×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ученици и млади циганки с нож се гонят из центъра на Бургас пред погледа на Стефан Петров от ОЗБГ


Ученици и млади циганки с нож се гонят из центъра на Бургас пред погледа на Стефан Петров от ОЗБГ
Стефан Петров (вляво) снимал двете циганки
26 Декември 2017, Вторник, 14:35 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Острието на ножа било 12-14 см, ромките били неадекватни, вероятно дрогирани


Млади циганки изкарали нож срещу тийнейджъри в центъра на Бургас. За това разказва във „Фейсбук“ Стефан Петров от „Организацията за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ).

Случката се разиграла в късния следобед на 26 декември до градинката на Стария съд.

„В градинката има нещо като беседки и в една от тях имаше седнали няколко момчета и момиче на около 16-18 години. Седяха си и си говориха. Двама цигани минаха покрай тях и им казаха нещо, след няколко крачки пак им казаха. Момчетата отвърнаха и им казаха да се махат по пътя си, но циганите продължиха да се заяждат. Момчетата скочиха и отидоха до тях и си размениха реплики. Единият от циганите извади нож, но едното момче не го видя и тръгна към него. В последния момент извиках, че има нож и момчето се спря. Секунда по-късно и момчето можеше да лежи в локва кръв“, разказва Стефан Петров.

Пред „Флагман“ той обясни, че ножът е бил сгъваем с острие около 12-14 см.

Тийнейджърите подгонили циганите и всички тръгнали по улица "Фердинандова". В крайна сметка ромите се измъкнали и се насочили към Старата поща.
„А аз тръгнах след тях, продължава разказа си Стефан Петров. Звъннах на 112 и полицаите дойдоха за минути, за което искрено им поднасям моите поздравления. Показах им циганите, които бяха спрели зад Старата поща, полицаите ги провериха, аз дадох документ за самоличност и телефонния си номер, за да съдействам, ако се наложи. Циганите бяха хвърлили ножа и тогава разбрах, че са две момичета, а преди това едното го мислех за мъж. Бяха пияни или дрогирани и казаха на полицаите, че отиват за лепило. Направих две бързи снимки, за да се предпазят хората, ако ги видят, а и да знаят, че ако нещо се случи са въоръжени и опасни.“

Двете циганки били високи около 165 см, леко трътлести, едната приличала на мъж.
„Млади са, но точните им години не мога да ги определя, но полицаите ги знаят кои са. Започнаха да ме заплашват, да ме псуват, да казват какво щяло да ми се случи и т.н. Това е един от много малкото моменти, в които упреквам общината, че е сложила камери на някои места...“, пише Стефан Петров в профила си във „Фейсбук“.

Пред „Флагман“ той коментира, че институциите следва да предприемат по-строги мерки към циганското малцинство, като припомня и за случая с ранения полицай в кв. „Горно Езерово“ в понеделник.
„Трябва да се създадат условия за тези цигани, които искат да работят, учат и да се развиват, но и да има контрол върху тези условия! Тези цигани, които не искат да учат и работят, да не получават помощи, нито каквито и да било привилегии“, казва активистът от ОЗБГ.

Според него полицаите не трябва да се страхуват да използват сила и оръжие, ако бъдат нападнати.

„Корумпираните управляващи да започнат да говорят за циганския проблем и да вземат мерки, а не услужливо да мълчат. Да започне разследване на всякакви организации като БХК, цигански партии и т.н. Във всеки цигански квартал да има полицейско управление или поне някакъв пост. След като циганите се определят като малцинство и се ползват с различни преимущества, то тогава да има и специални закони за тях“, категоричен е Стефан Петров.

Според него те следва да бъдат накарани „да си плащат осигуровките, такси и данъци, ток, вода, и т.н. - ако не плащат да няма лекарски прегледи, да не им се оказва медицинска и институционална помощ и т.н.“

Във всеки цигански квартал да има полицейско управление или поне някакъв пост. Да се разрешат граждански отряди, които да патрулират по села, градове и където другаде решат“, предлага Петров.

„Думата ром да изчезне и да остане само думата циганин, което е и правилно“, категоричен е той.

Младият бургазлия предлага на органите на реда да правят и „редовни претърсвания на циганските квартали за крадени вещи, оръжия, наркотици и други подобни“.

„На циганите, които незаконно си строят къщи, да им бъдат събаряни, да им бъдат наложени парични санкции и задържане под стража. Нови къщи да не им се строят, защото няма основание за това“, смята Стефан Петров.

Той е категоричен, че циганското малцинство е толерирано от държавата.

В категории: Бургас


Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
38
Коментара по темата
38.
do 9
29.12.2017 09:39:39
0
0
оня от метрото си в чист мангал със син венец и осем санта умряла кожа на петата.. недей много ги защитава циганите мангал прост да не та нарежа на малки цигнаски парчета и да те разхвърля из комлука и акациите
37.
Рул
29.12.2017 01:07:28
0
2
Стефане , осъзнай се. Не го правиш за България ,а за слава . Иначе имаш хубави идей и инициативи, ама камерата ти е по важна . Не си малък осъзнай се започни да вадиш пари и си вземи квартира стига живя с мама и тате смешник
36.
До 4
29.12.2017 00:44:26
0
1
Ами то и твойто е същото умря циганката дето те хвалеше
Циганите са цигани когато им е угодно в чужбина всичките са българи
35.
нидялко
28.12.2017 21:44:10
0
0
На тая с розовото ше и го хакна в шоколадовия цех.
34.
Диан Тончев Тучката
27.12.2017 17:16:23
0
6
Стефчо обичам те но ти изневерявам със славчо ярето прости ми
33.
Тихо
27.12.2017 16:59:11
1
1
Няма го Теньо само той ги оправяше с дървото
32.
MS-13
27.12.2017 15:52:56
0
0
Tezi sa udarna brigada na Ilko i Kar4o.....sega niama na koi da ot4itat i varluvat iz celia grad
31.
Месемвриец
27.12.2017 15:43:59
0
1
До 23 ... напълно те подкрепям маляче
30.
Памперса
27.12.2017 15:35:02
0
1
То е било голям леш хаха ... И пред похледа на кой беше..Това момче да не е Шеф на полицията или главния прокурор на Бургас..много извисено някакаси прозвуча хаха за мангалите само бой и то докато е време..повярват ли си По лошо..но НЕ и фатално
29.
*********
27.12.2017 14:50:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
ЗА Бургас
27.12.2017 13:51:35
1
12
Кой е патриот? Който уважава държавата и спазва нейните закони. Който е пълноценен член на обществото, като с труд и плащане на данъци е полезен. Който е непримирим пред неправдите и винаги взема отношение, било то с думи, помощ или просто като се обади на 112, без да афишира действията си и търси гласност. Който не е покрит с българското знаме като с одеяло и се бие в гърдите колко голям българин е, а просто носи българското в себе си. Пример, оня ден виждам възрастна жена, седнала и плаче. Питам я какво става, отговаря ми как е била на лекар, предписали й лекарска, но няма пари да си ги купи. Видях рецептата, отидохме двамата до близката аптека и платих лекарствата. Не съм се обръщал към медии, не съм тръбял в социалните мрежи какво съм направил. Постъпих както намерих за добре, радвам се че имах тази възможност и пак бих го направил. Да сме хора и зачитаме другите хора срещу нас, това е патриотизма.
27.
До 23
27.12.2017 12:49:25
3
4
Абе селяк недоносен.Що не си стоиш на село и да си пасеш кротко козичките,ами коментираш големия град.Тук няма място,за зависливи цървули и селски пръчки.
26.
ozbg
27.12.2017 10:53:03
0
10
ozbg tiq smeshnici deto prekarvat imigranti i tyrsqt plantacii s marihuana po poletata... ne che ne namerixa na troqneca polqnata v bukovo i ne q okradaxa tva e drug vapros ... NO NE te sa patrioti :D stefane tvoq dql da ne go dari :D:D:D:D za kvo mislite che obikalqt gorite ei taka ... aide molq vi sa...
25.
zhcbz
27.12.2017 10:50:57
1
13
NACHI toq stefan ozbg ( shisheto) kolko vreme leja v zatvora i za kakvo che ne pomnq ? Na men lichno mi e vadil kasapski noj pred diskoteka elit ... i maxashe se1 iskashe da koli agne taka che STEFANE skriii sa nqkade psevdo patriot takyv .xodi da si spamish v facebooka i stia na zanimava sys sebe si s tiq plateni statii. stiga si reval prestani s taq platena reklama ne si moderen
24.
Някой
27.12.2017 10:26:29
5
4
Чувал съм че на Стефан му е малък. Някой да знае нещо по въпроса? Иначе е секси.
23.
n
27.12.2017 08:34:45
10
17
това бургасово е като перник и сливен само че с море,по-хубав център,два мола и една морска градина
22.
robin hud
27.12.2017 02:58:01
12
17
Чесно казано ненавиждам циганите и циганките, обаче един път се прибирам от работа и бях загорял на смръчаване и видях една циганка да върви от магазин Била към автогарата , беше ниска, леко дебеличка с големи цици и симпатично лице и големи устни, не беше мизерна, и и предложих да и дам 20 лева да ми направи свирка ...Първо ми обясни че бързала да се прибира при мъжа си и не ме познавала, ама накрая се съгласи. Казвам ви хора това беше най-яката свирка която са ми правили, дълбока и плътна, направо свърших за 2-3 минути.
21.
JJ
27.12.2017 00:47:35
3
0
Тролове трвят коментарите, мога да го докажа. Свържете се с мен.
20.
бай Мангал
27.12.2017 00:33:46
9
11
абе стефчо що не помгна на младежите?ами като женичка вървя след тях
19.
Romi puknete e
27.12.2017 00:27:01
3
11
А е тъпи цигани мърши я се за трийте е лайняри
18.
Българин
27.12.2017 00:16:35
4
10
Браво Чефоь, продължи в същият дух. Има кой да те последва!
17.
2+2
27.12.2017 00:07:11
4
24
Не виждате ли, че всичките коментари са от единственият РОМ с компютър в Комлука. Едни и същи правописни грешни, защото е трябвало да прекъсне училище във втори клас, за да гледа бременната си циганка...
Мангустите са най-злобните расисти, храниш ги, поиш ги и пак искат да ти забият нож в гърба.
Всички да се изселват и да спрат да тровят българският народ.
16.
Bulgariq nad Vsichko
26.12.2017 23:56:25
9
8
Искам едно нещо да кажа на тия тъпанари който говорят само глупости в коментарите ще дойде и вашето време и вас ще ви почнем тупу насрани мишки седите само зад компютрите и коментирате глипости вместо да се замислите накъде отива тая държава и такива глупости би ги написал някой малък мухльо или някой който няма деца като сте толкова големи елате ни да ви видим колко сте големи зад екраните зад компа батки на живо шматки чесно ви казвам ако разбера кой ги пише тия неща ще го смачкам от бой
15.
*********
26.12.2017 23:45:52
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
ларито
26.12.2017 23:44:55
2
4
неможах да стигна сифтето
13.
Наско
26.12.2017 23:26:51
17
8
Българчетата са най разлигавени защото майките им за нищо не стават а бащите им за нищо не стават.
12.
Рокафелер
26.12.2017 23:25:21
11
7
От историйката се разбира колко разлигавени са Българчетата. Ако това беше дете на хан Аспарух досега да се е качило на кон и да ги е съсекло със меч. А вие лигавета на какви се правите? Къде ви са войските? Къде са ви храмовете? къде са ви бизнесите за самолети и танкове? Къде са ви банките? Къде са ви библиотеките? Никъде!!!
Във Лазур във гето циментовата кутия —- ТАМ са спят със телевизорите и телефоните ви!!! Мърди!!!
11.
Хора!!!!!
26.12.2017 23:21:04
6
5
Във Япония има малка полиция във всеки гето район и е сложена точно на главната улица.
10.
Джордж Майкъл
26.12.2017 23:19:33
24
5
Евала на Ромчетата поне се пазят, знаят как да се защитят, не са като тъпаците да излизат без защита. От расизъм ще умрете. Едно свястно ромско училище не сте изградили.
9.
Г
26.12.2017 23:18:03
25
4
Пишете за ония Българин дето ритна Германката във подлеза той беше дрогиран също. Не ми го правете на циганин, той си беше чист Българин.
8.
Ариана Царица на Българите
26.12.2017 23:16:03
6
14
Няма разлика между ученички и млади цигани —- на едно ниво на разум са.
7.
Роксима
26.12.2017 23:15:43
3
20
Момчето е много право и трябва да го подкрепим.
6.
Ливада
26.12.2017 23:13:47
5
5
Карашев-Президент !!!
5.
до:4
26.12.2017 22:44:06
15
26
Много си ПросТ !!! Дава гласност на случая не за чест и слава а да видят хората лицата на тея мангусти ! Защото ще мине и замине както всичко а утре може да е някоу друго дете или жена и да се задействат малко в полицията понеже тия орки много се взеха на сериозно!!!
4.
Бургас
26.12.2017 22:30:05
27
36
Тва момченце Стефан като какув се изявява? Нещо като лидер на съвестните граждани ли е? Кой беше той че до пет месеца никой не бе чувал за него.Аз самия на колко граждани съм помагал на улицата от кражби, побойща и мъже и жени. На деца съм помагал още преди този горе да се осъзнае. Е вдин път не съм викал флагман че да пишат за мен или да бия гайди или колко още има като мен дето са помагалкюи и не са искали сензация. Момче отиди в някой село със индианци и на тях им се показвай да те боготворят. Твоето се нарича МЕГА КОМПЛЕКС.
3.
Бургазлия
26.12.2017 22:26:41
4
11
Ми то всичко хубаво, ама едва ли ще се случи наистина...
2.
FREE BULGARIA
26.12.2017 22:24:19
25
2
vuv sustoto vreme, bulgarite gurmiat novogodishi bombi i smustavat jiveestite i mira, eba si kak sme po dobri?
1.
FREE BULGARIA
26.12.2017 22:21:58
30
3
Vinovna e Sofia i policiata.
Susto kude sa uchitelite na tezi romi.
Imaite malko uvajenie kum tezi bedni hora, stiga sus omrazata. Malko po spokoino.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа
Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори