×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каракачанов: Оградата спаси България от голямо нашествие (ВИДЕО)


Каракачанов: Оградата спаси България от голямо нашествие (ВИДЕО)
Право на ДПС е да настояват да излезем от властта, но да не използват лъжи и да не клеветят България, призова Каракачанов
21 Ноември 2017, Вторник, 07:55 ч.

28 години партиите разделят обществото, но стига с тази омраза, че на хората им омръзна, каза вицепремиерът

Оградата на границата ни с Турция спаси България от голямо нашествие. Това каза в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът Красимир Каракачанов.
„Стената, която разделяше Берлин, бе от бетон, а отгоре имаше телена мрежа, по която течеше ток, но въпреки това някои хора я подкопаваха и преодоляваха. Случва се някъде мигрантите да прережат или да прескочат съоръжението, но веднага след това се вземат мерки и пораженията се поправят“, добавя министърът на отбраната.
Според него, оставката на Димитър Главчев като председател на парламента е грешка.
„Да спрем тази ненужна конфронтация, която хаби енергия и само разделя хората! 28 години партиите насяват разделяне в обществото. Стига толкова! Обществото ни е изкуствено поляризирано. Нито в парламента, нито в правителството има причини, които да предизвикват тази злоба и крайна позиция на опозицията“, коментира Каракачанов.
В Обединени патриоти няма напрежение, добавя той.
„Право на ДПС е да настояват да излезем от властта, но да не използват лъжи и да не клеветят България! Те са причината за това циганското население в България да не работи, а само да ползва блага“, заяви министърът.
„Кой се опитва да разделя обществото на базата на някакви етнически или религиозни принципи? Това в чужбина не го казвам. Трябва да имаш малко национално достойнство, а не да гледаш дребния си егоизъм! Трябва да търсим общото и да отстояваме националния интерес. Стига с тази омраза, на хората им омръзна“, каза още вицепремирът.


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
volen siderov
22.11.2017 08:47:09
0
2
balgariq nqma nujda ot ograda tq prosto ne e podhodq6ta za jivot nqma koi da doide pri nas da se obre4e na mizeriq
6.
karaka4anska ov4arka
22.11.2017 08:44:06
0
2
kva ograda sprqla bejancite hahhhhh 6te padna ot stola bejancite gi spira mizernata ni darjava koqto dori za tqh ne e podhodq6ta za jivot. ma4enieto na koeto sme podlojeni kato naciq za da ocelqvame za da kradete vie politicite a nie da pla6tame dalgove!!!Sram i pozor da imame pokupatelna sposobnost za umirane ot glad!!!!
5.
Петър
22.11.2017 07:17:33
0
1
Не разбрах какво е това голямо нашествие, което оградата е спряло, но не е успяло да спре шепа бежанци! Ти си малоумен глупак Каракачанов! Ти си некадърно копеле, което трябва да бъде прокудено от България! Изрод.
4.
46309
21.11.2017 12:09:51
0
1
Вицепремиерът Валери Симеонов с предложение към Борисов за спасяване на коалицията: Да се научи, че не е сам на този свят! Ангелкова е над кабинета и над министър-председателя
Има ли контрол над министрите си премиерът и кой саботира акциите на лидера на НФСБ в туризма
Автор: Звездомира Мастагаркова
Дата
14:27 | 20.11.2017
Дата
150755
Коментари
39
САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с предложение към Борисов за спасяване на коалицията: Да се научи, че не е сам на този свят! Ангелкова е над кабинета и над министър-председателя

Фатален ли е разнобоят в управляващата коалиция и как ще се разберат Борисов и коалиционните му партньори от "Обединени патриоти", след като вчера в сензационно интервю за агенция ПИК вицепремиерът Валери Симеонов разкри, че липсва диалог и премиерът взима решения еднолично, което с колегите му категорично не приемат (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА)?

"Борисов се държи като самовластен властелин, управлява и Народното събрание! Тримата лидери на Патриотите сме възмутени. Ако иска кабинет на малцинството - няма проблем!", каза Симеонов в първата част на интервюто, което разтърси държавата.

Ето какво предлага Симеонов на Борисов за спасяване на коалицията, както и какви разкрития прави за отношенията между премиера и министрите му във втората част на интервюто.

- Г-н Симеонов, какво е предложението на "Обединени патриоти" към премиера Борисов, за да се разберете все пак и да изпълните програмата за управление за 4 години, за да има стабилно правителство и стабилност в България?

- Ако Борисов иска да има коалиция, да се научи, че не е сам на този свят. Да се консултира с нас за решенията на кабинета.

- А как ще се разберете с министър Ангелкова, наскоро отново разкрихте, че не сте съгласен с нейните действия по отношение на преместваемите обекти на плажовете…

- Вече нямаме диалог и с нея. То няма смисъл. Всички хубави неща, за които подготвяме обществото вече 6-и месец и които биха освободили мутренската примка на туризма, г-жа Ангелкова не ги отчита и прави точно обратното. Тя не се съобразява нито с вицепремиер, нито с министър-председателя.

- Искате да кажете, че Борисов не контролира министрите си ли?

- Министър-председателят прави изявление, че следващата година всички преместваеми обекти трябва да бъдат разчистени и казва в една телевизия: „И в този случай Валери Симеонов е абсолютно прав”. А тя се появява на една сбирка на концесионери и мутри от плажовете, които естествено са против да се премахнат техните хранилки, където доста са в сивата икономика, и им казва, че тя като министър нямало да позволи да се махнат.

Тя явно е над правителството, над вицепремиера, над премиера!

- Г-н Симеонов тези разкрития, които направихте дотук за липсата на диалог в коалицията, както и между министрите, е много притеснително!

- Не мога да разбера какво искате да направя в случая? Да си мълча, за да има мир ли? Знаете и всички вече с разбрали, че съм човек, който уважава истината и родината си и служи и на двете. Да мълча и да се правя, че не забелязвам всички тези гафове ли?

- Доказал сте, че работите за родината, видя се какви пари вкарахте в бюджета лятото, като се намесихте в тези сиви бизнеси по морето, както и с 50-те милиона, които не позволихте да си спестят братя Домусчиеви. При това положение обаче би трябвало и вашите коалиционни партньори да са го видели и да ви имат доверие да се консултират с вас, това е озадачаващото…

- Благодарение на засиления контрол по морето лятото, проведени от кабинета на вицепремиера заедно с институциите, в бюджета на страната постъпиха около 400 млн. лв. повече от туризма, отколкото 2016 г. За първите два месеца бяха над 200 млн. лв. повече. В същото време, когато Ангелкова обикаляше по плажовете и откриваше сезона в абсолютно незаконни заведения на известни групировки и се кълнеше, че нямало нарушения по плажовете.

А след това денонощната работа на всички контролни органи и институции показа, че има и се вкараха в хазната тези около 400 млн. лв.

Големият въпрос сега е какво е бъдещето на коалицията, така е. Ние сме влезли в тази коалиция, която беше единствената възможна от две партии, които да имат повече от 50% в Народното събрание, така както е решил народът на изборите. Имаме коалиционно споразумение, изработили сме програма за четиригодишно управление, а едва е минала и половин година.

Мандатът е пред нас и ако ГЕРБ в лицето на министър-председателя, защото от него се взимат решенията, коригира поведението си, аз не виждам да има пречки пред бъдещето на коалицията и положителните процеси, които започнахме в цялата държавата. Не виждам какви проблеми ще имаме да изпълним плана на кабинета, ако това се случи.

- Само проблемите в диалога биха попречили, така ли?

- Диалога, взимането на решения, които не са обсъдени и са еднолични.

- А има ли шанс да подобрите с министър Ангелкова диалога?

- Правил съм опити няколко пъти и вече не виждам никакъв смисъл. Там всичко, което се прави имам чувството, че е мотивирано от някакъв интерес. Само имам чувството, внимателно се изразявам.

- С премиера обсъждали ли сте този въпрос?

- Два месеца го обсъждаме вече. Говорим си за туризма, набелязваме целите и действаме, но дотук имаме само един успех – че извадихме концесионирането на плажовете от министерство на туризма, които Ангелкова искаше към себе си да ги прехвърли, ги оставихме по общия ред за концесиите. Благодарен съм за това г-н Цветанов и групата на ГЕРБ в парламента, които подкрепиха това. Там се работи много добре и разумно.

- В какви случаи липсва диалог в коалицията?

- В някои случаи е имало допитване. Например за кандидатурата на Ананиев, но пък нямаше за оставката на Николай Петров. Много лесно ги приема Борисов оставките!

- Как ще коментирате новия председател на парламента Цвета Караянчева?

- Достоен човек и съм плътно зад нея. Това е човек прагматик и техник и също като мен е инженер. Дай Боже повече инженери да влизат в политиката и ще се оправи България.

- Има мнения, че опозицията си е вкарала автогол с нея, тъй като е доста по-безкомпромисна от г-н Главчев. Така ли е?

- Да, така е. Сега ще видят къде зимуват раците, защото тя е жена с характер. Но тя трябва да има и пълната подкрепа на ГЕРБ. Нека най-сетне парламентарната група на ГЕРБ се еманципира и разбере, че те носят отговорността за това, което правят в Народното събрания и има разделение на властите. Трябва да се борят за демокрацията.
3.
наблюдаващ
21.11.2017 12:03:56
0
1
Вицепремиерът Валери Симеонов каза : "Мандатът е пред нас и ако ГЕРБ в лицето на министър-председателя, защото от него се взимат решенията, коригира поведението си, аз не виждам да има пречки пред бъдещето на коалицията и положителните процеси, които започнахме в цялата държавата. Не виждам какви проблеми ще имаме да изпълним плана на кабинета, ако това се случи."
2.
Glavata
21.11.2017 10:48:11
0
0
Ne govori glupusti stavate sme6tni minavat si kakto i kogato si izkat .Na6estvieto te parva po4va
1.
Glavata
21.11.2017 10:47:24
1
0
Ne govori glupusti stavate sme6tni minavat si kakto i kogato si izkat .Na6estvieto te parva po4va
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори