×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екшън в Царево! Мъж вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, след като подпали жилището си (СНИМКИ)


18 Март 2018, Неделя, 21:30 ч.

Съседите недоволстват и са категорични, че някой трябва да се намеси и пироманът да бъде прибран 


Див екшън се е разиграл преди минути на ул. “Любен Каравелов“ в Царево, съобщи Strandjanews.com. 60-годишният Яни Райков отново изправи на нокти пожарна, полиция и Спешна помощ, които за минути пристигнаха пред къщата му. Причината - подаден сигнал от съседи, че от прозорците на първия етаж излиза гъст дим. Светкавичната реакция на огнеборците беше абсолютно противоположна на тази на мъжа, който съвсем спокойно си излезе от двора, не осъзнавайки дори какво се случва.

Според огнеборците мъжът за четвърти път е запалил в средата на стаята купчина с боклуци, сред които стари дюшеци и други отпадъци. За щастие, огънят не можа да се разпространи и да обхване цялата къща, където се оказва, че от известно време имало и наематели.

Притеснени и ядосани съседите на Яни разказаха, че той се нуждае от лечение в психиатрично заведение, защото вече не осъзнавал какво прави. Нямал семейство и след смъртта на майка му за него не се грижил абсолютно никой, а той обикалял улиците, търсел алкохол и събирал цигарени фасове от тротоарите. Имал брат, който живее в Бургас, но той изобщо не се интересувал какво става с Яни.

„Очаквахме и този път да е същото като предните - пали в средата на стаята каквото му падне и изобщо не го интересува. Добре, че и този път се намесихме навреме“, коментираха огнеборците от дежурната смяна. Съседите обаче недоволстват и са категорични, че някой трябва да се намеси и този мъж да бъде прибран някъде.

„Това вече не се търпи. Ще ни подпали и къщите някой път. Той не знае какво прави, но и ние не сме длъжни до търпим това постоянно. Готови сме да съберем подписка, защото така не може. Брат му ли, социалните служби ли, кой ли - трябва да вземат мерки. Не можем да живеем в близост вече с този очевидно болен човек“, казаха съседи.





В категории: Царево


1
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
1
Коментара по темата
1.
optimist
22.03.2018 22:24:39
0
0
одни простаци пръскат (буквално!) 40 хиляди евро в най-скъпия ски курорт в Европа с благозвучното име Куршевел. И не просто разливат литри от шампанско Moët, всяка бутилка от което струва 350 евро, ами за спомен заснемат и видео. За музикален фон служи парчето „Шушана“, а в центъра на разхищението е Владо Вутов, син на един от най-богатите българи.

Баща му Цоло Вутов, управител и съсобственик на групата „Геотехмин“, участва в изграждането на много инфраструктурни проекти, сред които които е и вечно довършващата се магистрала „Струма“. През 2010 г. той беше обявен за богаташ №1 в специалното издание „100-те най-богати българи“ с авоари от 438.2 млн. лв. И към днешна дата това все още е факт, въпреки че през октомври миналата година кметът на София Йорданка Фандъкова прекрати договора с фирмата му „Пътища и съоръжения“ и я глоби с близо половин милион лева. Но като се има предвид, че поетата от нея „рехабилитация“ на булевардите „Шипченски проход“ и „Искърско шосе“ струваше близо 8 млн. лв., а офертата беше най-скъпата, очевидно глобата ни най-малко не е засегнала финансовото благосъстояние на фамилия Вутови.

Данъкоплатците, следователно, веднъж са платили за некачествено пътно строителство, втори път – за некачествения му ремонт, трети път – за комисионите по възлагането на обществените поръчки, и четвърти път – за шампанското на богаташкия син в Куршевел. Според жълтите сайтове по едно време последният имал връзка с манекенката Цеци Красимирова и даже се пренесъл да живее с нея в Барселона, пилеейки значителни суми за някогашната любима на Косьо Самоковеца. За протокола: на 7 декември 2003 г. Самоковеца беше застрелян в Амстердам, а куршум, минал през тялото му, прониза Цеци в главата. Тя обаче оцеля! И за малко да стане Красимирова – Вутова, ако междувременно любовта между нея и Владимир не била изтляла – повод за празненството, твърди се, с въпросните бутилки Moët.

Впрочем интересно е да се забележи, че просперитетът на семейство Вутови съвпада с управлението на ГЕРБ. Публично известно е, че бащата е приятел от казармата с ген. Румен Миланов, началник на Националната служба за охрана от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 г. – съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов и шеф на прословутата БОРКОР. Когато напуска НСО, бъдещият борец срещу корупцията отива на работа при Цоло Вутов, в чиято империя намират подслон и други бивши висши антимафиоти. А като стана дума за империя, това не бива да звучи преувеличено – освен в минната промишленост, Вутов има сериозно участие в строителството на вецове в Искърското дефиле, новата писта на летище София, метростанции и т.н. Отделно притежава хотели и, по-важното, негови са и „Пътища и съоръжения“ – София, и столичното „Улично осветление“ ЕАД и СКГТ „Трансремонтстрой“ АД – фирмата, която поддържа техническото състояние на трамваите, тролеите и автобусите в столицата. Самият Владимир развива му строителния бизнес, макар че „развива“ този път наистина звучи преувеличено…

На този фон е обяснимо откъде са се намерили онези 40 000 евро за новобогаташкия разгул, логично озвучен от „Ой, шушо, Шушана, моя единствена, чуй мойта песен, чуй моя глас.“ И един любопитен факт: песента не е нито на Наско Ментата, нито на Преслава, а е кавър на известна и много стара еврейска песен – „Erev Shel Shoshanim.“ Текстът й е включен в молитвите по време на Шабат, което ще рече, че нейната българска версия е едновременно плагиатство, т.е. кражба, и подигравка. Едно просташко изплезване след грабежа – също като разливането на шампанско в скъпарски курорт. Лишено от въображение тържество на победилата разпасаност и банална демонстрация на чувството за недостижимост и безнаказаност у виделия се с пари и власт примитив. Производителите на дупки и ями, срещу които премиерът обяви война, празнуват погрома, осъществен с любезното съдействие на самия премиер. И те отдавна я спечелиха, те победиха, след като надраскаха „к.р“ върху цялата т.нар. държава и се изнесоха на банкет в Куршевел.

Пълното поражение е за бунаците, които все още си въобразяват, че с предприемчивост и талант можеш да постигнеш нещо. Или че приватизаторите на държавни предприятия един ден ще станат като братята Христо и Евлоги Георгиеви, за да оставят след себе си не празни бутилки, а университет. Ние обаче не просто сме обречени – ние, да повторя, вече сме загубили войната. При това усърдно работейки и плащайки данъци за целите на собственото си унищожение. И по-лошото – гигантско самоунижение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори