×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас остава без филиал на Софийския университет – държавата спира процедурата


Бургас остава без филиал на Софийския университет – държавата спира процедурата
Според закона не би следвало да се разкрива филиал на СУ в Бургас, освен това ще предложа временен мораториум, обясни министър Вълчев
09 Ноември 2018, Петък, 15:15 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Няма законово основание, а и предстои мораториум върху разширяването на мрежата на висшите училища, заявява просветният министър


Образователният министър Красимир Вълчев смята, че идеята на Софийския университет (СУ) да разкрие филиал в Бургас няма да се реализира.

Миналата седмица Академичният съвет на СУ взе решение за разкриване на филиала, съобщиха медии.
От пресцентъра на учебното заведение днес официално потвърдиха информацията пред „Флагман”.

Предстои внасяне на документите в Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА), която трябва да излезе със становище по въпроса. Процедурата няма точно определен срок, но трае около година, заяви началникът на отдел „Информация и връзки с обществеността” на СУ г-жа Боряна Коларова.

Просветният министър Красимир Вълчев обаче обясни, че няма основания за откриване на филиал в Бургас. Той дори смята да внесе мораториум върху разширяване на университетите.

„Предвиждам със закона за изменение и допълнение на Закона за висшето образование да внеса и проект на решение за налагането на временен мораториум върху разрастването на мрежата. Това вероятно ще стане следващия или по-следващия месец. Във всички случаи дотогава процедурата за откриване на филиал на Софийския университет в Бургас няма да е приключила”, каза пред „Флагман” Вълчев.

Той обясни, че тепърва от СУ предстои да внесат документите в НАОА.
Тя е независима от мен, но самата Национална агенция за оценяване и акредитация не би трябвало да оценява положително един такъв проект, тъй като в Закона за висшето образование (мисля, че беше чл. 26в) е записано, че в райони, в които има обучение по съответното професионално направление, не трябва  да се разкриват филиали. А в Бургас имаме две висши училища, които обучават в професионално направление „Икономика”, така че най-вероятно няма да се процедира това решение. Дори и да мине през Националната агенция за оценяване и акредитация, аз няма да го процедирам”, заяви още Красимир Вълчев.

Очаквайте във "Флагман" интервю по темата с образователния министър

В категории: Просвета , Бургас


17
Коментара по темата
17.
До 1 и 2
10.11.2018 10:41:12
1
2
Да го ду...те !
16.
Ясно кат' 2+2=3
10.11.2018 10:07:35
3
6
Правителството и кмета са от една партия. Щом проекта пропадна, значи е било някаква схема за източване. Няма логика да започнат такъв проект без да се подсигурят. Краят е бил ясен предварително, но явно е имало някаква баница.
15.
*********
10.11.2018 06:19:36
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Ранди
10.11.2018 00:58:56
3
6
Не можахте да си разпределите парите ли,ко?
13.
13
09.11.2018 23:32:48
2
12
Като се знае системата за назначаване на държавна служба със връзки или с вдигане на крака ,за какви специалисти и грамотници ми пишете.Никой не назначен на държавна работа ,заради умствените си възможности .Кадърните и умните хора избягаха в чужбина или работят за себе си ,защото имат мозък.
12.
до 11
09.11.2018 23:24:25
2
8
Сега пак са такива пишман висшисти -инженери ,само не знам като умрат хората ,които си имат представа -теоритична и практична тея некадърници какво ще правят и кои ще измисли нещо ново!
11.
до 5
09.11.2018 23:16:38
4
7
Вишист през 80 те -инженер -некадърен ,мисленето на проектите му се извършва от човек със средно-спец. образование ,сглобяването пак от работника .Вишиста гола вода !!!!!!Егати прогреса ,егати и комунистическите вишисти!
10.
do 5
09.11.2018 23:12:05
2
4
грешка в кои
9.
до 5
09.11.2018 23:09:37
2
6
В кой университети изпитите се дават срещу пари ?Що да се мъчим да четем като има по лесен вариант.
8.
до 5
09.11.2018 23:02:26
3
9
И преди и сега университетите са бълвали и бълват неграмотници -доказателството е налице.Управлението на държавата е в ръцете на предишните неграмотници ,дано не се затрие България и новите неграмотници да я стабилизират те поне не са червоугодници.
7.
Охоо
09.11.2018 22:38:37
2
6
Вечв взехте да триете коментарите тотално. Няма коментар, няма проблем.
6.
Ибрикчия
09.11.2018 22:26:28
2
6
Тъкмо бях приготвил документите да кандидатствам! Колко от студентите в България работят това, за което са учили?
5.
ЕЕЕ
09.11.2018 21:40:29
2
19
Най-после едно смислено решение! В България с около 4,5 милиона население има над 50 университета, които бълват неграмотници! Това никъде го няма! А самите университети са търговски дружества! Изпити се вземат(дават) срещу пари! Очаквам и Карнобат или Средец да поискат някой филиал...!!!
4.
Az
09.11.2018 21:31:18
2
8
Г-н Петко Чобанов ще почерпи!!! Не че до сега не е плащал, но сега и сериозен повод има!
3.
Бургазлия
09.11.2018 21:10:28
2
6
Пълно с тапигьози в този сайт
2.
алито
09.11.2018 20:47:43
3
11
А сега кой е най тъпия град за живеене?
1.
Хахахах
09.11.2018 20:20:57
4
16
Ама вие се надявахте че в умрелия Бургас ще открият филиал на Софийския ли? Че то ЛУСКА затвори, камо ли софийския да отвори филиал хахах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори