×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жалби ни бавят за "Славеева река", надявам се да започнем скоро, за да превърнем парка в райско кътче


26 Юли 2017, Сряда, 17:58 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Ще изградим мултифункционална площадка за младите в Карагеоргиево

По искане на Община Айтос Министерският съвет взе решение за отпускане на 840 хил. лв. на администрацията за реализиране на два проекта. 440 хил. лв. от тях ще бъдат за изграждане на спортно игрище в най-голямото село на територията на общината – Карагеоргиево, останалата част от сумата ще бъде за ремонта и рехабилитация на улиците в село Пещерско. За тези, както и за други обекти, чиято реализация предстои, пред Флагман.бг говори кметът на Айтос Васил Едрев.

-Г-н Едрев, Министерски съвет отпусна средства за два основни проблема на селата Пещерско и Карагеоргиево – разбитите улици и липса на спортна площадка. Кога се очаква да бъдат реализирани?

-След като бъдем одобрени, предстои процедура по изготвяне на обществената поръчка. Това е един дълъг процес – прием на документи, подаване на оферти, разглеждането им, обжалвания и т.нат., което отнема доста време. Надяваме се нещата да се случат бързо.

-Ще стигнат ли 400-те хил.лева, за да ремонтирате основните улици в село Пещерско?

-Част от улиците в село Пещерско са под наклон и при най-малкия дъжд асфалтът се свлича. Средствата ще бъдат използвани за рехабилитация на пътните настилки, което е основното искане на жителите от населеното място при срещите ми с тях. Преди около 4 години сме направили проект, за да участваме по програми. Използвахме възможността да поискаме средства, за да ремонтираме част от улиците от този проект.

-Предстои в най-голямото село в община Айтос – Карагеоргиево, да бъде изградено модерно игрище за 440 хил. лв., какво ще представлява то?

- В село Карагеоргиево има много млади хора, които искат да тренират, но нямат спортна площадка. Хората настояваха за изграждането на игрище. Ние ще им осигурим мултифункционално – футболно, баскетболно, пътеки, писти за дълъг скок и др., с трибуни за зрители и модерно осветление, така че да могат младите да спортуват и вечерно време.

- Изглежда проектът е мащабен, къде ще бъде изградено игрището?

- Игрището ще бъде изградено в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, който е с доста голяма площ.

- Община Айтос спечели дългогодишна битка – собствеността на бившите казарми. Има ли вече яснота какво е бъдещето на терена?

-Все още не, защото както съм казвал неведнъж, това е една огромна площ и е в центъра на Айтос. Ние от Общината събираме мнението на обществеността, ще направим обществено обсъждане за вижданията на айтозлии. А след това се иска намесата на добри проектанти, които да направят разработка и да кажат – тук ще има детска градина, тук плувен басейн, тук супермаркет, тук жилищна сграда и т.нат. Трябва да бъде направено така и да вдигнем един цял квартал.

- Друг проект, чиято реализация вълнува айтозлии, е реконструкцията на парк „Славеева река”. Вече е избрана фирмата, която ще преобрази лесопарка – пазарджишката „Строймонтаж” ЕООД (ВИЖ ТУК). Приключи ли процедурата и кога ще започне дългоочакваният ремонт?

-Избрахме изпълнител, но има обжалвания. Процедурата ще се забави още малко. Много е лошо това, година и половина минаха в процедури. Желанието на всички ни е да приключи по-бързо, за да започне реконструкцията, която ще превърне парка в райско кътче. 

В категории: Айтос


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 1
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
14
Коментара по темата
14.
Абе що
27.07.2017 16:23:28
3
3
Абе, що, когато някой напише нещо за Галинка, винаги има по 4 минуса, само толкова ли са пейтриотите в Аетос.
13.
*********
27.07.2017 11:03:34
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Фатима
27.07.2017 09:37:29
1
3
Дайте ми номера на тоя суджук че много красив.Кулакларнъ иджам василе!
11.
Строител
27.07.2017 08:27:42
4
5
После пис: Където има градежче има и грабежче!!! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
10.
СТРОИТЕЛ
27.07.2017 08:19:55
2
5
"ного е лошо това, година и половина минаха в процедури. Желанието на всички ни е да приключи по-бързо, за да започне реконструкцията, която ще превърне парка в райско кътче. "
ДА ГОДИНА И ПОЛОВИНА НЕ МОЖЕМ ДА СИ ВЗЕМЕМ НАШЕТО !!
А иначе защото отново спечели най високата цена уважаеми г-н кмете ?
защо отстранихте доказани строители за грешки които само вие знаете ? Защо Защо ? Е отговора е ясен нали !
9.
Карагеоргиево
27.07.2017 05:04:57
0
7
Кмета на Карагеоргиево до сега трябваше да отговаря за присвоените пари
1 за нерегламентираните сметища( фалшивите фактури)
2.
2 за гробища и паркове
3.комисионните от дърводобива и продажбата на дърва за нуждите на населението
4. Назначаването и уволнението на служителките на на читалището
5. Пресвояване на заплати на служителите на читалището
6. Неспазване на работното време ( и на служителите в кметството)

Това са достатъчни факти за да се самосезира Прокуратурата
8.
Айтос
26.07.2017 23:41:21
4
4
Ся чакаме Галинка Димитрова от ВМРО-то да почне пак да събира подписка против изграждането на училище и спортна площадка в селата. Абе важно е подписки да има и да сме в играта.
7.
Медрев
26.07.2017 23:24:20
1
7
Толкова си смешен ве Едрев да не те знам какъв мазняр си.Подавай си оставката за да спечели Айтос.
6.
ali
26.07.2017 22:13:10
1
2
to v selata ne ostanaha mladi te igrishte shte pravyat
5.
Кязим
26.07.2017 22:01:37
3
3
И двете села на изборите гласуваха за ГЕРБ и сега резултатът е на лице, на следващите избори всички да гласуват за отново за тях. Призовавам и другите села да последват този пример!
4.
Не думай
26.07.2017 21:52:48
4
7
Ако знаеш кмете какво те чака и какви жалби ще има за Причествателната станция свят ще ти се извие само стой и гледай. ?!?!?!
3.
*********
26.07.2017 21:52:44
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Гого
26.07.2017 21:13:08
0
3
Хубаво за Карагеоргиево , селото наистина е голямо с доста млади хора и вместо да висят по Айтоските кафета цял ден, е добре да спортуват.За училището в Пещерско парите ще са хвърлени на вятъра .Там си имаше и все още има училище което вече 10-тина години е затворено и е започнало да потъва в разруха .Сигурно има 15-20 деца в цялото село от първи до осми клас.Така че нека парите да се ползват за друго по полезно нещо
1.
Гражданин от село Пещерско
26.07.2017 21:11:09
3
3
На другите избори ще гласуваме 88% на която партия кажеш. Ружди доносника/агента на държавна сигурност от Мъглен да го д.ха. Заради него ще има отлив на гласове а от ДПС го бетонираха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори