Живков - 33 години власт с лъжи и фалшификации. И още го тачат


Живков - 33 години власт с лъжи и фалшификации. И още го тачат
​Може да изглежда странно, но 33-годишното царуване на Тодор Живков може да се сравнява в съвременността само с корейския Ким Ир Сен
08 Октомври 2017, Неделя
Източник: e-vestnik.bg

Сега има хора, които си спомнят с носталгия за комунизма от 70-те и 80-те, но тогава, в края на 80-те, реалността беше пазена в тайнаДнес има носталгия по Живков и някои го честват като голям български държавник. Но при свалянето му на 10 ноември 1989 г. избухна всенародна радост. По площадите излезе народ, който размахваше лозунги против омразния диктатор. Тогавашното ръководство на БКП изпрати Живков в пенсия „с благодарност”. Това беше витиевата формулировка, за успокоение на силни среди в БКП, които не искаха той да бъде махнат.

Но буквално седмици след пленума на 10 ноември новото политбюро на ЦК прие твърд курс срещу Живков и започна да отстранява верните му хора отвсякъде по върховете на властта. Народът се възмущаваше - как така първо благодарност, а после - изключване от партията. Това беше чиста тактика от страна на новите в БКП. Иначе беше невъзможно да свалят Живков и да започне преход в България, слава Богу, без кървави сблъсъци.

Живков остави страната във фалит

На първия конгрес на БКП след промяната, работна група беше написала доклад, който и досега съдържа верни оценки за Живков. Сега има хора, които си спомнят с носталгия за комунизма от 70-те и 80-те, но тогава, в края на 80-те, реалността беше пазена в тайна - България беше докарана до национална катастрофа. Държавата буквално беше във фалит още преди падането на Живков.

Фалитът се материализира още 1990 г. и принуди първото правителство на Луканов да спре плащанията по външният дълг. Живков беше натрупал близо 12 млрд. долара външен дълг, който е похарчен за стопански експерименти, не донесли никакъв положителен ефект. Оказва се, от анализа на документите от министерския съвет и политбюро, че в последните години на режима, Живков е взимал помощи от Запад, с които е купувал и внасял храни, защото вътрешното производство не може да покрие нуждите на населението. Дори картофи, лук, ориз, боб.

Това става в селскостопанската страна България. В няколко писма на последния шеф на БНБ при комунизма Васил Коларов, които излязоха от материалите по „Дело №4” (но години по-късно), се вижда, че държавата е била във фактически фалит около две година преди Живков да бъде свален. Коларов пише директно до Живков какви са балансите и как не може да се изплаща дългът. Всички данни за фалита се съдържат в материалите по „Дело №4”, с документи и показанията на живи участници в събитията, хора от висшето ръководство. На базата на тези материали журналистът Христо Христов написа документалната книга „Тайните фалити на комунизма” (изд. „Сиела”, 2007 г.).

Надмина диктаторите от Третия свят, по-дълга власт от императори и фараони

Сегашната носталгия по Живков е белег на изостаналост на обществото. Едно бегло сравнение с останали свят е показателно.

Може да изглежда странно, но 33-годишното царуване на Тодор Живков може да се сравнява в съвременността само с корейския Ким Ир Сен, албанския Енвер Ходжа и кубинския Фидел Кастро, които са управлявали повече от него (сравненията с английската кралица са несъстоятелни - тя няма реална власт, само представителна). Тоест - България е на културното и цивилизационното равнище на тези три страни.

Толкова дълголетна власт е рядкост въобще в човешката история през последните близо 6000 години. В античността само няколко фараона са царували по-дълго от Живков. И в Римската империя само първият император Октавиан Август и един от последните Теодосий Втори са властвали повече от българския Тато в 20-и век. Също и няколко царе в Европа по време на Средновековието, включително българският цар Петър.

У нас никой не е анализирал сериозно как в модерния свят, в Европа, България постигна такъв феноменален обществен модел. Сходствата с диктаторски страни са очевидни, а властта на Живков наподобява тази на диктатори в Третия свят.

На откриването на паметника на Тодор Живков в Правец 2001 г. Отляво надясно: Георги Първанов, тогава още лидер на БСП и кандидат-президент, Бойко Борисов, току-що назначен за главен секретар на МВР, Евгения Живкова, внучка и осиновена дъщеря на Живков, Младен Червеняков, депутат от БСП и бивш министър на правосъдието. Снимка е от личен архив, разпространява се в Интернет, след като е показана на изложба от музея на Живков в Правец.
При това става дума не за някакъв харизматичен народен любимец и добър оратор като Кастро, а физически грозен, нискообразован, говорещ с грешки и диалектни думи.

Приказките за социализъм, комунизъм и демокрация, които занимават българите от 20 години насам, прикриват факта, че в България имаше едноличен режим. Социалистическата система и т. нар. държавно-планова икономика бяха форма. Съдържанието беше диктатура на един човек. Десетилетия на политическа разправа, на отстраняване на всички конкуренти за властта и ограждане с послушни хора, които се подчиняват на вожда. Всичко това прикрито зад идеологеми за развито социалистическо общество, демократичен централизъм и т. н.

За разлика от времето на римските императори политическите конкуренти на Живков, техните деца и роднини не са били убивани (макар че има отделни случаи), а само отстранявани от властта, понякога вкарвани в затвора, изселвани.

Фалшификации на историята

Биографията на Живков е фалшифицирана в продължение на три десетилетия. Накрая той написа едни мемоари, които довършват окончателно мита за него с фалшификации. Или по-скоро с премълчаване на неудобните моменти. В мемоарите му няма отговор на нито един от острите въпроси, поставяни за неговото минало и за управлението му.

Най-напред нито един историк или изследовател не проучи какво точно е правил в онзи период от края на 30-те години до 9 септември 1944 г. Например за периода 1938-1942 г., когато уж се криел при жена си лекарка, разпределена на работа в Говедарци и околните села. За този период за него навремето е излязъл виц “Той се криел, ама никой не го е търсил”.

Стари комунисти, отстранени от Живков от властта, привеждат многократно свидетелства от комунистически функционери от 30 години в софийско, че към Живков е имало съмнения, че е агент на полицията и затова е бил изолиран. Тоест – държали са го настрани от важните дела в нелегалната партийна дейност, без да го обвиняват открито. Съвсем естествено, тези факти по време на неговата власт не са видели бял свят никъде. Но след 1989 г. имаше още живи свидетели за тъмните петна в миналото на Живков, които си умряха без някой да проучи чрез тях по-задълбочено фактите.

Така или иначе, дали е бил агент или не, неговата роля в нелегалната комунистическа дейност е тотално преувеличена от 50-те години насам. До тогава името му почти не присъства в книги за историята на комунистическото и партизанското движение. След като взима властта той постепенно се появява във всички исторически издания и справочници като едва ли не основен двигател на нелегалната борба в района на столицата. Титулуват го за шеф на партиен район в София, на окръга, пълномощник на партията и др.

Има един документален кадър, заснет на 14 септември 1944 г., който го е уловил да се ръкува с партизани на площад в София, самохвалски излязъл като някакъв важен посрещач. Този кадър е показван милион пъти във времето на комунизма, включен в стотици филми, телевизионни репортажи и т. н. Като единствено свидетелство, което може да илюстрира, че е бил някакъв важен функционер на партията тогава.

След 9 септември Живков за няколко месеца става политически ръководител в щаба на Народната милиция. Казват, че ровел лично архивите на полицията. След това става един от секретарите на градския комитет на партията в София, а от 1948 г. – първи секретар там. Въпреки че е имало хора, които са изразявали съмнения, че Живков е агент (колко това напомня сегашното време с досиетата).
По това време Живков се вижда на една снимка зад Георги Димитров на балкона на двореца, по време на някаква реч. И тази снимка е превъзнасяна като доказателство за голямата му биография.

Покойният фотограф Ганчо Стоянов е разказвал на свои колеги любопитна случка от това време – към края на 40-те. Викнал го Живков в кабинета си в градски комитет на партията, а на бюрото му три различни фотоапарата. И го помолил да го научи да снима. Ганчо почнал да обяснява, показал му, с този, с онзи. А после Живков специално го помолил да му покаже как се снимат документи. Казват, че полицейският архив и компроматите, които е извадил от него, са му послужили да се издигне и по-нататък да отстранява свои политически конкуренти в партията.

Има бели петна в историята му, които не са описвани достатъчно и до сега. Самото възцаряване на Живков на т. нар. Априлски пленум през 1956 г. е организирано като заговор и осъществено като безкръвен преврат – по време на провеждането му са приведени в готовност военни поделения, части на милицията, а преди това Живков е имал тайни срещи с партийния лидер на СССР Хрушчов и е съгласувал с него завземането на властта. В следващите две години той отстранява един по един всички в ръководството на партията, които са имали съмнения в него и качествата му да бъде партиен вожд. Периодично отстранява и всички свои конкуренти във властта, които добиват популярност и влияние.

В категории: Ретро Флагман , Политика


75
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
75.
Прост народ - слаба държава...
11.10.2017 14:07:08
1
1
http://pametbg.com/index.php/bg/comunizmut/faliti/273-2016-01-22-16-52-19

Информация от първата и последната страница от справката на председателя на БНБ Васил Коларов до Тодор Живков от Октомври 1987 г. с разчети за предстоящите плащания по външния дълг, от която става, че управлението реално е във фалит и може да се спаси само с цената на взимане на все по-неизгодни и утежняващи икономическото положение на страната кредити от западни банки:

Главница на дълга:
1988 - 1 900 милиона валутни лева;
1988 - 2 100 милиона валутни лева;
1988 - 1 950 милиона валутни лева;
Общо: 5 950 милиона валутни лева

Лихва по дълга:
1988 - 440 милиона валутни лева;
1988 - 440 милиона валутни лева;
1988 - 420 милиона валутни лева;
Общо: 1 300 милиона валутни лева

Цитат от последната страница:
"...единственият начин да можем да обслужваме нормално задълженията си, е да ползуваме за цялата сума на годишния ни внос, както и дори за непокритата сума плащания за главницата и за лихвите по стария дълг, нови кредити. За сведение ще споменем и това, че е прието за нормално плащанията за основния дълг и за лихвите на една страна да не надхвърлят 25 на сто от общите й валутни постъпления. Е нас вече те са повече от 100 на сто."
София, 13 октомври 1987 година

Всичките пропаднали пичове, дето само ревете за ония времена - много ясно, че тогава ви е харесвало повече.
На всеки му харесва да яде и пие, пък друг да му плаща сметката. :)
Точно това е правила цялата държава поне последните 10 години преди 10-ти Ноември - заем след заем от омразните ви ЗАПАДНИ банки, за да се поддържа мизерния начин на живот в страната.
И това е третият, за щастие и последен от трите документирани държавни фалита по Цоциалистическо...
Както е казала Маргарет Тачър: "Комунизмът свършва, когато свършат ЧУЖДИТЕ пари".
Откраднаха всичко от всички през национализацията и го пропиляха ТРИ ПЪТИ за 45 години.
Само крадене и експерименти си правиха.
Пазеха си задниците, продавайки и подарявайки какво ли не на СССР-то.
После пак откраднаха почти всичко от почти всички през банковите фалити веднага след промените.
И сега пак има промити мозъци, които още вярват колко велика е била българската икономика тогава.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

И още нещо - износът на България за 2014-та година е 700 ПЪТИ по-голям от износът ни през 1980-та година, когато според вас България е цъфтяла и връзвала.

http://atlas.media.mit.edu/en/visualize/stacked/sitc/export/bgr/all/show/1980.2014/

Айде сега някой да обясни как е възможно това да се случи с разбита и зле работеща икономика.
Щото нали след великият ви правешки селянин Тошо всички само разваляли и рушали.
Прост народ - слаба държава... :)
74.
gradski
10.10.2017 16:17:20
1
3
12 млрд дълг е горе долу колкото сега. С малката разлик, че тогава държавата е била собственик на всичко. Малка но съществена разлика
73.
Сигурно ама надали....
10.10.2017 15:25:38
6
3
27 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,УРА!Заменила гадния робски режим с бленуваната сладка СВОБОДА!Заменила и още истинската гроздова ракия с тази на цар Киро,кренвиршите от месо с тези събрали цялата Менделеева таблица,националите по футбол от САЩ 94 с гелосани и татуирани недоразумения,"Оркестър без име" с Биг Брадър,Тато с неговият бивш телохранител(когото преизбирате вече 3 пъти).Свободата разкара гадните лади и ни дари с прекрасни 18-годишни опели,на реални километри.Циганите станаха роми.Внуците на партизаните станаха дисиденти.Свободата ни донесе и свобода да решаваме от какво да се лекуваме-диабет или хепатит,защото имаме само една здравна пътека.Ура,можем и свободно да пътуваме в чужбина.Милиони деца тръгнаха амааа.......не се върнаха.Май другата демокрация им хареса повече.С комунизма ударихме на камък,ама поне го почнахме(да го строим).Ама пустата демокрация бая ни се опъна,няма почване ЕЙ!
72.
до 71
10.10.2017 14:22:54
4
2
А....какво произвеждаме, та да го" продадем и парите да влязат в нашия джоб"?????
Толкова предприятия бяха източени и закрити....Преди ИЗНАСЯХМЕ ток и пече лехме, а сега внасяме, от ЕС ни изключиха реакторите (останаха само два), продадохме ТЕЦ-овете на американците ( така ни "посъветваха"), нефтените рафинерии- също, "Кремиковци", торовите заводи....списъка е много дълъг. Селското стопанство- сега внасяме домати от Гърция и Турция, боб от Египет, фуражи с ГМО от Канада и САЩ, всякакви боклуци от ЕС, с неясен произход и високи цени...
България е заден двор, разграден, тук всичко може да се случи............
71.
до 70
10.10.2017 13:47:48
4
4
Да така е, но на външните пазари, тези наши продукти са стрували центове. Заплатите са се оценявали на около 70 долара на месец. Какво сме имали не значи нищо, щом не струва нищо. Все едно е да кажеш, че имаш 3 трактора Булгар, 2 лади, един зелен москвич, шест телевизора Юност ( 4 канални ) и тн..... Виж как хубаво си го написал: Твърда валута. Е, с разликата, че тази твърда валута е отивала за СССР а не за българия. БГ суровини, машини, труд, застраховка, експорт - а парите в москва. Еми мерси. Сега каквото произведем си влиза в нашия джоб и можем да караме други коли и тн, а не съветвски. Аз помня как на фията 2 пъти в месеца ремонт пред блока му правех.... Мерси троле. ЕУ е по-добре!
70.
Факти , факти и само факти
09.10.2017 21:47:40
12
12
По времето на Бай Тошо имахме :
1) ШЕСТ работещи ядрени реактора !
2) ВТОРАТА по сила и въоръжения АРМИЯ , след разбира се - Съветската !
3) Българска ГРАЖДАНСКА авиация !
4) ДВЕ Държавни Петролни рафинерии !
5) НАЙ-големия металургичен завод на Балканския полуостров !
6) НАЙ-модерното и иновативно за времето си предприятие на Европейския континент - ДЗУ Ст.Загора!
7) Компютърен завод "Правец" !
8) Завод за автобуси "Чавдар" !
9) Завод за цветни телевизори " Велико Търново" !
10) Световно известен завод за елекрокари" Балканкар" !
11) ТРИ действащи Държавни корабостроителници !
12) Международно сертифициран завод за кабели и проводници В.Коларов който изнасяше тонове продукция на запад срещу твърда валута !
И още ... и още ... и още ...
А сега имаме какво ???
69.
до 66
09.10.2017 16:21:42
3
3
Не си излизал никога от блатото, стой си там!
Комфортно ти е, нали?
Ако излезеш от блатото някога, може видиш не само паметници...
68.
К
09.10.2017 10:31:17
6
10
Духайте го бре капиталистически свине.
67.
чичо М
09.10.2017 09:48:18
2
3
Продавам три кубика нацепени дърва от миналата зима и 1200 тухли единички. Справки кафето на Кънчо в Оджамар.
66.
Eeee
09.10.2017 07:32:38
4
3
До олигофрена с многото никове:Честно,ходи на психолог,много си задраскал.Колкото до паметници на хитлер,НЯМА НИКЪДЕ !!!
65.
Тодор Живков от отвъдното
09.10.2017 02:39:29
8
8
По мое време вземахте по 200лв,ходехте на почивка по 2 пъти и имахте по 3 любовници. Сега вземате по 2000лв,не ходите на почивка и имате по 3 кредита.
64.
до 57
08.10.2017 23:37:47
2
7
Ако имаш мозък , размърдай го! Общото между държавните лидери е, че са част от историята! Схващаш ли? Съмнявам се!
А паметници на Хитлер има в Австрия, Германия, даже в Лондон!
Да не говорим за скритото уважение (заради лицемерните политици) към тази историческа фигура в днешна Германия...
Едва ли ще смелиш написаното, предполагам, че не си излизал никога извън населеното ти място!
63.
наблюдател
08.10.2017 22:20:17
13
3
Добре отричаме управлението на Живков А от там нататък една разграбена държава един разграден двор неуко мързеливо и калпаво поколение без никакви морални ценности 2 милиона млади хора навън шепа олигарси които опоскаха държавата и докараха хората до просешка тояга 28 години се движим в един омагьосан кръг без никаква перспектива и бъдеще .В България за обикновените хора живота е ден за ден Жалко много жалко
62.
е
08.10.2017 22:18:05
11
5
ако ме питате кога съм живял по-добре тогава или сега ще ви кажа- тогава
61.
Прост народ-слаба държава!
08.10.2017 20:28:36
11
12
Прост народ-слаба държава! Шумкаро-яташаката съветЦка сган ни разказа играта, вии още подсмърчате по нея!
60.
За проблема
08.10.2017 20:09:24
5
1
Това е една грешка, както и да е.. възможно е по това време да не е имало по-добър избор. Всичко това си има минуси и плюсове, но има един въпрос. Защо тази грешка не е поправена, а се прави друга грешка? Вместо да се използва постигнатото, се разрушава. Нали уж капитализъм, ще правим бизнес, а се продоха всички заводи и предприята без пари.
Това е грешка две, но дори да бяха подарени, защо не продължиха да работят, да се развиват, да търсят пазари, а ги оставиха празни. Тук вече става ясно, че всичко е план на други сили и чужда намеса.
Едни са живяли добре, други зле и сега пак е така, но само заедно можем да си помогнем и да живеем всички добре.
59.
Ню Йорк П. Стоянов
08.10.2017 19:53:58
8
1
По-добре сляпа овца отколкото прогледнала. Истината е, че никога не сме били добре и скоро няма да сме.
58.
Али
08.10.2017 19:51:50
13
6
Истината е, че Тодор Живков си беше един необразован и обикновен п*дерас !
57.
до 54
08.10.2017 19:29:02
2
1
Вашият коментар НАВЛИЗАШ В ЕДНА МНОГО ОПАСНА ТЕМА С КОМЕНТАРА ЗАТОВА БЪДИ ТАКА ДОБЪР И ОСВЕТЛИ КЪДЕ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА ИМА ПАМЕТНИЦИ НА ХИТЛЕР И КОЙ ГИ ПОДДЪРЖА???? НЕЩАТА МЕЖДУ ХИТЛЕР И ЖИВКОВ СА НЕСЪВМЕСТИМИ!!!!
56.
Бургас Р.Христова
08.10.2017 19:07:25
11
4
Живков беше най- големия комик на България, но жалко за целия народ, че го търпяха толкова години. И смешно и тъжно. Смешното е, че сме се оставили да ни управлява човек, завършил ,,Отец Паисий'' в Бургас. Тъжното е, че живота ни мина като овце.
55.
Компетентен
08.10.2017 19:05:49
2
7
До автора на статията.

Часта за иконамическа част н е варна,защото тогава нещата бяха много по добре.
Държава във фалит но нямаше гладуващи хораи такава беднотия като сега.
54.
Ей!
08.10.2017 17:33:39
11
8
Мнооого просташки сайт, всеки ден , простотии и гадости! НЯМА ли редактори, няма ли някакъв ред???????????
Никой не може да изтрие миналото!
Навсякъде по Европа има паметници на Хитлер например, това е история.....
И при Живков имаше добри неща- работа, образование, здравеопазване, култура...имаше и негативи... Никой не може да изтрие историята, никой!
Не виждам обаче причини да се обръщаме непрекъснато назад!!! По- важно е да подредим живота си ДНЕС, утре...за децата ни!
53.
млад комунист
08.10.2017 17:29:01
6
4
Абе, другари, защо ние изключихме бай Гошо от комунистическата партия и го оставихме да умре в забрава като куче?
Неудобно е някак си сега да го хвалим, след като тогава му плюхме в муцурата. Ама, те хората, нали са будали и едва ли ще си спомнят тези неща. Тихо, тихо, шшшшт!
52.
Само напомням
08.10.2017 16:45:02
10
9
Тези,които толкова си го харесват да бъдат така добри да отидат при него...
51.
До 49
08.10.2017 16:36:07
9
15
Избърши си сополите бе,посерко...
Такива продажници,като тебе трябва да разстрелват......Ако не бяха комунистите още щеше да живееш в плевнята на село и да се движиш с кариуца,тъпанар нещастен....
50.
fgh
08.10.2017 16:25:28
9
2
Добре е да се напомни на защитаващите този режим, и недовлните от сегашното положение, че дворцовия шпреврат на 10.11 беше извършен от техните хора 0 Младенов, Луканов, Джуров. Също така е добре да знаят, че и други бивши соц страни бяха в тежко положение. Полша - която беше буквално заличена след 3 войни с германия и сталин. Чехия, която беше смазана 68а г. Но в момента са на светлинни години оред нас? Нека тези, колито ронят сълзи за миналото кажат защо?
49.
До 47
08.10.2017 16:19:31
17
11
Истински патриоти са Левски,Ботев и т.н.А този Тошко е престъпник,нищо повече.Трябваше да го разстрелят като Чеушеску,заедно с всички комунисти,техните деца и внуци.И сега щяхме да сме много по добре.
48.
Goshka
08.10.2017 15:49:20
10
3
Бойко Борисов. Няма изкарал мандат и продължава да "печели" изборите
47.
СДС и ГРБ
08.10.2017 15:45:26
16
11
ДА ЖИВЕЕ НАВЕКИ ИМЕТО НА НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ..ТОДОР ЖИВКОВ .
ЧОВЕКЪТ,КОЙТО РАЗВИ ДО НЕВИЖДАНИ РАЗМЕРИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ВКАРА РАЗБОЪНИЦИТЕ В ЗАТВОРА И НАКАРА ГНУСНИТЕ.МИРИЗЛИВИ МАНГАЛИ ДА РАБОТЯТ,КАТО ПЧЕЛИЧКИ.
БЛАГОДАРИМ ВИ ДР.ЖИВКОВ,ЗА БЕЗПЛАТНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И МЕДИЦИНА,ЗА СПОКОЙНИЯ И ПЪЛЕН С РАДОСТ ЖИВОТ...
ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ПАМЕТ НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН...ПОКЛОН
46.
мислител
08.10.2017 14:51:33
8
1
Коментаторите на възраст разказват преживяно и почувствано за миналите времена другите младите несбъднати демократични комсомолци разказват за това което са чели за тогава. Някакви супер секретни разкрити документи. Все ми се чине, че тези които са живели тогава и сега имат по реална и правдива оценка за начина на живот в Народна Република България !
45.
До 40
08.10.2017 14:35:51
3
1
Е с тези аргументи вече ме убеди.Край, скривам се.Победи ме!
44.
СТЕФАН
08.10.2017 14:34:34
5
3
Много ме разсмяха някои коментари тук честно!!!!! :) Например коментар 8!!!! Благодаря направихте деня ми малко по весел!!!! :) Препоръчвам ви д апрочетет някои истории за един "легендарен" партизанин с псевдоним Леваневски и някои разсекретени детайли от геройствата му! изобщо мита за негладуващите пенсинери е нещо като онзи за немска кола на старо, стояла в гаража на някоя баба от германия която я ползвала само за пазар в почвните дни!!! :) Е, също като мита за партизанската кариера на Тато!
43.
Стоян
08.10.2017 14:26:54
5
3
Най много ми харесваха партийните секретари по предприятията и ЗКПЧ в казармата! Пмня един случай - 3 часа реч на плаца при -10 градуса! А Кастро има записана реч, която е в Гинес! Мисля около 10 часа от трибуната на партиен пленум!!!! Все неща, доказващи какво видни държавници сме имали!
42.
анализаторА
08.10.2017 14:26:11
10
2
Комунизма е творение на на руските селяни а на Западните банкери ! Измислен на Запад и внедрен на изток ! Ленин го взеха от Швейцария и го прекараха през цяла Западна Европа в брониран вагон, пресичайки фронтовата линия за да го разтоварят в Петербург за да застане начело на революцията. Троцки го натовариха с долари и оръжия и цял кораб с верни другари революционери за да тръгне към Русия от .. НЮ ЙОРК ! По произход комунизма си е другото отроче на същите родители на сегашният ЛИБЕРАЛНА-ДЕМОКРАЦИЯ. Никаква разлика. И целта е една. БЕЗБОЖИЕ !
41.
До 38
08.10.2017 14:22:28
7
8
Ако забелязваш, указ 56, който беше плах опит з апоява на частната инициатива беше точно през 88 а г. Точно когато е било видно, че държавата е във фалит, Полша вреше, а СССР беше като колос с глинени крака! и ТВОЙТЕ вуйчовци, като бачкаха на частно дали не са треперели като лист как някой ако ги изпее на дс къде щаха да нощуват следващите месеци? истината е, че държавата си затваряше очите за тези неща Но това не е частна ициатива, а оцеляване! Опит д аизкараш нещо над държавната зплатка! Така че ш- не смесвай нещата! И моля... спазвай граматиката! все пак сме българи, а не маймуни от занзибар! :)
40.
23 дo 25
08.10.2017 14:17:42
0
3
Скрий се някъде, сериозно. Много си зле. Тотал щета.
39.
до Иванов
08.10.2017 14:15:43
5
3
Това е лъжа!
Чаушеско не бе съден!
Семейството му бе преследвано, това го показваха по телевизията и разстреляно като...няма да кажа кучета, защото днес , при управлението на ГЕРБ, кучетата са по-важни от хората.
38.
до 36
08.10.2017 14:15:25
8
4
Също както при социализЪма и тогава ако те влече можеше да си бачкаш "частно". Ако не вярваш на мен пусни си филма "Баш Майстора", там главният герой е "частник" а брат му не. Мойте вуйчовци имахе напълно частна кръчма през 1988г. на морето по указ 56. Изобщо не си мислете, че видете ли тогава хората са били някакви безправни роби на комунягите ! Дори едно момиче обвини разглезеният внук на Т. Живков в изнасилване и той просто го изнесоха от страната. А сега някое анонимно мoмиче да се оплача в РПУ от някоя мутра ? Лъжлива пропаганда това е горният пасквил !
37.
todor
08.10.2017 14:07:46
5
6
Смисълът на капитализма е конкуренцията! ЮТова е като еволюцията в притодата: оцеляват няй способните видове, тези които могат да се развиват и адаптират! Смисълът на комунизма противоречи н авсякакви природни и икономически закони: планирано развитие, липса на конкуренция, безмислени работни места и дейности! Поради тази причина е обречен на провал! Но не всички идеи в тази философия са лоши: пример Китай! Там идеологията е с уклон към комунизма, но икономиката е отворена! Поради тази причина, и съчетанието с азиатската философия резултата е виден! Нещо, което нашите комунистически бюрократи не проумяха! Предпочитаха да си свалят гащите пред Брежнев и компания при всеки удобен случай! И нещо също много важно: никъде няма записано в архивите да се извършват екзекуции з акорупция! В Китай е практика! А у нас екзекутираха за политически разногласия с властта! Поне така беше в началото на този псевдо комуснистчески режим! Традицията продължава: и демокрацията ни е така! За съжаление, една не малка част от населението е много под тези неща! Ядене, пиене, почивки..... не случайно на много хора им е тъжно за предишните времена...
36.
do 31
08.10.2017 13:37:23
6
3
ЗА МЕН РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ РАБОТЯ ЗА СЕБЕ СИ! НОСЯ СИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ДЕЙСТВИЯТА, ПОЕМАМ СИ ПОСЛЕДИЦИТЕ И ЗА ДОБРО И ЗА ЛОШО! ТОГАВА МОЖЕШЕ ДА СЕ СКЪСАШ ОТ РАБОТА НО ЕДИСНТВЕНОТО НЯЙ МНОГО ДА ТИ СПРЕТНАТ НЯКОЯ ИНТРИГА ЧЕ С ЕНАТЯГАШ! И ПРЕДИ НЯКОЙ ДА МЕ ОБВИНИ ЧЕ СЪМ ГЕРБЕР ИЛИ НЯКОЯ РОЗА, ДА ЗАЯВЯ: ПРОТИВНИ СА МИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ДРЪНКАНИЦИ И БЕЗМИСЛЕНИ ФРАЗИ! КАКТО И ВЕРБАЛНИТЕ ПРИНОСИТЕЛИ!
35.
777
08.10.2017 13:31:06
8
10
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ,ЧЕ Е НАПИСАНА ИСТИНАТА!!!
34.
До ФАКТ
08.10.2017 13:29:14
11
2
АЗ СЪМ ПОЧТИ НА 50 Г. ИМАМ ЯСНИ СПОМЕНИ! И ДА, СПОМНЯМ С ТЪГА ОНОВА ВРЕМЕ! ЖИВТЪТ БЕШЕ ПОДРЕДЕН! АКО ЧОВЕК НЕ БЕШЕ МЪРЗЕЛИВ ЩЕШЕ ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ! БЕЗ МНОГО УСИЛИЯ! ПОНЕ ЩЕШЕ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ! ДРУГ Е ВЪПРОСА, КОЛКО СМИСЛЕН ЩЕШЕ ДА Е ТОЗИ ЖИВОТ! МОЖЕ ЛИ ПТИЦАТА ДА БЪДЕ ПРИЗЕМЕНА И ДА Й ОТНЕТО ПРАВОТО ДА ЛЕТИ? МОЖЕ, В ЗООПАРКА! ТАКЪВ НИ БЕШЕ ЖИВОТА ТОГАВА! ДА, ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ! РАЗЛИКАТА ОТ ОНЕЗИ ВРЕМЕНА И ДНЕС Е ПРАВОТО НА ИЗБОР! НЕЩО, КОЕТО ТОГАВА ГО НЯМАШЕ! ДНЕС МОЖЕ ДА ИЗБЕРЕШ!!!! И ДА, БЪЛГАРИ НЪТ ИСКА НЯКОЙ ДРУГ ДА МИУ Е ВИНОВЕН! НО Е ФАКТ, ЧЕ ЗА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ НЕ СА ВИНОВНИ 7 МЛН БЪЛГАРИ, А ДА КАЖЕМ 500.000 КОИТО СИ ПРОДАДОХА ДУШИТЕ НА ДЯВОЛА, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ТЕ ДОБРЕ! КАКТО И СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ТЕ НАМЕРИХ СЛАБОТО МЯСТО НА ВСЕКИ ЧОВЕК! ЛЕННОСТТА! НИКОЙ ЧОВЕК НЕ ИСКА ДА СИ СЪЗДАВА ТРУДНОСТИ! ИСКА МАЛКО, ЗА ДА ЖИВЕЕ ПРИЛИЧНО! И АКО МУ С Е ДАДЕ, НЯМА МНОГО ДА ГО ИНТЕРЕСУВА КАК ЖИВЕЯТ БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП! ПРЕДИ МУ ДАВАХА ТОВА МАЛКО, АКО С ЕЗАМИСЛИМ ДАВАТ МУ ГО И СЕГА! ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е, ЧЕ МУ ВЗЕМАТ ТВЪРДЕ МНОГО!
33.
До 31
08.10.2017 13:22:56
5
3
Страхотна реч!Само ще те замоля,би ли драснал някой ред и за днешно време.Да направим сравнение,дето се вика.
32.
Факт
08.10.2017 13:14:55
16
3
Комунистите са едно удобно извинение,че нацията ни е една тотална щета.Бъдете сигурни,че ако ни има като народ след 50 години,дебатът ще е същият.Много ни кефи някой друг да ни е виновен,а ние размахваме пръст отстрани.В усилия да плюем по комунисти,земеделци,партизани и какви ли не изтървахме от поглед едно цяло поколение,което израсна напълно неграмотно,чалгарско и безхаберно.Това е абсолютен автогол!Жестоките последици тепърва предстоят.Даже и най-върлите врагове на Тато ще им се иска да имат негова снимка в джоба.Оказа се,че демокрацията не е за нас.Тъжно,но факт!Светлина напред няма.Затова не обвинявайте хората,които си спомнят с добро онова време.За себе си те са прави.Тези,които плюят тук,също живяха нормално.Само,че са лицемери и не искат да си го признаят.За това се иска малко смелост.И не можеш да обвиняваш един режим паднал преди 27 години за всичките си беди.Масовата част от българите живееха нормален и спокоен живот преди 10.Безспорен факт!Не говоря за идеология,говоря за нормално ежедневие.Като седна с един бял лист и напиша честно плюсовете и минусите преди и сега,мога да кажа единственно-да ви пикая на измислената ДЕМОКРАЦИЯ!!!!
31.
ссс
08.10.2017 12:51:00
18
12
ДА, ВСИЧКО БЕШЕ ПО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ХОРАТА! ХЛЯБ, МЛЯКО, СИРЕНЕ ЯЙЦА!ТО СИГУРНО ЗА ТОВА СЕЛСКО РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА СЕ ВРЪЩАШЕ ОТ СЛЕТА КЪМ "РОДНАТА" СФ С КОРИТЕ ЯЙЦА И ЗАКВАСЕНО СИРЕНЕ ВСЯКА НЕДЕЛЯ! А КАК ЛЕСНО МОЖЕШЕ ДА СИ КУПИШ АНТИЧНА РУСКА КОЛА.. ДУМИ НЯМАМ ЛАДА ЧАКАШ 9 ГОДИНИ И БРОИШ 8000 ЛВ. ТО ЗАТОВА НА ДЕЦАТА ИМ ОТКРИВХА СПЕСТОВНА СМЕТКА ОЩЕ С РАЖДАНЕТО ЧЕ КЪМ 18 ГОДИНИ ВЕЧЕ ДА СИ КУПИ КОЛА С ТЕХНОЛОГИИ ОТ НАЧАЛОТО НА ВЕКА! Д АНЕ ГОВОРИМ ЗА ЖИЛИЩЕ! ЗА ЗАВЕТНАТА ВЕДОМСТВЕНА ПАНЕЛКА ХАВЩАШ ЯКИ ВРЪЗКИ, ОТИВАШ ДА РАБОТИШ В ДЕВНЯ ИЛИ КРЕМИКОВЦИ ИЛИ В МИНИТЕ КЪДЕТО ХВАЩАШ КАКВИ ЛИ НЕ ГАДНИ БОЛЕСТИ! О, ПРОПУСНАХМЕ ПОЧИВКИТЕ! ВМИРИСАНИТЕ СТАИ ПО ПОЧИВНИТЕ БАЗИ И ПРОГОРЕНИТЕ ОТ ЦИГАРИ ПОКРИВКИ НА МАСИТЕ БЯХА ВЪРХА! АКО ИЗОБЩО УСПЯВАШ ДА ДРМНЕШ ТО Е В ПУАЗИТЕ, КОГАТО КОМПАНИЯТА ОТ АПК КОЗАРЕВО Е ТОЛКОВА ИЗТОЩЕНО ВЕЧЕ, ЧЕ И ТО ТРЯБВА ДА ПОСПИ! А ПЪК БЕНЗИН - ЛЕЕ СЕ НА ВОЛЯ! ЗА ДА НЕ ТИ Е СКУЧНО МОЛИШ НЯКОЙ ПОЗНАТ МОРЯК ДА ТИ КУПИ ОТ ИТАЛИЯ ГАЗОВА УРЕДБА ЛОВАТО ЗА РУСКАТА КАРУЦА! ЗИМАТА СИ ПЛАЩАШ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, КОЙТО АКО ИЗОБЩО ГО ИМА Е В СЪОТНОШЕНИЕ 6 КЪМ 2! В НЯКОИ СЕЛА ВИДЯХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА СРЕДАТА НА 70-ТЕ! ИЗОБЩО ЧУДНО СЕ ЖИВЕЕШЕ! РАБОТИШ И ПЕЕШ! ЗА ТОВА СЕ РОСИ КЛАСИЧЕСКИЯ ВИЦ: ЛЪЖАТ НИ ЧЕ НИ ПЛАЩАТ, НИЕ ГИ ЛЪЖЕМ ЧЕ РАБОТЯТ! ЖИВОТЪТ БЕШЕ ПЕСЕН!!!!!!
30.
Ким Чен
08.10.2017 12:46:15
1
1
Си търся евроатлантически градинар-осеменител,който да ми засее задния двор.Че много е обрасъл със слама!.Плащам с рубли!
29.
Даааа.....
08.10.2017 12:18:10
16
2
Комунистите избиха интелигенцията,а "демократите" със сигурност ще ни избият тези дето по чудо останахме.
28.
До 26
08.10.2017 12:11:20
17
5
Напълно си прав!Примерно един Китай,едвам връзват двата края!!!Максимум до година две и населението им е избягало.
27.
До 26
08.10.2017 12:05:50
19
6
Ти си живо доказателство,че интелигенцията е избита до крак!Аз като МАУЛУМНИК ти го казвам!
26.
Смърт за комунистите
08.10.2017 11:57:46
15
15
Комунистите избиха интелигенцията на България,маулумниците ги направиха техни членове.Сега тези мързеливи маулумници мечтаят пак за бай Тошо.Защо няма една комунистическа държава богата??? Защо населението на тези държави иска да избяга от там???
25.
До 23
08.10.2017 11:33:30
15
4
Кое точно не ти харесва?Че наистина бяха по 60 стотинки или че не помниш това?
24.
До 18
08.10.2017 11:27:43
4
8
Даже е имало месеци и по цели градове са избивали едно време.После направо са ги заселвали пак тихомълком.А ти,мойто момче не се прави повече на "разследващ журналист",не ти е силна страна!
23.
tishko
08.10.2017 11:19:16
8
13
Абе я бягайте в Северна Корея, кво ми се обяснявате тука цигарите били 60 ст - тотално нямате представа от реалността
22.
До 21
08.10.2017 11:18:36
16
5
Като казваш неграмотни и тъпи,айде сега вземи едно червено химикалче и си провери свободното съчинение дето си написал!!!!Колко грешчици ще откриеш според теб?
21.
Червени боклуци
08.10.2017 11:12:14
12
22
Червените боклуци са много активни тук.Другари нема кой дави повярва вече неграмотни тъпи комунисти роби ба червената идея тагувате за онова време защото сте марзеливи ,некадърни боклуци .Неможе вече да ходиш на работа и да цъкаш белот по цял ден а и май забравихте ,че и след 89 до сега пак червените боклуци ни ебаха мамата сега тяхните внуци ни оправляват такаче пак немога да ви разбера хем ги искате хем ги плюете ужас .
20.
Петър Петров
08.10.2017 11:11:53
26
10
Статията е пълна лъжа. Авторът е платен драскач. Като пишат такива ментета, хубаво е да си спомнят, че все още има живи хора помнещи соца. Не публикувайте такива измислици. Тези които фалираха държавата са сегашните ни управници, водещи политика на геноцид спрямо българите!
19.
Кънчо
08.10.2017 11:09:30
19
6
Каквито ни бяха партизаните,такива са и дисидентите ни.Когато дойде ПРОМЯНА изскачат отнякъде,препасани с ножове,гледат изтерзано и лошо и разказват с патос за тежката си борба.Просто,такъв ни е генът-циркаджийски!Истината е,че не ставаме за никакъв х...й! Тези,които мрънкат срещу комунистическият режим са хора които сегашната СЛОБОДИЯ им дойде дюшеш.Сега си правят измамите и далаверките безнаказани,а преди щяха да метат улиците или да берат боб.Защото режима ограничаваше свободата на хората,но и свеждаше до минимум възможността хора с 2 грама мозък да управляват милиони (и то откраднати показно).Който наистина не му се стоеше тук и имаше малко акъл в кратуната със сигурност е отдавна навън,бъдете уверени.Тук останаха само и единственно "ДИСИДЕНТИ",които просто чакаха ня кой да смени режима,да препашат ножовете и да скокнат да разказват каква "подривна" дейност са водили.Че и те като Тато-крием се ама никой не ни търси.Единствената разлика,която аз виждам е че новите "партизани" им е през оная работа за обикновенният човек.Ползват го само по избори.Този човечец,който преди живееше наистина нормално и на когото му натресоха една ДЕМОКРАЦИЯ-пази боже.Колкото и да му обяснявате на този човечец,че е по-готино да е гладен,децата му да са наркомани и родителите му да ровят по казаните,НО ДА Е СВОБОДЕН,бъдете сигурни че няма да ви разбере.И ако наистина цената на така желаната от вас ,ДИСИДЕНТИ,свобода е такава то тогава Мерси.
18.
До 17
08.10.2017 11:05:58
17
23
Не си спомняш защото не си бил информиран ,вземи и прочети малко статистиката за престъпността по онова време и ще останеш изненадам ,на месец са се извършвали по средно 30 умишлени убийства а сега годишно са 70 просто сте били ограничени от към информация и като е било толкова хубаво защо държавата ви е държала на сила в нея и е проектирала охрана на границата дане можеш да избягаш щото то никой луд няма кой да влезе тук те хората дане са прости като вас .
17.
Grigor
08.10.2017 10:56:09
27
11
По време на комунизма,аз не си спомням някой да е бъркал по казаните...
не си спомням циганите да са крадяли,,а работеха
не си спомням жените да са били чистачки и проститутки в чужбина
не си спомням да е имало безработни
не си спомням да е имало гладни
или хора които да нямат жилище и вила
ако е така поправете ме
16.
Джан Кардаш
08.10.2017 10:51:14
1
4
Народните радости по площадите винаги са цъмнителни.Така е било и при идването на германците ;и при идването на руснаците;и при референдума за република,и при смъртта на царя преди това. Най-впечатляваща е масовата радост на панагюрци при обвяването на Арилското въстание и последвалите след това масови предателства на апостоли от всички тези тълпи. Всеки гледа да се нареди в новата власт без да полага усилия и без да загуби имота си,кефа си . Разбираемо е.Бог високо,цар далеко,баце в Брюксел....
15.
!!!
08.10.2017 10:03:29
30
11
Социалистическа Народна Република България от 1944 г. до 1989 г само цифри и факти.
Живота от 1944 до 1989 който загубихме и това което "спечелихме" от 1989 до днес. Четете и разказвайте за да знаят хората истинската си история....

За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).

Преди ПЕРЕСТРОЙКА България е произвеждала 40% от всички компютри, продавани по линия на "съвета за икономическа взаимопомощ".

В момента България е с най-ниския номинален брутен вътрешен продукт в Евросъюза, най-висока квота на мизерия - 21,8%, по данни на Международния Валутен Фонд и Евростат и най-много извънбрачни раждания в Европа.
14.
До 10
08.10.2017 10:01:23
17
20
Е ми сега си плащаш кредита дето си вземал за евтиния коняк и вход за дискотека ,наздраве не е лесно да си тъп другари
13.
бат зоро пънчарския
08.10.2017 10:01:01
12
19
Вечно ли искате да живеете бе комунета ??? И това вашто живот ли е ???Лицемерието на демокрацията. Заинтересованите ще се разберат, но народът за какво им се връзва.
12.
Ким Чен
08.10.2017 09:59:02
19
20
Тоя правешки цървул е олицетворение на българския комунист, който като чуе думата Русия и кюлотите му от само себе си, падат до коленете.
Тодор Живков го тачат само комунистическите престъпници като него (обявени за такива със специален закон от НС) и доносниците. Те наистина има за какво да го тачат, защото ги обсипваше с облаги. Той 35 г. им беше начело (с партиен билет №1) и накрая за благодарност (за облагите), те го изоставиха (захвърлиха го като насрани гащи), изключиха го от партията и оставиха да го съдят (абе, кучетаго яли). Някой от тия, които сега „го тачат“ да е отишъл да го защити? Никой нямаше да стреля по тях, както правеха те, когато бяха на власт, но всички се направиха на „умрели лисици“. Всъщност това е моралният облик на комуниста!
При СОЦА комунистите бяха добре, а за другите – „Работи Иванчо – чифликът е твой“.
Сбъркани хорица сте това комунистите – „Га ядохте кифтетата не равахте, а сега ревете“.
11.
Боже пази България
08.10.2017 09:58:33
22
30
Боже пази този прост български народ . Тоз народ с къса памет ходил на почивка двапати годишно ,само прост човек може да каже ,че здравеопазванвто било безплатно другари няма безплатно ,безплатно женати не дава .Прост народ проста държава , прости диктатори .
10.
Grigor
08.10.2017 09:50:36
36
13
Ебахти некадърната пропаганда.
Сега сме 50 пъти по-бедни
Тодор Живков би се обърнал в гроба ако види какво се случва с Българския народ
Аз като ученик работих нелегално в строителството 25 лева надник
е нямаше изхарчване 60 ст цигари 1 лев вход на дискотека 70 ст коняка на главната 20 и няколко стотинки шкембе чорба,,тока 5 лева за месец...да не изброявам
нафта 18ст за литър
9.
Иван
08.10.2017 09:45:17
39
13
Това което Бай Тошо го постои вие сега дори не можете да го санирате !!!
8.
Az
08.10.2017 09:41:56
38
23
Тодор Живков е най-великите българин в цялата ни история. При него България беше една райска градина с щастливи и усмихнати хора,със силна икономика и туризъм,с безплатно образование и медицина,с невероятно селско стопанство.Термини,като убийства,грабежи,наркотици,изнасилвания....бяха непознати за обществото.Имаше ясна ценностна система и стремеж за развитие на младото поколение.Нямаше гладуващи пенсионери и умиращи от глад и студ хора,нямаше безработица......
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ,ПОЧИВАЙТЕ В МИР ДРУГАРЮ ЖИВКОВ,НАРОДА ВИ ПОМНИ И ОБИЧА.!!!!
7.
крушкув
08.10.2017 09:28:00
9
27
Очаквам агресивните комунистчета новодемократчета да си разкъсат рубашките и да си посипят звездочелите тикви с кравешки тафтаци като прочетат тази истина .
6.
Иванов
08.10.2017 09:03:45
14
8
Мястото на действието е Народния съд в Букурещ , датата е 25 XII 1989 г. Току-що сваления диктатор и неговата съпруга са изправени пред съда за престъпления срещу държавата.
Съдията: Какво сте направили за обществото?
Чаушеску: Аз построих болници.
Съдията: Вие съсипахте румънския народ и разрушихте икономиката. Румънския диктатор съден за икономически престъпления срещу румънския народ. Партизанските отряди си назначаваха родата на софрата!
5.
Пропагандатор
08.10.2017 08:49:08
34
12
В бг интернет медии се забелязват поток от статии оплюващи или разкриващи "тайните" на живота при социализъма. Това е ПЛАТЕНА КАМПАНИЯ от мерките на Запада за борба срещу "фалшивите новини". ПРОПАГАНДНА ВОЙНА С ОБРАТЕН ЗНАК ! Целта са младите. За нас, които сме живели тогава и сега не ни ги разказвайте. Поглеждаш в ТВ а там Боко, Цецо и Плевнелиев и всичко ти е ясно !
4.
Credo Bonum
08.10.2017 08:45:13
46
11
Т.Живоков за 45год-10милиарда $ дългове при Бойко Борисов за8 години управление 36 МИЛИАРДА Э дългове.При "лошиия" социализъм населението за 45год се е увеличило от5на9 МИЛИОНА души.При гад демн шиибаната Демокрация(при управлението на мургавия Костов и сикаджията от Банкя) за 20години населението е намаляло с 2.5милиона души-болести отровни храни липса на здрвна помощ птп-та фалшив алкохол наркотици и безработица.От 35място про "лошия"СОЦ при"добрата"демокрация БГ е към последните места по сандарт на живот и на2 МЯСТО по СМЪРТНОСТв света след СПИНясалата африканска държава Лесото дори вСИРИЯ където има война прираста е по висок.Тоес на територията наБГ се води ТИХА ВОЙНА -ГЕНОЦИД с-умместното население Ф.ормулата ЕС цени+АФРИКАНСКИ доходи(350 $) =КРАЙ на Държавата-GERB OVER-GAME OVER
3.
Стоян
08.10.2017 08:36:29
19
9
Такива дето като вас едно време са ги разстрелвали или поне камъни да чукат
2.
Любопитен
08.10.2017 08:29:48
40
12
Кой тъпанар е написал тая глупост?
1.
Комунистът
08.10.2017 08:29:19
45
26
Живков е най-великият държавник:

1. Смени имената на всички БГ турци.
2. Хлябът беше 30 стотинки.
3. Нямаше дроги, престъпност и гей паради.
4. Здравеопазване и образование бяха безплатни.
5. Заплатата ми стигаше, за да ходя 2 пъти годишно на почивка и да си купя каквото поискам.
Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
СДС критикува властта, мисли за коалиция
СДС критикува властта, мисли за коалиция Запитан за коалиция с патриотичните партии Христов отговори, че този вариант също се обсъжда

Всичко в категорията
Над закона ли е Рачков? За трети път се размина с глоба за шофиране без книжка (СНИМКИ) Мъжът, помел с такси 11 коли, карал без книжка 24 години Закриват 11 прокуратури от 1 януари Окръжният прокурор: Задържаните надзиратели са опитни служители Ето го киберпедофила Иван, поддържал 5 месеца връзка с малолетна Извратен таксиджия от Бургас качи малолетна, за да я закара на плаж, насили я пред приятелите й Цацаров извикал героя Михаил Цонков и колегите му, за да им благодари за храбростта 21 хил. лв. глоби за Пищалов, изоставил 70 коня в Осоговския балкан Германия иска екстрадирането на 14-годишния, заподозрян за участие в групово изнасилване Скандалната танцьорка Габриела ще съди България в Страсбург! Причината е... Михаил Цонков и бившите граничари на тайна среща с главния прокурор, ще подкрепи ли държавата българските герои
Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път
Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път 65-годишният актьор и Хейли Робъртс са сгодени от две години
Всичко в категорията
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ) Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман
Близо 5000 зрелостници на матура по български на втората сесия
Близо 5000 зрелостници на матура по български на втората сесия Изпитът ще се проведе на 28 август, резултатите - на 10 септември
Всичко в категорията
Витамините на хапчета са безполезни
Витамините на хапчета са безполезни Натуралните продукти са единственият източник на „нормални“ витамини

Всичко в категорията
Красимир Аврамов - човекът глас написа разтърсващо писмо до майка си минути след смъртта й Кървава баня: Стрелец изби 11 таксиджии – не харесвал конкуренцията Сагата продължава! 3 часа психолозите не могат да разубедят бургазлията Диян да не слага край на живота си Нов ужас в Бургас! Огромно дърво падна върху кола, едва не уби две жени Явор Нотев с нов апартамент за 500 хил. лева: "Исках да избягам от "Павлово", където ми се случиха лични трагедии" Цветелина Оланд: Нямам представа къде са децата ми. В дневника си дъщеричката и пише: Защо трябва да имам такова детство? Трагедията на едно семейство! Баща и син инвалиди останаха на улицата в Бургас, не ги одобриха за общинско жилище Експертизи бавели финала на разследването за смъртта на детето на Московски Джендъри си правят реклама с убити красавици, градския транспорт осъмна с увиснали гащи и сутиени (СНИМКИ) Вижте разтърсващата изповед на парализирания Васко, марихуаната изцели болките му, но сега искат да го вкарат в затвора (ВИДЕО) Саня Борисова се съсипва от мъка, иска да си върне Ники Илиев
Млада баскет звезда хвърли око на Дженифър Анистън?
Млада баскет звезда хвърли око на Дженифър Анистън? Ще бъдете страхотна двойка, надъхват го фенове


Всичко в категорията
Гореща клюка! Райна се пъчи полугола до як Аполон! Това ли е новото й гадже? (СНИМКИ) Виктория Петрова и Кралев пак заедно! Двойката отмаря в баровски комплекс Защо Наталия Гуркова разпродава бижута за половин милион? Не е за вярване! Клои Кардашиян разкри най-големия си страх На 53 г. и в страхотна форма, Елизабет Хърли обича да се показва Гери Райчевска е втората българка, която ще лъсне в Плейбой USA Черната Златка каза тежката си дума за плеймейтките и обяви три имена, които са изписани със златни букви (СНИМКА) Глория скри шапката на всички с горещото тяло, което показа на гръцки плаж (СНИМКИ/ВИДЕО) Пиронкова грее от щастие на морето (СНИМКИ) Светлана призна за мистериозна раздяла с Гущеров и разкри ужасяващата причина да нямат църковен брак! Луиза Григорова остави всички мъже без дъх след тези горещи СНИМКИ на плажа
Астролог: На ярките сънища не обръщайте внимание
Астролог: На ярките сънища не обръщайте внимание Голяма е вероятността в този ден от заразяване с кожни и венерически заболявания, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Знаете ли къде се намира „Меденрудниквуд” и защо къщите там гонят рекордни цени Два луксозни джипа катастрофираха зрелищно на бул. „Тодор Александров” в Бургас (СНИМКИ) Новите жилища в "Меден рудник" с най-голям ръст на цените на пазара за недвижими имоти Ексклузивно! Вижте изповедта на болния от левкемия Митко и как марихуаната спасила живота му (ВИДЕО) Ето кой оглавява първата по родa си еко детска градина в Бургас, местата за нея вече са запълнени (ВИДЕО) Eто защо Иван и Антон се биха и клаха в бургаския жк. „Меден рудник”, ябълката на раздора е момиче (СНИМКИ) Новият гробищен парк в жк „Меден рудник“ с капацитет на малък град, ще има ритуална зала за мюсюлмани Подивели цигани от гетото разбиха чисто нов парк в бургаския ж. к. „Меден рудник“ (СНИМКИ) Спират водата в жк "Меден рудник", вижте кога Наркоготвачи се опитаха да избягат от полицията, спретнаха си гонка с ченгетата в ж.к."Меден рудник" Спецакция в Меден рудник! След бясна гонка с полицията неизвестни изхвърлиха съмнителни чанти на пътя
Аларма на Флагман.бг! Роми-башмайстори побъркаха Айтос, мамят пенсионери с ремонт за хиляди левове
Аларма на Флагман.бг! Роми-башмайстори побъркаха Айтос, мамят пенсионери с ремонт за хиляди левове Циганите искат 650 лв. за цялостен ремонт на къщата, след което се възползват от доверието на хората, дерат здраво и не искат да си тръгват


Всичко в категорията
Започна изграждането на обещаната алея до Гробищния парк в Айтос Одобрявате ли тази идея? Обмислят кръгово движение до бензиностанцията на Марешки в Айтос Обещано и спазено! Айтос ще има модерна автогара, търсят кой да я ремонтира (СНИМКИ) Край на драмата край Айтос: Ето какво се случи с 23-годишния Рамадан Първо във Флагман.бг: Вижте кой е мъжът, който се провеси от жп прелез в Айтос Извънредно! Самоубиец се кани да скочи от жп надлез край Айтос (СНИМКИ) Отлична новина! Кметът на Айтос Васил Едрев издейства 6 млн. лв., с които ще разрешат голям проблем на общината Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди Вижте какво наказание грози Теньо за убийството на приятелката му. Справедливо ли е? Жестоко: Теньо убил от бой жена си пред детето им, докато то пищяло от ужас Ето го озверелия Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета
Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ) Карнобат показа училището на бъдещето (ВИДЕО) Оспорвано първо издание на футболния турнир „ГЕРБ фен купа Карнобат“ Балканският фестивал на изкуствата ще превърне за пети път Карнобат в огромна сцена за песни, танци и веселие Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно
Златко Димитров: Слънчев бряг има много лица, едно от тях е на младите, търсещи забавление (ВИДЕО) Закопчаха Виктор Инджов от Сливен при акция до ресторант „Джани” в Слънчев бряг Стефан Диомов: Загубихме „Златния Орфей“, но „Бургас и морето“ оцеля и всички билети са продадени (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Черен Ягуар разпарчетоса пешеходец в Свети Влас Калоян Калоянов: Няма помощ отвътре при обира на банков офис в Несебър (ВИДЕО) Копърки жилят туристи и държава, таксиджии пишат до прокуратурата в Несебър (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Вижте как прибраха 200 хил. лв. по най-простия начин от банката в Несебър Заради дългове: Продават хотела на бизнесмена Митко Лазаров в Слънчев бряг за 2,8 млн.лева Изрядни ли са плажните заведения в Слънчев бряг, ето какво установи проверката на Министерството на туризма Откриха нови детски площадки в Стария Несебър Несебър отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски
Кметът на Поморие подписа договор за 4 млн. лв. финансиране на Местната инициативна рибарска група Шок за джигитите! Полицията в Поморие лови надрусани шофьори със супер дрегер (СНИМКИ) Извънредно! Кандило и масажор подпалиха апартамент в Поморие, евакуират младо семейство (СНИМКИ) Трагедия! Бруталната жега уби човек пред очите на шокирани туристи в Поморие Над 200 млн. лв са инвестирани в Поморие, не режа ленти, а върша работа Ще се изпълни ли вторият етап на рибарското пристанище в Поморие, Черноморските общини в битка за проектите си Ето я изчезналата в Поморие полякиня, близките й нямат следа от нея 13 дни Извънредно! От МВР с подробности за издирваната в Поморие туристка 24-годишен шофьор с Рено премаза пешеходец на зебра в Поморие Бургаският депутат Ася Пеева: Ремонтът на пътя Просеник-Горица е дългоочакван от жителите на три общини Пуснаха Марчо Сървайвъра на свобода, той се брани сам в съда
Созопол на крака пред Ради Кисьов, авторa на най-хубавия градски химн в България Бургазлия Петър Божинов спечели плувния маратон на Созопол (СНИМКИ) Военните моряци участваха в тържественото отбелязване празника на град Созопол (СНИМКИ) 24-годишен руснак подпали хотел в Черноморец, играел си с огън в стаята Созопол ще продължи делото на проф. Божидар Димитров Инспектори на хайка, проверяват атракционите по Черноморието Вижте програмата за празника на Созопол РЗИ и агенти по храните влязоха в ресторанта, цъфнал върху басейна на луксозна сграда в Каваците Директорът на РЗИ Георги Паздеров се извини на протестиращите в Черноморец заради данните за радиацията във Вромос ( РЗИ-Бургас след гафа от петък: Плажовете на Черноморец са чисти и няма риск за туристите Къмпингар: За хубавата почивка на плажа са достатъчни свобода и готини хора (ВИДЕО)
Кметът на Царево: По закон върху дюна не се строи ЕВН остави хиляди в Китен, Варвара и Ахтопол на тъмно за час тази нощ БСП нападат Порожанов заради чумата в Странджа, ГЕРБ наблягат на обезщетенията за фермерите Георги Пейчев: Риба в морето ни има, но делфините я изяждат (ВИДЕО) Плажът на Ахтопол с нов концесионер! Чадър и шезлонг най-много 5 лв., познати фигури изплуваха зад фирмата Експерти пред депутати и вицепремиера Симеонов: Евтаназията на животни в село Кости е без алтернатива Бомба във Флагман! Нелегални мигранти, преспали в заразена турска овцеферма, пренесли чумата в Странджа Драмата в с. Кости е жестока! За втори път избиват животните на фермера Атанас, съсипан е Първо във Флагман.бг: Вижте ужасяващата трагедия на Странджа, започна евтаназия на 14 хил.животни (СНИМКИ) Потвърди се черният сценарий за епидемия в Кости, избиват стотици животни заради непозната в България болест Отцепиха село Кости. Флагман.бг подозира чума по животните (ОБНОВЕНА)
Добрият пример! Тази жена от Приморско чисти доброволно градинките след туристите, боклуците я дразнели
Добрият пример! Тази жена от Приморско чисти доброволно градинките след туристите, боклуците я дразнели На всеки два дена жената събирала отпадъците след некултурните почиващи в морския град

Всичко в категорията
Община Приморско продължава с кампанията "Дари капачка - спаси живот", включете се и вие! Спипаха Наско циганина с нелегална риба край Приморско, продал развалени попчета на майка, натровил детето й (ВИДЕО) Инцидент с лодка: Около 70 л нафта се изляха до Южния плаж в Китен (СНИМКИ) Топдилърът от Приморско, чиято квартира щурмуваха ченгетата, се оказа известен футболен талант (СНИМКИ) Фестивалът "В магията на танца и морето" събира таланти от цялата страна в Приморско Петима скулптори ваят фигури от дърво в Ясна поляна Приморско: Събираме боклуците разделно, контейнерите с жълто-сини капаци са за смесени отпадъци Вижте зрелищно видео от спасителната акция на полската нинджа! Мъртвопияният Павел вдигна на крак полиция и пожарна, увисна на покрив на хотел Морето взе още една жертва. Откриха тялото на 38-годишен поляк на плажа в Китен Полицаи свалиха пиян поляк от покрив на хотел в Приморско
Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова Димо Николов е бил инстуктор във ФК "Несебър", завършил е Висшия институт на МВР през 1989 г. 
Всичко в категорията
Пълен потрес! Гражданин сервира торба с кал и фекалии на сесията в община Средец Рейзи иска от държавата Рибния порт, но от БСП намекват, че губи подкрепата на Борисов Гърция ли? Вижте бедствието в Средец, улиците станаха реки Дълговете на МБАЛ-Средец пак разпалиха опозицията срещу ГЕРБ, май без причина Музикална система и дрелка забърсаха крадци в Средец Кой ще иска да стане районен прокурор в Средец на границата с Турция? Петстотин деца преминаха през Центъра за развитие на общността в Средец Само във Флагман.бг! Кмет подаде оставка след сигнали в прокуратурата за злоупотреби Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ)
Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива
Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Дали там е погребана богинята-котка Бастет е спорно, но има нещо ...


Всичко в категорията
Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо Туристи бродят из горите край Малко Търново заради магически ритуали (ВИДЕО) Георги Илиев: Нестинарството не е само игра в огъня, така почитаме светците (ВИДЕО) Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева
Археолозите в Русокастро с първа златна находка за този сезон
Археолозите в Русокастро с първа златна находка за този сезон Това е четвъртата златна монета, открита за последните години на крепостта

Всичко в категорията
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Възрастната жена е вървяла по пътното платно, когато 73-годишен шофьор я застига и блъска

Всичко в категорията
Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич
Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Показахте, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки, каза държавният глава Румен Радев на местните хора


Всичко в категорията
Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! 61-годишен мъж загина при зверски удар край Руен (ОБНОВЕНА) Зрелищна катастрофа в Руен: Опел се преобърна след ужасяващ сблъсък в центъра (СНИМКИ) Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога
Украйна има трайно присъствие и перспектива в Бургаския регион Интервю Всички интервюта Почетният консул на Украйна в Бургас Димитър КАРАНЕНОВ: Украйна има трайно присъствие и перспектива в Бургаския регион
През изминалата година между България и Украйна е отчетен 620 млн. стокооборот, каза почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов


Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Флагман.БГ Духът на Бургас днес мирише на кебапчета и носи сръбска музика Кой би се сетил за “Spirit of Burgas”, кагато имаме  Burgas mezi. Ето това е за душата

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди”
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 23.07.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
През този ден ви се дава шанс за промени на работата. Ще бъдете обаче изложени на сериозно изпитание. Трябва да покажете, че трудностите не ви плашат. Късмет няма да ви липсва. Неочаквано може да спечелите доста пари. Ще ви върви и в любовта. Вие сте в стихията си и можете да предприемете нестандартни стъпки. Важно е да бъдете достатъчно уверени в решенията си, както и адаптивни. Възможни са тревоги или напрежение с близки хора. Желателно е днес да сте по-далече от свекърви и тъщи. Склонни сте да харчите повече, както и да разпилявате усилията си. Трябва да вземете мерки за финансовата си стабилност. За дамите, които се нуждаят от нова любовна връзка, сега е моментът да си опитат късмета. Може да се появи в живота ви мечтаният партньор. Някои от вашите желания ще се реализират. Бъдете уверени и очаквайте приятни новини! Пазете си здравето! Мъжете с хронични заболявания да бъдат внимателни! Добре е ако носите магнетит. Този минерал укрепва волята и помага да се чувствате по-уверени. Може да проявите инат, но преценете дали е във ваша полза! Неприятности могат да възникнат от недоразумения или независещи от вас обстоятелства. Това ще ви помогне да промените своите планове. Бъдете внимателни при преговори! Не се доверявайте на непознати! Можете да приключите някои начинания, както и да се впуснете в нови сфери на действие. Бъдете постоянни, независимо дали нещата се нареждат както на вас ви се иска! Очакват ви нови вълнуващи преживявания с хората, които обичате. Не щадете пари, за да ги зарадвате! Опитайте се да изпълните задълженията си до обяд, защото след това ще ви е по-трудно! През втората половина на деня чувствата ви ще вземат връх над разума. Внимавайте да не се изпокарате с колегите и с близките си! Възможни са болки в стомаха заради язви или колити. Може да изпълните целите си, но за да решите как да действате в бъдеще, ще трябва да оцените постигнатото, а след това спокойно да се насладите в компанията на любимия човек. Необвързаните обаче може да се въвлекат във връзки, които нямат никакво бъдеще. Не обръщайте внимание на хапливи коментари от колеги или партньори! Следобед напрежението ще намалее и лесно ще изпълните ангажиментите си. По-добре обаче не поемайте нови, защото трудно ще ги изпълните! Не пестете комплименти към хората, които харесвате! Използвайте всички възможности, които съдбата ви предоставя, за да изпълните целите си! Може както да привлечете съмишленици за реализация на проекти, така и да укрепите връзките си. Възможни са обаче здравословни проблеми, защото имунната ви система е слаба. Любовта ще обсеби почти изцяло вниманието ви, но не бива да позволявате на емоциите да ви пречат в работата. Ще имате успехи с парите, но не и с хазарт. Не е желателно да участвате в залагания. В този ден може да си осигурите допълнителни доходи. Съдбата ще ви сервира днес доста изненади. Денят не започва така, както ви се иска, но ще имате шанс да обърнете хода на събитията във ваша полза. Може да спечелите дори доста пари от това. Не отказвайте срещи! Може внезапно да пламне любов и тя да стопли душата ви.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип