×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Семейство от Мичиган счупи щатския рекорд с 842,4 млн. долара от лотарията Powerball
  • Съдът не даде ход на делото срещу Васил Божков за хазарта
  • Училищата в Атина отварят след 2 дни прекъсване заради горещините
  • Конкурсите за директори бетонираха статуквото в три университетски болници
  • Голям пожар на летището в Брюксел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обсъждат проблемите в образованието на форум в Бургас


Обсъждат проблемите в образованието на форум в Бургас
На конференцията в хотел „Бургас” се разискват широк спектър от въпроси за образованието и възпитанието на подрастващите
04 Октомври 2017, Сряда, 09:15 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Областният управител Вълчо Чолаков откри конференцията тази сутрин


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков откри регионалната среща на по проблемите на децата в Югоизточния район на България.

Тя се организира от Българското училище за политика „Димитър Паница” с подкрепата на организацията "Гласът на българските деца". На нея днес ще бъдат разисквани широк спектър от въпроси, засягащи пряко развитието на децата в региона, независимо от техния произход, етнос и социално положение.

„Като бивш възпитаник на Българското училище за политика „Димитър Паница”, за мен е чест да бъда част от този форум. Няма как да не отбележа, че това школо умее да напипва най-актуалните проблеми в нашето общество и да търси и намира начини за тяхното решаване. Темата, която ще се обсъди днес, е изключително важна, тъй като всички искаме нашите деца да живеят, работят и учат в България, вместо да бягат в чужбина”, заяви Чолаков.

Той допълни, че голяма част от проблемите във възпитанието, образованието и дисциплината на подрастващото поколение могат да се решат с прилагането на практики и решения, които именно БУП „Димитър Паница” предлага.


Минути преди началото на форума гостите разглеждаха детайлно предоставеното им от организаторите резюме на задълбочения анализ


Областният управител Вълчо Чолаков също е сред завършилите Българското училище за политика "Димитър Паница"

„В Бургас няма нито едно затворено училище и това е много показателно. За сравнение и за жалост обаче напраимер в Малко Търново съвсем скоро време се очаква да има проблеми с бройката на учениците. От Областна администрация се стараем по всякакъв възможен начин да помагаме, винаги когато имаме възможността”, разясни още областният управител.

В рамките на форума днес участници ще имат възможността да се запознаят в детайли с регионален анализ на Югоизточния регион, който дава допълнителна светлина на всички проблеми с подрастващите в Бургаска област.

В категории: Просвета , Бургас


7
Коментара по темата
7.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
05.10.2017 01:48:30
0
0
Значи излиза че ПАТРИОТИТЕ(ВМРО+АТАКА+ПФ) подкрепят изн0са на оръжия и амфети за Близкия Изток а шкембе войвда(ВМРО Министър) продава бг тоес ЕС паспорти на АРНАУТИ албански наркотрафиканти докато Бойко ЖЕНИ НАСИЛА любимата си ПИАР АРНАУТСКА наложница Севдалина
6.
D.E.A
05.10.2017 01:38:39
0
1
По приказките на С.Солаков-СКАТ ТВ тоя Димитър Паница е работил като чужд агент разузнавач за САЩ (ЦРУ) в ущърб на БГдържавни интереси нещо като ходещия по молитвени кашер закуски Цв. Цветанов.Между другото според сайта Афера Областния да даде пресконференция за едни 4 КОНТЕЙНЕРА с АМФЕТАМИНИ(Каптагон за ИДИЛските бойчета ) хванати от Турските митничари доплували м-у 30 септмвври и 1октмври отБУРГАС в турски води.
5.
До 1,2,3,4
04.10.2017 13:53:28
1
1
Хората опитват поне да правят нещо,въпреки,че Бургас е пълен с неактивни хора,така да се изразя.Ти какво правиш за добруването на града ни,Градски?
4.
бай Пенчо гробаря
04.10.2017 13:39:13
0
1
И то в малките градчета и села има ученици,но от ромски произход и
от турски.Не,че е лошо учителите имат работа.Работи се на килограм знам.
3.
ккккк
04.10.2017 12:42:42
1
2
Да кажат колко фирми присъстваха на този "форум"? Николко! сами си ги мислите, сами си ги правите и сами си говорите. То голям извод за цял форум, че в Бургас нямало закрито училище. А че 1/2 от училищата едвам събират бройки и че се закриват паралелки не го казвате.
2.
2
04.10.2017 12:39:28
2
3
Миналата седмица имаше т.н информационни дни, организирани от общината и ИТ клъстера. Като последния така и не е ясно с какво точно се занимава? Значиииии.....няма такова симулиране на дейност. Кухи, безсмислени "семинари", само да се отчете някаква дейност. От страна на частния бизнес, интересът беше нулев. "кръгла маса" за проблемите на ИТ сектора в Бургас. Няма такъв фарс. Къв сектор братче, то тоя сектор в Бургас е с някакви мижави фирмички с до пет човека или изобщо даже не са в ит сектора, те седнали да си чешат езиците с клишета. Барем докарайте поне една сериозна фирма в Бургас.
1.
ехххх
04.10.2017 11:47:57
2
10
поредното бля бля и убиване на работния ден......стига вече не се ли умориха.....или другия вариант е искам и аз. ей така бля бля, кафенце, бля бля и хоп денят отминал
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
НСИ обяви каква е годишната инфлация за май месец НСИ обяви каква е годишната инфлация за май месец През май 2024 г. месечната инфлация е -0.2%, а годишната инфлация за май 2024 г. спрямо май 2023 г. е 2.3% Путин: Спирам войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия Путин: Спирам войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия "Ще направим това незабавно", подчерта Путин в реч пред руското Mинистерство на външните работи Автобусите за Бургас са пълни, пускат повече линии Автобусите за Бургас са пълни, пускат повече линии От 15 юни транспортната компания ще пусне допълнителна сезонна линия до Царево от София УАСГ обмисля разкриването на филиал в Бургас УАСГ обмисля разкриването на филиал в Бургас От висшето учебно заведение ще изпратят своите изисквания за помещенията, необходими за бъдещия студентски кампус Вижте кога и къде ще пръскат против комари в Бургас Вижте кога и къде ще пръскат против комари в Бургас Започват от понеделник Проливен дъжд удари Сунгурларе, Суперклетката се движи към Бургас Проливен дъжд удари Сунгурларе, Суперклетката се движи към Бургас Реколтата край Казанлък е била унищожена от градушка с размери между яйце и ябълка Тази секси синоптичка яхна джип за 150 бона Тази секси синоптичка яхна джип за 150 бона Звездата от „Денсинг старс“ Трифонова бе забелязана да шофира луксозното возило Изловиха Джей Ло без Бен, в опасна близост до популярен бургазлия Изловиха Джей Ло без Бен, в опасна близост до популярен бургазлия Двамата се засекли в луксозно заведение в Санта Моника Над 600 000 бедни българи ще получат пакети с консерви и сапуни Над 600 000 бедни българи ще получат пакети с консерви и сапуни Раздаването на пакетите ще продължи до 31 юли 2024 г. по утвърден график в цялата страна Като държавен университет сме длъжни да създаваме кадри, които да допринасят за развитието на България Като държавен университет сме длъжни да създаваме кадри, които да допринасят за развитието на България Бъдещето на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” е широкопрофилно - да се развива в много направления, смята ректорът на ВУЗ-а проф. д-р Христо Бозов
Две катастрофи блокираха Хаинбоаза Две катастрофи блокираха Хаинбоаза Инцидентът е станал недалеч от най-високата точка на старопланинския проход Защо Дама Пика е символ на злото Защо Дама Пика е символ на злото Тя вероятно се е родила заради тестето карти Таро Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата Съдия блокира ново правило за ЛГБТ общността в 4 щата То няма да се прилага в училища и колежи   Френската левица е в паника, обединява се в Народен фронт за парламентарните избори Френската левица е в паника, обединява се в Народен фронт за парламентарните избори Тази коалиция ще се изправи срещу десния "Национален сбор", който в момента води в социологическите проучвания. Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна Руски журналист е загинал при украински обстрел в Източна Украйна По-рано НТВ съобщи, че трима нейни служители, сред които и Кожин, са били ранени в село Холмивски, недалеч от Орловка Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Взривове разтърсиха Киев, а еколози вещаят глобална климатична катастрофа Джо Байдън даде надежда на Украйна за повече системи "Пейтриът", а Тръмп го критикува заради помощта  Скорпионът и Козирогът да внимават с парите, а Рибите може да се превърнат в телепати Скорпионът и Козирогът да внимават с парите, а Рибите може да се превърнат в телепати Хороскоп за деня – 14 юни 2024, петък Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори