×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Половин милион българи работят за минимална заплата. Тодор Байчев пита: Не е ли крайно недостатъчно


Половин милион българи работят за минимална заплата. Тодор Байчев пита: Не е ли крайно недостатъчно
Депутатът Тодор Байчев поиска данни за ниските заплати в страната
16 Декември 2017, Събота, 18:43 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

В 9 от 28  региона минималната заплата е 75% от средната

Колко хора у нас вземат минимално трудово възнаграждение – почти половин милион или по-точно 416 818 души.

Тази шокираща цифра стана ясна от въпрос на депутата от БСП Тодор Байчев към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Байчев зададе въпроса, отбелязвайки факта, че все повече българи декларират, че получават минимална работна заплата, а това е недостатъчно предвид съвременните условия на живот.

На неговото питане министър Петков отговори, че по данни на НСИ лицата на трудов договор за второто тримесечие на 2017 г. са малко под половин милион.

Министърът обаче смята, че тези хора ще бъдат компенсирани, тъй като от следващата седмица ще е факт новият размер на минималната работна заплата – 510 лв.

По думите му повишението с 50 лв. ще допринесе за мотивацията на работната сила и намаляване на риска на бедност сред работещите. Сега минималната заплата е 460 лв.

А очакванията били и за повишаване на средната работна заплата.

Тодор Байчев изтъкна, че в 9 от 28-те региона на страната има негативна тенденция – в тях минималната заплата е 75% от средната работна заплата и се оказва, че работещите хора получават по ниски възнаграждения. А по данни на НСИ това са около 60% от хората.

В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
ernesto
17.12.2017 19:15:16
0
1
Не е зле минималната заплата да е 460 ! Ама ЕВРО! Каква е тая мизерия, в която ни държат?! Срам, срам, срам! Управниците да питат водещите в ЕС как се определя МРЗ - има ли тя социален характер или няма? А? НЕ да дрънкат изтърканите лафове за ниска производителност!
13.
Аз
17.12.2017 11:16:28
0
3
Истината е че хората взимат повече пари ама работодателите ги осигуряват на минималната запшата. И пак се питам къде е тъпата държава ?
12.
Работодател
17.12.2017 10:23:31
2
0
Стига си лъгал депутатчее
11.
GO40 до Gocho
17.12.2017 10:11:35
0
1
...ЕЙ,ФАЛШИМЕНТО......ПЕДЕРЕСТче.......xaxaxaxa
10.
ГРУДИ до Gocho
17.12.2017 10:09:10
0
1
...СКРИЙ СЪ,БЕ ПЕДИ....
9.
Гост
17.12.2017 10:00:13
1
3
Не лъжете народа. Работодателите осигуряват на минималната, а не работниците работят на минималната. Разликата е в сивата икономика.
8.
Хм
17.12.2017 07:29:10
1
9
Не били достатъчно.Сигурно 70 процента живеят от това,че член на семейството вкарва пари отвън.Вие го знаете защото вие такава политиката на всички в парламента.И искате да им вземате данъци,но хората не са глупави ще си вземат семейството и чао,а вие ще си живуркате с циганите ама те ще ви изядат главите щото няма да има от къде да им давате помощи.
7.
Петър
17.12.2017 06:24:59
1
5
6-ти,
Чорбаджиите, в по-голямата си част са "чантаджиите" на прехода! Израза за куфарите с парите помниш ли го?
Парите на пенсионерите не ги "изяде" лошият Костов, при деноминацията на лева, тях ги раздаде другаря Луканов, за което беше ликвидиран публично пред дома си!
Как очакваш от такъв чорбаджия да мисли за човекът създаваш му богатство? Та той е същият изрод, който ще иска да му се робува!
И друго ще кажа, тази цифра за работещите на МРЗ се отнася само до частния сектор!
Ами държавния? Там са двойно повече! Ами хората, които ги принуждават да работят на граждански такива, и за което Държавата си трае най ехидно? Картинката става още по-ужасяваща!
6.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
17.12.2017 03:57:16
0
7
Когато чорбаджиите у нас започнат да живеят скромно и незабележимо както в чужбина , когато спрат да си купуват последните марки коли , самолети и екзотични острови. Когато разпределят парите за работниците , от които им зависи бъдещето на фирмите. Когато излязат от егоистичната си ,жалка, фалшива ,чалгаджийска черупка и станат истински работодатели и признаят работниците за най-големия си актив. Ами тогава ще се случи отговорът на Байчев. И независимо от неговия въпрос , част от режисирания сценарий в парламентарния цирк , ще се случи . Този цирк вече не е интересен .
5.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
16.12.2017 20:08:04
2
7
Бачкайте роби
4.
До 3
16.12.2017 18:27:45
1
8
Той поне стреля. Къде са Димитър Бойчев и компания? Ама какво да кажат разни сервитьори и журналя. Друго си е да мълчиш само.
3.
Gocho
16.12.2017 17:54:10
6
8
Еееех ....
Байчо - Бачев?!
Аз си мислих че си човек !
А ти се оказа Комунист !
,, Стреляш " само с тапешника !
Пушилка да се вдига !
Ама ....
Всите сте си такива !
2.
Цицерон
16.12.2017 17:01:19
4
15
Той Байчев добре пита, но колко от дебилите ще го чуят и разберат? Дай им по 50лв на избори и им гледай сеира, после мрънкат само, че заплатата им е малко. И му кажете , че сама птичка пролет не прави, повече като него трябват.
1.
DJARO
16.12.2017 16:42:13
6
7
Te i ot NSI TAKA NAGLO LUJAT...mnogo pove4e sa nad MILION sa sas SIGURNOST....ama GERB taka im iznasq...da kazvat 4e bezrabotizata bila 8%.....a pak tq e nad 60%....0stanaliite do 85% jiveqt s NE POVE4E OT 300lv.i okolo 15% v zqlata strana sa horata s GOLEMI FINANSOVI DOHODI ostanaloto e =MNOGO GOLQMA BEDNOST=4isto i prosto SURVIVOR....a pojarnikara hodi se snima po-sveta obe6tava na vseki kakvoto mu poiska nai-ve4e na MANGAL(ERDOGAN)...a NARODA MU burka po kazanite za bokluk
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори