×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева


Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева
Заедно с първия учебен звънец, детето чува и страшната вест, че „татко му е мъртъв"
17 Август 2018, Петък, 10:01 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимката е илюстративна

Бащата на детето загива след автомобилна катастрофа, изплащат сериозно обезщетение на детето му и едва тогава майката се сеща, че има син


На шокираща история за арогантност, сребролюбие и беозличвост се натъкна Флагман.бг. Става въпрос за 11-годишното момченце Р.С.А. от Карнобат, сираче, което живее в мизерия и лишения, с баба си по бащина линия и е направен опит да бъде "обран" от родната си майка, алармира пред Флагман.БГ адвокат Стефан Кенов.

Бащата на Р.С.А. умира в автомобилна катастрофа, а от изплатеното обезщетение от 100 000 лв. се е облагодетелствала майката, която се връща в ролята си на родител, след като е зарязала собственото си дете още като пеленаче, може би изкушена от сумата.

Бившият депутат, настоящ адвокат Стефан Кенов, представлява бабата и дядото на момченцето. Неговият баща Стефан Асенов се жени за карнобатлийката Златка Д. преди 15-ина години. По време на брака им се ражда единственото им дете - 11-годишният днес Р.С.А.

Едва навършило тримесечна възраст бебето е изоставено от майката, която заживява с друг мъж. Край люлката на малкия денонощно полага грижи бащата. През 2007 г. Стефан и Златка се развеждат.

Причината – дълбоко  и непоправимо разстройство на брака по вина на ищцата. Още тогава Стефан иска от съдът да му бъдат присъдени родителските права, за да продължи да отглежда сина си, както го е правел до момента. Получава отказ от институцията.

И след бракоразводното дело детето расте заедно с бащата Стефан и бабата Стефка, въпреки че родителските права са присъдени на майката Златка. Съдът променя решението за попечителство над малкия едва през 2013 г. в полза на бащата, а причината - безхаберното държание на майката.

Стефан се опитва да даде нормален живот на детето си, но огромна трагедия застига семейството му на 15 септември 2016 година, когато той загива в автомобилна катастрофа. 

Третокласникът Р.С.А заедно с първия учебен звънец, чува и страшната вест, че „татко му е мъртъв. Загинал е в пътен инцидент”.

Според закона, когато единият от родителите почине, правата по отглеждането на детето се прехвърлят към живия родител. И след черния 15-ти септември за Р.С.А., родната му майка продължава да не се интересува от него, твърди адвокат Стефан Кенов.

Той представлява бабата на момчето, която иска от Карнобатския районен съд официално да бъде настанено при нея. През 2017 г. получава разрешение, а на по-късен етап, през октомври същата година, осъжда майката Златка Димитрова, която трябва да заплаща месечна издръжка на непълнолетния от 120 лв.

В същото време обаче майката Златка претендира за обезщетението, полагащо се на сирака Р.С.А. от Застрахователно дружество /ЗД/ „Армеец”, в което е имал полица автомобилът, с който пътува бащата. И успява да си го присвои, при това „законно”.

„Изпратихме писмо до застрахователното дружество и до Софийски градски съд /СГС/, с което помолихме, ако има присъдено обезщетение, то да бъде приведено по сметка на детето. До изясняването на случая бабата двукратно поиска от Дирекция „Социално подпомагане” – Карнобат да се отнемат родителските права на майката. Съгласно закона обаче това може да направи само другият родител, който в случая е починал, директорът на съответното подразделение на социалното подпомагане или районният прокурор”, обясни за Флагман.БГ адвокатът по делото Стефан Кенов.

Молбата на бабата Стефка Велкова остава без уважение от Дирекция „Социално подпомагане” – Карнобат.

„В последствие зам.- председателят на СГС Албена Ботева прие със сърце случая. Върна ни писмо за заведена проверка, че там няма такова дело и сезира председателя на Държавната агенция за закрила на детето. На 27 юли т.г. ни бе оказано съдействие от „Социално подпомагане” – Карнобат”, уточни още адвокатът.

Междувременно по изпълнителното дело за издръжката Р.С.А. е наложен запор на постъпило плащане при Държавния съдебен изпълнител /ДСИ/  в Карнобат на събраните над 7700 лв. дължими суми. ДСИ-то установява произхода на средствата. Оказва се, че това не са пари на майката Златка, спечелени с честен труд. Средствата са от обезщетението за смъртта на бащата на детето, хилядите левове, от които Златка се възползва без право и морал.

„На практика детето не може да получи полагащото му се обезщетение от ЗД „Армеец” и издръжката, преведена от майката. В случая ДСИ подходи по друг начин и преведе парите на момчето. Задължението за издръжката продължава да стои в нея”, разясни Кенов.

Към днешна дата Бургаският окръжен съд е запорирал остатъка от сумата на изплатеното обезщетение на Златка Миркова Димитрова. „Към момента е наложено обезпечение - запор върху банковата сметка до размера на остатъка от сумата от над 92 000 лв. Не ни дават информация дали изобщо са останали пари от обезщетението, защото е банкова тайна. Това е правен абсурд! Случаят е показателен от гледна точка на това, че законът може да бъде пробит и то по такъв начин”, коментира случая Стефан Кенов.



Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
9
Коментара по темата
9.
vazmyten
24.08.2018 16:28:19
0
1
MINKA NQMA DA E VSE TAKA
8.
*********
24.08.2018 16:26:40
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
много запознат
17.08.2018 21:53:08
0
5
Това не е майка, в никакъв случай... Обаче не е вярно, че не е получено съдействие от цитираната институция и освен това детето е НАСТАНЕНО в семейството на бабата със съответна заповед още през 2016г./т.е бабата е негов законен представител и получава законно всичко, което се полага на детето по ЗСПД/. Така, че правните въпроси относно получаване на голямата сума от обезщетението би следвало да бъдат решени от адвокатите...
6.
m inka svirkata
17.08.2018 17:44:38
0
2
znam i az ostavix moite
5.
запознат
17.08.2018 11:54:06
4
9
В случая всички замесени са от тъмната боя и борбата не е за детето, а кой да разполага с кинтите. ТО и като видите кой е адвоката,трябва да ви е ясно.
4.
Майка
17.08.2018 11:50:31
1
15
Това не е майка, първо как ще го оставиш?!?!?! Носиш го 9 месеца, раждаш го и накрая го оставяш, а още по-голямото безумие да му вземеш наследството. Тажи женица не заслубава да живее
3.
К.урва
17.08.2018 11:38:34
2
16
Мръсна к.урва , долен боклук , изрод , повърня и всичко долно за това изчадие
2.
Няма такъв изрод
17.08.2018 11:16:59
0
17
Ако има Ад, тази "майка" ще е в последният кръг от Ада
1.
Неа
17.08.2018 11:12:45
3
12
Има бая такива случаи. Типични са децата с увреждания оставени в домове ,но без родителя да даде съгласие за осиновяване . В случай че детето почине ,майката разполага с парите които му се превеждат впредвид заболяването ,въпреки че е отгледано в институция . По този начин цигани които никога не са гледали детето си се оказват с 15-20 хиляди ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори