Как се прави рибена чорба по бургаски
27 Юли 2017, Четвъртък, 22:21 ч.
Нужни са 700 грама риба от поне три различни вида, глава лук, един морков, една червена чушка, един картоф, три стръка целина, люта чушка, жълтък, една лъжица кисело мляко, пет стръка мащерка, една лъжичка дивисил, четири лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да се почисти рибите много добре от опашките и вътрешностите, но главите им се оставят. Сваряват се в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и се поставят в дълбока тенджера. Прибавят се стръкчетата подправки, пипера и сол на вкус. Залива се с още топлия, но прецеден бульон от рибата. Оставя се да ври поне 40 минути. Готовата риба се почиства добре от костите и от главите. Добавя се към зеленчуците да поври още десетина минути.
Готовата рибена чорба се застройва с един жълтък, разбит с киселото мляко.
Добър апетит!






Българският модел за "запазване" на шезлонги се прехвърли в Европа, хотелиери започнаха да наемат охрана
03/08/2025, Неделя 15:00
0



Намериха мъртъв чужденец в наше село, паднал от покрива
03/08/2025, Неделя 14:34
1

Ледени близалки и басейни за животните от бургаския зоопарк в жегата
03/08/2025, Неделя 14:21
0

Две семейства в Бургас вече кандидатстваха за помощ след пожара в „Острицата“
03/08/2025, Неделя 14:00
0

Арестуваха депутат в Украйна заради корупционен скандал с покупка на дронове
03/08/2025, Неделя 13:20
0





Татуировка на врата издаде банда джебчийки от България, вилнели из Италия
03/08/2025, Неделя 13:00
0

Звездата от сериала „Шербет от боровинки“ е най-красивата жена в света за 2025 г.
03/08/2025, Неделя 12:40
0

Емануела вече е дебела и стара, смятат чалга фенове
03/08/2025, Неделя 12:34
0

