×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Джихадистите са тук, на Балканите, още не искат да привличат внимание


Джихадистите са тук, на Балканите, още не искат да привличат внимание
Европа остави мигрантите затворени в гета, които произвеждат омраза, и така сама създаде проблема с терористите, смята политикът
23 Август 2017, Сряда, 16:13 ч.
Източник: 24 часа

Джихадистката агенция излезе с комюнике, което гласи: “Ние не сме забравили Балканите. Гответе се. Ще се върнем и там”

Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат избран през 2014 г. от коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“.


- Г-н Джамбазки, какъв е дебатът в Брюксел след поредните терористични атаки?

- За съжаление, изводът винаги е един и същ. След всяко нападение се чуват празни думи на хора, които не знаят какво да направят, за да се справят с проблема, създаден от самите тях.

Проблемът има два плана. На първо място е сгрешената политика на т.нар. интеграция чрез запазване на културните различия. Тази безумна идея доведе до това големи групи хора, вместо да се впишат в обществата, в които са отишли, да се затворят в гета, в които произвеждат омраза. В тези квартали в Белгия, Германия, Франция има хиляди, които смятат, че трябва да наложат над Европа шериатското право и да я управляват по най-консервативните тълкувания на Корана.

Те трябваше да бъдат много ясно информирани, че като отидат в Германия, децата им ще имат германски имена, ще носят европейски дрехи и ще ядат и пият това, което е трaдиционно за там, а не да налагат религиозните си предразсъдъци над останалата част от обществото. Това е провал на цели поколения политици, които сега пробват да отрекат вината си. Вторият проблем е разпадът на държавите в Северна Африка и възможността хиляди хора от конфликтни територии да тръгнат към Европа с идеята да вземат социални помощи, без да работят. Нужни са по-здрави граници, съдебна процедура и екстрадиция на лица, заплашващи живота и здравето на гражданите от ЕС.

- На Балканите няма атентати, позатихна бежанската вълна. Можем ли да сме спокойни?

- Не. На Балканите е Босна, а там има лагери на джихадисти, воювали в Сирия. Виждали сме жестоките клипове с убийства. Тези хора са тук. Засега изглежда спокойно, защото джихадистите намират убежище на Балканите и не желаят да привличат вниманието. С падането на Мосул и напредването на офанзивата в Ракка тяхната агенция излезе с комюнике, което гласеше: “Ние не сме забравили Балканите. Гответе се. Ще се върнем и там”. Ислямистки клетки има дори в Сърбия и Македония. Профилът на нападенията се променя. Те следват една инструкция, под която беше и нападението в Барселона. Тя ги призовава да използват всички неконвенционални методи. Използваха самолети, железопътния транспорт и ще се случва пак. Все по-трудно ще се установява кой е виновен. Затишието трябва да ни мотивира по темата сигурност. За България това означава поглед върху ислямизираните цигански гета като тези в Пазарджик и Асеновград, където нападателите от язовира са били разследвани по делото за радикален ислям.

- Похвалихте вицепремиера Валери Симеонов за акциите му в дискотеките в Слънчев бряг. Това негова работа ли е?

- Той е на една от най-високите правителствени длъжности и има задължението да наблюдава спазването на законите. Достойно е за уважение, че посочи лица от подземния свят - братя Маргини, Маджо, някаква Крава, някакво Слънце, прякори от флората и фауната, които определено не се свързват с клубовете по шах и тенис на маса. И тези хора са концесионери за дълго време на най-знаковите плажове по Черноморието. Публична тайна е, че в заведенията се продават фалшив алкохол, наркотици и се укриват доходи. Всеки го знае, но никой за 20 г. не направи нищо, за да върне тази част от България под контрола на държавата. Проверките не са само за шума. Той е уреден законово и е въпрос на здравеопазване и спокойствие. Не може да оставиш една шепа хора, които желаят да се напиват с фалшив алкохол и да ползват наркотици в тоалетните, да издевателстват над останалите, които са отделили средства да отидат на годишната си почивка.

Логиката на протестиращите е, че е курорт. Какво означава това? Да тръгнат голи, да правят невероятни неща? Трябва да изберем каква държава искаме - в която идват бедни, прости алкохолици или да поканим платежоспособни туристи и да развиваме икономиката. Симеонов привлече вниманието към този въпрос.

- Вие кога за последно бяхте на Слънчев бряг?

- Преди 2-3 г. на предизборна кампания. Видях и чух неща, които ме мотивираха да не стъпвам там. Това е място, което помня от дете като приказен курорт. Сега е свинщина заради шепа хора, които нарушават закона. Откакто започнаха проверките, обротите по морето са се вдигнали със 100-200%. Значи са били укривани. Така се краде от социалната система, бедните българи, пенсионерите.

- Има ли конфликт между Симеонов и министърката на туризма Николина Ангелкова, която се разграничи от действията му?

- Не. Правителството е построено на основата на подписано споразумение, на управленска програма. Ангелкова представлява другата политическа сила. Не мога да гадая защо е взела това решение. Дейността, която извършват и двамата, е трудна, засяга много интереси. Ангелкова попадна в тежка ситуация с проверките на нелегалните къмпинги. Аз я подкрепям напълно. Същите, които искат оставката ѝ, са известни с това, че са се обогатили посредством заменки на панелки в покрайнините на София срещу скъпи имоти в паркове. Те да ни учат на морал, няма смисъл. Настанилите се незаконно върху частната собственост много хвалят Гърция, но мълчат, че там за такова нещо арестуват. Не ги видях да протестират пред гръцкото консулство. Това е двоен стандарт. В този случай министър Ангелкова беше напълно права. Това, че се е разграничила по някакъв начин, не значи, че има проблем.

- Кои приоритети на ВМРО влязоха в програмата на правителството, обявена след първите му 100 дни?

- Повишаването на пенсиите. Трудно е да се постигне в рамките на вече гласуван бюджет, но тръгна. Предложенията на социалния министър, в чийто екип участват представители от ОП, включваха една от каузите ни - да се спре “професията циганин” - тези хора да отказват работа и да живеят на социални помощи.

Предстои председателство и там заложихме въпроса през България да бъде построен коридор №8, а ние най-сетне да поемем водещото си място на Балканите.

Правителството постави кандидатурата ни за Агенцията по лекарствата. Чувам, че била лоша, но защо никой не си направи труда за 10 г. да я подобри и не се сетиха, че тук няма изнесена агенция. Другият вариант е да се създаде изнесена европейска агенция по автомобилен транспорт и безопасност на движението. Един от българските бизнеси в ЕС е с автотранспорт. Имаме 70 000 регистрирани камиона, които работят в ЕС, и над 100 000 души, които пряко се хранят от този бизнес

Държавите, които говореха за свободни пазари и свободно движение на хора, се опитват да попречат на предприемачите от Източна Европа, защото те дават по-ниски цени. Искаме тази автомобилна агенция, която да не позволява на големите в ЕС подобни своеволия. Не е нужно да е в София. Трябва да е някъде, където ще се наемат хиляди хора, ще се направи инфраструктура и това ще завърти икономиката.

Трябва да докарваме пари в България и да накараме предприемачите да работят, да печелят, да плащат заплати. Това е истинската политика.

- Защо толкова скандали гръмнаха през почивния август? Появиха се тълкувания, че “мирише на предсрочни избори”...

- Не съм известен с много прецизно обоняние по тема избори, но на мен не ми “мирише”. Няма причина за нови избори. Социологическите проучвания повтарят картината - ГЕРБ има преднина, след тях са БСП. Ние сме трети, изместихме ДПС. Изборите няма да променят политическата картина, но означават разходи и спиране на работата. На мен не ми “мирише”, на някои може вече да им мирише на печени чушки от есента и това леко им обърква прогнозата.

В категории: Политика


4
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
4
Коментара по темата
4.
Ястребовски
23.08.2017 16:53:24
0
2
Динко да ги намери и обезвреди със свински ушички ,пардон опашки.
3.
Стайко
23.08.2017 14:45:29
4
2
Тъпчо Европа никога няма да се ислямизира и да се превърне в Иран тези хора с дошли тук за
да гледат голи дупета по плажовете да се напиват по баровете и т.н. закакво им да




налагат ислям ,лошото е че никога няма да се
интегрират и ще алагат своята култура доколкото могат
2.
Stavro
23.08.2017 13:56:08
5
6
Zaradi glupavite proiavi na vinkela izborite sa ne izdejni sas sigurnost
1.
1
23.08.2017 13:32:06
3
11
ами ние си го знаем. те сега ли го разбраха? отдавна ги знаем нещата интересно защо т.нар. политици-ръководители виждат нещата след като "простия" народ ги знае нещата и ги усеща още преди всичко.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори