×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Големият бум в строителството до 2008 година доведе до доста уродливи пороци по Черноморието


Големият бум в строителството до 2008 година доведе до доста уродливи пороци по Черноморието
Ивелина Василева бе част от екипа на кмета на Бургас Димитър Николов от 2007 година
19 Януари 2018, Петък, 11:46 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка Архив на Флагман.бг

По времето на правителството, в което бях министър, изградихме 51 пречиствателни станции


Ивелина Василева рядко говори лично и откровено за себе си. Пред колегите от вестник "Ретро" Василева споделя интересни подробности за детството си, ученическите си години и влизането в политиката. Депутатът от ГЕРБ Бургас разкрива и дали е сърдита на Бойко Борисов заради това, че не стана отново министър, след като в миналия мандат бе сочена за един от най-успешните кадри в кабинета.

Ивелина Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. Завършила е езиковата гимназия „Гео Милев“ през 1988 г. През 1993-та завършва магистратура по английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има допълнителна специализация от Института за управление на проекти в Карлсберг, Швеция, от 1999 г., както и следдипломна квалификация от УНСС.  До 2007 г. е директор на звеното за управление на проекти във ВиК ЕАД - Бургас, след което е мениджър в Европейски информационен център в Бургас, а по-късно заема зам.-кметския пост по евроинтеграция и екология в община Бургас. Следва един мандат като зам.-министър на Околната среда и водите, а в периода 2014-2016 година бе и екоминистър.


- Г-жо Василева, вие сте от Бургас. Помните ли го като „града на морето и неговите трудови хора“?

- Помня го от времето, когато беше доста по-сив индустриален град. Беше не толкова привлекателен. През последните години се направи много. И аз много се радвам, защото духът и атмосферата на Бургас са нещо незаменимо. Много са ми скъпи. Ние, бургазлии, сме влюбени в своя град, в морето.

- Как виждаха града детските ви очи?

- Още най-ранните ми спомени са свързани основно с морето, с морската градина, с хората, които са изключително топли и отзивчиви, много артистични.

- Какво беше семейството на родителите ви, как ви възпитаваха?

- И двамата ми родители не са родом от Бургас. В 60-те години на миналия век са завършили инженерство и са разпределени да работят в „Нефтохим“. Това е веднага след създаването на предприятието. Всъщност цялата им професионална реализация премина в нефтозавода. Баща ми Веселин беше изключително стойностен, честен, добър човек. Работеше в Института по нефтохимия и нефтопреработка. Занимаваше се с научна дейност. За жалост, вече не е между нас. Майка ми Христина е много енергична, много социален и контактен човек. Тя беше ангажирана в сферата на професионалното обучение. Имаха много широк кръг от приятели, млади хора в онези години, с които заедно са учили и започнаха изграждането на комбината. Поддържаха много хубави приятелски контакти. Често се събираха, правеха литературни вечери, четения. Беше много добра среда, в която израснахме с по-голямата ми сестра Даниела. Живеехме в много топла семейна среда със силни връзки между нас, които и досега са живи. Свързва ни много силна обич.

- Този интелектуален и литературен дух ли ви подтикна да се насочите към езиковата гимназия „Гео Милев“?

- В онези години гимназиалното обучение беше много солидно и наистина беше предпоставка за получаване на качествено образование. Още от малка посещавах курсове по английски език към читалище „Просвета“. Правех го с желание. Разбира се, представях се добре и в училище. Бях с отлични оценки. Приемането ми в езиковата гимназия беше възможност да получа наистина качествено образование, да разширя кръгозора си. В онези времена живеехме в изключително затворено общество. Нямахме възможност нито да пътуваме, нито да общуваме с други нации, да изучаваме други култури. Затова чуждоезиковото обучение беше възможност за открехване на прозорец към другия свят. Имах възможността да уча с хора и приятели, с които и досега поддържаме много тесни връзки. Най-силните ми приятелства са от тези години. Не беше лесно, защото средата беше силно конкурентна. Но може би пък точно тя създаде тези силни връзки между нас. И до ден днешен съучениците от Бургас, които сме в София, правим регулярни събирания почти всеки месец. А всяко лято, също традиционно, се събираме на морето. Сега ни предстои кръгла годишнина от завършването. Имаме много силно усещане за общност.

- Естествено е било да продължите с английска филология?

- Да, имах това желание - да се занимавам професионално с изучаването на английски език. Затова и кандидатствах в университета. Това беше точно преди промяната на системата.

- Как усетихте тая промяна, какво ви се случи, какви бяха очакванията ви?

- Спомням си пленума на БКП, когато беше свален Тодор Живков. Два дни след това имахме лекции в университета. И понеже изучавахме английски език, бяха заявили желанието си при нас да дойдат журналисти от Би Би Си. Те тогава задаваха въпроси и като че ли насочиха вниманието ни към най-чувствителните моменти от стария социалистически строй. Но в момента, когато се случи промяната, усещането като че ли не беше толкова силно. Впоследствие – със създаването на студентските организации, на стачните комитети, участвах активно. Тогава лидер на студентската инициатива беше Емил Кошлуков. Той също учеше английска филология. Беше малко по-преден курс. Имаше революционен дух да паднат всички прегради и табута, всички ограничения, които ни бяха потискали в годините. Имахме копнежа да се отворим за света. Слушахме „Бийтълс“, „Пинк Флойд“ и „Стената“. Четяхме забранената литература – Солженицин, Оруел, тези автори, които създаваха усещане за разчупване и разкъсване на оковите. Това беше израз на желанието ни да живеем в истински демократично общество.

- Това ли беше крачката, която направихте към политиката – през студентските движения?

- Винаги съм била дясноориентирана като разбирания и идеология. Има го и в семейството ми. Родителите ни са ни възпитали в съблюдаване на християнските ценности и основните човешки добродетели. Винаги са били честни и открити с нас. Животът в семейството ни не е бил лесен, защото и в двата рода има наистина травматични болки, нанесени от комунистическия режим. Единият ми дядо беше определен за враг на народа с присъда от Народния съд. Другият ми дядо е преследван като привърженик на Никола Петков. И двамата са лежали в затвора. Затова десните разбирания, свързани със свободата и демокрацията, винаги са били възпитавани у нас. Нормално беше да мина през студентските движения. Впоследствие поех своя професионален път. Минах през частния сектор и през 2007 г. стана реалното ми преминаване към политическата сфера.

- Как се случи?

- Естествено, подкрепях движението ГЕРБ. Тогава се запознах с Димитър Николов, който беше избран за кмет на Бургас. Той беше един от първите представители на ГЕРБ в местната власт. Понеже се занимавах с европейски проекти, той отправи покана към мен да стана част от екипа му. Изключително съм му благодарна, че ме оцени като експерт. Той наистина е човек с визия и превърна Бургас в модерен европейски град.

- Как от студентските движения прескочихте направо в ГЕРБ, не бяхте ли изкушена през това време от някоя от другите политически формации?

- Бях изкушена от политиката като разбирания за свободната инициатива и ценността на личността, но никога не съм членувала в някоя политическа сила.

- Поемаме председателството на ЕС, а вие сте експерт, работил по предприсъединителни и присъединителни програми. Лесно ли беше за България да завърти това колело, естествено ли ни се случват нещата?

- Мисля, че да. Беше период на подем. Естествено, на всички ни се иска да се случват по-бързо нещата. Може би в самото начало и след непосредственото ни приемане в ЕС ни се искаше за 24 часа да се промени всичко, но това са процеси, които отнемат време и изискват много усилия, воля – и на политиците, и от всеки един човек, за да се промени системата. ЕС ни осигури подкрепа. Допускахме грешки, наказваха ни – някой път дори жестоко. Налагаха ни финансови корекции. Това обаче е процес, който има и възпитаваща, и дисциплинираща роля.

- Как ви поканиха в кабинета „Борисов 2“ като министър на околната среда и водите?

- Работата ми в Бургас беше отчетена и забелязана още в първия мандат на правителството на Бойко Борисов. Така станах зам.- министър. Много ми помогна опитът от реализирането на водния цикъл на Бургас. Той беше финансиран по програма ИСПА.

- Много активна беше работата ви по закона за Черноморието.

- Законодателната дейност изисква да се реагира на нуждите на обществото. Винаги е необходимо да се поддържа тясна връзка с хората. Големият бум в строителството в периода 2005-2008 г. доведе до доста уродливи пороци по Черноморието. Няма как това да не бъде болезнено за хората, които действително обичат морето. Приказни места бяха залети с бетон. Някои от тях просто не съществуват. Не се спазваше базисна инфраструктура – пътища, водоснабдяване, канализация, пречиствателни съоръжения. Спомняте си, че години наред се изливаха тонове отпадъчни води в морето, което причинява и екологични проблеми, а влияе и върху здравето на хората. Нямаше как тази болезнена материя да не бъде поставена в ясна рамка.

- Това, за което говорите, се заявява нееднократно като приоритети от премиера Бойко Борисов. Как всъщност се работи с него?

- Усещането ми винаги е било за подкрепа. Премиерът винаги ни е оставял свободата да работим, следвайки програмата и целите на правителството. Винаги, когато ми е било нужно обаче, съм получавала подкрепата на премиера. Знаете, че по време на първия, а особено по време на втория мандат с интензивни темпове работихме за изграждането на екологичната инфраструктура. Само по време на правителството, в което бях министър, приключихме изграждането на 51 пречиствателни станции за отпадъчни води. Изградихме съоръжения за обработка на отпадъците, които обслужват 74 общини. Мрежата, която положихме - водоснабдителна и канализационна, беше с дължина от 2600 км. Което е над 6 магистрали, покриващи трасето Бургас-София. В скъсените времеви срокове нямаше да се справим без помощта на Борисов и горещо му благодаря за това.

- Сега не му ли се сърдите, че не сте член на третия му кабинет?

- Не мисля, че имам основание да се сърдя на премиера. След изборите имаше много сериозни разговори между партньорите в коалицията. Бяха обсъждани и ангажименти, и форматът на споразумение. Беше взето решение няколко ресора да бъдат управлявани от колегите от „Обединените патриоти”.

- Чувате ли се със сегашния министър на екологията Нено Димов?

- Имам изключително добра комуникация и взаимодействие с министър Димов. Чуваме се редовно. И смятам, че много добре работим. Той често присъства на заседанията на парламентарната комисия по околната среда и водите, на която съм председател. Идва и за законодателни инициативи, и за т.нар. блиц контрол.

- Има ли според вас зелен рекет срещу втория лифт над Банско?

- Да, трябва да развиваме потенциала на България. Трябва да се стремим към развитието на планинския туризъм по устойчив начин, но стриктно съблюдавайки правилата и процедурите. Дебатът не трябва да се концентрира върху един отделен казус. Той трябва да е по-широк и да бъде свързан с възможността наистина да отключим потенциала на нашата ценна природа. Затова трябва да се върне конструктивният дух на разговорите. И да формираме национална стратегия.

- Какъв е домът ви, кой готви вкъщи, имате ли предпочитана рецепта?

- Аз съм разведена. В този смисъл моето семейство е моята дъщеря Василена, която е студентка по право. Много обичаме заедно да приготвяме ястия. Това е едно от любимите ни занимания - да кулинарстваме.

- Какво приготвяте най-добре?

- Всички в семейството са почитатели на моята баклава. Не само, разбира се. Обичаме да готвим повече постни ястия.

- Това свързано ли е с определен хранителен режим?

- Не, просто това предпочитаме. И сме майстори на питките. Това ни е фамилна черта от майка ми. Това e семейната традиция за правене на обредни хлябове. Тя прави уникални питки, а ние се учим от нея.

- Как си почивате?

- Не съм много по спорта. Обичам да чета, обичам хубавите филми от европейското кино. Обичам срещи с приятели, разходки сред природата. И разбира се - морето. Плувам като всеки бургазлия. Няма случай, в който да се прибера и да не отида да видя морето. Обичам да чувам шума на вълните. Обичам много да пътувам, харесва ми да шофирам. Организираме си пътешествия.

В категории: Политика


29
Коментара
Флагман.БГ Ето какво време ни очаква днес Ето какво време ни очаква днес 16/05/2024, Четвъртък 08:02 0
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 7
29
Коментара по темата
29.
РИОСВ-Бургас
21.01.2018 14:20:32
0
8
Не ставате за нищо госпожо Василева-общи фрази, общи думи.
Та въпросът ми е следния-Къде работи сестра Ви и нейния съпруг.
Премиерът не каза ли ,че не трябва да работят на едно място семейство.
28.
Запознат
21.01.2018 12:43:39
0
7
Номер 6 много правилно се е ориентирал... избори идват, почват да лъскат имиджа и да натрапват на хората разни лица...да няма изненадани после, гласят трола Василева за кмет!
27.
Луи дьо Рейзи
20.01.2018 13:22:54
1
5
..."- Помня го от времето, когато беше доста по-сив индустриален град. Беше не толкова привлекателен"....даааа,а сега е запустяло многоцветно село!
..."- В онези години гимназиалното обучение беше много солидно и наистина беше предпоставка за получаване на качествено образование...."
Ццц,тоз скапан комунизъм бе!
26.
Герб-мафия,Юнкер началник на мафията
20.01.2018 11:41:13
0
7
А от 2009 до сега???Грам не се строи нали?Безразборно строителство в цяла България.Корупция във всяка община,за дребни рушвети се издават разрешения за строеж под път и над път.Морето отдавна е усрано от павилиончета с мангали и никой не взима мерки,само се плюе и точка,всеки сезон е един голям провал.А София???Вече не се правят градинки за децата на България,а се правят блокове,които рядко се продават,респективно се взимат от банките и седят празни с години,но се строят нови сгради.Майтап
25.
Петър
20.01.2018 07:24:18
0
7
"Само по време на правителството, в което бях министър, приключихме изграждането на 51 пречиствателни станции за отпадъчни води."
Бат Бойко ще те нахока за нарцисизма, който си позволяваш! На лъжата краката са къси, г-жо! Затова ли сте на токчета? Та лъжите Ви да се простират по-надалеч!
24.
Свобода на словото
19.01.2018 22:34:34
0
11
Много изтрити коментари,много нещо!
Не може само суперлативи да се пишат,това не го ли разбрахте?
23.
бургазлия
19.01.2018 21:29:37
1
15
ПРОСТОВАТА И НАДМЕННА
ГЪСКА
22.
*********
19.01.2018 21:21:13
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
*********
19.01.2018 21:10:09
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
до в.левски
19.01.2018 21:06:56
1
4
Ей изрод пак ли си тука бе де.ба майкати,плужек
Ква еврейска кръв бе капут
19.
вити
19.01.2018 20:35:38
0
0
Iztukala baba platinoto i ritnala krosnoto
18.
Ponio
19.01.2018 20:29:48
0
12
А СЕГА ДА ВИ КАЖА ИСТИНАТА СПОМНЯМ СИ РУМИ ЖЕЛЕВА Я ПРИБРА ОТ НИЩОТО
17.
otvrat
19.01.2018 18:37:38
2
3
tazi dolna miqka
16.
789
19.01.2018 18:21:17
1
6
Защо ли някой имат сметки в турски банки
15.
niko
19.01.2018 17:21:40
5
5
rusnacite ebaha mamata na biznesa.
14.
.
19.01.2018 16:47:17
0
14
BOKLUCI
13.
Аз
19.01.2018 16:25:58
4
19
Много ме кефи като каже някой "направихме пречиствателни станции или пък направихме магистрали".Все едно те са копали.Всичко е платено от българския народ пряко или косвено изроди такива.
12.
Бончо
19.01.2018 16:05:25
3
12
Комсомолски кадър.
11.
Васил Левски говори
19.01.2018 16:02:18
16
9
Едно интелигентно момиче което дори каза книги които е чела показва култура а не като комунистите боклуци Тишев и Мосинов, изроди и маскари за НИЩО не става един комунист освен за БЕДНО примитивно общество потопено в мързел и утопия.
10.
viev
19.01.2018 15:56:25
6
14
бургаска измет,
9.
Е
19.01.2018 15:54:29
16
3
Браво на това момиче!!!!
8.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
19.01.2018 15:52:45
17
7
Това е правилния човек за лидер на Бургас заедно със нашия кмет.
Много умни представителни хора!
Браво Евала! Много Бургазлии не могат да оценят усилията на тези млади хора след 50 години социалистически геноцид и робство.
Надявам се това момиче да продължи да работи за Бургас като истински Бург. Долу Софийските и Московски крадци. Burgas uber alles!!!!
7.
до 6
19.01.2018 15:48:57
3
17
Тя ако стане КМЕТИЦА направо Бургас го пиши АЗЕРСКО-ТУРСКИ санджак в Общината ши ходят мцжете смустаци жените с фереджета и шалвари пред общината ши са веят флаговете на BOTAS SOCAR Lukoil
6.
Джордж Майкъл
19.01.2018 15:35:01
37
5
Тя е една от най добрите ни екс министърки и надявам се бъдеща кметица на Бургас!!!!
5.
добавям коментар
19.01.2018 15:34:29
3
10
Принципно земеделците не са десни.Не говоря за земевладелците - капиталисти.
Веселин, за мъртвия добро, или нищо - "за лудо не стой за лудо работи!". Не може с елементарни знания да си шеф на по-знаещи. Как с тройки се става учен? Алчен.
Майката я познават по дълбоките деколтета.
На топли места - може би защото са били репресирани?
Той се уби да работи по чужбина.
Децата не са отговорни за родителите си. Родителите са отговорни за децата си.
4.
Васил Левски говори
19.01.2018 15:33:30
12
10
Във момента съм във София.
Грозен тъп сив град.
Не се учудвам че комунистите там ни спретнаха генецода.
Само прости боклуци живеят в София.
Бургас винаги е бил в състава на Рим, Византия и Османската Империя и почти никога в Софийската.
Време е със Варна да си направим Конституция и да станем офшорен район тип Монако и Швейцария. Може да вземем и Костанца съшо.
Майната им на селяните.
Хората на морето са финни красиви със много гръцка еврейска културна кръв.
3.
Бачо Киро
19.01.2018 15:33:11
3
15
Пръдлива селянка....
2.
Svenska flike mike braa
19.01.2018 15:27:10
5
15
Родителите и работели в Нефтозавода има да 4акате да направи НЕШО с-у НАИ-големия замьрсител на вьздуха вьв Бургас като дбавим факта издигната на висок пост като ДПС Довереник картината е ясна .Измислената ШВЕДСКА квалификация НЕправи никакво впе4атление на ина4е 'неазависими' и обективни журналисти
1.
GO40
19.01.2018 15:17:55
5
14
!!!...Добри,викай танковете..........тия от т.н. водеща пол.(ицейска) група се оляха вече..................."И този примитивен и разбойнически модел председателства Европейския съюз! Че и трябва да се гордеем с него, както ни каза на развален български Доналд Туск. Ами няма защо да се гордеем. Един руски философ беше казал, че страна без правосъдие е разбойнически стан. България не е държава, в строгия смисъл на думата, а разбойнически стан. Който си прави илюзии за друго, жестоко се лъже".................ха ха ха ахааааааааа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично
Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори