×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тръгна делото срещу ексдепутата Байрактаров за нападението над бизнесдама


Тръгна делото срещу ексдепутата  Байрактаров за нападението над бизнесдама
След години протакане на делото Мария Инджова ще се изправи очи в очи срещу бившия си съидейник
Тема в развитие
виж още
скрий
11 Октомври 2017, Сряда, 14:31 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Бившото острие на СКАТ сега е в Евроком – командироват го в чужбина за работа по европроекти, грижовен баща на три деца, стана ясно в съда

Наказателният процес срещу ексдепутата от Патриотичния фронт и екстелевизионер Димитър Байрактаров за нападението над бизнесдамата Мария Инджова тръгна днес в Районния съд на Бургас, след като стартът бе отлаган три пъти.

Наказателното дело от административен характер трябваше да започне още през юли т.г. – отново от самото му начало, тъй като бе спряно заради депутатския му имунитет, но стартът бе отложен веднъж заради нередовно призоваване, втори път – заради болничен лист на Байрактаров и трети път – заради нуждата от призоваване на всички свидетели отново.

Днес се проведоха първите разпити на очевидците на инцидента от далечната 2011 година, когато по време на заседание на неправителствената организация „Алианс на туризма в Югоизточния регион” Байрактаров, тогава член на ръководството и едно от основните остриета на СКАТ тв, според обвинението е нападнал физически Мария Инджова.

Двама от свидетелите междувременно са починали, други двама са в чужбина, а трима изобщо не могат да бъдат открити. Така днес в съда бяха разпитани само икономистът Лина Георгиева и Красимир Калудов, журналист. И двамата са били членове на Управителния съвет на Алианса  и са станали очевидци на екшъна от 10 март 2011 година – по време на заседание в офиса на сдружението.(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Те разказаха, че скандалът ескалирал, след като  Инджова поискала от  Байрактаров (бивш председател на Алианса) да предостави документи и отчет на изразходвани служебни средства от командировка в София. Байрактаров отказал да се подчини и поел към вратата, за да си тръгне. Мария Инджова опитала да го спре, след което внезапно се разиграл невиждан екшън.

Днес Лина Георгиева, университетски преподавател, не можеше да си спомни голяма част от детайлите, но бе убедена, че Димитър Байрактаров блъснал Мария Инджова и тя паднала на земята. Двама мъже й се притекли на помощ, но с това агресията му не приключила. 

Мария Инджова все пак успяла да остане на крака и пробвала да позвъни на тогавашния кмет на Царево Петко Арнаудов, за да разпореди на представителя на Общината в УС на Алианса – Никола Марков да не напуска  заседанието, тъй като ще се разпадне кворуммът.  Чувайки това Димитър Байрактаров опитал да отскубне телефона от ръката й, при което схватката отново загрубяла.

Подсъдимият Димитър Байрактаров, който понастоящем работи в Евроком тв  и адвокатът му Станко Кралев явно не бяха доволни от показанията на Лина Георгиева и зададоха поредица от въпроси за отношенията й с Мария Инджова.

На мен за всичките тези  години не сте ми се обадили да ме питате: „Как си, Митко? Разбрах, че дъщеря ти работи в британския парламент, как приема тя писанията, изкарващи, че баща й посяга на жени?!”, обърна се към свидетелката Димитър Байрактаров.

Той подчерта, че е баща на три деца, за чието отглеждане и възпитание е отговорен. Две имал от първия му брак, от който е и дъщеря му, с която той показа на съдиите, че се гордее. Третото му дете е на 4 годинки и е от Радостина Байрактарова, бивш управител на общинския басейн в Младежкия център в Бургас, с която живее в брак в столицата.

Днес бе разпитан и журналистът Краси Калудов. Неговите спомени  не бяха много ясни, защото са минали повече от шест години. Калудов  определи екшъна за грозна случка. По думите му видял бутане, крясъци, викове и заплахи. Димитър Байрактаров опитал да си тръгне, но Мария Инджова го последвала, търсейки някакви документи на Алианса. След това Байрактаров я бутнал, но дали е умишлено блъскане или просто бутане, не си спомняше.

Делото  ще продължи на 24 ноември, когато ще бъдат призовани още  свидетели. Сред тях и самата Мария Инджова, която е публична фигура. Притежава собствена модна марка и фирма за производство на дамско облекло, върти и хотелиерски бизнес. През 2007 г. Инджова бе кандидат за кмет на Бургас на НДСВ, а през 2011 г. – кандидат за кмет на РЗС.

Тя ще се изправи за пръв път очи в очи срещу Димитър Байрактаров след много години.  При определянето на дата за ново заседание стана ясно, че бившият депутат е ангажиран по сериозни международни дела - пътуване в чужбина заради разработката на европроект, затова делото се  отложи  от 10-и за 24-и ноември.

В категории: Темида


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
чичо пешо
12.10.2017 10:51:00
4
1
жената на байрактаров е известна като Радостина общата .Като работеше на басейна правише в стайчката за по 5 лева свирки на пловците а чукането за 10 лева
8.
пешо
12.10.2017 10:34:58
4
1
той боклук байряктаров обича да бие жени щото така се чувства мъж и така му става рязяния помашки малък хуй. сбърканяк по рождение
7.
fdf
12.10.2017 10:28:51
4
1
Не съм почитател на Инджова, но никой няма право да вдига ръка срещу когото и да било, камо ли срещу жени, деца или възрастни хора. Тоя измамник умори последният си тъст /бащата на Радостина/ за да му вземе апартамента, пък че не си плаща издръжката на детето си от първия му брак що не си каже, а ?! А се хвали с дъщеря си, за което възпитание той има най-малко заслуги щото тя е отгледана и възпитана от майка си, първата му жена, която той я беше зарядал във Велинград докато той си развяваше байряка под покривите на чуждите булки.
6.
меден рудник
12.10.2017 10:20:38
4
2
Оооф, от тоя боклук Байрактаров що хора са пропищели, завлечени от него още от времето на амбулантната търговия, която въртеше с гривните менте за сваляне на кръвното налягане. Тоя боклук нали беше скочил и на една общинска служителка пак преди около 6 години ? Тя що не вземе и тя да свидетелства срещу него, за да се докаже агресията му към жените. Да не споменаваме и част от бившите му колеги от СКАТ срещу които също скачаше и налиташе на бой. Айде, всеки да си плаща за бабаитлъка ...
5.
ха-ха
12.10.2017 09:50:33
0
4
Каква бизнес дама е Мария ч....то?!!
4.
xaxo
11.10.2017 22:06:29
0
9
Тая не е нито бизнес(върти чужди пари) - нито дама(ако знаете как грухти на задна прашка.)
3.
Бобо
11.10.2017 21:27:24
3
11
За разлика от некадърника на Керанка, Димитър Байрактаров е доказано умен и кадърен мъж това си личи и от злобата ,с която е отразено делото от флегманите.
2.
Точно
11.10.2017 20:26:30
0
9
Гарга на гарга око не вади.
К*рва на к*рва доверен свидетел.
1.
антинфсб
11.10.2017 19:03:00
6
14
като байрактаров работеше за възхода на нфсб беше добър а сега като почна да вади далаверите на симеонов касабов и компания стана лош флагман не падайте толкова ниско не се излагайте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори