×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За честта на фамилията Пулеви


10 Ноември 2018, Събота, 02:13 ч.
Източник: бТВ

Портрет на Венко Пулев гледа строго братята от стената на аскетичния им офис в боксовата академия

Те са Пулеви. Фамилия, която често се споменава в обществото ни. Кубрат и Тервел – двама братя толкова различни един от друг. Но толкова здраво, толкова неразривно свързани. Толкова здраво, колкото удрят юмруците им през ръкавиците на ринга.

Кубрат е суперзвездата. Той е човекът, за който медиите наддават. Кубрат обича да говори, умее да е обаятелен и знае, че е харесван. Нищо, че има и такива, които водени от свои си лични подбуди опитват да всеят мрак сред светлината. Кубрат е самото спокойствие и ако закъснее, простете му. Не е нарочно!

Тервел е мълчаливец. Той не е по интервютата. Рядко говори, макар че не отказва, когато го потърсиш. С каменно лице, по което нищо не трепва и в щастливи мигове, и в моменти на пределна концентрация. Тервел е точен като часовник. Тервел е дисциплиниран войник, който не обича около него да се шуми, не му допадат потупванията по рамото.

Те са Пулеви. Фамилия, която често се споменава в обществото ни. Кубрат и Тервел – двама братя толкова различни един от друг. Но толкова здраво, толкова неразривно свързани. Толкова здраво, колкото удрят юмруците им през ръкавиците на ринга.

Кубрат е суперзвездата. Той е човекът, за който медиите наддават. Кубрат обича да говори, умее да е обаятелен и знае, че е харесван. Нищо, че има и такива, които водени от свои си лични подбуди опитват да всеят мрак сред светлината. Кубрат е самото спокойствие и ако закъснее, простете му. Не е нарочно!

Тервел е мълчаливец. Той не е по интервютата. Рядко говори, макар че не отказва, когато го потърсиш. С каменно лице, по което нищо не трепва и в щастливи мигове, и в моменти на пределна концентрация. Тервел е точен като часовник. Тервел е дисциплиниран войник, който не обича около него да се шуми, не му допадат потупванията по рамото.

Тервел закачи около кръста си първия голям колан в професионалната си кариера – този на европейски шампион в полутежка категория. Направи го в типичния си безкомпромисен стил и с инстинкт на безмилостен воин на ринга – брутален нокаут срещу клетия, но така симпатичен с обноските си на джентълмен италианец Леонардо Бруцезе.

Откриваме Тервел там, където в последните 3 години може да бъде намерен ежедневно – в спортния център ПУЛЕВ, който той и брат му откриха със собствени средства през есента на 2015 г.

„Върнах се към работата. Когато човек е наведен и работи, е по-лесно да остане концентриран, здраво стъпил на земята. Не летя. Трябваше обаче да се дистанцирам от хората и от аплодисментите им”, признава последният олимпийски медалист в българския бокс – носител на бронз от игрите в Лондон 2012.

И Тервел, също, както и Кубрат, е наясно, че завистта на хората е неизбежна. На тях се гледа и с друго око. С окото на пресметливия, който брои парите на братята и който си мисли, че те – „едни глупави момчета, които знаят само да се бият, вече са милионери.”

„Никой не е забогатял от последната гала. Кубрат можеше да вземе шестцифрена сума ако беше приел предложението този мач с Фюри да се състои в Англия. Той обаче каза, че ще даде шестцифрена сума срещата да се проведе в България. Така и стана”, разкрива Тервел.

По-малкият от братя Пулеви отваря за нас вратата на офиса – този, в който той и брат му се уединяват, когато не тренират. Няма лукс, нито показност. Един стол, едно бюро и диван.

Но най-важното нещо в тази стая е друго – един портрет на мъж с горда осанка и боксови ръкавици, който е закачен на стената. Мъж с постоянно обърнати към синовете си очи. Нищо, че вече 11-та година може да ги наблюдава само от небето – Венко Пулев.

„Ние не се кланяме на фалшиви герои. Благодарни сме на баща си, че ни създаде и превърна в хората, които сме днес. Били сме на по 7-8 години, когато все още не се занимавахме така активно със спорт и няма никога да забравя какво ни повтаряше: Един ден, когато станете силни боксьори, ще вървите по улицата и хората ще ви сочат с пръст и ще казват за вас: Ето, това са Кубрат и Тервел Пулеви”, споделя емоционално Тервел.

Днес той иска просто да възпита своите синове в ценностите, които Венко е завещал на него, Кубрат и трите им сестри. Показва ни невероятна снимка – на нея е може би на 3 години, с боксови ръкавици и боксови гащета, на които е избродирано името му – Тервел.



„Книгите бяха 90% от обзавеждането на дома, в който аз и Кубрат израснахме. Не позволявам на никого да ми определя аз какъв да бъда. Аз знам кой съм, колко струвам и какво мога. Това, че не казвам какви книги чета, това означава ли, че не чета? Ако аз не знам цената си, то тогава ще дойде някой, който ще си позволи да ми я постави”, коментира малкият Пулев, който на 35-годишна възраст вече е с две висши образования в джоба, едното от тях юридическо.



Истерията около Тервел и Кубрат не пречи на тях, но притеснява близките им. Големият син на Тервел – Калоян, наскоро се е сблъскал очи в очи със славата на баща си. „Казвам му, че трябва да свикне. За него съм му баща, но за хората аз съм Тервел Пулев”, разказва Пулев, който отдавна е свикнал да носи царската корона.

Със сигурност не е лесно да бъдеш по-малкия брат на Кубрат, но на Тервел това никога не му е проличало. Той достойно си извоюва своето място в обществото и въобще в света на бокса. И за това никой не му е помагал. Това място е извоювано с онези здрави юмруци, за които приживе Венко Пулев е мечтаел синовете му да притежават. Увивал е малките им ръце в детски ръкавици по поръчка и ги е пускал един срещу друг. Но с една изрична заръка: Кубрат никога да не отвръща силно на ударите на Тервел, защото той е по-големият и винаги трябва да го пази, да го подкрепя и да му помага.



Кобрата дори се шегува, че заради тези агресивни атаки на Тервел още от детството е калил защитата си. Но за истината ви е достатъчен един кадър – този от пътя на Тервел Пулев от съблекалнята, през коридора, към ринга в „Арена Армеец”. Тервел върви отпред, Кубрат е зад него. Тервел спира за секунда, публиката го аплодира, Кубрат го потупва по рамото и се оттегля на заден план.

Потупване с почерка на Венко Пулев, който може да бъде спокоен. Синовете му бранят с чест фамилията. И следват неговите завети. В общество, което рядко прощава успеха на успелите.

В категории: На терена , Спорт


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори