Как се прави рибена чорба по бургаски
27 Юли 2017, Четвъртък, 22:21 ч.
Нужни са 700 грама риба от поне три различни вида, глава лук, един морков, една червена чушка, един картоф, три стръка целина, люта чушка, жълтък, една лъжица кисело мляко, пет стръка мащерка, една лъжичка дивисил, четири лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да се почисти рибите много добре от опашките и вътрешностите, но главите им се оставят. Сваряват се в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и се поставят в дълбока тенджера. Прибавят се стръкчетата подправки, пипера и сол на вкус. Залива се с още топлия, но прецеден бульон от рибата. Оставя се да ври поне 40 минути. Готовата риба се почиства добре от костите и от главите. Добавя се към зеленчуците да поври още десетина минути.
Готовата рибена чорба се застройва с един жълтък, разбит с киселото мляко.
Добър апетит!






На всички купи къщи, само тя няма къде да живее
19/06/2025, Четвъртък 11:40
0

Ето в какво се крие чарът на всяка зодия
19/06/2025, Четвъртък 11:26
0

Звезди от хитов турски сериал се събраха отново
19/06/2025, Четвъртък 11:21
0

Депутатите на Доган вече не могат да се наричат ДПС
19/06/2025, Четвъртък 11:05
0

Налива се със шампанско от сутринта
19/06/2025, Четвъртък 11:00
2

Как Израел използва шпиони, дронове и изкуствен интелект, за да парализира Иран
19/06/2025, Четвъртък 10:40
0

Открити са родителите, изоставили бебето си на балкона в Солун
19/06/2025, Четвъртък 10:21
0

Растем и богатеем: България има 250 милионери повече
19/06/2025, Четвъртък 10:20
2

Стартира регионалната среща на Европейските световни търговски центрове в София с домакин БТПП
19/06/2025, Четвъртък 10:19
0



Бургаски ченгета разкриха дръзка кражба
19/06/2025, Четвъртък 10:03
0

Състоя се важна церемония в Свети Влас
19/06/2025, Четвъртък 10:02
0