×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От първи март плащаме такса смет и данък сгради през платформата на Министерството на електронното управление
  • Президентът на Словения е на официално посещение у нас
  • Тръмп обжалва глобата от 454 млн. долара по дело за измама
  • Интензивен е трафикът по някои гранични пунктове, съобщиха от МВР
  • Внимавайте в планината, лавинната опасност расте
  • Откриха близо 74 кг екстази в камион на „Дунав мост“ при Русе
  • Честваме паметта на преподобния Прокопий Декаполит
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Амбицията ни е да продължим със създаването на бизнес среда в Бургас, която да доведе до по- високи заплати


12 Май 2017, Събота, 02:00 ч.
Източник: в. Труд

Община Бургас изработи подробни устройствени планове за нови територии за жилищно строителство и бизнес


Димитър Николов е кмет на Бургас, трети мандат. Роден е на 18 май 1967 г. и след броени дни е юбиляр – навършва 50. Всеки мандат досега печели с мнозинство. На втория конгрес на ГЕРБ, на 10 януари 2010 г., Николов е избран за член на изпълнителната комисия на ГЕРБ. Бургас винаги е носил привлекателното усещане за свобода. Град на смели мечтатели, които оставят следи. Град, който не изчерпва своя заряд. Град, който обича движението, живее страстно с морските бури и жарките спомени край брега. Бургас е град на спомени, към който всеки поглежда с надеждата да усети отново неговия особен чар. Тези думи на кмета Димитър Николов са изписани на сайта на общината и дават обяснение защо е любимец на бургазлии и печели изборите с огромно мнозинство.

– Г-н Николов, на прага на лятото сме. Какви са прогнозите за сезон 2017?
– След силния сезон през миналата година очакваме това лято още по-голям поток от туристи. Според предварителните записвания на големите туроператори очакваният ръст е от около 30% на туристите от Германия и 10% на почиващите от Русия. Туроператорите отчитат още една положителна тенденция, а тя е, че френските туристи се завръщат в България. Според предварителните записвания за почивка в Слънчев бряг, тук отново се забелязва ръст на туристите. Знаете, че традиционно сме една от предпочитаните дестинации също за англичани и румънци. Смятам, че гостите ни и тази година ще останат много доволни от Бургас и региона. Като цяло очакванията ни са за още по-успешен сезон тази година спрямо 2016 г. Бургас е готов и ги очаква.

– Какви нови атракции ще предложите за туристите и какво ще предприеме общината за удължаване на сезона в Бургас?
– В последните години община Бургас задълбочено работи по удължаване на сезона. С тази цел създадохме Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, който е обединение между “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД и четирите най-големи общини в региона: Бургас, Несебър, Поморие и Созопол. Идеята на фонда е да стимулира трафика през неактивния летателен сезон, който е между октомври и май, и да привлече повече нискотарифни авиокомпании. Това е начинът да бъдат привлечени туристи за краткосрочни пътувания, които биха избрали именно този период за своята почивка. За сравнение – тази година през април до Бургас има полети от Швеция и Ирландия, докато миналата година полети от тези дестинации нямаше. В момента например във Франция има делегация, която ще се срещне с летищни оператори за договаряне на чартърни полети до Бургас. Общинският катамаран вече започна да извършва първите си официални курсове за годината до остров Света Анастасия. Знаете, че Света Анастасия е единственият български остров, превърнат в туристическа атракция. През изминалите два летни сезона той се превърна в емблематично място за Бургас – любима дестинация за отдих и почивка.

– А как вървят археологическите проучвания?
– През това лято отново стартираме археологическите проучвания на късноантичния и средновековния град Акве Калиде. Работата по този културно-исторически обект продължава, тъй като смятаме, че отдолу има още много история, която трябва да излезе на бял свят и да бъде запазена и показана не само на българските, но и на чуждестранните туристи. В допълнение община Бургас преминава на следващ етап от проекта за реставрация, социализация и консервация на туристическия комплекс “Акве Калиде”. Това лято ще отвори врати и най-новата атракция в Бургас – Музеят на авиацията край летището в квартал “Сарафово”. Той ще включва девет стари самолета от военновъздушната, гражданската и селскостопанската авиация, които ще бъдат представени като интересни експонати за посетителите, а вътрешността им ще представлява интерактивен музей с ултравиолетова стая, пилотска кабина с виртуални очила, пресъздаващи реален полет, видеомапинг, аудиовизуални ефекти и др. Новата и облагородена зона около Магазия 1 вече започна да се превръща в притегателен център за спорт и релакс на бургазлии и на туристите. Очакваме Магазия 1 да се развива и утвърди като морски център с изложбени, атракционни и образователни функции, както и с функция на морска гара за каботажно плаване. Надяваме се тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните скулптури в парка “Езеро” да събере още повече туристи, които да го посетят и разгледат. И това лято ще посрещнем артисти от Европа и света през август в най-стария международен фолклорен фестивал в страната. Ще бъде интересно лято.

– Какви възможности за града ще предложи зала “Арена Бургас”, която започна да се строи? Ще станем ли спортна столица?
– Към момента Бургас не разполага с толкова голяма спортна зала. На първо място, тя ще бъде нова и модерна база за подготовка на елитни и професионални спортисти с каквито за наша радост градът ни разполага. Зала “Арена Бургас” ще бъде място за големи престижни състезания, като балканиади, европейски първенства, европейски и световни купи и др. Чрез новата зала ще дадем шанс за развитие на бургаската и българската лека атлетика. Още отсега имаме запитвания за провеждане и домакинство на големи състезания в “Арена Бургас”. Освен чисто спортните събития, зала с такива мащаби, акустика и озвучаване ще бъде идеално място за големи концерти на световноизвестни изпълнители, които сега, за съжаление, отиват в други градове, защото тук няма подходяща зала.

– Обсъждахте с ръководството на летище Бургас възможностите за повече нискотарифни полети от тук за Европа. Какви са възможностите в тази насока?
– Подписахме меморандум с “Фрапорт” за обединяване на усилията за привличане на нови целогодишни линии и удължаване на съществуващите. Обединихме се около варианта да предоставяме средства директно на авиокомпаниите под формата на маркетингови схеми, каквато е европейската практика. Стимулирането на полетите ще се извършва чрез съвместни инициативи с авиокомпаниите и “Фрапорт Туинстар Еърпорт” АД, включително и маркетингови схеми, до размера на заложените в бюджета за съответната година средства. Всички дейности по привличане на авиокомпании се изпълняват безвъзмездно и от страна на общината, и от страна на “Фрапорт Туинстар Еърпорт” АД. По силата на този меморандум концесионерът пое ангажимент да води преговори от името на общината и се надяваме на по-голяма активност от негова страна. В бюджет 2016 г. бяхме заложили 40 хил. лева за стимулиране на полетите. Имахме готовност да ги предоставим като маркетингова подкрепа към авиокомпаниите, но летище Бургас затвори за ремонтни дейности през зимния сезон и всички полети бяха пренасочени към Варна. За тази година осигурените средства са дори повече – 60 хил. лева.

– Обходите на Бургас – как ще повлияят върху туристическия сезон?
– Транспортният трафик в града е много голям, особено през летния сезон, когато през Бургас минава основният поток от туристите, които са се насочили към Южното Черноморие. С изграждането на обходите на града ще намалим образуването на т.нар. тапи при входа на Бургас, които изнервяха шофьорите и ставаха предпоставка за пътнотранспортни произшествия. С това ще се скъси и времето за преминаване на колите към южните курорти. Въздухът в града също ще стане значително по-чист от сега, защото транзитният трафик ще го заобиколи, а няма да минава през центъра му, както досега. Не на последно място реализирането на обходните пътища на Бургас има и икономическо влияние, тъй като подобрява транспортното обслужване на новите ни индустриални зони.

– Ще работят ли детските градини за децата на туристи това лято?
– Детските градини в Бургас не почиват през лятото, те не са празни и свободни. Ние ги задължихме да работят и през този сезон, тъй като родителите не почиват през цялото лято, така че градините обгрижват на първо място бургаските деца. Има обаче възможност и за различни видове детска грижа и услуги в Бургас, от които могат да се възползват и туристите.

– Какви са новите посоки, накъде ще се развива Бургас?
– В опит да се намери баланс между интересите на инвеститорите и несъгласните с новото строителство граждани община Бургас изработи подробни устройствени планове за нови територии за жилищно строителство и бизнес. По този начин се създава реална алтернатива на строителството в града и изместването му в новите зони. Новите зони, в които ще се даде възможност за жилищно строителство, са: разширението на квартал “Банево” (изток – 258 дка и запад – 175 дка), местността Острица 1 и 2 (2124 дка), разширение на жилищна зона в квартал “Долно Езерово север” (31 дка), “Кюшето” (курортна зона “Ъгъла” – 1489 дка), разширение на зона “Минерални бани” (1547 дка), квартал “Крайморие” (нови 3011 дка), зона Д в к-с “Меден рудник” (нови 1130 дка), разширение на зона Б на “Меден рудник” (166 дка). С цел увеличаване на възможностите на бургаския бизнес за инвестиции в цехове, предприятия и офиси и създаването на нови работни места от 2017 г. се изготвят процедури за ПУП за разширение на промишлена зона “Север” (920 дка), промишлена зона “Долно Езерово” (850 дка), промишлена зона “Меден рудник” (по пътя за Средец, 650 дка). През 2017 г. започва изработването на ПУП и за нов гробищен парк в жк “Меден рудник” (55 дка).

– Рибарското селище, безплатно СПА с луга по пътя към квартал “Сарафово”… Още какви нови услуги ще се предлагат на туристите? В момента тече обновяване на историческо ядро на Морската градина – с нов фонтан, алеи, осветление, нови пейки.
– Миналата година стартирахме още една интересна услуга за почиващите туристи – екобусове до едно от любимите на бургазлии място край морето – калните бани и лугата в района на Солниците. Оттам минава и новата велоалея, която ще свърже тази част на града с квартал “Сарафово”. Това е прекрасна възможност за любителите на велоразходките, които ще могат да ходят с колело на плаж. Вече активно се ползва и другата голяма велоалея, която свързва Бургас с квартал “Крайморие”. Към системата ни за велосипеди под наем това лято добавяме и електровелосипеди. В експозиционния център “Флора” в Морската градина и в културния център “Морско казино” пък стават десетки събития, особено през лятото. Всеки турист си заслужава да посети и туристическия комплекс “Акве Калиде” – място, известно през вековете с лековитата си минерална вода. В началото на лятото отново започваме превърналия се в традиция за града ни през последните години Фестивал за модерно изкуство “Включи града”. Миналата година обновихме друга емблема на Бургас – Летният театър. И този сезон той ще събере на едно място голяма част от любимите певци и музиканти на България в поредното издание на фестивала за нова авторска песен “Бургас и морето”. Още отсега в програмата на Летния театър са заявили своето участие именити международни артисти.

– Каква мечта имате за града и какви проблеми най-често срещате?
– След като безработицата в Бургас е сведена почти до нулата, следващата мечта и по-скоро амбиция е да продължим със създаването на такава бизнес среда тук, която да доведе до по- високи нива на заплатите. Бургас се развива динамично. Подобрихме инфраструктурата, обновихме детските заведения и училищата, построихме нови такива, нови детски и спортни площадки, паркове и междублокови пространства. Разбира се, има още много нерешени проблеми, но се опитваме да ги решаваме поетапно. Много бих искал Бургас да се превърне в още по-привлекателно място за младите хора и те да се устройват и реализират тук.

В категории: Бургас


56
Коментара
56
Коментара по темата
56.
Флагман
14.05.2017 17:03:28
0
6
Моля коригирайте си заглавието.Правилно би било да е "Амбицията ни е да продължим СЪС ЛАПАНЕТО"
55.
Worx
14.05.2017 13:17:22
0
2
Za 400 lv raboti li ti sa tam mi zimata?
54.
Една Българка
14.05.2017 11:55:55
0
2
Смятам, че Бургас може да привлече и повече туристи с направата на фериботно пристанище. Много българи и туристи биха се възползвали от едно пътуване с ферибот.
53.
В.С.
14.05.2017 09:02:23
0
8
ОТИДЕ ТЕ ЗА НЯКАКВА СПРАВКА В ОБЩИНАТА.ЩЕ БЪДЕТЕ ПОСРЕЩНА ТИ ОТ СЪРДИТА ЧИНОВНИЧКА КОЯТО ЩЕ ВИ ИЗМУЧИ ЧЕ ДНЕС Е МНОГО ЗАЕТА ЕЛА УТРЕ.УТРЕ СЪЩОТО.
52.
BOWE -1
14.05.2017 08:17:38
0
4
За битовите отпадъци трябва да се помисли , такса смет и данък сгради. Да се създаде КОМУНАЛНО- БИТОВО СТПАНСТВО АД със уставен капитал 100 милр. лв. от кражби . Модела кой на кой , на свой. адвокат Мосинов е винаги в играта със момата Инвестиции ,заводи, работни места, доходи до края на мандата 5000 лв. и пенсии 3000 лв. Икономически растеж и технически прогрес , демонополизация на здравната каса, още една касичка ЕООД кражба на здравните вноски на хората. Търсене и предлагане , пазарно ценообразуване най-високите цени в Европа и най-ниските доходи, да ви е честито управлението на момата родата!
51.
Поздрав до гербаджиите
14.05.2017 07:13:40
0
16
Кой е Димитър Николов?


Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.

Имането на политика!

Имотното състояние на Димитър Николов бе официално оповестено от пресцентъра на ГЕРБ в Бургас. Според разпространената до медиите декларация Областният лидер на ГЕРБ и кандидат за Кмет на Бургас притежава:

„Апартамент – 89,6 кв. м. – Бургас, ул. Абоба С. Ветрен – жилищен етаж 115 кв. м. с прилежащ двор от 470 кв. м. – наследствени С. Росеново – дворно място – 1240 кв. м. Созопол – жилище – 46,5 кв. м. С. Велика – вилен имот – 890 кв. м.

Автомобили: Пежо 206 Опел кадет Лада самара”

„Искам бургазлии да знаят, какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление”, каза самият Николов. Освен посочените имоти е добавено в Имотната декларация, че Димитър Николов е в момента: Управител на фирма КБС ООД, със 75 служители, основна дейност – туризъм, туроператорство, инвестиционна дейност. Управление – Бургас. И има 50 % дялово участие от фирма „Европа” 5 ООД – която се занимава с търговия и инвестиционна дейност.

Това, което се скрива
от гражданите на Бургас във въпросните данни е, че кандидат – кмета притежава доста голям и луксозен хотел по Южното Черноморие. Чрез фирма „Европа 5” ООД Николов е собственик на х-л „Белица” в Приморско. Хотелът е разположен на терен от 13 дка с парк и басейни. Има 168 стаи и 6 луксозни апартамента, което прави 450 легла на разгъната застроена площ от 7000 м2, което си е индустриално количество. Сградата е бившата почивна резиденция на Строително Монтажен Комбинат – Бургас от Татово време – впоследствие приватизирана. Хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне. По пътя за Приморско обаче са наредени огромни метални билбордове с реклами на един от най-големите и лъскави комплекси по Южното Черноморие. Интересно в случая е, че в посочената имотна декларация случайно, или не се появяват няколко показателни противоречия и факти. Едното от тях е, че в регистъра на бургаските фирми няма фирма с име „КБС ООД”, на която Управител е Димитър Николов. След ровене по регистрите излизат само 2 ООД-та, които съдържат в името си посочените инициали, а именно: „КБС – 2000” ООД, с Управител: НИКОЛАЙ СЛАВОВ СЛАВОВ и „К Б С ИНВЕСТ 1” ООД, с Управител: НЕДКО ДИМОВ УЗУНОВ. И в двата случая името на Димитър Николов липсва. Между другото първото КБС – 2000 е в ликвидация от 2002 г. Разследване на “Уикенд” успя не много лесно да разкрие коя е истинската фирма скрита зад инициалите КБС, посочени в декларацията. Оказва се, че това е фирма „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД с дейност – Хотели. В актуалните регистри на ДАКСИ управител на въпросната фирма е лицето: СИМЕОН НИКОЛОВ СИМЕОНОВ – съдружник на Димитър Николов още от времето на общата им фирма „БОВЕ – 1” ООД – наследник на контрабандната ЕТ “БОВЕ – 1”. Собственик на въпросното еднолично дружество, а не ООД, както е посочено в декларацията, е фирма „Европа – 5”. Споменатият х-л „Белица” в Приморско всъщност се води собственост в активите именно на „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО”, но това съзнателно, или не е пропуснато от подателя.. Както е и изманипулирано името и статута на формата, в която той посочва, че работи, но официално липсва в съдебния регистър. Друг е въпросът как точно е придобит и за колко пари х-л ”Белица”, заедно с огромния парцел от 12105 м2 в гр. Приморско и дали някой е правил проверка за произхода на средствата за това. Най-много въпроси предизвиква регистрирания уставен капитал на “Европа 5” ООД – 570 840 лв., което прави 285 235 лв. собствени средства за Николов. Само, че защо именно фирмата която притежава огромния х-л “Белица” – „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД има регистрирани едва 152 940 лв? Кой се опасява от ревизия от данъните власти и декларациите през годините, доказващи произхода на въпросните средства с официално получаваното трудово възнаграждение?


Далаверата „Корал”
или Как се подарява обществена земя на плажа

Имената на Димитър Николов и стария му съдружник Симеон Симеонов се преплитат и в една от най-големите далавери със земя по Черноморието. Става въпрос за продажбата без търг, конкурс или каквато и да било обществена процедура на близо 130 дка общинска земя в Община Царево на първа линия до морето, т.е. на самия плаж на бившия к-г „Корал”, на север от Царево. Сделката е осъществена между Кмета на Царево – Петко Арнаудов и фирма „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД. Актуалното състояние сочи, че фирмата се управлява от Симеон Симеонов. Което едва ли е случайно, като се види, че един от основните собственици на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД е общата фирма на Симеонов и Николов – „ЕВРОПА – 5” ООД. Огромният терен на един от най-хубавите плажове по цялото ни крайбрежие е бил продаден от Арнаудов за символичните 7 $/м2 на частната фирма. В момента същата земя е обявена за препродажба от различни брокери, но вече на съвсем друга цена - от 150 Евро/м2, информират местните жители !!

Мръсните пари нямат цвят

Скандалната продажба е предложена от червения Кмет на Царево Петко Арнаудов, който се прочу около Парк Странджа и опитите му да премахне най-голямата защитена територия в България, с решение на ВАС, за да узакони незаконните строежи там, разрешени от него и юриста му Евгени Мосинов. Същия, който е изготвил и защитавал продажбата на 130-те дка общински терени на първа линия на фирмата свързана с Димитър Николов. Връзката между известните играчи в сенчестите афери на държавата по Черноморието е бил именно адвокатът Евгени Мосинов лидер и активист на БСП – Бургас – едновременно юрист на Община Царево и Шоколадовата фабрика „Победа”, където до преди месец Димитър Николов се водеше изпълнителен директор. И откъдето е уволнен с Решение N 2 от 02.08.2007 г. на Бургаския Окръжен съд, заедно със вездесъщия Симеон Симеонов, който пък е бил пак там член на Съвета на директорите.


Обещаният Рай


С Докладна записка на Петко Арнаудов до Общинския съвет в Царево на 16.07.2002 г. се защитава искането на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД да закупи 8 земеделски парцела частна общинска собственост в землището на с. Лозенец без процедура по ЗОС. Арнаудов почти като адвокат на фирмата мотивира пред съветниците намерението с поетите обещания от фирмата да изгради на придобитите земи на плажа голямо ваканционно селище. Никому неизвестната фирма зарибява чрез Кмета Общинския съвет, че ще завърши строителството на бъдещия ваканционен комплекс до 2 г. от сключването на договора, ще работи по проектирането и строителството съвместно с туроператори като: „Некерман”, „Томас Кук”, „Болкан Холидейс”, „Фритресорс груп” – Швеция, „Болкан турс” – Ирландия и др. Ангажиментът е общата инвестиция да достигне 15 000 000 $, за селище с капацитет от 1200 души. Освен това е поето задължението да се облагороди и подобри инфраструктурата на Лозенец и Царево, да се открият постоянни 350 работни места за местните хора, от които 85 „ще бъдат назначени веднага и изпратени на обучение в Германия и Англия”.. Поне така обещават акушерите на крупната сделка в лицето на Арнаудов и „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД пред Общинския съвет. Силно впечатление прави първоначалното предложение на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” да закупи 161 дка земя на просто циничната цена от 3.5 $/м2. Фирмата се аргументира с притежаваните от нея хотелски комплекси в цялата страна – Слънчев бряг, Приморско (х-л „Белица”), Пампорово, Троян, София.. А съдебната регистрация сочи, че тя е била създадена на 25.06.2002 г. – само 1 седмица преди да внесе Предложението си в Общината !!!

Лично Николов е направил пътека до Царево,

за да прокара решението за покупката на земята, спомня си общинския съветник Димо Иванов – Председател на ОС тогава. „Правихме срещи и в кабинета на Николов в „Победа” в Бургас, където той ни уверяваше, че всичко обещано ще бъде изпълнено, признава Председателят пред „Уикенд”. Не липсват и скептични мнения на обсъждането на сесиите, като такива на общинския съветник Евтим Тодоров: „Достатъчно сме слушали подобни обещания. Предлагат се чудесни проекти, които не се реализират, а някой черпи дивиденти, знаете как се източваше държавата. Моите критики са към Кмета, защото това е прекрасна земя и колегите знаят за какво става дума. Много сме лъгани тука и нищо не е свършено. С големи резерви гледам на всеки анонс подаден по подобен начин. Вие купувате земята за 7 $, а после я продавате спокойно за над 100 $..” Изказването на Тодоров днес звучи направо като пророчество, с оглед на реалността 5 г. по късно. Мнението му се подкрепя от още няколко съветника сред които Сашко Тодоров, който добавя: „Нищо не гарантира, че ще се приемат на работа 350 човека, или пък, че няма да се парцелират тези парчета и да се изтъргуват на по-висока цена”. За да не се случи най-лошото и Общината да не бъде пладнешки ограбена бившия Кмет на Царево Даниел Колев предлага в допълнителните условия на договора за Покупко – продажба на терените на 1-ва линия да се заложи клауза, че фирмата няма да право да се разпорежда и да продава тази земя, както и да бъде продавана самата фирма, която притежава земята. Нещо, което в крайна сметка не се включва в Договора, одобрен от Евгени Мосинов – едновременно юрист и на Продавача и на Купувача ! Сделката е извършена и 130 000 м2 на плажа до Лозенец за продадени на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД, в което участва активно Димитър Николов, като неин „неофициален” представител, тъй като по документи неговото име никъде не фигурира в сделката.

Сделката е незаконна

Малко след гласуването на Решението на Общинския съвет вследствие щедрите обещания на „инвеститорите” Областният Управител на Бургас Иван Витанов обявява сделката за невалидна и незаконна. Основните мотиви са следните: „Община Царево допуска продажба на общинска собственост без ясно регламентирани правила и условия, които следва да бъдат уредени при провеждане на търг или конкурс, както и без мотиви за направения избор на купувач..”, заявява Областният управител в Заповедта си за отмяна на спорното решение. Разбира се Заповедта веднага е атакувана в БОС, а Петко Арнаудов продава 5 % от терените на „ВИТАТУР” и прави фирмата съсобственик в земята. Това означава, че дори и съдът да постанови незаконосъобразност на Решението на ОС, то Общината, ако реши да продава земята, е длъжна да я предложи най-напред не на кого да е, а на фирмата, зад която стои шефът на „Победа”. Бургаският Окръжен Съд потвърждава Заповедта на Иван Витанов и преписката е обжалвана от Евгени Мосинов във ВАС. Там Община Царево обаче изненадващо печели и опитите на Областна Администрация и БОС да ревизират продажбата без търг, само срещу голи обещания са отрязани от върховните магистрати. На 07.07.2003 г. 3-членката на ВАС узаконява решението за продажба, а месец по късно са прехвърлени и останалите 95% от терените на „ВИТАТУР ИНВЕСТ” АД .

Магистрати в басейни край морето

Към момента подобно решение не би могло да бъде коментирано, но имайки предвид, че само година по-късно на 19.11.2004 г. същият Върховен Административен Съд се сдобива по абсолютно аналогичен начин - без търг и конкурс със златен терен на плажа в Лозенец, на метри от терените на „ВИТАТУР”, където за 2250 м2 магистратите плащат на Общината едва 40 000 лв. което прави едва 8.5 Е/м2. За сравнение подобен парцел в регулацията на Лозенец, на метри от морето върви до 200 Е/м2, категорични са брокери. Купувачът в лицето на ВАС се задължава да не прехвърля 3 г. собствеността на придобитата по този начин земя, т.е. срокът изтича непосредствено след местните избори. От Пресцентъра на ВАС не отричат, че върху земята е постоен хотел за 3 166 871 лв., който бе открит в началото на мес. юни тази година. Малко преди същия този ВАС да удовлетвори друга, доста по-скандална и обществено непоносима жалба на Арнаудов и Мосинов и да събори съществуването на Природен Парк Странджа – един от най-уникалните по своята територия и многообразие в света. Срещу сделката на Николов в Царево са били подадени и жалби и сигнали от съветници също в Прокуратурата, за незаконни действия на Кмета Арнаудов и съмнения за облагодетелстване по чл. 282 от НК. Бургаските Прокурори не са образували производства през 2003 г., с мотива, че няма данни Арнаудов да се е облагодетелствал пряко от тази сделка. Сега обаче, когато всички срокове по подписаните Договори са изтекли, няма нито следа от селище, стотици работни места, инвестиции за 15 000 000 $, обучение на кадри в Западна Европа, инвестиции за 500 000$ в инфраструктурата на Община Царево, ситуацията изглежда коренно различна. Най-малкото подозрително е как и защо една от страните по Продажбата – Община Царево не предявява никакви претенции по търсене на неустойките по въпросните Договори. Които специалисти до момента изчисляват на около 2 млн. лв.

Как се осребрява заграбеното - каре

Две от сделките с част от земята дават неопровержими доказателства как се осребрява придобитата на безценица общинска замя на брега на морето. «Витатур инвест» АД е продала на бургаската фирма «Камон турс» ЕООД с нотариален акт от 19.04.2007 г. 34482 кв.м за 725000 лв. или 21 лв/м2 без ДДС и с нотариален акт от 09.05.2007 г. 3154 кв.м за 66000 лв. без ДДС – т.е. на същата цена на квадратен метър. Сделките се извършват много след изтичнето на всякакви срокове по договора с Общината и тоталното му нарушаване и което е още по-интересно – след като Димитър Николов официално е номиниран за Кмет на Бургас лично от Бойко Борисов. Гешефтът със земята върху която трябваше да изникне едно от най-модерните ваканционни селища би изглеждал циничен, ако не съществуваше още по-потресаващия факт, че «Камон Турс» ЕООД е собственост на тъста на Симеон Симеонов – Веселин Димитров Стефанов!! Перфектна сделка. Симеон Симеонов и Димитър Николов продават взетата с Договор за строеж земя в Лозенец на свое подставено лице (бащата на жената на Симеонов), което няма никакви ангажименти към общината и може абсолютно произволно да се разпорежда и да препродаде терените, но вече на реалната пазарна цена от около 300 лв/м2.
50.
Плещи ги КМЕТА наш
14.05.2017 04:30:49
0
4
Такива, че сам не им вярва.
49.
концепцията на Митето е
14.05.2017 04:27:02
0
7
Следната-аз и без това града го направих на село с тази спряла икономика, давай да разширя околните села дано се слеят с Бургас та да не си личи много-много, колко се омаскарих.
48.
РАЗБИРА МИ НАШИЯ КМЕТ ОТ ИКОНОМИКА
14.05.2017 04:02:35
1
5
КОЛКОТО АЗ ОТ КОСМОНАВТИКА. ПРИ НУЛЕВА ИЛИ НИСКА БЕЗРАБОТИЦА -СЕ УВЕЛИЧАВА ТЪРСЕНЕТО НА КАДРИ И ОТТАМ В УСЛОВИЯТА НА КОНКУРЕНЦИЯ СЕ ПОВИШАВАТ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ДА МОГАТ ФИРМИТЕ ДА ПРИВЛЕКАТ ПО КВАЛИФИЦИРАНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. ЕЛЕМЕНТАРНА ЛОГИКА -АЗ ИМАМ БИЗНЕС И НЯМАМ ХОРА, ЗНАЧИ ПРИВЛИЧАМ ГИ ОТ КОНКУРЕНЦИЯТА С ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ (РАБОТНО ВРЕМЕ,ЗАПЛАЩАНЕ,ПОЧИВКИ). ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РЕАЛНОСТТА В БУРГАС Е ШЕСТДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА ПО 8-10 часа ДНЕВНО.ЗАПЛАТИ 600-800лв. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО,ДЕРЗАЙТЕ.
47.
Кмете, кмете
14.05.2017 03:46:14
0
3
Абе,кметее....
46.
Като цяло
14.05.2017 03:09:55
0
6
Много приказки и нищо конкретно. Общо взето -дрън,дрън ярина.
45.
Hahaha
14.05.2017 00:10:44
0
8
Модела кой на кой на свой и Мимиту разпределя порциите , бащата на народа и майката на нацията . Хората не я искат ,те пак на мекото столче е сложиха мама цецка.
44.
до 42
13.05.2017 23:41:37
0
8
О! Те щото в Общината работят много перспективни. Сърба ме им попарата. Има толкова кадърни и образовани хора, които не могат да си намерят свястна работа, а по такива общински и държавни службички се търкат всякакви връзкари и лизачи.
43.
Пффф
13.05.2017 23:40:51
0
10
Наду данък сгради, смет и други за да плаща лихвите по милионите с които завлече града. Гей кмет
42.
Напа
13.05.2017 23:38:01
0
7
В нап работят само наредени безперспективни лица. Флагман самосезирайте се.
41.
пак лъжи
13.05.2017 23:22:00
0
12
Ахам, затова статистиката отчете драстичен спад на построените и продадени недвижими имоти за миналата година, за разлика от Варна, Пловдив и София. Щото ще знаеш всички се натискат да живеят в супер Бургас, където колкото по-образован и с по-висока квалификация си, толкова по -невъзможно е да си намериш работа, предвид, че единственото, което се предлага е продавачи, сервитьори, камериерки, търговски представители и да не забравяме зидаро-мазачи за санирането. Икономисти, инженери, ИТ специалисти, юристи- да го духат. На Кметът неговата е наредена.
40.
Курти
13.05.2017 23:21:50
0
10
Тя безработицата е 0 щото хората избягаха по европата бе серсемино нагъл лъжлив! Затова няма безработица щото и хората ги няма тука!
39.
Момата Кмет
13.05.2017 23:19:25
0
9
Амбицията ни е да откраднем колкото може повече защото ни е за последно но не се притеснявайте това соето не можем да откраднем и другите няма да могат ! А на следващия кмет му пожелавам дупе да му е яко парите няма да му стигат само кредитите да връща а всичко което направихме по проекните ще се саморазруши в близките година две след нас все пак себестойноста му е едва 20% от това което взехме ! Благодаря ви бургазлии не случайно на никулден черпя с шаран който ловя на бастун като вас !
38.
Евронаблюдател
13.05.2017 23:19:03
2
8
Заплати, заплати, заплати и пак запалти и привличане на големи инвестиции в номи технологии!!! Хубаво е да се обновява, но и трябва да се работи да имат възможности младите да се развиват тук и да вземат достатъчно пари да не бягат по София и чужбина! И спрете с тия кражби на европара от обществените поръчки щото няма как един ключ или контакт да струва 50 лв ...
37.
тоя не знае къде се намира
13.05.2017 23:18:00
0
9
Как може да се продължи нещо, като то не е започнато. Оня ден говоря с една софийска фирма и те викат- в тоя Бургас няма никакъв бизнес, даже един свестен ресторант няма.
36.
Сашо2
13.05.2017 23:00:46
0
12
А забравих великата транспортна схема .....с бързите и линии страхотна е .Преди чаках 5 минути сега 15 да дойде червото! Народа му казва не е добре той вика добре е ...еми добре е как няма да е добре кат не се возиш на рейса ми на лексуса...
35.
Сашо1
13.05.2017 22:52:16
0
12
Ужасен център гадни сиви плочки,ужасни фасади над напудрените магазини покрити с мухлясали покривала.Супер абстрактна глупост на тройката.Някой гении реши да махне шадравана и да сложи мъгла с вълна.Шадравана дава усещане за живот ...а мъглата за тягост.Заставете собствениците да си оправят фасадите над магазините!Бургаския бизнес е като Титаник...потъва бавно и сигурно....така че Николов престани с тея лъжи....няма смисъл!
34.
сд
13.05.2017 22:33:18
0
11
Чичо Кмет да каже колко нови работни места има открити в новата "инвестиция" на пристанището, дето вчета рязаха лентичката. НУЛА. Същото е и с Лукойл.
33.
лъжец
13.05.2017 22:25:24
0
13
Бургас никога не е бил на такова икономическо дъно както в мандатите на тоя некадърник. Нито среда за бизнес, нито работа за хората. И да спре да се прави, че не чува и не вижда какво му казват хората. Никой не му иска шибаните проекти, от които крадат. Искаме работни места.
32.
идиот
13.05.2017 22:19:40
0
17
Коя безработица е сведена до нула бе, лъжльо? Инженер съм със 17 години стаж като инженер и не мога да си намеря работа по специалността в супер БургаЗЪ. Хората се хващат да работят какво да е по шибаните частни фирми от няма и какво, за мизерни пари, а вие ще ми отчитате, че безработицата била нула. Къде са младите хора, къде са висшистите в тоя град, къде са ти работните места за тях?Един инвеститор не си докарал, една фабрика, един завод няма открит. Даже един нов офис няма разкрит. Никой не идва тука. А заплатите в Бургас след тези на Стара Загора, Хасково, Димитровград, Габрово и се нареждаме до Шумен.
31.
Бургазлия
13.05.2017 21:42:26
16
0
Иване Иване ,пъпеш недоклатен
30.
Иван
13.05.2017 21:18:34
1
9
Амбиците за провеждане на световното по присвояване на активи и скрито забогатяване
29.
Дернев
13.05.2017 21:17:07
0
3
До 20
Докато ги чакате, кой знае колко още държавни парици ще загробят с някоя глупост като Вн, Рс и Хемус. Само загуба на време, което е загуба за всички, дори и за тях.
28.
Онзи
13.05.2017 20:56:55
2
16
Къде са заводите и инвестициите, работните места в Бургас Митко, 10 години само пътища и едно обръщало си направил да харчиш европейски пари за Бургасбус - транспорта, мега проектите къде са? Само балони , празни приказки , лъжи и кражби от вас.
27.
kuku
13.05.2017 20:48:08
0
10
ti nared li si Nikolov
26.
kibo
13.05.2017 20:40:59
0
13
kva 0% bezrabotica , bezraboticata e pone 80% be mitence ,totalno se osra!ALIBABA , GOLEMIA FRENSKI INVESTITOR , i drugi mega zavodi, kude sa? samo avtomivki i bani4arnica ima glupak
25.
Нафта
13.05.2017 20:34:40
0
16
Какъв бизнесмен от широк спектър бил този крадец , В " Победа " му извадиха резултатите му от 3 год управление - 1,900 000 загуба и 1, 480 000 липса , в Победа го вкара Данчо Ментата , в Приморско и Корал - Сава Чоролеев , който не иска да чуе за него , защото го краде в Победа , какви бургазлии го обичат - цигани и членовете на избирателните комисии които дописват изборните протоколи - те и неговия учител Йоан го обичаха много и го избираха с 65 процента , а сега влачи краката ... от притеснение по кражбите и лакомията ...
24.
az
13.05.2017 20:00:50
1
16
Каква бизнес среда с тези разбити пътища.А и относно бизнес средата сме на 9 място в тази насока в страната,в ГЕРБ освен за крадене за друго не се мисли.
23.
eg
13.05.2017 19:59:42
0
18
тоя тотално е загубил връзка с реалноста
22.
Безработен, ама не
13.05.2017 19:45:23
0
23
Браво Слънце, браво Чичко кмет! Който не вярва да отиде до Бюрото по труда и да се убеди лично, че секцията отговаряща за безработица е закрита, а чиновниците са безработни. Сега им търсят работа в Общината. Гаранти ГРОБ. П.П. Статията е писана за тези които гласуваха за Митко "Корал"-а, защото безработицата при членове на ОПГ"ГРОБ" е нулева.
21.
До тези с болните амбиции
13.05.2017 19:27:19
23
2
Гледам, че всички кандидати да управляват Бургас са се изредили долу да леят гной от собствените си рани. Бургазлии не ви харесват, харесват кмета Николов.
20.
До 18
13.05.2017 19:06:50
1
15
Ти пък...Чакай първо да приватизираме всичко и тогава. Чакай Цветелинчето и Кирилчо да вземат всичко после всичко ще стане.
19.
9
13.05.2017 18:54:56
1
3
любимеца на Тикватаhttp://bultimes.com/sreten-josich-e-nash-strategicheski-partnor-v-borbata-sas-sintetichnite-narkotitsi-prodavani-ot-bojko-borisov-dea-i-tsru/ЧЕТЕТЕ!
18.
Дернев
13.05.2017 18:54:05
3
15
Най-ценното на този град е пристанището му. Поучете се от варненци. Хората от нищо нещо правят, а тука имате такава даденост и се правите, че несъществува. Това поведение вече не е оправдано и си е живо предателство към града. Не пасажерските кораби ще развият града. Заедно с областния натискайте в Сф правителството да се свържат пристанищата на Видин, Дурас, Александруполис с Карвобат и там да направят интермодален терминал за Бс и Вн. Цялата държава ще дръпне напред, а да не говорим за Бс и Вн. Бс иска мащабно мислене за развитието си, което вече трети мандат не се забелязва. До кога?
17.
Льольо
13.05.2017 18:52:29
1
13
Ако не беше банкянския пазвантин,"успехите"на чичо Митко дали щяха да са същите?
16.
Любопитен
13.05.2017 18:40:46
1
23
Това речта му за 1-ви април ли е?
15.
бай чеп
13.05.2017 18:39:23
0
28
И защо безработицата е сведена почти до нула?
Елементарно-тези,на които им се работи,си биха камшика по София и чужбина.Питайте сегашните абитуриенти колко от тях ще останат в цъфтящия Бургас?
14.
СПА- център
13.05.2017 18:35:51
1
24
Мимиту много крадна за 10 години и го боли оная работа за безработица, БВП, икономически растеж, високи цени на парно, вода, електроенергия, горива. Данък сгради , такса битови отпадъци, патенти в гр. Бургас са едни от най-високите в Европа и да си оправя родата за попарата , най го може!
13.
yasharuzun
13.05.2017 18:31:36
16
2
zasto zavijdate na kmeta koi
dosega e postignal negovite rezultati za rodnia burgas
12.
yasharuzun
13.05.2017 18:31:36
16
7
zasto zavijdate na kmeta koi
dosega e postignal negovite rezultati za rodnia burgas
11.
ZapoznAt
13.05.2017 18:27:11
1
22
Това някаква шега ли е господин Николов ?
10.
аз
13.05.2017 18:20:39
2
19
за кво са ти нови илищни площи ве,каунйе.града се топи,а ти добавяш села за квартали и викаш че разтял хахаха
9.
dad
13.05.2017 18:19:22
3
13
kmete koi zalugvas kradete kato za svetovno sas bokata...dali ste do4akame da vi sadjat i ti bg, sad...i dano vurnete parite....
8.
Другия
13.05.2017 18:16:49
29
15
Не знам от къде е крал и лъгал , но никой кмет не е правил толкова много за атанаскьово.... в тва тъпо село вместо да му се кланяте на Митко вие прекланяте пред адаша му с катетъра. Митко винаги е бил бизнесмен с широк спектър много отпреди да се захване с политика ! Така че , странджански геги от прованса, затваряйте си тъпите гаги , щото ако дойде пак някой лапач като Йоан Костадинов ще мигате като мишки в трици и ще си биете чакове на часовника в центъра щото друго в тва село няма да има
7.
Патриот
13.05.2017 18:14:08
1
22
А, защо не го питаха, кога ще бъдат оправени и улиците в града, че са дупка до дупка.
6.
Нафта
13.05.2017 18:10:37
2
30
Този е най- големия крадец и престъпник след Боко и Цветанов , Сградата срещу басейна в Славейков - пак е тяхна - с комсомолеца Караненов - перат по 20 милиона евро само в Бургас , а в Гърция имат имоти за още 5 пъти по толкова , същевременно вечер в Бургас няма едно работещо заведение - хората нямат работа и бизнес и нямат пари - никога не е било така , всичко се краде от града и заминава на някъде , 90 % от договорите за саниране са с подставени фирми на Николов и Пеевски , на Караненов ?, Александров и т.н / с фалшиви подписи / за да не се търси отговорност/
5.
Имигрант
13.05.2017 18:05:31
2
11
Вече доказал се л...ц и к....ц!
4.
ким чен николофф
13.05.2017 18:03:58
1
4
Ама свободни а??? с Калояновци напред ... кат ти пази гъза, до понеделник ...
3.
Радиоактивно сухо мляко за децата
13.05.2017 17:49:09
2
25
Деееба лъжливия ти крадец деееба....
2.
МеоЗъДинк
13.05.2017 17:43:55
2
32
Цитирам - След като безработицата в Бургас е сведена почти до нулата. Тази мантра от къде я чу. Смятай. Почти до нулата са хората, които знам да са си намерили работа скоро - имам в предвид истинска не ала бала. Интересно като е 0 защо бълват смешни обяви в джобса - може би търсят -25 процентата хора?
1.
ало Николов!
13.05.2017 17:36:03
4
40
А стига бе! Кой си мислиш, че залъгваш??? Ти и бандата ти съсипахте бизнес средата с вашата алчност години наред!! Боклук гаден!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Милена Николова продължава да пише история в бокса Милена Николова продължава да пише история в бокса Стана шампион за пети пореден път Арестуваха полицаи за подкупи, излъгали мъж, че се шофира с превишена скорост Арестуваха полицаи за подкупи, излъгали мъж, че се шофира с превишена скорост Униформените поискали от водача 100 лева, за да не му пишат акт Правителството с трансфер от 20 млн. лв. за строежа на детската болница в Бургас Правителството с трансфер от 20 млн. лв. за строежа на детската болница в Бургас Парите се привеждат на общината ПП-ДБ отвърнаха след новата оферта на Борисов с призив да ускорят преговорите ПП-ДБ отвърнаха след новата оферта на Борисов с призив да ускорят преговорите Фокусът следва да е върху регулаторите, те са по-важни от министрите, обясни Кирил Петков Започна се! „Надуване“ на клаксони и „висящи“ от колите, абитуриенти вдигнаха на крак полицията Започна се! „Надуване“ на клаксони и „висящи“ от колите, абитуриенти вдигнаха на крак полицията На улица „Дунав“ унифомерни засичат колона от 12 автомобила, 16 са санкционираните ученици Защо изборът на сливенски митрополит е толкова важен за Църквата и чии сметки обърка Йеротей Защо изборът на сливенски митрополит е толкова важен за Църквата и чии сметки обърка Йеротей Ако Арсений наследи Иоаникий начело на Сливенската митрополия, бъдете сигурни, че следващият български патриарх ще е Николай Пловдивски  Борисов надцаква меморандума на ПП-ДБ с проект за коалиционно споразумение Борисов надцаква меморандума на ПП-ДБ с проект за коалиционно споразумение Лидерът на ГЕРБ разкритикува остро премиера Денков, военния министър Тагарев и медиите Денков: Български войски няма да отидат в Украйна Денков: Български войски няма да отидат в Украйна Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна, посочи премиерът Президентът нарече кмета на Карнобат „динозавър“ и похвали Бургас на сбирка на НСОРБ Президентът нарече кмета на Карнобат „динозавър“ и похвали Бургас на сбирка на НСОРБ Призова общините да притискат държавата 32-годишен с брутални заплахи срещу любимата си, закопчаха го 32-годишен с брутални заплахи срещу любимата си, закопчаха го По случая се води разследване
Осъдиха екоактивисти за прекъсване на мачове на "Уимбълдън", единият е на Гришо Осъдиха екоактивисти за прекъсване на мачове на "Уимбълдън", единият е на Гришо Дебора Уайлд, Уилям Уорд и Симон Милнър-Едуардс изтичаха на корта на 5 юли миналата година и хвърлиха конфети и парчета пъзел, прекъсвайки двубоите Проучване установи, че броенето на пари намалява стреса и болката Проучване установи, че броенето на пари намалява стреса и болката Банкнотите дават вътрешна сила Градев посочи обединителна фигура за родния футбол Градев посочи обединителна фигура за родния футбол Трябва всички да застанем зад Стилян Петров, зове Градев Прецакаха ли го в "Капките" Прецакаха ли го в "Капките" С песента „Хелоу“ Зомбори трогна всички, а съпругата му Весела Бабинова едва сдържаше сълзите си от изпълнението на половинката си Вижте актуалната любовница на една от най-големите световни звезди Вижте актуалната любовница на една от най-големите световни звезди Коя е Елсина Хайрова Тя пребори коварно заболяване и днес се тунингова с хубава усмивка Тя пребори коварно заболяване и днес се тунингова с хубава усмивка Предвид проблемите, с които се бореше певицата, все пак ѝ е ред за положителни промени и вероятно е решила да се погрижи и за външния си вид Първата отпаднала участничка от "Ергенът" разкри страшна интрига за шоуто Първата отпаднала участничка от "Ергенът" разкри страшна интрига за шоуто Тя е балансирана и уравновесена, а в интригантското предаване няма място за такива като нея  Смъртта на самозапалилия се във Вашингтон летец е трагедия, признаха от Пентагона Смъртта на самозапалилия се във Вашингтон летец е трагедия, признаха от Пентагона Той се превърна в жива факла в знак на протест срещу войната в ивицата Газа Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна? Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна? Макрон не изключва това да се случи, а Володимир Зеленски коментира, че Тръмп не разбирал Путин, защото не е воювал с него Козирогът ще се радва на пари, Лъвът - на любов, а Близнаците да си пазят здравето! Козирогът ще се радва на пари, Лъвът - на любов, а Близнаците да си пазят здравето! Хороскоп за деня – 27 февруари 2024, вторник  
Ицо Хазарта Ицо Хазарта Успех не е да те назначи Доган за милиардер Виц на деня Виц на деня - Защо навремето девойките са прескачали през огъня!?
- Защото епилаторът е създаден доста по късно.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, след развода много напълнях. Какво да правя???
- Спри да празнуваш...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Много е глупаво да си мислиш, че една жена е луда по теб. Те са си луди по рождение, затова изобщо не се мисли за специален.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори