Как се прави рибена чорба по бургаски
27 Юли 2017, Четвъртък, 22:21 ч.
Нужни са 700 грама риба от поне три различни вида, глава лук, един морков, една червена чушка, един картоф, три стръка целина, люта чушка, жълтък, една лъжица кисело мляко, пет стръка мащерка, една лъжичка дивисил, четири лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да се почисти рибите много добре от опашките и вътрешностите, но главите им се оставят. Сваряват се в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и се поставят в дълбока тенджера. Прибавят се стръкчетата подправки, пипера и сол на вкус. Залива се с още топлия, но прецеден бульон от рибата. Оставя се да ври поне 40 минути. Готовата риба се почиства добре от костите и от главите. Добавя се към зеленчуците да поври още десетина минути.
Готовата рибена чорба се застройва с един жълтък, разбит с киселото мляко.
Добър апетит!
Какво ще е времето в Бургас
03/11/2025, Понеделник 07:19
0
Ако ви е писано да бъдете с някого, с тези 8 трика може да го върнете
4 неочаквани знака, че ви смятат за привлекателен
02/11/2025, Неделя 21:40
0
Тези дни през ноември носят пари и късмет, според лунния календар
02/11/2025, Неделя 21:20
0
Лорд Минчев развали годежа си заради младеж от Благоевград
Леля Стефка ме научи да приготвям оригинални картофени „гнезда“ с жълтък
02/11/2025, Неделя 21:00
0
Студентката Мина Стоянова: Батките с татуировки харесват малки, сладки, кокетни момиченца
02/11/2025, Неделя 20:40
6
Заплатите на сестрите стават 3 хил. лева
02/11/2025, Неделя 20:20
4
Албена, която пострада на ралито край Варна, е спасена
Чували ли сте за тази измама, която тече в WhatsApp
02/11/2025, Неделя 19:41
1
Здравко стана поредната жертва на пътя, загина при зверска катастрофа с мотора си
Новата седмица започва със застудяване и дъжд, но и малко слънце
