Как се прави рибена чорба по бургаски
27 Юли 2017, Четвъртък, 22:21 ч.
Нужни са 700 грама риба от поне три различни вида, глава лук, един морков, една червена чушка, един картоф, три стръка целина, люта чушка, жълтък, една лъжица кисело мляко, пет стръка мащерка, една лъжичка дивисил, четири лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да се почисти рибите много добре от опашките и вътрешностите, но главите им се оставят. Сваряват се в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и се поставят в дълбока тенджера. Прибавят се стръкчетата подправки, пипера и сол на вкус. Залива се с още топлия, но прецеден бульон от рибата. Оставя се да ври поне 40 минути. Готовата риба се почиства добре от костите и от главите. Добавя се към зеленчуците да поври още десетина минути.
Готовата рибена чорба се застройва с един жълтък, разбит с киселото мляко.
Добър апетит!






35-годишна актриса затопли чаршафите на Гришо
04/05/2025, Неделя 11:40
0

Отбелязваме 122 години от гибелта на Гоце Делчев. Скопие отказва съвместно честване
04/05/2025, Неделя 11:20
1

Изписаха Вучич от болница
04/05/2025, Неделя 11:00
0

Военни вертолети хвърчат в небето ниско над София
04/05/2025, Неделя 10:40
2

На рождения ден на Доналд Тръмп ще има военен парад
04/05/2025, Неделя 10:20
0

Броят врабчетата у нас
04/05/2025, Неделя 10:00
5

Румъния гласува днес за президент на първи тур
04/05/2025, Неделя 09:40
0

Шопската салата поевтинява, цените на лук, зеле и картофи – нагоре
04/05/2025, Неделя 09:20
0

Израел мобилизира десетки хиляди резервисти, къде ще атакува?
04/05/2025, Неделя 09:00
0

Преди да бъде справедлива пенсионната система, трябва да е устойчива
04/05/2025, Неделя 08:40
1



