×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургас с новия метод „Лавърбой” изнасят непълнолетни момичета за проститутки


В Бургас с новия  метод „Лавърбой” изнасят непълнолетни момичета за проститутки
Идентифицирани за 2017 г. са 50 жени, които са жертви на трафик и сексуално насилие, в т.ч. и трафик на бременни
31 Май 2018, Четвъртък, 20:50 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА

Гърция е дестинация N1 за износ на бургаски бебета, като 100 % те са от ромски произход

Зачестяват случаите с непълнолетни момичета от Бургас, станали жертва на престъплението трафик на хора. Най-разпространените форми са с жертви на сексуално насилие и трафик на бременни жени. За това алармира чрез Флагман.БГ Росица Янева, секретар на  Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ).

По данни на Районна прокуратура - Бургас през 2017 година са идентифицирани 50 жени, които са жертви на трафик, в това число жертви на сексуално насилие и трафик на бременни. Седем от жертвите на насилие са непълнолетни.

Това са девойки на възраст от дванайсет до петнайсет години, от български произход. Те израстват в дисфункционални семейства, в които връзките между членовете не са близки. Неразбирателство, конфликти, проблеми и детето иска да се махне, иска да излезе навън, за да получи признание, разбирателство, близостта на други хора. Момичетата бягат от дома си, не посещават  училище, свързват се със свои съученици, които са също толкова рискови персонажи.

Трафикът на хора не се извършва по добре познатия от миналото насилствен начин с отвличане и сродни методи. В наши дни трафиканти и сводници използват „меки” методи. Те залагат на създаване на близка емоционална връзка между сводника и жертвата. Такъв е методът „Лавърбой” - момичето се влюбва в бъдещия сводник. Този е начинът, с който се сблъскваме в много от случаите, коментира Росица Янева, секретар на МКБТХ.

На територията на град Бургас се намират два центъра за жертвите на трафик на хора. Оказва се, че  преминалите през тях момичета са били въвлечени в престъплението по този начин.

„Трафиканти и сводници използват основната потребност от близост, от нуждата да бъдеш харесван. Превръщат се в човека, на който му пука за жертвата. Тази базисна потребност се завърта много умело, за да накарат момичето да се влюби, да бъде привързано и на по-късен етап да бъде манипулирано”, обясни Янева.

Жертвите на трафик за сексуално насилие са в пъти повече от обявената официално статистика, но не са склонни да свидетелстват в съда. „Това е разбираемо, защото се страхуват, изпитват срам или вина за всичко, което се е случило с тях”, поясни секретарят на местната комисия за борба с трафика на хора.

Съветът на специалистите е попадналите в ситуация на трафик на хора да не предоставят личните си документи. При сексуална експлоатация се отнема първо този документ и жертвата е държана под контрол.

Другата популярна форма на трафик в бургаски регион, освен с цел сексуално насилие е на бременни жени с цел продажба на бебета.

Двадесет и пет са случаите на трафик на бременни за изтеклата година. Жените са със стопроцентов ромски произход. Гърция е дестинация номер едно за продажбата на ромските бебета. Установени са много добре организирани канали за трафик на бременни жени, които в края на седми или осми месец на бременността се транспортират към южната ни съседка. Добре функционираща система от хора ги посреща, настанява, организира раждането в добра болница и на по-късен етап осигурява осиновяването от гръцки семейства. 

Сумата, която се заплаща от гръцкото семейство за услугата е голяма, но жената, която износва плода, ражда и продава рожбата си, получава най-малката част от нея, т.е. тя е последната във веригата по усвояване на неморалните „детски” пари.


В категории: Животът


4
Коментара по темата
4.
до 3
31.05.2018 11:52:16
2
14
Какви други да са децата ,ао не цианчета.Коя майка ще си продаде бялото и красиво детенце?
3.
Някой
31.05.2018 11:12:02
3
12
Чудя се как може да има семейство което да да даде пари за циганче 9745
2.
айде
31.05.2018 09:12:26
4
18
айде дано повече мангали се продават извън България и да си остават там а дано ама надали
1.
Бургас
31.05.2018 08:39:19
4
38
Повечето сами се набутват от безпаричие да си продават тялото. Защо? Защото така им е по лесно или защото в Бг освен да си бандит или к.р.а.як мяма май какво друго вече
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори