×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли проблем със спасителите в Бургаска област, ето как концесионери си осигуряват кадри


Има ли проблем със спасителите в Бургаска област, ето как концесионери си осигуряват кадри
Старши спасител Алексиев оказва първа долекарска помощ
05 Юни 2018, Вторник, 11:40 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Авторът

Предлагат им двугодишни договори с индикация на заплатите и плащане на курсовете 

Сериозен проблем с обезпечаването на спасители за плажовете по Южното Черноморие притеснява концесионери и наематели на ивици в региона, научи Флагман.бг.

По договор те трябва да обезпечат плажовете с определен брой лайфгардове, но се оказва, че трудно могат да намерят подготвени кадри. Първо заплатите са прекалено ниски - между 600 и 800 лева и второ - голяма част от младите кадри, използвани за спасителите, предпочитат лятна бригада в чужбина. 

Един от наемателите на голям плаж край Бургас призна, че е обезпечил ивицата си, след като е платил курсовете на 10-ина момчета и е подписал двугодишни договори с тях, в които е вкарал клауза за индикация на възнагражденията. Така те знаели, че имат сигурна и растяща заплата и ще са ангажирани за целия сезон, а той - че като направи инвестиция в квалификацията им ще си реши проблема за следващите два сезона.

По повод Седмицата на водното спасяване днес в Крайморие се проведе зрелищна демонстрация на спасителни операции.  

Спасителите, на първо място ги учим как да действат в акция, да работят в екип и да бъдат солидарни с колегите си.  Това е основополагащото, след това преминаваме към физическото състояние, тренировъчен процес, начин на извличане, първа долекарска помощ (ПДП) и завършване на акцията адекватно”, заяви по време на  демонстрацията по водно спасяване Васил Алексиев, старши спасител на ивицата и инструктор по водно спасяване към БЧК - Бургас.

Поводът за атрактивната акция е седмицата на водното спасяване, която по традиция се провежда в началото на месец юни.   Седмицата на водното спасяване цели да покаже колко е важна ролята на водния гард. Три вида техники и завидни плувни умения показаха плажните спасители. Това са достигане на пострадал в морето чрез плуване, чрез джет и чрез издърпване с въже от брега.

Критериите към младите хора, които са решили да стават спасители не са непосилни. След като бъдещия спасител  може да влезе до зоната на спасяване за определеното време, да изкара пострадалия и да направи ПДП означава, че може да се справи с нелеката  и отговорна професия спасител.

„За мен са запомнящите моменти са от негативен характер, защото приятните и нормални случаи са ежедневие. Тежките, когато се бориш за живота на някой и успееш да го направиш се запомнят, защото даваш шанс за втори живот на човек, който е бил в беда”, обясни старши спасителя на плаж Крайморие.

Алексиев е спасил стотици човешки животи, той е в бранша от дълги години. Работил е от Албена през Бургас до Приморско.

Той обясни, че плажуващите трябва да се  обръщат с достатъчно внимание към водното спасяване , а именно към спасителите, които им обясняват как трябва да използват водната площ, какво е състоянието на морето, какво е състоянието на дъното на морето и теченията.

12 спасители, разположени в 6 поста ще има тази година на плажа в „Крайморие”.












В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
До 10
06.06.2018 06:11:52
0
3
А какви трябва да си бе плювчо?! Ти въобще на плаж ходил ли си,или освен от гарсониерата и компютъра от който плюеш по далеч не си ходил?! Аман от такива Тъпи и Смешни “коментари” и “разбирачи”!!!
10.
male
06.06.2018 03:43:23
1
2
male ako tova ot snimkata sa spasitelite deto trq da ni spasqt mi te she se odavqt predi nas be bog da ni pazi
9.
До 7
05.06.2018 21:25:53
0
4
Шматка качи си снимка да те видим тебе колко си “модерен и стегнат”!!! Пред компа сте много надъхани и пълни с идеи и критики а иначе си поредния смотаняк и комплексар.
8.
До всички клавиатурни униформени гейчета
05.06.2018 21:24:28
0
1
slushaite e palqci mnogo ste daleche ot istinata nali znaete che ste mn drebni dushici koito nikoga nqma da imat smelosta i doblesta da kajat na nqkoi newhto v ochite , nali znaete che ste infortmirani postoqnno s m ngreshna informaciq i samo znaete da heitvate , ama ako zemete tukatite jeni mrusni dolni posle telesni povredi i jalbi i to nespravedlivo zashtoto vie postoqnnno provokirate , batki matki , diluri mn ste daleche ot istinata smehotvorkovci , gledaite si jalkiqt jivot iZpulnen samo s nadmennost i zavist , ebal sum vi maikata na sichkite e palqci nqkoi ko e mn naduhan da doide da govori napravo ne smao tuka s nqkvi komentari komplexarchrta smeshni i da va dera smisul nqma posle samo cheinetata ne moga da vi platq palqndari
7.
Истината
05.06.2018 19:02:14
5
1
Виждат се не интелигенти студенти с дълги крака ами някакви батки дебели и нула номер като затворници. Спасителя тряба да е много по стегнат и модерен. Не мислите!!!!!
6.
Админ
05.06.2018 16:37:02
0
3
"Индексация", индикация че журналиста има пропуски в образованието.
5.
Админ
05.06.2018 16:36:16
0
3
"Индексация", индикация че журналиста има пропуски в образованието.
4.
Нако
05.06.2018 16:16:53
0
7
Вместо да пишете глупости,вземете се замислете като ходите напушени и дрогирани по плажовете,защото може и да Не се приберете по домовете си когато се правите на “мъже” и Не изпълнявате указанията на хората които са се нагледали на пишман “мъже и плувци”!!!
3.
Do vsichki uniformeni jenichki
05.06.2018 15:15:06
6
1
Miiii ko praim te tiq spasiteli det sa diluri osven che sa diluri i pravqt mn parii i mn losho biqt
2.
От комшията
05.06.2018 15:05:14
1
0
Уволнете ония алкохолик Даниел Дочев че за никакъв не става.
1.
миии
05.06.2018 14:54:35
6
5
ми спасителите дето са дилъри как ще спасят някой ако през това време продават десятки?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори