Живков - 33 години власт с лъжи и фалшификации. И още го тачат


Живков - 33 години власт с лъжи и фалшификации. И още го тачат
​Може да изглежда странно, но 33-годишното царуване на Тодор Живков може да се сравнява в съвременността само с корейския Ким Ир Сен
08 Октомври 2017, Неделя
Източник: e-vestnik.bg

Сега има хора, които си спомнят с носталгия за комунизма от 70-те и 80-те, но тогава, в края на 80-те, реалността беше пазена в тайна



Днес има носталгия по Живков и някои го честват като голям български държавник. Но при свалянето му на 10 ноември 1989 г. избухна всенародна радост. По площадите излезе народ, който размахваше лозунги против омразния диктатор. Тогавашното ръководство на БКП изпрати Живков в пенсия „с благодарност”. Това беше витиевата формулировка, за успокоение на силни среди в БКП, които не искаха той да бъде махнат.

Но буквално седмици след пленума на 10 ноември новото политбюро на ЦК прие твърд курс срещу Живков и започна да отстранява верните му хора отвсякъде по върховете на властта. Народът се възмущаваше - как така първо благодарност, а после - изключване от партията. Това беше чиста тактика от страна на новите в БКП. Иначе беше невъзможно да свалят Живков и да започне преход в България, слава Богу, без кървави сблъсъци.

Живков остави страната във фалит

На първия конгрес на БКП след промяната, работна група беше написала доклад, който и досега съдържа верни оценки за Живков. Сега има хора, които си спомнят с носталгия за комунизма от 70-те и 80-те, но тогава, в края на 80-те, реалността беше пазена в тайна - България беше докарана до национална катастрофа. Държавата буквално беше във фалит още преди падането на Живков.

Фалитът се материализира още 1990 г. и принуди първото правителство на Луканов да спре плащанията по външният дълг. Живков беше натрупал близо 12 млрд. долара външен дълг, който е похарчен за стопански експерименти, не донесли никакъв положителен ефект. Оказва се, от анализа на документите от министерския съвет и политбюро, че в последните години на режима, Живков е взимал помощи от Запад, с които е купувал и внасял храни, защото вътрешното производство не може да покрие нуждите на населението. Дори картофи, лук, ориз, боб.

Това става в селскостопанската страна България. В няколко писма на последния шеф на БНБ при комунизма Васил Коларов, които излязоха от материалите по „Дело №4” (но години по-късно), се вижда, че държавата е била във фактически фалит около две година преди Живков да бъде свален. Коларов пише директно до Живков какви са балансите и как не може да се изплаща дългът. Всички данни за фалита се съдържат в материалите по „Дело №4”, с документи и показанията на живи участници в събитията, хора от висшето ръководство. На базата на тези материали журналистът Христо Христов написа документалната книга „Тайните фалити на комунизма” (изд. „Сиела”, 2007 г.).

Надмина диктаторите от Третия свят, по-дълга власт от императори и фараони

Сегашната носталгия по Живков е белег на изостаналост на обществото. Едно бегло сравнение с останали свят е показателно.

Може да изглежда странно, но 33-годишното царуване на Тодор Живков може да се сравнява в съвременността само с корейския Ким Ир Сен, албанския Енвер Ходжа и кубинския Фидел Кастро, които са управлявали повече от него (сравненията с английската кралица са несъстоятелни - тя няма реална власт, само представителна). Тоест - България е на културното и цивилизационното равнище на тези три страни.

Толкова дълголетна власт е рядкост въобще в човешката история през последните близо 6000 години. В античността само няколко фараона са царували по-дълго от Живков. И в Римската империя само първият император Октавиан Август и един от последните Теодосий Втори са властвали повече от българския Тато в 20-и век. Също и няколко царе в Европа по време на Средновековието, включително българският цар Петър.

У нас никой не е анализирал сериозно как в модерния свят, в Европа, България постигна такъв феноменален обществен модел. Сходствата с диктаторски страни са очевидни, а властта на Живков наподобява тази на диктатори в Третия свят.

На откриването на паметника на Тодор Живков в Правец 2001 г. Отляво надясно: Георги Първанов, тогава още лидер на БСП и кандидат-президент, Бойко Борисов, току-що назначен за главен секретар на МВР, Евгения Живкова, внучка и осиновена дъщеря на Живков, Младен Червеняков, депутат от БСП и бивш министър на правосъдието. Снимка е от личен архив, разпространява се в Интернет, след като е показана на изложба от музея на Живков в Правец.
При това става дума не за някакъв харизматичен народен любимец и добър оратор като Кастро, а физически грозен, нискообразован, говорещ с грешки и диалектни думи.

Приказките за социализъм, комунизъм и демокрация, които занимават българите от 20 години насам, прикриват факта, че в България имаше едноличен режим. Социалистическата система и т. нар. държавно-планова икономика бяха форма. Съдържанието беше диктатура на един човек. Десетилетия на политическа разправа, на отстраняване на всички конкуренти за властта и ограждане с послушни хора, които се подчиняват на вожда. Всичко това прикрито зад идеологеми за развито социалистическо общество, демократичен централизъм и т. н.

За разлика от времето на римските императори политическите конкуренти на Живков, техните деца и роднини не са били убивани (макар че има отделни случаи), а само отстранявани от властта, понякога вкарвани в затвора, изселвани.

Фалшификации на историята

Биографията на Живков е фалшифицирана в продължение на три десетилетия. Накрая той написа едни мемоари, които довършват окончателно мита за него с фалшификации. Или по-скоро с премълчаване на неудобните моменти. В мемоарите му няма отговор на нито един от острите въпроси, поставяни за неговото минало и за управлението му.

Най-напред нито един историк или изследовател не проучи какво точно е правил в онзи период от края на 30-те години до 9 септември 1944 г. Например за периода 1938-1942 г., когато уж се криел при жена си лекарка, разпределена на работа в Говедарци и околните села. За този период за него навремето е излязъл виц “Той се криел, ама никой не го е търсил”.

Стари комунисти, отстранени от Живков от властта, привеждат многократно свидетелства от комунистически функционери от 30 години в софийско, че към Живков е имало съмнения, че е агент на полицията и затова е бил изолиран. Тоест – държали са го настрани от важните дела в нелегалната партийна дейност, без да го обвиняват открито. Съвсем естествено, тези факти по време на неговата власт не са видели бял свят никъде. Но след 1989 г. имаше още живи свидетели за тъмните петна в миналото на Живков, които си умряха без някой да проучи чрез тях по-задълбочено фактите.

Така или иначе, дали е бил агент или не, неговата роля в нелегалната комунистическа дейност е тотално преувеличена от 50-те години насам. До тогава името му почти не присъства в книги за историята на комунистическото и партизанското движение. След като взима властта той постепенно се появява във всички исторически издания и справочници като едва ли не основен двигател на нелегалната борба в района на столицата. Титулуват го за шеф на партиен район в София, на окръга, пълномощник на партията и др.

Има един документален кадър, заснет на 14 септември 1944 г., който го е уловил да се ръкува с партизани на площад в София, самохвалски излязъл като някакъв важен посрещач. Този кадър е показван милион пъти във времето на комунизма, включен в стотици филми, телевизионни репортажи и т. н. Като единствено свидетелство, което може да илюстрира, че е бил някакъв важен функционер на партията тогава.

След 9 септември Живков за няколко месеца става политически ръководител в щаба на Народната милиция. Казват, че ровел лично архивите на полицията. След това става един от секретарите на градския комитет на партията в София, а от 1948 г. – първи секретар там. Въпреки че е имало хора, които са изразявали съмнения, че Живков е агент (колко това напомня сегашното време с досиетата).
По това време Живков се вижда на една снимка зад Георги Димитров на балкона на двореца, по време на някаква реч. И тази снимка е превъзнасяна като доказателство за голямата му биография.

Покойният фотограф Ганчо Стоянов е разказвал на свои колеги любопитна случка от това време – към края на 40-те. Викнал го Живков в кабинета си в градски комитет на партията, а на бюрото му три различни фотоапарата. И го помолил да го научи да снима. Ганчо почнал да обяснява, показал му, с този, с онзи. А после Живков специално го помолил да му покаже как се снимат документи. Казват, че полицейският архив и компроматите, които е извадил от него, са му послужили да се издигне и по-нататък да отстранява свои политически конкуренти в партията.

Има бели петна в историята му, които не са описвани достатъчно и до сега. Самото възцаряване на Живков на т. нар. Априлски пленум през 1956 г. е организирано като заговор и осъществено като безкръвен преврат – по време на провеждането му са приведени в готовност военни поделения, части на милицията, а преди това Живков е имал тайни срещи с партийния лидер на СССР Хрушчов и е съгласувал с него завземането на властта. В следващите две години той отстранява един по един всички в ръководството на партията, които са имали съмнения в него и качествата му да бъде партиен вожд. Периодично отстранява и всички свои конкуренти във властта, които добиват популярност и влияние.

В категории: Ретро Флагман , Политика


75
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
75.
Прост народ - слаба държава...
11.10.2017 14:07:08
0
1
http://pametbg.com/index.php/bg/comunizmut/faliti/273-2016-01-22-16-52-19

Информация от първата и последната страница от справката на председателя на БНБ Васил Коларов до Тодор Живков от Октомври 1987 г. с разчети за предстоящите плащания по външния дълг, от която става, че управлението реално е във фалит и може да се спаси само с цената на взимане на все по-неизгодни и утежняващи икономическото положение на страната кредити от западни банки:

Главница на дълга:
1988 - 1 900 милиона валутни лева;
1988 - 2 100 милиона валутни лева;
1988 - 1 950 милиона валутни лева;
Общо: 5 950 милиона валутни лева

Лихва по дълга:
1988 - 440 милиона валутни лева;
1988 - 440 милиона валутни лева;
1988 - 420 милиона валутни лева;
Общо: 1 300 милиона валутни лева

Цитат от последната страница:
"...единственият начин да можем да обслужваме нормално задълженията си, е да ползуваме за цялата сума на годишния ни внос, както и дори за непокритата сума плащания за главницата и за лихвите по стария дълг, нови кредити. За сведение ще споменем и това, че е прието за нормално плащанията за основния дълг и за лихвите на една страна да не надхвърлят 25 на сто от общите й валутни постъпления. Е нас вече те са повече от 100 на сто."
София, 13 октомври 1987 година

Всичките пропаднали пичове, дето само ревете за ония времена - много ясно, че тогава ви е харесвало повече.
На всеки му харесва да яде и пие, пък друг да му плаща сметката. :)
Точно това е правила цялата държава поне последните 10 години преди 10-ти Ноември - заем след заем от омразните ви ЗАПАДНИ банки, за да се поддържа мизерния начин на живот в страната.
И това е третият, за щастие и последен от трите документирани държавни фалита по Цоциалистическо...
Както е казала Маргарет Тачър: "Комунизмът свършва, когато свършат ЧУЖДИТЕ пари".
Откраднаха всичко от всички през национализацията и го пропиляха ТРИ ПЪТИ за 45 години.
Само крадене и експерименти си правиха.
Пазеха си задниците, продавайки и подарявайки какво ли не на СССР-то.
После пак откраднаха почти всичко от почти всички през банковите фалити веднага след промените.
И сега пак има промити мозъци, които още вярват колко велика е била българската икономика тогава.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

И още нещо - износът на България за 2014-та година е 700 ПЪТИ по-голям от износът ни през 1980-та година, когато според вас България е цъфтяла и връзвала.

http://atlas.media.mit.edu/en/visualize/stacked/sitc/export/bgr/all/show/1980.2014/

Айде сега някой да обясни как е възможно това да се случи с разбита и зле работеща икономика.
Щото нали след великият ви правешки селянин Тошо всички само разваляли и рушали.
Прост народ - слаба държава... :)
74.
gradski
10.10.2017 16:17:20
1
2
12 млрд дълг е горе долу колкото сега. С малката разлик, че тогава държавата е била собственик на всичко. Малка но съществена разлика
73.
Сигурно ама надали....
10.10.2017 15:25:38
6
2
27 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,УРА!Заменила гадния робски режим с бленуваната сладка СВОБОДА!Заменила и още истинската гроздова ракия с тази на цар Киро,кренвиршите от месо с тези събрали цялата Менделеева таблица,националите по футбол от САЩ 94 с гелосани и татуирани недоразумения,"Оркестър без име" с Биг Брадър,Тато с неговият бивш телохранител(когото преизбирате вече 3 пъти).Свободата разкара гадните лади и ни дари с прекрасни 18-годишни опели,на реални километри.Циганите станаха роми.Внуците на партизаните станаха дисиденти.Свободата ни донесе и свобода да решаваме от какво да се лекуваме-диабет или хепатит,защото имаме само една здравна пътека.Ура,можем и свободно да пътуваме в чужбина.Милиони деца тръгнаха амааа.......не се върнаха.Май другата демокрация им хареса повече.С комунизма ударихме на камък,ама поне го почнахме(да го строим).Ама пустата демокрация бая ни се опъна,няма почване ЕЙ!
72.
до 71
10.10.2017 14:22:54
4
1
А....какво произвеждаме, та да го" продадем и парите да влязат в нашия джоб"?????
Толкова предприятия бяха източени и закрити....Преди ИЗНАСЯХМЕ ток и пече лехме, а сега внасяме, от ЕС ни изключиха реакторите (останаха само два), продадохме ТЕЦ-овете на американците ( така ни "посъветваха"), нефтените рафинерии- също, "Кремиковци", торовите заводи....списъка е много дълъг. Селското стопанство- сега внасяме домати от Гърция и Турция, боб от Египет, фуражи с ГМО от Канада и САЩ, всякакви боклуци от ЕС, с неясен произход и високи цени...
България е заден двор, разграден, тук всичко може да се случи............
71.
до 70
10.10.2017 13:47:48
3
4
Да така е, но на външните пазари, тези наши продукти са стрували центове. Заплатите са се оценявали на около 70 долара на месец. Какво сме имали не значи нищо, щом не струва нищо. Все едно е да кажеш, че имаш 3 трактора Булгар, 2 лади, един зелен москвич, шест телевизора Юност ( 4 канални ) и тн..... Виж как хубаво си го написал: Твърда валута. Е, с разликата, че тази твърда валута е отивала за СССР а не за българия. БГ суровини, машини, труд, застраховка, експорт - а парите в москва. Еми мерси. Сега каквото произведем си влиза в нашия джоб и можем да караме други коли и тн, а не съветвски. Аз помня как на фията 2 пъти в месеца ремонт пред блока му правех.... Мерси троле. ЕУ е по-добре!
70.
Факти , факти и само факти
09.10.2017 21:47:40
12
11
По времето на Бай Тошо имахме :
1) ШЕСТ работещи ядрени реактора !
2) ВТОРАТА по сила и въоръжения АРМИЯ , след разбира се - Съветската !
3) Българска ГРАЖДАНСКА авиация !
4) ДВЕ Държавни Петролни рафинерии !
5) НАЙ-големия металургичен завод на Балканския полуостров !
6) НАЙ-модерното и иновативно за времето си предприятие на Европейския континент - ДЗУ Ст.Загора!
7) Компютърен завод "Правец" !
8) Завод за автобуси "Чавдар" !
9) Завод за цветни телевизори " Велико Търново" !
10) Световно известен завод за елекрокари" Балканкар" !
11) ТРИ действащи Държавни корабостроителници !
12) Международно сертифициран завод за кабели и проводници В.Коларов който изнасяше тонове продукция на запад срещу твърда валута !
И още ... и още ... и още ...
А сега имаме какво ???
69.
до 66
09.10.2017 16:21:42
2
3
Не си излизал никога от блатото, стой си там!
Комфортно ти е, нали?
Ако излезеш от блатото някога, може видиш не само паметници...
68.
К
09.10.2017 10:31:17
6
9
Духайте го бре капиталистически свине.
67.
чичо М
09.10.2017 09:48:18
2
3
Продавам три кубика нацепени дърва от миналата зима и 1200 тухли единички. Справки кафето на Кънчо в Оджамар.
66.
Eeee
09.10.2017 07:32:38
4
3
До олигофрена с многото никове:Честно,ходи на психолог,много си задраскал.Колкото до паметници на хитлер,НЯМА НИКЪДЕ !!!
65.
Тодор Живков от отвъдното
09.10.2017 02:39:29
8
7
По мое време вземахте по 200лв,ходехте на почивка по 2 пъти и имахте по 3 любовници. Сега вземате по 2000лв,не ходите на почивка и имате по 3 кредита.
64.
до 57
08.10.2017 23:37:47
2
6
Ако имаш мозък , размърдай го! Общото между държавните лидери е, че са част от историята! Схващаш ли? Съмнявам се!
А паметници на Хитлер има в Австрия, Германия, даже в Лондон!
Да не говорим за скритото уважение (заради лицемерните политици) към тази историческа фигура в днешна Германия...
Едва ли ще смелиш написаното, предполагам, че не си излизал никога извън населеното ти място!
63.
наблюдател
08.10.2017 22:20:17
13
2
Добре отричаме управлението на Живков А от там нататък една разграбена държава един разграден двор неуко мързеливо и калпаво поколение без никакви морални ценности 2 милиона млади хора навън шепа олигарси които опоскаха държавата и докараха хората до просешка тояга 28 години се движим в един омагьосан кръг без никаква перспектива и бъдеще .В България за обикновените хора живота е ден за ден Жалко много жалко
62.
е
08.10.2017 22:18:05
11
5
ако ме питате кога съм живял по-добре тогава или сега ще ви кажа- тогава
61.
Прост народ-слаба държава!
08.10.2017 20:28:36
10
12
Прост народ-слаба държава! Шумкаро-яташаката съветЦка сган ни разказа играта, вии още подсмърчате по нея!
60.
За проблема
08.10.2017 20:09:24
5
1
Това е една грешка, както и да е.. възможно е по това време да не е имало по-добър избор. Всичко това си има минуси и плюсове, но има един въпрос. Защо тази грешка не е поправена, а се прави друга грешка? Вместо да се използва постигнатото, се разрушава. Нали уж капитализъм, ще правим бизнес, а се продоха всички заводи и предприята без пари.
Това е грешка две, но дори да бяха подарени, защо не продължиха да работят, да се развиват, да търсят пазари, а ги оставиха празни. Тук вече става ясно, че всичко е план на други сили и чужда намеса.
Едни са живяли добре, други зле и сега пак е така, но само заедно можем да си помогнем и да живеем всички добре.
59.
Ню Йорк П. Стоянов
08.10.2017 19:53:58
7
1
По-добре сляпа овца отколкото прогледнала. Истината е, че никога не сме били добре и скоро няма да сме.
58.
Али
08.10.2017 19:51:50
12
6
Истината е, че Тодор Живков си беше един необразован и обикновен п*дерас !
57.
до 54
08.10.2017 19:29:02
2
1
Вашият коментар НАВЛИЗАШ В ЕДНА МНОГО ОПАСНА ТЕМА С КОМЕНТАРА ЗАТОВА БЪДИ ТАКА ДОБЪР И ОСВЕТЛИ КЪДЕ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА ХИТЛЕР И КОЙ ГИ ПОДДЪРЖА???? НЕЩАТА МЕЖДУ ХИТЛЕР И ЖИВКОВ СА НЕСЪВМЕСТИМИ!!!!
56.
Бургас Р.Христова
08.10.2017 19:07:25
10
4
Живков беше най- големия комик на България, но жалко за целия народ, че го търпяха толкова години. И смешно и тъжно. Смешното е, че сме се оставили да ни управлява човек, завършил ,,Отец Паисий'' в Бургас. Тъжното е, че живота ни мина като овце.
55.
Компетентен
08.10.2017 19:05:49
2
7
До автора на статията.

Часта за иконамическа част н е варна,защото тогава нещата бяха много по добре.
Държава във фалит но нямаше гладуващи хораи такава беднотия като сега.
54.
Ей!
08.10.2017 17:33:39
11
8
Мнооого просташки сайт, всеки ден , простотии и гадости! НЯМА ли редактори, няма ли някакъв ред???????????
Никой не може да изтрие миналото!
Навсякъде по Европа има паметници на Хитлер например, това е история.....
И при Живков имаше добри неща- работа, образование, здравеопазване, култура...имаше и негативи... Никой не може да изтрие историята, никой!
Не виждам обаче причини да се обръщаме непрекъснато назад!!! По- важно е да подредим живота си ДНЕС, утре...за децата ни!
53.
млад комунист
08.10.2017 17:29:01
6
4
Абе, другари, защо ние изключихме бай Гошо от комунистическата партия и го оставихме да умре в забрава като куче?
Неудобно е някак си сега да го хвалим, след като тогава му плюхме в муцурата. Ама, те хората, нали са будали и едва ли ще си спомнят тези неща. Тихо, тихо, шшшшт!
52.
Само напомням
08.10.2017 16:45:02
10
9
Тези,които толкова си го харесват да бъдат така добри да отидат при него...
51.
До 49
08.10.2017 16:36:07
9
15
Избърши си сополите бе,посерко...
Такива продажници,като тебе трябва да разстрелват......Ако не бяха комунистите още щеше да живееш в плевнята на село и да се движиш с кариуца,тъпанар нещастен....
50.
fgh
08.10.2017 16:25:28
9
2
Добре е да се напомни на защитаващите този режим, и недовлните от сегашното положение, че дворцовия шпреврат на 10.11 беше извършен от техните хора 0 Младенов, Луканов, Джуров. Също така е добре да знаят, че и други бивши соц страни бяха в тежко положение. Полша - която беше буквално заличена след 3 войни с германия и сталин. Чехия, която беше смазана 68а г. Но в момента са на светлинни години оред нас? Нека тези, колито ронят сълзи за миналото кажат защо?
49.
До 47
08.10.2017 16:19:31
16
11
Истински патриоти са Левски,Ботев и т.н.А този Тошко е престъпник,нищо повече.Трябваше да го разстрелят като Чеушеску,заедно с всички комунисти,техните деца и внуци.И сега щяхме да сме много по добре.
48.
Goshka
08.10.2017 15:49:20
10
3
Бойко Борисов. Няма изкарал мандат и продължава да "печели" изборите
47.
СДС и ГРБ
08.10.2017 15:45:26
16
10
ДА ЖИВЕЕ НАВЕКИ ИМЕТО НА НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ..ТОДОР ЖИВКОВ .
ЧОВЕКЪТ,КОЙТО РАЗВИ ДО НЕВИЖДАНИ РАЗМЕРИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ВКАРА РАЗБОЪНИЦИТЕ В ЗАТВОРА И НАКАРА ГНУСНИТЕ.МИРИЗЛИВИ МАНГАЛИ ДА РАБОТЯТ,КАТО ПЧЕЛИЧКИ.
БЛАГОДАРИМ ВИ ДР.ЖИВКОВ,ЗА БЕЗПЛАТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И МЕДИЦИНА,ЗА СПОКОЙНИЯ И ПЪЛЕН С РАДОСТ ЖИВОТ...
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ПАМЕТ НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН...ПОКЛОН
46.
мислител
08.10.2017 14:51:33
8
1
Коментаторите на възраст разказват преживяно и почувствано за миналите времена другите младите несбъднати демократични комсомолци разказват за това което са чели за тогава. Някакви супер секретни разкрити документи. Все ми се чине, че тези които са живели тогава и сега имат по реална и правдива оценка за начина на живот в Народна Република България !
45.
До 40
08.10.2017 14:35:51
2
1
Е с тези аргументи вече ме убеди.Край, скривам се.Победи ме!
44.
СТЕФАН
08.10.2017 14:34:34
4
3
Много ме разсмяха някои коментари тук честно!!!!! :) Например коментар 8!!!! Благодаря направихте деня ми малко по весел!!!! :) Препоръчвам ви д апрочетет някои истории за един "легендарен" партизанин с псевдоним Леваневски и някои разсекретени детайли от геройствата му! изобщо мита за негладуващите пенсинери е нещо като онзи за немска кола на старо, стояла в гаража на някоя баба от германия която я ползвала само за пазар в почвните дни!!! :) Е, също като мита за партизанската кариера на Тато!
43.
Стоян
08.10.2017 14:26:54
4
3
Най много ми харесваха партийните секретари по предприятията и ЗКПЧ в казармата! Пмня един случай - 3 часа реч на плаца при -10 градуса! А Кастро има записана реч, която е в Гинес! Мисля около 10 часа от трибуната на партиен пленум!!!! Все неща, доказващи какво видни държавници сме имали!
42.
анализаторА
08.10.2017 14:26:11
10
2
Комунизма е творение на на руските селяни а на Западните банкери ! Измислен на Запад и внедрен на изток ! Ленин го взеха от Швейцария и го прекараха през цяла Западна Европа в брониран вагон, пресичайки фронтовата линия за да го разтоварят в Петербург за да застане начело на революцията. Троцки го натовариха с долари и оръжия и цял кораб с верни другари революционери за да тръгне към Русия от .. НЮ ЙОРК ! По произход комунизма си е другото отроче на същите родители на сегашният ЛИБЕРАЛНА-ДЕМОКРАЦИЯ. Никаква разлика. И целта е една. БЕЗБОЖИЕ !
41.
До 38
08.10.2017 14:22:28
6
8
Ако забелязваш, указ 56, който беше плах опит з апоява на частната инициатива беше точно през 88 а г. Точно когато е било видно, че държавата е във фалит, Полша вреше, а СССР беше като колос с глинени крака! и ТВОЙТЕ вуйчовци, като бачкаха на частно дали не са треперели като лист как някой ако ги изпее на дс къде щаха да нощуват следващите месеци? истината е, че държавата си затваряше очите за тези неща Но това не е частна ициатива, а оцеляване! Опит д аизкараш нещо над държавната зплатка! Така че ш- не смесвай нещата! И моля... спазвай граматиката! все пак сме българи, а не маймуни от занзибар! :)
40.
23 дo 25
08.10.2017 14:17:42
0
2
Скрий се някъде, сериозно. Много си зле. Тотал щета.
39.
до Иванов
08.10.2017 14:15:43
5
2
Това е лъжа!
Чаушеско не бе съден!
Семейството му бе преследвано, това го показваха по телевизията и разстреляно като...няма да кажа кучета, защото днес , при управлението на ГЕРБ, кучетата са по-важни от хората.
38.
до 36
08.10.2017 14:15:25
8
3
Също както при социализЪма и тогава ако те влече можеше да си бачкаш "частно". Ако не вярваш на мен пусни си филма "Баш Майстора", там главният герой е "частник" а брат му не. Мойте вуйчовци имахе напълно частна кръчма през 1988г. на морето по указ 56. Изобщо не си мислете, че видете ли тогава хората са били някакви безправни роби на комунягите ! Дори едно момиче обвини разглезеният внук на Т. Живков в изнасилване и той просто го изнесоха от страната. А сега някое анонимно мoмиче да се оплача в РПУ от някоя мутра ? Лъжлива пропаганда това е горният пасквил !
37.
todor
08.10.2017 14:07:46
5
6
Смисълът на капитализма е конкуренцията! ЮТова е като еволюцията в притодата: оцеляват няй способните видове, тези които могат да се развиват и адаптират! Смисълът на комунизма противоречи н авсякакви природни и икономически закони: планирано развитие, липса на конкуренция, безмислени работни места и дейности! Поради тази причина е обречен на провал! Но не всички идеи в тази философия са лоши: пример Китай! Там идеологията е с уклон към комунизма, но икономиката е отворена! Поради тази причина, и съчетанието с азиатската философия резултата е виден! Нещо, което нашите комунистически бюрократи не проумяха! Предпочитаха да си свалят гащите пред Брежнев и компания при всеки удобен случай! И нещо също много важно: никъде няма записано в архивите да се извършват екзекуции з акорупция! В Китай е практика! А у нас екзекутираха за политически разногласия с властта! Поне така беше в началото на този псевдо комуснистчески режим! Традицията продължава: и демокрацията ни е така! За съжаление, една не малка част от населението е много под тези неща! Ядене, пиене, почивки..... не случайно на много хора им е тъжно за предишните времена...
36.
do 31
08.10.2017 13:37:23
6
3
ЗА МЕН РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ РАБОТЯ ЗА СЕБЕ СИ! НОСЯ СИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ДЕЙСТВИЯТА, ПОЕМАМ СИ ПОСЛЕДИЦИТЕ И ЗА ДОБРО И ЗА ЛОШО! ТОГАВА МОЖЕШЕ ДА СЕ СКЪСАШ ОТ РАБОТА НО ЕДИСНТВЕНОТО НЯЙ МНОГО ДА ТИ СПРЕТНАТ НЯКОЯ ИНТРИГА ЧЕ С ЕНАТЯГАШ! И ПРЕДИ НЯКОЙ ДА МЕ ОБВИНИ ЧЕ СЪМ ГЕРБЕР ИЛИ НЯКОЯ РОЗА, ДА ЗАЯВЯ: ПРОТИВНИ СА МИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ДРЪНКАНИЦИ И БЕЗМИСЛЕНИ ФРАЗИ! КАКТО И ВЕРБАЛНИТЕ ПРИНОСИТЕЛИ!
35.
777
08.10.2017 13:31:06
8
10
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ,ЧЕ Е НАПИСАНА ИСТИНАТА!!!
34.
До ФАКТ
08.10.2017 13:29:14
10
2
АЗ СЪМ ПОЧТИ НА 50 Г. ИМАМ ЯСНИ СПОМЕНИ! И ДА, СПОМНЯМ С ТЪГА ОНОВА ВРЕМЕ! ЖИВТЪТ БЕШЕ ПОДРЕДЕН! АКО ЧОВЕК НЕ БЕШЕ МЪРЗЕЛИВ ЩЕШЕ ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ! БЕЗ МНОГО УСИЛИЯ! ПОНЕ ЩЕШЕ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ! ДРУГ Е ВЪПРОСА, КОЛКО СМИСЛЕН ЩЕШЕ ДА Е ТОЗИ ЖИВОТ! МОЖЕ ЛИ ПТИЦАТА ДА БЪДЕ ПРИЗЕМЕНА И ДА Й ОТНЕТО ПРАВОТО ДА ЛЕТИ? МОЖЕ, В ЗООПАРКА! ТАКЪВ НИ БЕШЕ ЖИВОТА ТОГАВА! ДА, ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ! РАЗЛИКАТА ОТ ОНЕЗИ ВРЕМЕНА И ДНЕС Е ПРАВОТО НА ИЗБОР! НЕЩО, КОЕТО ТОГАВА ГО НЯМАШЕ! ДНЕС МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕШ!!!! И ДА, БЪЛГАРИ НЪТ ИСКА НЯКОЙ ДРУГ ДА МИУ Е ВИНОВЕН! НО Е ФАКТ, ЧЕ ЗА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ НЕ СА ВИНОВНИ 7 МЛН БЪЛГАРИ, А ДА КАЖЕМ 500.000 КОИТО СИ ПРОДАДОХА ДУШИТЕ НА ДЯВОЛА, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ТЕ ДОБРЕ! КАКТО И СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТЕ НАМЕРИХ СЛАБОТО МЯСТО НА ВСЕКИ ЧОВЕК! ЛЕННОСТТА! НИКОЙ ЧОВЕК НЕ ИСКА ДА СИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ! ИСКА МАЛКО, ЗА ДА ЖИВЕЕ ПРИЛИЧНО! И АКО МУ С Е ДАДЕ, НЯМА МНОГО ДА ГО ИНТЕРЕСУВА КАК ЖИВЕЯТ БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП! ПРЕДИ МУ ДАВАХА ТОВА МАЛКО, АКО С ЕЗАМИСЛИМ ДАВАТ МУ ГО И СЕГА! ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е, ЧЕ МУ ВЗЕМАТ ТВЪРДЕ МНОГО!
33.
До 31
08.10.2017 13:22:56
5
2
Страхотна реч!Само ще те замоля,би ли драснал някой ред и за днешно време.Да направим сравнение,дето се вика.
32.
Факт
08.10.2017 13:14:55
16
2
Комунистите са едно удобно извинение,че нацията ни е една тотална щета.Бъдете сигурни,че ако ни има като народ след 50 години,дебатът ще е същият.Много ни кефи някой друг да ни е виновен,а ние размахваме пръст отстрани.В усилия да плюем по комунисти,земеделци,партизани и какви ли не изтървахме от поглед едно цяло поколение,което израсна напълно неграмотно,чалгарско и безхаберно.Това е абсолютен автогол!Жестоките последици тепърва предстоят.Даже и най-върлите врагове на Тато ще им се иска да имат негова снимка в джоба.Оказа се,че демокрацията не е за нас.Тъжно,но факт!Светлина напред няма.Затова не обвинявайте хората,които си спомнят с добро онова време.За себе си те са прави.Тези,които плюят тук,също живяха нормално.Само,че са лицемери и не искат да си го признаят.За това се иска малко смелост.И не можеш да обвиняваш един режим паднал преди 27 години за всичките си беди.Масовата част от българите живееха нормален и спокоен живот преди 10.Безспорен факт!Не говоря за идеология,говоря за нормално ежедневие.Като седна с един бял лист и напиша честно плюсовете и минусите преди и сега,мога да кажа единственно-да ви пикая на измислената ДЕМОКРАЦИЯ!!!!
31.
ссс
08.10.2017 12:51:00
17
12
ДА, ВСИЧКО БЕШЕ ПО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ХОРАТА! ХЛЯБ, МЛЯКО, СИРЕНЕ ЯЙЦА!ТО СИГУРНО ЗА ТОВА СЕЛСКО РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА СЕ ВРЪЩАШЕ ОТ СЛЕТА КЪМ "РОДНАТА" СФ С КОРИТЕ ЯЙЦА И ЗАКВАСЕНО СИРЕНЕ ВСЯКА НЕДЕЛЯ! А КАК ЛЕСНО МОЖЕШЕ ДА СИ КУПИШ АНТИЧНА РУСКА КОЛА.. ДУМИ НЯМАМ ЛАДА ЧАКАШ 9 ГОДИНИ И БРОИШ 8000 ЛВ. ТО ЗАТОВА НА ДЕЦАТА ИМ ОТКРИВХА СПЕСТОВНА СМЕТКА ОЩЕ С РАЖДАНЕТО ЧЕ КЪМ 18 ГОДИНИ ВЕЧЕ ДА СИ КУПИ КОЛА С ТЕХНОЛОГИИ ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА! Д АНЕ ГОВОРИМ ЗА ЖИЛИЩЕ! ЗА ЗАВЕТНАТА ВЕДОМСТВЕНА ПАНЕЛКА ХАВЩАШ ЯКИ ВРЪЗКИ, ОТИВАШ ДА РАБОТИШ В ДЕВНЯ ИЛИ КРЕМИКОВЦИ ИЛИ В МИНИТЕ КЪДЕТО ХВАЩАШ КАКВИ ЛИ НЕ ГАДНИ БОЛЕСТИ! О, ПРОПУСНАХМЕ ПОЧИВКИТЕ! ВМИРИСАНИТЕ СТАИ ПО ПОЧИВНИТЕ БАЗИ И ПРОГОРЕНИТЕ ОТ ЦИГАРИ ПОКРИВКИ НА МАСИТЕ БЯХА ВЪРХА! АКО ИЗОБЩО УСПЯВАШ ДА ДРМНЕШ ТО Е В ПУАЗИТЕ, КОГАТО КОМПАНИЯТА ОТ АПК КОЗАРЕВО Е ТОЛКОВА ИЗТОЩЕНО ВЕЧЕ, ЧЕ И ТО ТРЯБВА ДА ПОСПИ! А ПЪК БЕНЗИН - ЛЕЕ СЕ НА ВОЛЯ! ЗА ДА НЕ ТИ Е СКУЧНО МОЛИШ НЯКОЙ ПОЗНАТ МОРЯК ДА ТИ КУПИ ОТ ИТАЛИЯ ГАЗОВА УРЕДБА ЛОВАТО ЗА РУСКАТА КАРУЦА! ЗИМАТА СИ ПЛАЩАШ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, КОЙТО АКО ИЗОБЩО ГО ИМА Е В СЪОТНОШЕНИЕ 6 КЪМ 2! В НЯКОИ СЕЛА ВИДЯХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА СРЕДАТА НА 70-ТЕ! ИЗОБЩО ЧУДНО СЕ ЖИВЕЕШЕ! РАБОТИШ И ПЕЕШ! ЗА ТОВА СЕ РОСИ КЛАСИЧЕСКИЯ ВИЦ: ЛЪЖАТ НИ ЧЕ НИ ПЛАЩАТ, НИЕ ГИ ЛЪЖЕМ ЧЕ РАБОТЯТ! ЖИВОТЪТ БЕШЕ ПЕСЕН!!!!!!
30.
Ким Чен
08.10.2017 12:46:15
1
1
Си търся евроатлантически градинар-осеменител,който да ми засее задния двор.Че много е обрасъл със слама!.Плащам с рубли!
29.
Даааа.....
08.10.2017 12:18:10
16
2
Комунистите избиха интелигенцията,а "демократите" със сигурност ще ни избият тези дето по чудо останахме.
28.
До 26
08.10.2017 12:11:20
16
5
Напълно си прав!Примерно един Китай,едвам връзват двата края!!!Максимум до година две и населението им е избягало.
27.
До 26
08.10.2017 12:05:50
19
5
Ти си живо доказателство,че интелигенцията е избита до крак!Аз като МАУЛУМНИК ти го казвам!
26.
Смърт за комунистите
08.10.2017 11:57:46
14
15
Комунистите избиха интелигенцията на България,маулумниците ги направиха техни членове.Сега тези мързеливи маулумници мечтаят пак за бай Тошо.Защо няма една комунистическа държава богата??? Защо населението на тези държави иска да избяга от там???
25.
До 23
08.10.2017 11:33:30
15
3
Кое точно не ти харесва?Че наистина бяха по 60 стотинки или че не помниш това?
24.
До 18
08.10.2017 11:27:43
3
8
Даже е имало месеци и по цели градове са избивали едно време.После направо са ги заселвали пак тихомълком.А ти,мойто момче не се прави повече на "разследващ журналист",не ти е силна страна!
23.
tishko
08.10.2017 11:19:16
7
13
Абе я бягайте в Северна Корея, кво ми се обяснявате тука цигарите били 60 ст - тотално нямате представа от реалността
22.
До 21
08.10.2017 11:18:36
16
4
Като казваш неграмотни и тъпи,айде сега вземи едно червено химикалче и си провери свободното съчинение дето си написал!!!!Колко грешчици ще откриеш според теб?
21.
Червени боклуци
08.10.2017 11:12:14
11
22
Червените боклуци са много активни тук.Другари нема кой дави повярва вече неграмотни тъпи комунисти роби ба червената идея тагувате за онова време защото сте марзеливи ,некадърни боклуци .Неможе вече да ходиш на работа и да цъкаш белот по цял ден а и май забравихте ,че и след 89 до сега пак червените боклуци ни ебаха мамата сега тяхните внуци ни оправляват такаче пак немога да ви разбера хем ги искате хем ги плюете ужас .
20.
Петър Петров
08.10.2017 11:11:53
26
9
Статията е пълна лъжа. Авторът е платен драскач. Като пишат такива ментета, хубаво е да си спомнят, че все още има живи хора помнещи соца. Не публикувайте такива измислици. Тези които фалираха държавата са сегашните ни управници, водещи политика на геноцид спрямо българите!
19.
Кънчо
08.10.2017 11:09:30
19
6
Каквито ни бяха партизаните,такива са и дисидентите ни.Когато дойде ПРОМЯНА изскачат отнякъде,препасани с ножове,гледат изтерзано и лошо и разказват с патос за тежката си борба.Просто,такъв ни е генът-циркаджийски!Истината е,че не ставаме за никакъв х...й! Тези,които мрънкат срещу комунистическият режим са хора които сегашната СЛОБОДИЯ им дойде дюшеш.Сега си правят измамите и далаверките безнаказани,а преди щяха да метат улиците или да берат боб.Защото режима ограничаваше свободата на хората,но и свеждаше до минимум възможността хора с 2 грама мозък да управляват милиони (и то откраднати показно).Който наистина не му се стоеше тук и имаше малко акъл в кратуната със сигурност е отдавна навън,бъдете уверени.Тук останаха само и единственно "ДИСИДЕНТИ",които просто чакаха ня кой да смени режима,да препашат ножовете и да скокнат да разказват каква "подривна" дейност са водили.Че и те като Тато-крием се ама никой не ни търси.Единствената разлика,която аз виждам е че новите "партизани" им е през оная работа за обикновенният човек.Ползват го само по избори.Този човечец,който преди живееше наистина нормално и на когото му натресоха една ДЕМОКРАЦИЯ-пази боже.Колкото и да му обяснявате на този човечец,че е по-готино да е гладен,децата му да са наркомани и родителите му да ровят по казаните,НО ДА Е СВОБОДЕН,бъдете сигурни че няма да ви разбере.И ако наистина цената на така желаната от вас ,ДИСИДЕНТИ,свобода е такава то тогава Мерси.
18.
До 17
08.10.2017 11:05:58
16
23
Не си спомняш защото не си бил информиран ,вземи и прочети малко статистиката за престъпността по онова време и ще останеш изненадам ,на месец са се извършвали по средно 30 умишлени убийства а сега годишно са 70 просто сте били ограничени от към информация и като е било толкова хубаво защо държавата ви е държала на сила в нея и е проектирала охрана на границата дане можеш да избягаш щото то никой луд няма кой да влезе тук те хората дане са прости като вас .
17.
Grigor
08.10.2017 10:56:09
27
10
По време на комунизма,аз не си спомням някой да е бъркал по казаните...
не си спомням циганите да са крадяли,,а работеха
не си спомням жените да са били чистачки и проститутки в чужбина
не си спомням да е имало безработни
не си спомням да е имало гладни
или хора които да нямат жилище и вила
ако е така поправете ме
16.
Джан Кардаш
08.10.2017 10:51:14
1
4
Народните радости по площадите винаги са цъмнителни.Така е било и при идването на германците ;и при идването на руснаците;и при референдума за република,и при смъртта на царя преди това. Най-впечатляваща е масовата радост на панагюрци при обвяването на Арилското въстание и последвалите след това масови предателства на апостоли от всички тези тълпи. Всеки гледа да се нареди в новата власт без да полага усилия и без да загуби имота си,кефа си . Разбираемо е.Бог високо,цар далеко,баце в Брюксел....
15.
!!!
08.10.2017 10:03:29
30
10
Социалистическа Народна Република България от 1944 г. до 1989 г само цифри и факти.
Живота от 1944 до 1989 който загубихме и това което "спечелихме" от 1989 до днес. Четете и разказвайте за да знаят хората истинската си история....

За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).

Преди ПЕРЕСТРОЙКА България е произвеждала 40% от всички компютри, продавани по линия на "съвета за икономическа взаимопомощ".

В момента България е с най-ниския номинален брутен вътрешен продукт в Евросъюза, най-висока квота на мизерия - 21,8%, по данни на Международния Валутен Фонд и Евростат и най-много извънбрачни раждания в Европа.
14.
До 10
08.10.2017 10:01:23
16
20
Е ми сега си плащаш кредита дето си вземал за евтиния коняк и вход за дискотека ,наздраве не е лесно да си тъп другари
13.
бат зоро пънчарския
08.10.2017 10:01:01
11
19
Вечно ли искате да живеете бе комунета ??? И това вашто живот ли е ???Лицемерието на демокрацията. Заинтересованите ще се разберат, но народът за какво им се връзва.
12.
Ким Чен
08.10.2017 09:59:02
18
20
Тоя правешки цървул е олицетворение на българския комунист, който като чуе думата Русия и кюлотите му от само себе си, падат до коленете.
Тодор Живков го тачат само комунистическите престъпници като него (обявени за такива със специален закон от НС) и доносниците. Те наистина има за какво да го тачат, защото ги обсипваше с облаги. Той 35 г. им беше начело (с партиен билет №1) и накрая за благодарност (за облагите), те го изоставиха (захвърлиха го като насрани гащи), изключиха го от партията и оставиха да го съдят (абе, кучетаго яли). Някой от тия, които сега „го тачат“ да е отишъл да го защити? Никой нямаше да стреля по тях, както правеха те, когато бяха на власт, но всички се направиха на „умрели лисици“. Всъщност това е моралният облик на комуниста!
При СОЦА комунистите бяха добре, а за другите – „Работи Иванчо – чифликът е твой“.
Сбъркани хорица сте това комунистите – „Га ядохте кифтетата не равахте, а сега ревете“.
11.
Боже пази България
08.10.2017 09:58:33
21
30
Боже пази този прост български народ . Тоз народ с къса памет ходил на почивка двапати годишно ,само прост човек може да каже ,че здравеопазванвто било безплатно другари няма безплатно ,безплатно женати не дава .Прост народ проста държава , прости диктатори .
10.
Grigor
08.10.2017 09:50:36
36
12
Ебахти некадърната пропаганда.
Сега сме 50 пъти по-бедни
Тодор Живков би се обърнал в гроба ако види какво се случва с Българския народ
Аз като ученик работих нелегално в строителството 25 лева надник
е нямаше изхарчване 60 ст цигари 1 лев вход на дискотека 70 ст коняка на главната 20 и няколко стотинки шкембе чорба,,тока 5 лева за месец...да не изброявам
нафта 18ст за литър
9.
Иван
08.10.2017 09:45:17
39
12
Това което Бай Тошо го постои вие сега дори не можете да го санирате !!!
8.
Az
08.10.2017 09:41:56
38
22
Тодор Живков е най-великите българин в цялата ни история. При него България беше една райска градина с щастливи и усмихнати хора,със силна икономика и туризъм,с безплатно образование и медицина,с невероятно селско стопанство.Термини,като убийства,грабежи,наркотици,изнасилвания....бяха непознати за обществото.Имаше ясна ценностна система и стремеж за развитие на младото поколение.Нямаше гладуващи пенсионери и умиращи от глад и студ хора,нямаше безработица......
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ,ПОЧИВАЙТЕ В МИР ДРУГАРЮ ЖИВКОВ,НАРОДА ВИ ПОМНИ И ОБИЧА.!!!!
7.
крушкув
08.10.2017 09:28:00
8
27
Очаквам агресивните комунистчета новодемократчета да си разкъсат рубашките и да си посипят звездочелите тикви с кравешки тафтаци като прочетат тази истина .
6.
Иванов
08.10.2017 09:03:45
13
8
Мястото на действието е Народния съд в Букурещ , датата е 25 XII 1989 г. Току-що сваления диктатор и неговата съпруга са изправени пред съда за престъпления срещу държавата.
Съдията: Какво сте направили за обществото?
Чаушеску: Аз построих болници.
Съдията: Вие съсипахте румънския народ и разрушихте икономиката. Румънския диктатор съден за икономически престъпления срещу румънския народ. Партизанските отряди си назначаваха родата на софрата!
5.
Пропагандатор
08.10.2017 08:49:08
34
12
В бг интернет медии се забелязват поток от статии оплюващи или разкриващи "тайните" на живота при социализъма. Това е ПЛАТЕНА КАМПАНИЯ от мерките на Запада за борба срещу "фалшивите новини". ПРОПАГАНДНА ВОЙНА С ОБРАТЕН ЗНАК ! Целта са младите. За нас, които сме живели тогава и сега не ни ги разказвайте. Поглеждаш в ТВ а там Боко, Цецо и Плевнелиев и всичко ти е ясно !
4.
Credo Bonum
08.10.2017 08:45:13
46
10
Т.Живоков за 45год-10милиарда $ дългове при Бойко Борисов за8 години управление 36 МИЛИАРДА Э дългове.При "лошиия" социализъм населението за 45год се е увеличило от5на9 МИЛИОНА души.При гад демн шиибаната Демокрация(при управлението на мургавия Костов и сикаджията от Банкя) за 20години населението е намаляло с 2.5милиона души-болести отровни храни липса на здрвна помощ птп-та фалшив алкохол наркотици и безработица.От 35място про "лошия"СОЦ при"добрата"демокрация БГ е към последните места по сандарт на живот и на2 МЯСТО по СМЪРТНОСТв света след СПИНясалата африканска държава Лесото дори вСИРИЯ където има война прираста е по висок.Тоес на територията наБГ се води ТИХА ВОЙНА -ГЕНОЦИД с-умместното население Ф.ормулата ЕС цени+АФРИКАНСКИ доходи(350 $) =КРАЙ на Държавата-GERB OVER-GAME OVER
3.
Стоян
08.10.2017 08:36:29
19
9
Такива дето като вас едно време са ги разстрелвали или поне камъни да чукат
2.
Любопитен
08.10.2017 08:29:48
39
11
Кой тъпанар е написал тая глупост?
1.
Комунистът
08.10.2017 08:29:19
45
25
Живков е най-великият държавник:

1. Смени имената на всички БГ турци.
2. Хлябът беше 30 стотинки.
3. Нямаше дроги, престъпност и гей паради.
4. Здравеопазване и образование бяха безплатни.
5. Заплатата ми стигаше, за да ходя 2 пъти годишно на почивка и да си купя каквото поискам.


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Безумие! Наглец захвърли торба с винтоверт, ножица и метални предмети в бургаския ж.к.”Зорница”, потроши стъклото на автомобил На вниманието на Общината! Незаконно сметище в "Меден рудник" Сигнал до Флагман.бг! Царево ли е символът на шуробаджанакизма в Бургаска област? Сигнал до Флагман.бг: Защо тези работници са без каски? Ако видите този мъж на магистралата, не спирайте! Ще се опита да ви излъже! Внимание! Опасни дървета застрашават стотици бургазлии на едно от най-оживените места в града (СНИМКИ) След алармата на Флагман.бг! Виваком се извини на бургазлията Тодор Нейчев за капана с договорите, обеща да му върне парите На вниманието на ГДБОП! Родна красавица се радикализира, зове за смърт на всички българи Възрастна бургазлийка е в неизвестност! Виждали ли сте я? Сигнал до Флагман.бг! Вижте на какво изглежда градинката до Хепи в ж.к."Лазур" Внимание, шофьори! Отворена шахта в Слънчев бряг създава предпоставка за катастрофи (СНИМКИ)
Бивш борец и силов застраховател от 90-те влиза в политиката
Бивш борец и силов застраховател от 90-те влиза в политиката Джама, както е известен в цяла България, вече изкара един мандат като кмет в периода 2007-2011 г.


Всичко в категорията
Бойко Борисов: Зле сме, но колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш - в Бургас и Варна е същото Семир Абу Мелих: Нужна е революционна промяна в българското здравеопазване(ВИДЕО) Йордан Цонев за Данчо Ментата: Свикнал съм с прякора, но не може да наричат турците хлебарки! (ВИДЕО) Провал в КСНС: Политиците не се разбраха как ще борят корупцията във властта (допълнена) Консултативният съвет за национална сигурност се събира, приемат мерки срещу корупцията Юлиан Ангелов: Признаха българската общност в Албания, защото политиците ни се обединиха (ВИДЕО) Николай Тишев към министър Вълчев: Налице ли е дискриминацията към седмокласниците да не получават стипендии? Испанска атака по Стоичков: Беше консул с ботуши и заядлив речник И Куюмджиев тръгна срещу Нинова: БСП е разделена на две, няма как да се търпи повече този брутален натиск Каракачанов: ДПС и БСП се чудят как да клатят властта! Валери Симеонов малко не умее да се шегува, но да го обесим ли за това Социалдемократите на Заев с нова победа, водят по гласове в Скопие и още 43 общини
Фейсбук-фантомът Спас/Александър въртял голяма шашма с роден актьор! Продал билети на...
Фейсбук-фантомът Спас/Александър въртял голяма шашма с роден актьор! Продал билети на... Сред зарибените от 33-годишния Спас Василев има изявени журналисти, обществени деятели и политици





Всичко в категорията
Нов атентат! Взривиха автобус в Турция, десетки са ранени Нов вид опасна дрога, убила няколко хиляди души, залива българския пазар (СНИМКИ) Ченгетата на крак заради сблъсъка между роми и горски, 9 са вече арестуваните (СНИМКИ) Прелестна секретарка измъкна бизнеса на богаташ за над 40 милиона евро (ВИДЕО) ГДБОП разби мащабно ОПГ за дрога в Бургас, над 10 души са в ареста Акция! Спипаха жена с над 1 кило марихуана Потрес! Младеж нападна болните си родители с колец Истинска мутра и ММА боец бил единият от арестуваните полицаи, които пазели дилъри за по 2 бона! Окончателно: Съдът отмени дълга на починалия Здравко Донев-Капона – ДСК „изгоря“ със 142 000 лева Само във Флагман.бг! Братя Гетови, Бекира и Киндела са лидерите на новата наркобанда, кой обаче е босът им (СНИМКИ) Стана ясно кой е пропял срещу свирепата банда за рекет на депутатския брат
Окончателно: Съдът отмени дълга на починалия Здравко Донев-Капона – ДСК „изгоря“ със 142 000 лева
Окончателно: Съдът отмени дълга на починалия Здравко Донев-Капона – ДСК „изгоря“ със 142 000 лева Дъщерята Татяна Атанасова се отърва от борча, след като се отказа от наследството
Всичко в категорията
Спас-Александър искал да помогне на хората, а не да ги измами, твърди адвокатът му Фейсбук фантомът Спас/Александър последно бил в Бургас, преди да му щракнат белезниците Адвокатът на битата лекарка: Владо Плацентата може да се измъкне като шведа, пребил камериерката (ВИДЕО) Прокуратурата влиза в Oбщината в Хасково заради светофар, струващ пет пъти повече от нормалното Скандален обрат по време на делото срещу подкупния полицай! Адвокатът му излезе с неочаквани разкрития Има ли право ГДБОП да национализира профила ни във фейсбук Прокуратурата огласи ужасяващи подробности (18+) за убийството на красивата Виола и повдигна обвинение на Стефан Станев в... 2 години затвор за майка, убила бебето си Парадокс: Бум в продажбите на „Шайка” заради скандалите с Антон Тодоров и ГЕРБ Елена Йончева: Ще осъдя Борисов и парите ще дам за благотворителност (ВИДЕО) Румяна Арнаудова: Съдията Иванов е арестуван след 15-минутна гонка (ВИДЕО)
Продават остров: Пригответе 125 милиона долара и е ваш (СНИМКИ)
Продават остров: Пригответе 125 милиона долара и е ваш (СНИМКИ) Офертата включва целия остров - 6 ĸъщи, ĸaтo ĸyпyвaчът пoлyчaвa oбщo 46 aĸpa зeмя, ĸaĸтo и пpaвo въpxy зaoбиĸaлящитe гo вoди и eднo eзepo


Всичко в категорията
Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България Мега скандал: Вижте как се „изпари” цяло наказателно дело от кървава касапница в Бургас Само във Флагман.бг! Страховит бос лъсна в схема на Цар Плъх за контрабанда в Бургаския затвор Шефът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев: Шокиран съм от ареста на моите служители в Несебър Полицаи блъснали елен, одрали го в РПУ-то и го изяли на банкет Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Идеалният подсъдим: малоумният „Борисов 2“ и „Борисов 3“ от година готвят закон за спиране на скандалните „бонуси" за облекло в КРС Шеф на регулатор е получил над 61 хиляди лева „бонус“ - представително облекло за 9 години (факсимилета) Перата уж беден, а кара скъп Мерцедес. 72-годишната му майка е бизнесдама 6 явни признака, че на жената й липсва секс
Академичният елит призна Колежа по туризъм, обявиха го за част от „Бръшляновата лига” на университетите в България Очаква ни структурна безработица, сегашните професионалисти трябва да се адаптират до 10 години Показаха предпремиера на филм за Кристо на Георги Тошев и изложба гладиаторски шлемове на Порт Прим Арт Фест Изключват от училище за компромати във „Фейсбук“ На 14 октомври закриват Порт Прим Арт Фест с обща изложба и гала вечер Бургас се превръща във фестивална дестинация Представят творбите на графичен артист и млади поети на 12 октомври в Бургас Българският учител: Жена, над 50, с висше образование Представяне на млади поети и радиотеатър с Цветана Манева предстоят на 11 октомври в Бургас Авторът на над 10 книги за успешния бизнес - Жустин Томс ще изнесе лекция в Бургас Обсъждат проблемите в образованието на форум в Бургас
Температура, хрема, гърло... Зимните вируси пристигнаха
Температура, хрема, гърло... Зимните вируси пристигнаха В момента има голямо разнообразие от вирусна патология
Всичко в категорията
УМБАЛ Бургас: готови сме да приемем пациентите от Поморие, докато се реши проблемът с тяхната болница Д-р Ангел Кунчев: Внимавайте с грипа, непредсказуем е! (ВИДЕО) Болницата в Поморие е жертва на експериментите в здравеопазването през последните 20 години! Най-мазната салата се оказа, че е най-полезна София ни призна: Бургаската университетска болница „Дева Мария“ е болница на годината за 2017 Създадохме болницата на годината от една гола поляна край Бургас Тотален успех! С капачки закупиха свръхмодерен кувьоз за УМБАЛ-Бургас Проф. Червенякова: Работодателите да ваксинират служителите си срещу грип! (ВИДЕО) Основоположникът на естетичната и здравната дерматология в България ще консултира в Бургас Лекари от УМБАЛ Бургас: Един донор може да спаси осем човешки живота Забраняват наргилетата, собствениците на заведения ще бъдат глобявани при пушене (ВИДЕО)
Тъжна вест! Почина обичана родна певицата
Тъжна вест! Почина обичана родна певицата Изпълнителката изгуби битката с тежка болест на 44 години


Всичко в категорията
Айтос потъна в траур след смъртта на Панайот: Вместо бебешки плач, дървен ковчег и черен кръст Трагедията е жестока! Загиналият айтозлия станал баща преди седмица (СНИМКИ +18) Самотен баща се бори за болния си син, социалните му го отнели (ВИДЕО) Трагична история! Отчаяна съпруга показа какво направиха енергийните напитки с мъжа и живота ѝ (СНИМКИ +18) Ужас в Доминикана: Богата туристка се пусна топлес в Пунта Кана, намериха я обезглавена (СНИМКИ/ВИДЕО 18+) Сърцераздирателено: Майка откри отвлечената си 13-годишна дъщеря в сайт за проститутки, но след като си я прибира стана още по-лошо Шампионка по борба, изоставена от своите родители, намери сестра си (ВИДЕО) Мъката е безгранична! Погребаха с военни почести и в херметизиран ковчег трагично загиналия редник Тошев Българин загуби дома си след инсулт и живее в колата си (ВИДЕО) Загиналият в адското меле на "Тракия" шофьор се оказа известен боксьор със зловеща семейна история Стана известна конкретната причина за кончината на Хю Хефнър
Зрители разкриха грандиозна измама във "ВИП Брадър"!
Зрители разкриха грандиозна измама във "ВИП Брадър"! Предстоят още немалко елиминации, които със сигурност ще внесат яснота по тази тема


Всичко в категорията
Голяма мъка сполетя победителката в "Като две капки вода", красивата певица изпадна в тежка депресия! Софи Маринова реже Фики! Няма да отиде на сватбата му заради Гринго След 4 години: Део се ожени за Мариана Фики Стораро вдигна лудо ергенско парти в столичен клуб (СНИМКИ) Известна чалга фурия си хвана любовник на възрастта на баща ѝ, засякоха ги в Бургас! Най-големият туристически холдинг в България, Victoria Group сюрпризира с нов продукт Черната Златка реве от ранна заран, вижте какво й се случи в 4:38 ч. Цирк за 200 бона! Петканов и Алекс Богданска разиграват спектакъл, който се оказва фалш, вижте подробностите Софи Маринова: Гринго не е изнудвал бизнесмен от Айтос, невинен е (ВИДЕО) Мегз тотално изтрещя и вбеси всички! Няма да повярвате каква невиждана драма спретна за една дреболия (СНИМКИ) Мегз стана най-влиятелният съквартирант в историята
Астролог: Хвърляйте дребни монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство
Астролог: Хвърляйте дребни монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство Ако се съмнявате в нещо, по-добре не го започвайте, защото нещата могат да се провалят, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Бензин от вода – последното социзобретение (ВИДЕО)
Бензин от вода – последното социзобретение (ВИДЕО) На Световния екологичен форум в София през ноември 1989 г. шеф на лаборатория - Стефан Найденов, демонстрира как водата гори

Всичко в категорията
Младите футболисти влизат в битка на турнира за купата на БМФ Порт Бургас 2017
Младите футболисти влизат в битка на турнира за купата на БМФ Порт Бургас 2017 Те ще се състезават за голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Истанбул Башакшехир”
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Камено
Наградиха 9 учебни заведения, участвали в мини здравни проекти Впечатляваща обща изложба на родни творци откриха на финалния ден от Порт Прим Арт Фест 2017 Остров Света Анастасия ви очаква и през октомври с по-евтини билети Бойко Борисов: Зле сме, но колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш - в Бургас и Варна е същото Младите футболисти влизат в битка на турнира за купата на БМФ Порт Бургас 2017 Академичният елит призна Колежа по туризъм, обявиха го за част от „Бръшляновата лига” на университетите в България Досегашният говорител на Районната прокуратура Христо Колев постъпи на работа в Окръжна прокуратура- Бургас Не бих казал, че вече няма големи крими играчи, но те са под постоянно наблюдение Стана ясно кой събори вековната къща на входа на Морската градина в Бургас, известен бизнесмен е! Германците най-често кацат във Варна, руснаците - в Бургас Морският булевард „Богориди” опустя: Багери прогониха хората, започна мащабната реконструкция (СНИМКИ)
Цигани ловят системно пойни птици в бургаския жк „Меден рудник”, продават ги на черно за жълти стотинки
Цигани ловят системно пойни птици в бургаския жк „Меден рудник”, продават ги на черно за жълти стотинки Понякога мургавелковците използвали птичките за храна, по-често обаче се случвало да ги продават на безценица


Всичко в категорията
На вниманието на Общината! Незаконно сметище в "Меден рудник" Млечната кухня в Бургас – морският пример за шуробаджанащината у нас От УМБАЛ-Бургас съобщиха подробности за състоянието на блъснатия колоездач край жк "Меден рудник" Ето защо Меден рудник ще си остане гето Бум на дрогираните шофьори в жк „Меден рудник”, Димитър подкара Сеата си на пико и канабис В жк „Меден рудник” издирват стопаните на тази котка, познавате ли ги? Пожар бушува в ромската махала на бургаския жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) Разрешиха огромен проблем на бургаския ж.к.”Меден рудник”, новата забавачница поема 120 деца (ВИДЕО) Откриват супермодерна детска градина в бургаския жк. "Меден рудник" (СНИМКИ) Бургаският жк „Меден рудник” празнува с фолклорна музика, детски игри и народни борби Защо кметът на Бургас Димитър Николов откри учебната година в СУ "Петко Росен" в жк. "Меден рудник" (СНИМКИ)
Има ли напрежение в с. Чукарка, вижте актуална информация от горещата точка ГЕРБ и ДПС мерят сили в битката за айтоското село Чукарка „Братя по оръжие” атакуват немски бункер край айтоското село Съдиево (СНИМКИ) Българското европредседателство влезе в дневния ред на айтоските дванадесетокласници Пробив за ГЕРБ в крепостта на ДПС, двойно увеличи гласовете си за две години Две цигански фамилии се млатиха за млада булка в Айтос, пратиха девойчето в болница Тежка катастрофа край Айтос, два Голфа се помляха, по чудо няма жертви Трагедия! Момиченцето с бебе в ръце, пометено от джигит край Айтос, издъхна в реанимация Айтоската структура на ДПС влезе в парламента, искат оставката на знаков човек от ГЕРБ (снимки) Гастарбайтер в Кипър изгоря в схемата на Гринго, но се мъчи да отърве любовника на Софка Маринова с трик за нов разпит (СНИМКИ) Гринго изнудвал бизнесмена, за да връща борчове на Софка?
Какво да очакваме от Българското европредседателство, кога стартира и какви са ползите за страната ни Карнобат обявява конкурс за военни офицери Помните ли жестоката катастрофа край Сърнево, отнела живота на 4-ма тийнейджъри! 3 г след трагедията още не е ясно кой е шофирал Баба от Карнобат превърна дома си в нарко оранжерия Садят 3-метрови дървета против снегонавявания около „лятната магистрала” край Карнобат Вижте емоционалната реч на кмета на Карнобат Георги Димитров - показно за всички политици (ВИДЕО) Кметът на Карнобат Георги Димитров с емоционално слово за празника на града (ВИДЕО) 518 са безработните през август в Карнобат Ученик от Карнобат с първа награда за есе и разказ "Братя Мормареви" Кметът Георги Димитров и зам.-областният управител Владимир Крумов откриха учебната година в Карнобат Стана ясно кой е удавникът от Моста в Бургас, 47-годишен мъж от Карнобат е!
Община Несебър и Ротари клуб-Несебър наградиха 12 деца-финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“
Община Несебър и Ротари клуб-Несебър наградиха 12 деца-финалисти в конкурса „Аз обичам моя град“ В проявата са взели участие ученици от Несебър, Обзор, Свети Влас, Тънково и Кошарица на възраст от 10 до 14 години

Всичко в категорията
Четирима състезатели от "Несебър 2000" са в топ 10 на националната ранглиста Юбилейното издание на „Есенни пасажи“ превърна Несебър в морска столица на забавата и рибните изкушения (СНИМКИ) Кметът на Несебър Николай Димитров подаде ръка на Ротари Клуб – заради децата на древния град Извънредно! Трагедия в Несебър! Млад мъж сложи край на живота си Съдът взе решение за ареста на заподозрения за стрелбата срещу Митьо Очите Вижте как бе преобразен входът на Несебър Няма прошка! Министерството на туризма погна хотелите на милионери в Слънчев бряг Удар по ментeтата! Конфискуваха дрехи в Слънчев бряг, детски играчки в Бургас За четвърта поредна година любители и почитатели на планинското колоездене се събраха на „Obzor Challenge“ - 2017 Любо Киров ще бъде звездата на фестивала „Есенни пасажи“ в Несебър, вижте цялата програма Чужденците от „4 You” казват, че групата на Димитър Желязков първа е открила огън
Морето завря от паламуд, парчето стигна до 900 г  (СНИМКИ)
Морето завря от паламуд, парчето стигна до 900 г (СНИМКИ) Рибарите спряха да мрънкат, навсякъде около Бургас се вият пушеци от печена на скара риба
Всичко в категорията
Пияния и Господ го пази? Уви, в Ахтопол снощи не беше така... ​Липсата на банков клон и пречиствателна станция спъват туризма в Ахтопол Сигнал до Флагман.бг! Царево ли е символът на шуробаджанакизма в Бургаска област? Царево пред бунт! Десетки чакат на опашка за дърва пред Общината, напрежението ескалира (ВИДЕО) Как еколозите от Корал са лапали цяло лято държавни пари, за да се охраняват сами Загиналият край Ахтопол сърфист излязъл в пика на бурята Депутатите от ГЕРБ Бургас: Осигурени са 8 млн за свлачища в Сарафово и Царево Пътят за Резово остава затворен, сапьори взривяват пясъчната коса? (ВИДЕО) Протестиращите нудисти: Плаж „Делфин“ трябва да е с еко статут (ВИДЕО) Емблемата на БСП в Царево Петко Арнаудов напусна Общинския съвет Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение”
Приморско с нова атракция под водата (СНИМКИ/ВИДЕО)
Приморско с нова атракция под водата (СНИМКИ/ВИДЕО) Красива русалка вече обитава морското дъно в местността „Крокодилите“

Всичко в категорията
Приморско показва добри практики по проект „Гласът на българските деца“ (ВИДЕО) Обвиненият в блудство Христо Радев категоричен: Трите ученички, които свидетелстват срещу мен, говорят лъжи! (ВИДЕО) В Община Приморско отбелязаха международния ден на възрастните хора БНР – Бургас отпразнува в Приморско петия си рожден ден Наглост! Бащата на опипаната Радостина ще съди школския директор за 1 лев Намериха заместник на задържания за блудство школски шеф в Ново Паничарево (ВИДЕО) Гласът на главния прокурор закопа школския директор Христо Радев, насилвал още три момичета Учителите в Ново Паничарево бранят директора си: Той е почтен, а момичето… палаво 14-годишната Радостина - жертва или съблазнителка на училищния директор Кой издаде заповед да се барикадират учители и ученици в Ново Паничарево? Извънредно! Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на училищен директор за педофилия (ОБНОВЕНА)
Младежи задигнаха Мерцедеса на бургазлия, опитаха да го скрият в Средецко Средец преодоля криза в транспорта, след като основният превозвач се оттегли Жена опита да вкара в затвора екстази и амфетамин, скри ги в маратонки Кметът на Средец Иван Жабов даде старт на амбициозен проект: Превръщат стара сграда на пъпа на града в еко център за деца И Средец си има наклонена кула, но това не е атракция (СНИМКИ) Кметът на Средец Иван Жабов: Опитваме се да променим града, но е много трудно да наваксаш пропуснатите десетилетия (ВИДЕО) Георги Христов пя пред пълен площад за празника на Средец (ВИДЕО) Стягат пътищата в Средецко за зимата, търсят фирма по подръжката Средец спечели европроект за 1,5 млн. лева, кметът Жабов получи поздрав от премиера (снимки) Кметът на Средец: Източването на язовира в Момина църква е планирано, няма опасност от режим на водата Искат главата на шефа на „Деултум“, музеят работи на загуба
Николай Нанков разгневи кмета на Малко Търново: Странджа не е единственият регион с лоши пътища!
Николай Нанков разгневи кмета на Малко Търново: Странджа не е единственият регион с лоши пътища! Министърът на регионалното развитие и благоустройството не даде никаква конкретика по решаването на наболелите в общината проблеми


Всичко в категорията
Oтменят протеста край Малко Търново, шефът на АПИ Дончо Атанасов потушава странджанския бунт за лош път В Малко Търново излизат на протест, искат спешен ремонт на пътя за Царево Протест в Граматиково, затварят пътя за Турция (ВИДЕО) Кметът Илиян Янчев от епицентъра на бедствието: В Странджа продължава да вали, Велека е стряскащо пълноводна Антон Коджабашев за бедствието в Странджа: Тук е страшно, държавата нехае и никой не идва да помогне! Извънредно! Страшен порой в Малко Търново, кметът Илиян Янчев обяви бедствено положение (СНИМКИ) Добра новина: Стартира дългоочакван ремонт на път в Странджа Петър Кънев изскочи с нестандартни мотиви за ремонт на път в Странджа - Нанков излезе с „глобално решение” Малко Търново заделя над 101 хил. лв. за снегопочистването Депутатът Николай Тишев с приемна за граждани в Малко Търново На Кръстовден представят фотоизложбата "Хората на Странджа" в бургаския Исторически музей
Виждали ли сте този мъж, близките му го издирват? (СНИМКА)
Виждали ли сте този мъж, близките му го издирват? (СНИМКА) Облечен е със светлокафяво яке, черен анцуг и черна шапка
Всичко в категорията
Бой в центъра на Лозарево завърши с три избити зъба
Бой в центъра на Лозарево завърши с три избити зъба По случая е образувано досъдебно производство


Всичко в категорията
Жестокият убиец Петър опита да се оправдае: Трябваше да се защитавам, Станчо е много по-едър от мен! Петър убил Станчо по жесток начин, грози го доживотен затвор Пробив за ГЕРБ в крепостта на ДПС, двойно увеличи гласовете си за две години 19-годишният Петър убил Станчо заради псувни, сам отишъл при кмета и се издал Първо във Флагман.бг! Кърваво убийство край Руен: Откриха труп на мъж с размазана глава Зрелищно меле! Мерцедес се заби в ТИР на пътя Бургас - Варна (СНИМКИ) Ето къде ще гласуват за нов кмет в руенското село Скалак Четирима кандидати в сблъсък да управляват айтоското село Чукарка, с. Скалак може да се похвали с нов кмет Ужасяващо! Откриха човешки череп край село Билка, където изчезна иманярят Васил Канев Стана ясно кога айтоското с. Чукарка избира нов кмет, след като старият избяга на гурбет Заводът на богат арменец в Руенско фалира, продават го заради дългове
Не бих казал, че вече няма големи крими играчи, но те са под постоянно наблюдение Интервю Всички интервюта Главният секретар на МВР Младен Маринов пред „Флагман“: Не бих казал, че вече няма големи крими играчи, но те са под постоянно наблюдение
Една от задачите през летния сезон беше да не допуснем конфликт като този от 2016 г. в Слънчев бряг и тя бе решена, казва най-висшият професионален ръководител във вътрешното ведомство
Глас отвътре Всички Иван КОЛЕВ, Иван КОЛЕВ Излъга ли премиерът Бойко Борисов за четирилентовия път до Слънчев бряг или обещанието се загуби в превода Отсечката няма да е готова до началото на лято 2018 заради обхода на Поморие


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Меденруднишка селеяния: Бургазлия окупира паркомясто пред блока си, плаши съседи с бой Безумие! Наглец захвърли торба с винтоверт, ножица и метални предмети в бургаския ж.к.”Зорница”, потроши стъклото на автомобил На вниманието на Общината! Незаконно сметище в "Меден рудник" Сигнал до Флагман.бг! Царево ли е символът на шуробаджанакизма в Бургаска област? Сигнал до Флагман.бг: Защо тези работници са без каски?
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любовwww.karm-krag.com
Дневен хороскоп за 18.10.2017на Светлана Тилкова - Алена
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Денят е много добър и успешен за всички, които са заети с творческа професия. Стабилизирайте постигнатото на работното място и внесете ред в деловите си отношения, но без да проявявате агресия. Не бива да се опитвате да тръгвате н нова посока, само защото някой ви е ядосал. Бъдете отговорни към задълженията си. Обмислете добре задачите си. Преценете имате ли възможност за създаване на собствен бизнес. Деловите срещи са успешни. Вечерта сменете обстановката и си създайте приятни емоции. Разговорите с деловите ви партньори са полезни за бъдещите ви професионални планове и за финансовата ви стабилизация. Упоритостта е вашият най-добър помощник. Възползвайте се от това ваше качество.  Притежавате завидна енергия и сте активни на работното място. Ще постигнете поредния връх за изненада на всички. Решите ли да се захванете с нова задача,  започвайте веднага да я реализирате. Предстои ви запознанство, което ще промени живота ви. Ще се наложи да взимате важни решения свързани с личния и професионалния ви живот. Овладейте емоцията. Разсеяността и песимизмът ви пречат за реална оценка на ситуацията на работното място. Контролирайте емоцията си. Неочакван разговор ще окаже сериозно влияние върху работата и дългосрочните ви планове. Бъдете внимателни, ако сте служители в държавния сектор. Ако сте решили да инвестирате, отчитайте всички възможни рискове. Обмислете задълбочено идеите си, преди да се заемете с осъществяването на плановете си. Деловите срещи може да ви донесат успех, ако не прекалите с претенциите си и не се опитвате насила да налагате мнението си пред вашите колеги. Колкото и да ви се иска, няма как бъдете водещи в този ден. Въпреки опасността от неуспешните разговори сте длъжни да се справите с неотложните си задачи и да помогнете на колегите си за деловите им задължения. Общуването ви се отдава с лекота. Имате възможност да осъществите отлагани, но желани делови срещи, които дълго време не успявахте да уредите, заради заетостта на хората, които ви интересуват. Разговорите ще са успешни и със сигурност ще доведат до подписването на договори, както и до финансова стабилизация. Заемете се с новите си задачи, без да се притеснявате от трудности заради нахалството на вашите конкуренти, искащи на всяка цена да научат плановете ви. Не им обръщайте внимание и не им давайте никакви обяснения. Определете реалните граници на своите възможности, не си поставяйте глобални делови задачи, за да не се провалите. Добре е за безработните, без значение от колко време са принудително у дома, да си потърсят работа и в никакъв случай да не отказват полученото предложение. В противен случай да се сърдят на себе си за възникналите проблеми. Ще получите подкрепата на влиятелни хора. Възможен е успех, ако се занимавате с търговия, както и с производствена дейност. Имате възможност за успешна изява, но промените, с които както винаги не сте съгласни, няма да ви харесат. Не спорете защото решението за тях е спуснато от високо ниво. Не е желателно да пътувате. Обмислете с какъв бизнес да се заемете, ако сте безработни. Тези от вас, които работят с ниска заплата, да проведат успешни  разговори за увеличаването й. Стабилизирайте завоюваните позиции. Ще се наложи да се примирите с промяна на плановете си, която не зависи от вас. Бъдете внимателни на работното място, за да избегнете непоправимите грешки. Ще се ядосате, че не успявате да изявите способностите си. Въпреки това, ако сте предпазливи и предвидливи, успехът ще ви следва по петите. Бъдете предпазливи с познанствата, срещите и разговорите - делови и лични, през този ден. Ще срещнете хора по време на пътуване, но запознанствата няма да бъдат успешни и с бъдещо развитие за делово сътрудничество. По-добре е да не се доверявате. Предпазвайте се и не говорете много, за да избегнете разочарованията.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип