×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Синът на един от най-богатите българи ще търси злато в селото на Янка Рупкина


30 Август 2017, Сряда, 17:10 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимката е илюстративна

Това е добре дошло, ако се стигне до концесия, ще се отворят много работни места, каза кметът на Средец Иван Жабов


Общинските съветници в Средец дадоха зелена светлина на „Асарел-Инвестмънт” ЕАД за извършването на сондажи в землището на с. Богданово. Фирмата, която бе собственост на починалия милионер Лъчезар Цоцорков, има сериозни интереси в добива на злато и ценни метали.

След внезапната кончина на Цоцорков през май т. г.  „Асарел” е поета от сина му Димитър. Именно той стои зад инвестиционните намерения в родното село на легендарната народна певица Янка Рупкина.

Припомняме, че преди няколко месеца и общинските съветници в Созопол разрешиха на „Асарел” да сондира в мините на с. Зидарово. (ВИЖ ТУК)

Фирмата има разрешение от министъра на икономиката още от 2014 г. да прави проучвания за метални полезни изкопаеми и подземни богатства в т. нар. площ „Вършило”, която освен землищата на Зидарово и Богданово, включва още селата: Вършило, Индже войвода, Крушевец, Варовник, Дебелт, Драчево и Росеново.

„Това е добре дошло за нас. Ако се намерят такива подземни богатства, които са изключителна държавна собственост, работната ръка ще бъде наета от нашата община. Затова гласувахме да им се отдадат тези имоти под наем, за да започнат проучванията. Отново подчертвам, ако се стигне до евентуална концесия, това ще създаде работни места в Община Средец. В обсега на проучванията попадат основно изоставени имоти”, заяви за Флагман.бг кметът на Средец Иван Жабов.

Районът на Странджа от години се сочи за българския Клондайк. Ентусиасти редовно атакуват реките в красивата планина, за да търсят ценния метал. Интересното е, че в обсега на „Асарел” не попада с. Голямо Буково, което от доста време е притегателно място за родните златотърсачи.

В категории: Средец


Вижте кой има имен ден
Вижте кой има имен ден 19/03/2024, Вторник 12:33 0
Фънки, иди на лекар
Фънки, иди на лекар 19/03/2024, Вторник 12:31 0
5
Коментара по темата
5.
Stupid
31.08.2017 07:58:47
3
13
Кмете ти нормален ли си да се радваш на унищожаване на природни блага. Не виждате ли колко красиви странджански села ще бъдат засегнати. Майко мила майчице, този народ за пари и задника си ще продаде.
4.
Ковача
30.08.2017 22:44:02
2
7
Копайте под моста на Ковачъ. Съборете го. Прекъснете турската жилка.
3.
Селяка
30.08.2017 22:00:44
2
14
Майко мила и Света Богородице!!! Чета думите кметски и не вярвам на очите си. "Затова гласувахме...." Ти ли си гласувал, кмете? Да не си и общински съветник случайно? Всъщност като се замисля...що пък да не си? Тамън и ще вземеш още някой лев като такъв. А пък ти за пари си готов всякакъв да бъдеш.
2.
Jivko
30.08.2017 20:19:03
2
8
Zlatoto e pod Mostar na Kova4
1.
НАБЛЮДАТЕЛ
30.08.2017 20:19:02
4
4
Ха дано!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна Само четирима успяват да се спогаждат и изнасят концерти из страната Фънки, иди на лекар Фънки, иди на лекар Юлиан Константинов изригна заради ниската оценка, която Фънки даде на Зомбори  И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен От партията на Борисов дават сигнали, че по-скоро ще се ходи на поредни предсрочни избори Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева 
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори