×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Чак такова фрапантно нарушение”: Хотелиер си направи частен плаж и три незаконни обекта, нямал и категория (снимки)


„Чак такова фрапантно нарушение”: Хотелиер си направи частен плаж и три незаконни обекта, нямал и категория (снимки)
Нарушителят е заплашен с глоба от 50 000 лева
07 Юли 2017, Петък, 11:21 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Министерство на туризма

Собственици в Обзор може да бъдат дадени на прокурор


Серия от груби нарушения са констатирани от собственик на хотел в Обзор. Това стана ясно от изявление на министъра на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в парламента.

„Трябва да ви кажа, че за първи път имаме от миналата година, откакто ние управляваме и сега, чак такова фрапантно нарушение по отношение на стопанисването на плажовете”, каза Ангелкова.

Министерството на туризма извършило съвместна проверка на плаж „Обзор-мотела“ заедно с МВР, Регионалната здравна инспекция, Морска администрация и Дирекция строителен контрол. Причина за инспекцията са множество сигнали, подадени до институциите.  


На плаж „Обзор–мотела“ съвместната проверка е установила три незаконни обекта, които се ползват от хотел „Мирамар“. Инспекторите са установили и две заграждения - едното от тях е детски кът, който се ползва от хотел “Сънрайз“, а другото е означено като частен имот, където е насипан допълнителен пясък от плажа. Загражденията трябва да бъдат премахнати.

Установено е също, че хотел „Мирамар“ не е подновил категоризацията си, за което ще бъде санкциониран от Комисията за защита на потребителите.

На самия плаж не са открити нарушения на наемателя - той е изпълнил всички задължителни дейности по стопанисване на плажа, съобщиха от Министерството на туризма.

По повод трите преместваеми незаконни обекта общината трябва да предприеме действия по премахването им, в случай че не бъдат узаконени.

Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа във връзка с насипания допълнителен пясък. Ако се окаже, че има добив на пясък от плажа, с който е засипан имотът, Министерството на туризма ще състави акт за административно нарушение на извършителя. Според българското законодателство няма частен плаж - ивицата  е изключителна държавна собственост.

Министър Ангелкова днес коментира: „Няма право който и да е да си прави частен плаж, камо ли да слага табели, какъвто е случаят. Така че предстои административно наказание глоба.” Според министърката санкцията може да стигне до 50 000 лева.

Спорно е дали имотът е частен или става изключителна държавна собственост като нов плаж.
„Тогава губи качеството си на частен имот, ако е направен, така че… затова специалистите трябва да измерят пясъка, да направят необходимите замервания, за да се установи дали това вече ще трябва да се актува като плаж или да се наложи съответно глоба до 50 000 лева и да се възстанови положението”, каза още Николина Ангелкова.

Тя добави, че ще се изследва откъде е иззет и изгребан пясъкът. Ако има престъпление, ще бъде сезирана и прокуратурата, увери министърката.

Ангелкова заяви, че нарушенията са хванати благодарение на сигнали и призова гражданите да се още по-активни в алармирането на институциите.












В категории: Несебър , Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 2
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
7
Коментара по темата
7.
.
07.07.2017 19:22:39
1
7
Къде е областният управител?
Чолаков веднага да се намесиш и да оправиш нещата. Ти си представителя и защитника на държавната собственост.
Къде е прокуратурата?
Стига сте се крили, а се намесете и защитете нашият държавен интерес.
Вашето бездействие вече е нетърпимо
6.
До Браво
07.07.2017 18:33:45
1
1
А собственик на плажа кой е?
5.
Браво
07.07.2017 18:31:41
1
3
Собственик на хотела е известен варненски "герой"
Пак всичко ще се потули ...да не забравяме в коя държава живеем
4.
Маринов
07.07.2017 16:58:21
0
14
Много молим не пишете повече за Министерство на туризма.И министърката и Министерството са най-излишната институция в държавата.Достатъчно идиотщини свършиха и с плажовете и с концесиите и с целия отрасъл.Не очаквайте нищо добро.
3.
Оставка
07.07.2017 16:36:39
1
13
Недопустимо е един министър, да не знае, общините в България. Обзор е част от община Несебър, а не отделна община. Срам и позор за министърката.
2.
Бай Жечо от Долно нанагорнище
07.07.2017 14:58:30
1
9
Я едно време един прост старец ми беше казал че те таа простотия каде они и викат "частна собственост" като а маанат те чак тогива че се опраат ама они не са е маанале още та нема да се упраат скоро
1.
rrrr
07.07.2017 14:41:11
0
18
В България всичко може ако нестава с пари става с много пари
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ИТН получават третия мандат за правителство от президента (НА ЖИВО) ИТН получават третия мандат за правителство от президента (НА ЖИВО) Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори