×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена за движение в събота, 24 август. Ограничението ще е в сила от 08:00 до 20:00 часа
  • Елка Стоянова бе избрана за председател на РИК Бургас, секретар ще е Георги Михов
  • Богдана Карадочева ще е лице и глас на Порт Прим Арт Фест’2019
  • Пейчо Колев напуска социалндемократите в Несебър, влиза в листата на ПП "Море"
  • ГЕРБ може изненадващо да се довери на Христо Георгиев за кандидат-кмет на Карнобат, научи Флагман.бг
  • До седмица ще бъде посочен кандидатът за кмет на ГЕРБ в Созопол. Константин Гребенаров към този момент отпада, сочи информацията на Флагман.бг
  • БСП в Царево си намери кандидат-кмет - непартийна фигура
НА ЖИВО

Вижте кой се цели в новите лесни пари от Америка


Вижте кой се цели в новите лесни пари от Америка
Николай Бареков не е вчерашен и убедително ще се представи като несистемен политик пред Стив Банън
13 Август 2018, Понеделник, 01:44 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ, снимка: архив Флагман

Бареков се определи като "консерватор-патриот", готов е с проекта за партия*

От деня, в който бившият съветник на Тръмп - Стив Банън, обяви, че създава фондация за подкрепа на консервативни партии, чрез която да се събори фондацията на Сорос, да се разглоби ЕС и да се приключи с мултикултурализма, глобализма и либерализма, чаках да видя кой български тарикат пръв ще се усети, че тук има едни лесни пари, които трябва да се вземат.

И очаквано се появи. (ВИЖТЕ ИНТЕРВЮ НА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ) В отговора на четвъртия и петия въпрос (заглавието няма почти нищо общо с интервюто - сложено е да привлича овчия поток, който от световни дела нищо не разбира), естествено, без да споменава, че го прави, за да се пробва да прибере мангизите на Банън, Бареков обяснява, че е „крещящо необходимо“ създаването и у нас на консервативен проект. При това не кога да е, а точно до есента, защото и Банън обяви, че до есента ще определи с кого ще играе.

„Ние трябва да бъдем в тенденцията на Европа“, посочва Бареков, пропускайки малката подробност, че има предвид тенденцията да се настани насред консервативния паричен поток откъм Америка.

Банън не е вчерашен - успя цял несистемен президент да качи на власт, както и да събере две крайно антиподни, но също несистемни, партии в общо правителство в Италия. Напълно е възможно да си свърши работата и този път.

Но и Бареков не е вчерашен, та като нищо може да успее, представяйки се убедително за българския несистемен политик. Още повече, че офисът на новата фондация му е на една ръка разстояние в Брюксата. А там в момента шумоленето на американските пари на Банън се усеща най-осезаемо.

*Позиция във Фб, заглавието е на редакцията, с малки корекции:


Николай Бареков ексклузивно пред "ШОУ": След Ани Цолова трябваше да си идат Виктор Николаев и Антон Хекимян

- Г-н Бареков, нека си поговорим за мисиите ви като евродепутат от началото на мандата досега. Успяхте ли да реализирате всички поставени задачи?


- При мен целите се смениха в движение. Влизайки в Европарламента, аз бях представител и председател на четвъртата по големина политическа партия. В рамките на три месеца целият проект беше сринат, благодарение и на моите политически противници, но най-вече на моите политически съюзници. Трябваше изцяло да пренастроя моята дейност като евродепутат. Тя беше насочена изцяло в полза на България, но в Брюксел. Държа да подчертая, че през тези четири години нямах подкрепа нито на българското правителство, нито на българските власти, макар да се смениха двама президенти, две правителства и три парламента за моя мандат. Не случайно влизайки в Брюксел, казах на колегите си в България: „Дръжте се стойностно! Не бъдете байганьовци, защото този парламент и следващият ще бъдат много кратки. Запазете достойнството си пред избирателите“. Бях приет като член на доста сериозни комисии в Европейския парламент – енергетика, екология, отговарям за международните отношения на Европейския парламент с 2/3 от света – Азия, Африка, Латинска Америка… Тези четири години посветих на работа по големи европейски проекти, насочени към бедни държави от третия свят. Посетих места, които надали някой би посетил като турист. Говоря за най-бедните държави, където положението е много страшно! Когато човек се докосне до бедността, мизерията и анархията, вижда че все пак Европа е едно по-добро място за живеене. В личен план бях избран за заместник-председател на консерваторите, единственият българин съм в световния консервативен Алианс и като такъв имам възможност да бъда приет на най-високо ниво в държави като Великобритания, САЩ, Канада, което за мен е едно голямо признание.

- Кое е най-важното нещо, което направихте за Европейския съюз и за България?

- Колкото и да е странно, най-голям успех бележа през първата седмица като евродепутат. Тогава шеф на комисията беше все още Барозо, а не г-н Юнкер. Издействахме 10 млн. евро помощи за пострадалите от наводненията в Аспарухово и Мизия през лятото на 2014 г. не съм го постигнал сам, но аз бях инициаторът и действах най-бързо. Смятам това за най-голямата ми заслуга. Задал съм и десетки въпроси на Европейската комисия, свързани с актуалната политическа обстановка. Аз съм единственият българин, който е заявил директно в очите на г-н Юнкер, че няма как да бъде справедлив председател на Европейската комисия, когато няма представа, че хората в България живеят с доходи от 100 евро на месец. Не един път съм имал такива дебати с него. Моята чуваемост като консерватор специално в тази комисия е по-малка. Но тук искам да заявя, че във следващия европарламент консервативните евроскептични партии ще настояваме Европейският съюз да работи в полза на хората. Ние ще съставляваме може би 60-70% от следващия мандат. Феноменът Юнкер няма как да бъде възможен след 2019 г.

- Организирахте десетки конференции в Брюксел и София в защита на свободата на словото и демокрацията. Доколко се оправдаха очакванията ви?

- За жалост не, защото бяха слабо отразени от медиите в България. Това е друго нещо, което смятам за мое голямо постижение. 800 млади българи, основно студенти, гостуваха в Брюксел по моя покана и участваха в десетина конференции, посветени на консерватизма, свободата на словото, влиянието на Европа и т.н. Смятам го за изключително постижение, защото тези хора видяха и подушиха въздуха на Брюксел, разбраха за какво се боря и защо трябват промени. За съжаление ние не бяхме отразени от българските медии, с изключение на няколко, включително вашата. Никоя друга медия не прояви интерес към тези събития, а те са изключително важни. Преди две години заговорих, че е необходим закон за фалшивите новини. Вече се пише такъв закон от три места, но аз бях първият, който заговори затова и се обосновах защо трябва да се случи. Според мен ситуацията е толкова нетърпима с фалшивите новини, защото хората не могат да се ориентират къде е истината в политически и икономически дебат. Всеки може да каже всичко за всеки. Ние трябва да променим това.

- Има ли нужда от създаване на консервативно обединение у нас?

- Задължително и това става все по-крещящо след разбиването на БНТ и след разпадането на колегите патриоти. Персонални оценки, особено в толкова четен вестник, няма да давам на никого. Искам да кажа, че тези хора трябва да сe осъзнаят и максимум до есента да се определят кой къде отива. Две от партиите са русофилски, една русофобска, има лява - Атака, центристка – на г-н Каракачанов, и една крайнодясна тази на Валери Симеонов. Ясно е, че консерватизмът в България досега се олицетворяваше с БСП, което е пълен абсурд. Особено след последните изяви на Корнелия Нинова - виждаме едно радикално говорене, тя тотално копира ролята на Бойко Борисов, но с разликата, че той е мъж, бил е генерал и главен секретар на МВР. Корнелия Нинова просто е приватизирала фирми! Сега тя играе ролята на генерал в пола, което омаскарява тотално консервативната идея в България. Разбира се, консерватор в България може да бъде всеки. Но всичко е много объркано и за да има консервативен проект трябва група и консерватори патриоти, които да сме запазили своите ценности и да се съберем. Да решим как да го правим и по какъв начин този проект може да участва на европейските избори и на предсрочните парламентарни, които се очертават. Подавам ръка към всички партии с център в дясното пространство, включително към колегите патриоти и от разпадналата се група на Реформаторския блок, както и към колегите от ГЕРБ.

- Очаква ли се в следващия парламент да имат по-силно влияние?

- В Европейския парламент – да! 60-70% от избраните в следващия мандат ще бъдат консерватори, патриоти и националисти. Питам аз, какво правим в България?! След като българският парламент в момента представлява десетина консерватори, стотина центристи и другите са крайнолеви. Ние трябва да бъдем в тенденцията на Европа. Това не го казвам, за да копираме Европа, а напротив – да бъдем водещ фактор. Моята партия беше част от построяването на новия консервативен проект. Сега българите трябва да вземем водеща роля и да покажем, че консерваторите и патриотите могат да управляват, а не да бъдат патерица.

- На път за срещата ни прочетох последния ви статус в социалната мрежа, в който отново засягате темата за пловдивския кмет Иван Тотев… 

- Разследвам г-н Тотев от пет години. Още бях шеф на новините в ТВ7, когато с водещи журналисти на тази медия правихме разследване за него. Той е един типичен Бай Ганьо. Прави обратното на това, което ГЕРБ говори. През последните три месеца не съм бил в България, но покрай 24 май бях на манифестацията в Пловдив, заедно със Здравко Димитров, който е изключително близък с Бойко Борисов. А г-н Тотев избяга, не пожела да дефилира по улиците с нас и да чуе оценките на пловдивчани за цялата му дейност, за приватизацията, за това, че брат му е накупил централни парцели в Пловдив, че са похарчени 40-50 милиона за спирки и тролейбуси, а такива няма… Освен това здравеопазването в града е под всякаква критика. Пловдив беше рекордьор по стадиони в България, наравно със София. Пет стадиона по времето на Тотев се превърнаха в руини. „Ботев“, ‚Локомотив“, „Марица“ реват, „Спартак“ са пред закриване…. Какво се е случило по времето на г-н Тотев?! Пловдив от културна столица застана на опашката. А бюджетът на Пловдив е половин милиард. Кой министър разполага с такъв огромен бюджет?! Дайте тези пари на МВР, на Министерството на отбраната! Ние нямаме армия, полицаите вървят по улицата без дрехи, без униформи. А в Пловдив и Варна се пръскат 1 милиард бюджет, който потъва безследно. Знам, че самият Бойко Борисов изпитва крайна неловкост и неудобство да застава до г-н Тотев, когато се откриват национални обекти. Не случайно предпочита там да се показва с областния управител. Кой поддържа Иван Тотев, след като премиерът и лидерът на ГЕРБ не стои зад него, самата партия в града се разцепи на семейна и истинска… Логичният отговор е, че зад него стоят пловдивчани. Да, ама и те не стоят, защото Тотев бяга от тях!

- Какво е вашето лично обяснение?

- Тотев се страхува от народния гняв, а г-н Борисов съвсем правилно преценява, че не му е работата да защитава корумпирани кметове. В Пловдив предстоят интересни промени. Готов съм да помагам и задавам въпрос към пловдивчаните – „Какъв кмет искат догодина – Бай Ганьо или някой, който има европейска визия за Пловдив?“. На този въпрос трябва да си отговорят самите пловдивчани, аз засега пазя дистанция и задавам въпросите отстрани.

- Да не би да имате амбиции да се кандидатирате за кмет на Пловдив?

- Сложен въпрос, защото първо трябва да минем през европейските и парламентарните избори. Казал съм, че за европарламент няма да кандидатствам, но това не значи, че няма да участвам в съграждането на силен консервативен и десен проект, който би дал принос за следващия Европарламент. Бих участвал винаги на такива избори, ако щете и като последен в листата. Нека минем първо този тест, след това ще дойде време да си говорим за Пловдив.

- Липсва ли ви журналистическата кариера и накъде всъщност отива нашата професия?

- За разлика от политиката – да! Още през първата година разбрах, че моят семеен приятел Джефри ван Орден е абсолютно прав, когато каза, че България е едно блато, пълно с крокодили. Тези крокодили изключително много пораснаха през последните години. За жалост те поизядоха всичко каквото имаше в блатото и сега останаха само крокодилите. Честно казано не се виждам в ролята да бъда един сравнително млад, неопитен и наивен политик в компанията на 15-20 крокодила в едно блато. Журналистиката ми липсва определено, а тя в момента е поставена пред изключително изпитание. В България наистина имаме проблем със свободата на словото. Донякъде са прави от лагера на управляващите, които твърдят, че в България може да се каже всичко за всеки и то да излезе в публичното пространство. Включително фалшиви новини. Минал съм през това преди пет години. Хората нямат ясен критерий, по който да различават истината от лъжата. Когато една медия излезе с новина, че Бареков си е купил остров, каквото и да каже след това и които и медии да го напишат, хората помнят първата информация. Това е истинският проблем в България.

-Смятате ли, че имате принос към свалянето от ефир на Ани Цолова, след като пръв скочихте срещу нея и я обявихте за подкупен журналист?

- От името на „Гражданско сдружение“ искам да изясня, че не аз написах този сигнал, а граждани ме сезираха за нейното непоносимо забогатяване, докато е на телевизионна заплата. Не знам дали имам принос към нейното сваляне, но искам да попитам нещо. Защо Цолова падна жертва на борбата с корупцията в телевизията, а останаха Антон Хекимян и Виктор Николаев, които си прибраха перките след случая. То по тая логика да си бяха оставили и Цолова. Защо проверката на Виктор Николаев от НАП не беше огласена публично, както и на Хекимян?!

Искам да задам въпрос към големите телевизии: „Каква е логиката аз като евродепутат събрал 250 хил. гласа да не бъда поканен нито един път в тяхната медия през тези четири години?!“. За сметка на това Атанас Чобанов от „Биволъ“, който на същите избори като мен изкара 1000 преференции, цялата му партия имаха 12 хил. гласа, не слезе от екрана на бТВ и Нова телевизия. Е, тези телевизии уважават ли българските избиратели?

- Покрай работата ви в ЕС посетихте много страни. Коя държава ви впечатли най-силно и с какво?

- В отрицателен план е Хаити – една държава, в която народът взима властта преди двеста години и я унищожава. Там е пълна анархия. Корупцията е вечна, бедността е съдба на всеки, който е роден там. Безспорно тази разрушена държава остави много тежък отпечатък в мен. Прекарах там една седмица и мизерията е потресаваща.
В позитивен план мога да кажа, че доста държави са надраснали епохата, в която живеем. За жалост тези държави не са европейски. Имах възможност да бъда в Южна Корея, Китай, Обединените арабски емирства и видях, че тези хора живеят 50 години преди нас. Говоря за технологии, здравеопазване, образование и т.н. Те правят магистрали от 500 км за 7-8 месеца. А тук се хвалим, че ще строим втора магистрала! Хората навън ги правят на всяко тримесечие по една. Сега бях в Ню Йорк и за пореден път се убедих как се правят ремонти. Взимат един централен булевард, затварят го в събота през нощта и на сутринта е основно ремонтиран. Как го правят, по какъв начин, с какви технологии – да отидем и да ги разучим, за да ги прилагаме и тук! Не може да затваряме столицата за 9 месеца, заради ремонт на половин булевард.  

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
!
13.08.2018 14:25:53
0
5
Вареков излезе от нафталина, идват избори за европарламент и той се появи. Не го били канели в ТВ предавания...
10.
Metin Haki
13.08.2018 14:17:05
0
2
Barekov go chuvstvam kat brat .Chovek ot naroda mnogo mi e pomagal.Plati silikonovite cici na moita jena Alie Ali.
9.
до7
13.08.2018 13:37:51
0
3
БАРЕКов е по произход АЛБАНЕЦ /дядо му е богат шиптар албански тьрговец заселил се в Филбето/Пловдив кьдето се задомил за местна/. помакедонченото АрБареки идва от албанското арБареши НАИ-разспостранената албанска етническа общност която след 2та Световна воина се е преселила в много области на Калабрия и Сицилия -Италия и областа Атика и град Тива-Гьрция
8.
Ей ,какви хора сте бе?
13.08.2018 12:18:02
0
13
Политици ,местни уравници и прочие със по няколко имота и милиони преяждат и се къпят в лукс и разкош ,докато всеки един ден деца умират от глад.Деца нямат пари за баничка ,какъв изрод трябва да си да не ти трепне сърцето като видиш гладно или болно дете.Какъв изрод трябва да си да малтретираш младите хора и да ги подлагаш на куп унижения?С това ви мислене отблъсквате Запада от вас .Повярвайте ми няма други такива изроди-няма!
7.
до 2
13.08.2018 11:52:45
0
20
Ти какво очакваш от един помак дмек мангал.Те са интересчии и са много алчни ,където отидат винаги носят със себе си цирка и интригата.Задкулисни мухльовци и мишки.
6.
на баня в газовата камера
13.08.2018 11:42:23
2
30
Политиката на САЩ е да унищожи вашата територия и население.Преди мислех ,че това е ужасно,но сега вече мисля ,че е правилно.Няма по долно и продажно животно от българина ,един на друг си вадят очите ,крадат се и се убиват.Унищожавайте тези боклуци ,за да не унищожат света.
5.
*********
13.08.2018 11:09:20
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
$$$
13.08.2018 10:30:54
0
8
Бареков се залива с Дом Перинион от 500 Е бутилката на яхта в Сеин Тропе
а на Ни Ло от Фил. Плеин така и се е*е
3.
ММ
13.08.2018 10:22:50
0
10
Господин Бареков не милее за България, а за парите които другите крадат. И той иска като тях.
2.
Джон
13.08.2018 10:18:30
1
15
Бареков е елементарен смешник ! Нахален и алчен ! Личи му отвсякъде.
1.
Бичето
13.08.2018 10:17:55
1
13
На тоя и 100 тарелки са му малко
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът, който да практикуваш при дълга връзка Сексът, който да практикуваш при дълга връзка

Едно от предимствата да живееш с партньора си е лекотата, с която може да превърнеш скучния следобед пред телевизора в страстно изживяване. Развихри фантазията си и направи ежедневието ви по-горещо.

БМВ сече пътя на мотопедист на оживен булевард в Бургас, прати го в болницата БМВ сече пътя на мотопедист на оживен булевард в Бургас, прати го в болницата

От удара 22-годишният водач загубил контрол над Зонг Шен-а си и се забил в спрян за престой Мини Купър

5 неща, които не трябва да споделяте за връзката си 5 неща, които не трябва да споделяте за връзката си

Едно от тях са подробности за скандалите ви

Студентският блок за висшисти в жк „Меден рудник“ влиза в Общинския съвет през август Студентският блок за висшисти в жк „Меден рудник“ влиза в Общинския съвет през август

Докладната записка е внесена от кмета Димитър Николов

Анита Мейзер се крие при любовник Анита Мейзер се крие при любовник

Мейзер се намира в пловдивско село и редовно е засичана в компанията на неизвестен мъж

Искате ли стартова заплата от 1500 лева в Бургас? Тази възможност не е за изпускане! Искате ли стартова заплата от 1500 лева в Бургас? Тази възможност не е за изпускане!

Ако сте неквалифициран работник, инвестирайте в обучението си и ще си осигурите професия с достойно заплащане

Бойко Борисов: Искаме ресор "Киберсигурност" в ЕК Бойко Борисов: Искаме ресор "Киберсигурност" в ЕК

Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци, германци да построим АЕЦ "Белене", каза още премиерът

ТИР и автобус на градския транспорт в Бургас се засякоха в кръговото край Метро, задръстването е огромно ТИР и автобус на градския транспорт в Бургас се засякоха в кръговото край Метро, задръстването е огромно

Тапата е дълга около 300-400 метра, стотици автомобили са в капан

Гери-Никол отслабна драстично Гери-Никол отслабна драстично

Запознати разкриха, че в началото на лятото тийн идолката е започнала да приема съмнителни хапчета за отслабване, които комбинирала със строг хранителен режим

Нови случаи на западнонилска треска у нас Нови случаи на западнонилска треска у нас

Болните са 2-годишно дете от Бургас и 64-годишен мъж от Монтана

Китай удари САЩ с нови мита, включително върху вноса на коли Китай удари САЩ с нови мита, включително върху вноса на коли

Те влизат в сила от 1 септември и от 15 декември

Google e спрял 210 канала в YouTube заради дезинформация Google e спрял 210 канала в YouTube заради дезинформация

Те били част от кампания на китайските власти за дезинформация около протестите в Хонконг

Сорос и консервативния му аналог Кох обединяват сили, искат цензура в интернет Сорос и консервативния му аналог Кох обединяват сили, искат цензура в интернет

По подобен начин Фейсбук наскоро също обяви, че търси журналисти да модерират съдържанието в новинарската си секция

Учени със сензационно твърдение за Великата китайска стена Учени със сензационно твърдение за Великата китайска стена

Открит остава въпросът кой е построил съоръжението и защо бойниците върху нея са насочени към Китай, а не обратното

ЕС е против връщане на формата Г-8 с Русия ЕС е против връщане на формата Г-8 с Русия

Седемте лидери на най-развитите индустриални държави ще се срещнат този уикенд

Ердоган иска Volkswagen. На всяка цена Ердоган иска Volkswagen. На всяка цена

Фoлĸcвaгeн нe e cтaнaл любимa мapĸa нa тypcĸия пpeзидeнт - тoй пpocтo ce нyждae oт инвecтиции, ĸaĸтo в иĸoнoмичecĸи, тaĸa и в пoлитичecĸи плaн

Тръмп разкритикува датския премиер заради Гренландия Тръмп разкритикува датския премиер заради Гренландия

Той нарече изказването й неуместно

Задава ли се синхронизирана глобална рецесия? Задава ли се синхронизирана глобална рецесия?

В САЩ лятото на страха може да се превърне в зима на политическото недоволство

И "Адидас" си има тъмно минало: Правели оръжие за Хитлер И "Адидас" си има тъмно минало: Правели оръжие за Хитлер

Фабриката им произвеждала противотанкови оръжия "Панцершрек"

И все пак май се продава? Датското кралско семейство с коментар за Гренландия И все пак май се продава? Датското кралско семейство с коментар за Гренландия

Тръмп отказа среща с датския премиер

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Преди да бъде изобретен интернетът, хората са вярвали, че тъпотата се дължи на липсата на информация. Виц на деня Виц на деня Мъж се прибира от работа, насреща жена му тича разтревожена и вика:
- Скъпи, ужас! Мама я ужили един скорпион.
- Как така един? В кутийката бяха четири
Виц на деня Виц на деня Попитали радио Ереван:
Кога пандата от зоологическата градина ще разбере, че огражденията са за нейно добро?
Отговор:
Когато прескочи оградата на лъвовете.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Момчета, задръжте още динозаврите, а аз ще сипя по още един абсент!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори