×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Горанов към БСП за „дебилите”: Понякога тези 80% взимат превес при вас и се чуват и неверни тези


Горанов към БСП за „дебилите”: Понякога тези 80% взимат превес при вас и се чуват и неверни тези
"Този бюджет е за 100 процента от българските граждани, не за 80 процента от тях"
09 Ноември 2017, Четвъртък, 07:17 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Финансовият министър представи пред парламента концепцията на правителството за държавния бюджет 


Изказването на депутата от БСП Иво Христов, че 80% от българските граждани са дебили, продължава да отеква в Народното събрание. То беше използвано дори от финансовия министър Владислав Горанов, докато описваше концепцията на държавния бюджет за 2018 г. пред депутатите.
В момента се обсъжда финансовата рамка на първо четене.


Владислав Горанов каза: „Чуха се, между другото думи, че видите ли ние сме разпределяли много малко. И това било загуба за българските граждани. Това е факт, но е концептуална грешка да смятате, че сме достигнали такова качество на политическата класа, че да заслужаваме да взимаме решения вместо българските граждани – нещо, което преди 1989 г. се претендираше на 100 процента.”
Той се обърна към БСП, че ако искат да преразпределяме повече, „трябва да се върнем към вашата позиция за увеличение на данъците”.

Защото един ваш народен представител от две седмици разправя как ние много ниско преразпределяме и как трябва да стигнем до по-високо ниво на преразпределение. Това, колеги, се случва чрез по-голямо изземване. Няма друг механизъм. Но да приемем, че понякога тези 80 процента взимат превес във вас и се чуват  и неверни тези”, заяви Горанов по повод „дебилната” реплика на Иво Христов. Изказването му предизвика бурни аплодисменти от дясната част на залата.

След дълга пауза и подвиквания отляво Горанов доуточни: „Знам, че дебатът не трябва да се профанизира по този начин, но за 80-те процента не е моя реплика, колеги, и независимо колко добронамерено е изведена от контекста или във контекста, тя е оценка за състоянието на българската демокрация и на отношението на управляващите и на управляваните”.

По думите на министъра, бюджетът е част от демокрацията и еманация на отношението на управляващите към управляваните. „Това е решение как да похарчим чуждите пари”, добави той.

Финансовият министър продължи да нервира „червените” с реплики като: „Виждам, че сте заредени с положителни емоции, тъй като бюджетът беше определен като крайно ляв” или „и отново, макар че знам, че ще ви издразня, този бюджет е за 100 процента от българските граждани, не за 80 процента от тях!”

В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
8
Коментара по темата
8.
ШУРОБАДЖАНАК ЕООД-Герб
09.11.2017 12:39:02
0
1
Владислав Горанов роден в меката на русофилството град Плевен роднина на главния масажист от УБО другаря Иван Саздов личен масажист на 1вия главен секретар на БКП другаря Тодор Живков.От малък на малкия Влади му еобещавано че като порасне ще го НАЗНАЧАТ на висок министерски пост така малкия Влади бързо взима изпитите в УНСС вСвищов и даже се хвали пред колеги че ще видят до какви висоти ще стигне.Чичо муВаньо Саздов има дебели контакти негови аверчета са Бойко Борисов -бивш телохранител на бай ТОШО и тъмночервената другарка комбинаторка Мата Харито на БСП другарката Емилия Масларова изстреляла в бизнес средите не и един 2ма наши доворени момчета.Имено на Емилия Масларова възход и1МИЛИОН дължи бившия президент Роско Плевнанлиев(помак от Гоце Делчевско Емилия помакиня от Якоруда ) изкарал 1те работници помаци вГермания и ги още тил с милиони .Така Владко Горанов с помоща на леля Еми и Чичо Саздов става МИНИСТЪР.Чичо Саздов има общи фирми с Бат БОЙКО и редовно пичели Обществени поръчки в различни Софийски комплекси.Още по интересен е другия ЧИЧО на Влади Горанов чичо Кирил АНАНИЕВ който е абониран ALWAYS за МИНИСТЪР от Костов през СДС при Царя при БСП при Бойко и патриотите става ЗДРАВЕН министър
7.
Г6д7
09.11.2017 12:35:38
0
0
Ако не са дебилите,БСП щеше отдавна да е на бунището.
6.
Един от вас
09.11.2017 11:07:45
1
7
Иво Христов е съвсем прав и не трябва да подава оставка .Народ който позволява да го баламосват с Биг Брадър , фермата и безкрайни селско махленски клюки в парламента наистина е дебилен .Народ който чака с нетърпение какво ще каже Пенка на Донка в Бик Брадър в следващата серия а не вижда че нацията се топи , че сме последни по доходи че зравеопазването ни е на никъде е наистина дебилен .Страна в която реалитета преобладават в програмите– има проблем .Реалити шоуто е създадено да отвлича съзнанието от проблемите на хората .И още-хора които гласуват по 3-4 пъти за едни и същи идиоти в парламента а не вземат дървото са доказано ДЕБИЛИ .
5.
читател
09.11.2017 11:06:00
0
5
Професорът е прав за дебилите. Само процентът не е 80 , а 90% , с тенденция за нарастване. Няма защо да се извинява за това ,че е казал истина. - Дебилите така и така няма да разберат, а останалите сме съгласни с мнението му.
4.
обиден дебил
09.11.2017 10:29:11
0
6
-Джон, вярно ли е, че българският премиер е нарекъл българите прости, а мнозинството от тях го избира вече трети път за премиер?
-Да, сър, вярно е.
-Тогава защо вдигат врява, възмущават се и се обиждат, когато някой си професор им бил казал, че 80% са дебили, Джон? Нали той им е казал същото, което вече им е казвал и избирания три пъти от самите тях премиер?
-Ми, дебили, сър.
3.
eni
09.11.2017 10:18:45
0
3
Явно тези който пишете тук сте от тези 80%
2.
Stenly
09.11.2017 10:11:28
5
6
Ако Горанов , който носи скъпи костюми си мисли че не е дебил , жестоко се лъже !
1.
Деян Тон4ев-Камбаната
09.11.2017 10:10:11
4
4
такива са като гласуват за ГРОБ-Опитомени Мафиоти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори