×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромче от Камено разтърси България: Мама продаде братчето ми, за да ми купи колело


Ромче от Камено разтърси България: Мама продаде братчето ми, за да ми купи колело
Само за миналата година жертвите на трафик на бременни жени с цел продажба на бебета зад граница са 27
19 Април 2017, Сряда, 20:32 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Градът е сред първите по трафик на бременни жени, продаващи бебета си зад граница



Детенце от ромски произход се похвалило пред другарчета в градината, че майка му е продала бебето си, а с част от парите му купила колело. Думите на 6-годишно момче са били истински шок за психолозите от сдружение „Равновесие”. Именно подобни случаи на продадена малки дечица стават причина за съдваване на проекта „Деца и младежи срещу трафика на бебета и деца в община Камено”.

Само за миналата година жертвите на трафик на бременни жени с цел продажба на бебета зад граница са 27. По случаите се водят едва 12 дела, има само един осъден, показва справка на Районна прокуратура-Бургас.

Камено е сред градовете с най-голям дял на този вид престъпност у нас.

Припомняме, че през 2015 година трафиканти на бебета в Гърция от Камено бяха изправени пред Бургаския районен съд. С парите от продадените бебета ромите са издигнали палати и са направили "улицата на богатите" в града /ПРОЧЕТИ ТУК/.

По думите на секретаря на местната Комисия по борба с трафика на хора Росица Янева първият подобен случай в Бургаско е от 2005 година.

„Майките, които раждат и продават бебета си, са ромки, които търсят начин за оцеляване и изхранване на семейството. Жените биват извеждани в Гърция, където раждат, а след това бебета се припознават от гръцки баща. Въпросните майки получават някаква сума пари, но основните средства отиват при организаторите", обясни Янева и допълни, че това незаконно осиновяване обикновено в схемата са включени лекари и адвокати.

Тя подчерта, че бедността е една от причините за въвличане на жертвите в престъплението.

„Не се използват груби начини, по-скоро сводниците целят да създадат емоционална връзка с жертвата си, а понякога ги склонявали да се влюбят в тях, за да бъдат по-лесно манипулирани. Това са девойки на по 13-14 години. Немалък е и процентът на онези жени и момичета, които биват транспортирани от вътрешността на страната по Черноморието, за да бъдат клубни или елитни проститутки”, заяви Янева, имайки предвид трафика на млади жени с цел сексуална експлоатация.

През последните години са зачестели и случаите, когато малки деца на възраст от 8 до 14 години са извозвани до Западна Европа, където са били принуждавани да просят и да извършват джебчийски кражби. Немалък е процентът и на измамените в графа трафик на хора с цел трудова експлоатация. В тази група в капана влизат предимно мъже, които се занимават със селскостопанска работа, рибна промишленост или строителство. Жертвите са предимно от слабо развитите райони, с  висока безработица или с  нисък социален статус.

„За да избегнат тази клопка, мъжете трябва да разберат, че договор се подписва тук, а не като отидат зад граница. Той трябва да бъде преведен и на български език, защото отиват в чужбина, взимат им документите, не им се плаща, не знаят езика и не могат да се върнат”, посочи още Янева.

Всички тези фактори предизвикват община Камено, институциите и неправителствените организации да работят заедно. В проекта, който създават, са обучени общо 120 деца и ученици, които да помагат на хора, станали жертва на трафик.

„На децата и родителите трябва да им стане ясно, че продажбата на бебета зад граница не е начин за препитание. Всички власти трябва да работим плътно и да покажем нашата нетърпимост към тези мафиоти. Ромските деца, живеейки в тези гета, без дом, се изкривяват. Социалните условия са най-честите причини за трафика на бременни жени с цел продажба на бебета им зад граница”, заяви кметът на община Камено Жельо Вардунски.

В категории: Камено


15
Коментара по темата
15.
tolniqa reporte
20.04.2017 15:51:36
1
0
Basi i lujite Basi. I. Lujitee kyoroviqa. Reporterr maikati danetenprodade da lujesh naroda
14.
Смърт
20.04.2017 12:15:55
0
6
Смърт за хората които търгуват с невинни дечица !!! Сурово наказание !!!
13.
asdfg
20.04.2017 10:28:38
7
1
Камено е най добрия град за живеене в българия !!!!!
12.
Иван
20.04.2017 09:55:14
2
3
Какво стана с тоя смешник Вардунски големи обещания бяха насреща нищо една година мина а нищо не е направил до кога ще чакаме господин Кмете какво стана с обещанията ви ? или и вие сте поредното бледо копие на Бонев
11.
Мира
20.04.2017 00:12:13
2
5
Ей,хора аз живея 24 години в Гърция и едно осиновено циганче не съм видяла...убедена съм,че тези бебета се продават за органи.......има толкова много бели и изоставени деца,никой не би броил пари за циганета.....грях да е на тези изродки дето си търгуват бебетата....
10.
Славчо Жеков Ярето
19.04.2017 23:57:04
2
4
Shivi iba maikata pytkata ciganska kupuvam qdreno orajie s dalechen obseg
9.
Пинокио
19.04.2017 21:13:22
1
7
Аушвиц е вашето бъдеще.
8.
KKK
19.04.2017 20:47:44
1
23
Кучето дето е животно, никога не би си зарязало кутрето, а тези примати си продават децата. Излиза, че животните са по висши същества от мангалите - паразити !!!
7.
И
19.04.2017 19:42:02
0
18
понеже общ.Камено е богата община,трябваше да се дадът едни пари ,за да може тази лелка да открие топлата вода ,че в Камено от 25г. е основен бизнес на хора ,като Петко,Герджика,Пангала и .т.н.Ама тя ,откъде да знае?Важното е журналята от флегман ,да я отрязят как е шокирана от нещо си..Айде сега да помисли и над това.Ами има и българки от Кaмeно ,които продадоха децата си.Цяло Камено ги знае....и ко праим сега?Възмущаваме ли се?Нещо проектче,семинарче,журналя?А ,че всеки ден ги срещате тези "хора" по улиците на селото Ви.. Да еба и смешниците
6.
FREE AMERICA
19.04.2017 18:42:17
1
14
Значи правете си сметката колко струват тези цигани..
Защо ги храним??
5.
флагманиии
19.04.2017 18:21:08
1
27
Ромът е за пиене а циганинът е за биене не се ли научихте бе
4.
ORIFLAME
19.04.2017 18:03:55
1
10
SAPUUUUUN.
3.
shoni
19.04.2017 17:49:44
3
6
Dobro utro!To da ne e samo w mahalite slu4aino.I w panelkite deto jiwetq mangasari stawat tezi raboti.Loshoto e 4e balgarite sashto po4nahme ot nqkolko godini da plasirame de4itza,da prodawame embrioni,sperma,qicekletki i takwiz rabotki.
2.
Ujas
19.04.2017 17:42:22
2
17
Mama wi ciganska samo kurvi v tova Kameno
1.
Haha
19.04.2017 17:41:04
4
20
Te ot Kameno sa takiva samo cigani i kompleksari ebani kucheta
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори