нападките на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов към президента Румен Радев.

Според Нинова, Цветанов е оспорил Конституцията на България. БСП щели да изпратят съответната си декларация „в европейските институции”.

Лидерката на соцпартията бе попитана прокуратурата и Цацаров ли потъпкват свободите с обвиненията към Елена Йончева и Георги Михайлов.
Корнелия Нинова отговори: „Разбирам въпроса ви и желанието ви да се намеся с думи в работата на съдебната система и няма да го направя, защото досега говорихме за демокрация, нали? Съдебната система е независима и политиците нямат право да се месят там. Политиците имат право да изразяват позиция и нашата позиция е, че това срещу Ели и Георги Михайлов се прави заради техните действия като депутати, политици и разследващ журналист.”

Според Нинова нарушенията се доказват в съда, а тя самата имала право на мнение по въпроса.

Лидерката на БСП смята, че потъпкването на свободите е видимо от последната поредица от събития.
„Аз свързвам цялата поредица от събития, които се случиха последната седмица, но то не е само това. Отново атака по делото на Светла Бъчварова, сваляне на имунитета на двамата колеги, заплахата от едрия бизнес, че няма да ни пуска до работа, защото искаме да проверим дали има нарушения или не. Аз го свързвам в една цяла поредица. Изказването на Цветанов, че служебният кабинет, който е конституционно разписано нещо, е нещо вредно… Как при Плевнелиев не беше вредно, а сега, щото е Румен Радев, е вредно? Знаем, че ви е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не може да е основание да оспорвате Конституцията на България”, коментира Нинова.

След въпрос какво мисли за обръщението на президента Румен Радев към нацията по повод 10 ноември, водачката на БСП отсече: „Бих се подписала под всяка дума, казана от него. Споделям напълно казаното.”
Корнелия Нинова обеща, че в бъдещата им партийна телевизия журналистите ще са свободни.

Тя прочела и че щяла да има страшна битка със Сергей Станишев за листата за евроизборите. Днес Националният съвет обаче само щял да одобри процедурите и правилата за номинации.

Атанас Мерджанов по-рано коментира, че заседание на Конгреса на БСП трябва да има всяка година. Тази година обаче нямало да се състои, а то се отлагало за януари 2019 г.

На това Корнелия Нинова отговори, че демократично на последното си заседание Националният съвет на БСП е решил това, макар че тя била на друго мнение.
Лидерката на БСП не отговори защо няма да бъдат допуснати репортери на днешното заседание на пленума.

Един от вътрешните опозиционери Георги Божинов коментира преди пленума, че има опасност БСП да се превърне в авторитарна и лидерска партия и това е неприемливо.



В категории: Политика


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
6
Коментара по темата
6.
пенсионер
11.11.2018 19:56:47
0
1
Днес или утре Тя власта ще я вземе при тази сложна икономическа обстановка в която ни води ГЕРБ въжето и и смазано Но да видим как ще я удържим .Защото има много провокатори каквито сега са в ГЕРБ
5.
Бургазлия
11.11.2018 19:29:22
0
1
Дано Нинова вземе властта, та да се изнесете всички герберастки утайки! Ходете на майната си най-добре!
4.
до 2
11.11.2018 15:27:18
3
8
ако направим за пореден път тази грешка и ги допуснем да вземат властта,аз ще ти кажа какво правим-трябва всичко живо що не е комунист или дпс да се изнасяме от тази територия.тази е луда с картечница и окончателно ще ликвидира и нас,и България.
3.
До 2
11.11.2018 15:20:38
7
4
Едните са майки, другите най-обикновени крадци, чиито кражби водят до трагични последици!
2.
Комунист
11.11.2018 14:05:41
5
9
Валери Симеонов обидил майките-иска се оставка
Елена Йончева обиди всички участници в инвестиционния процес-какво правим?
1.
висок
11.11.2018 13:56:33
5
9
Червената чума пак пали страната! Блокади на пътища, протести уж от името на майки, сега ще платят и на футболните агитки....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори