×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман! Прекратиха разследването на банковия обир в жк „Изгрев“, бандитите се измъкнаха с над 150 бона


Първо във Флагман! Прекратиха разследването на банковия обир в жк „Изгрев“, бандитите се измъкнаха с над 150 бона
Крадците действали изключително професионално, планирали удара до най-малкия детайл
14 Април 2017, Събота, 02:31 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът, архив Флагман

Не е изключена версията престъпниците да са имали вътрешен човек



Вой на полицейски сирени събуди жителите на бургаския жк „Изгрев“ в съботната сутрин на 23-ти януари м. г. За броени минути паркингът на бившия магазин „Пикадили“ е отцепен от полицията, на място пристигат и криминалисти.

Обир като на кино

По това време обсадената сграда е затворена заради ремонт. Работи единствено малък клон на „Първа инвестиционна банка“. Именно той попада под прицела на разследващите, тъй като е обран няколко часа по-рано – минути след полунощ.

След продължило повече от 5 часа разследване експертите установяват, че самият обир е извършен от двама мъже. Те са записани от част от видеокамерите, с които е опасан магазинът, но лицата им не се виждат, тъй като са носели маски. Бандитите заглушили СОТ-а, преди да влязат през централния вход на „Пикадили“. След това са пробили гипсо-картонена стена, откъдето са получили достъп до банката. Разбили са металната каса и са задигнали 170 000 лв.

След това бандитите избягали с черен автомобил „Мерцедес“, който ги е чакал на паркинга пред входа на „Пикадили“. Предполага се, че в обира е участвал поне още един човек, който е изиграл ролята на шофьор.


Крадците заглушили СОТ-а и влезли през централния вход на "Пикадили"

Служителите разбират за кражбата часове по-късно. Те подават сигнал в полицията чак в 8:25 ч. сутринта. Странното е, че по време на удара в банката не е имало никаква охрана, това важи и за „Пикадили“.

Бандитите остават неразкрити

Близо година след дръзкия обир делото по случая е прекратено от Районна прокуратура-Бургас, научи Флагман.бг. Това е направено по искане на разследващия полицай, тъй като извършителите не са разкрити. При наличието на нови доказателства процесът отново ще бъде възобновен, уточниха от държавното обвинение.

„Знам единствено, че делото е прекратено и че нищо не е открито. Не е виновна банката. Има видеозаписи, но лицата им не се виждат, тъй като са били с маски. Не мога да коментирам повече, защото не съм се занимавал със случая от около година. Той директно е прехвърлен на колегите от София“, заяви бившият областен управител Константин Гребенаров. Той присъстваше на място почти по време на цялото разследване, тъй като е регионален директор „Сигурност“ на банката.


Бившият областен управител Константин Гребенаров (вдясно) разговаря с директора на ОДМВР ст. комисар Калоян Калоянов

Версията за вътрешен човек

Крадците са имали изключително лесната задача да проникнат в банковия клон и да го оберат. Знаели са много добре, че няма никаква охрана и още – че точно в този момент в банката има сериозна сума, която да си струва удара.

Според източници на Флагман.бг те са действали изключително професионално и са планирали обира до най-малкия детайл. Запознати със случая разкриха пред Флагман.бг, че е много трудно бандитите да са разполагали с толкова информация, без да имат вътрешен човек. Дори и да държат мястото под наблюдение дълго време, трудно могат да разберат кога точно в банката ще има пари.

Около година след обира, от клона на „Първа инвестиционна банка“ в бившето „Пикадили“ вече няма и следва, показа проверка на Флагман.бг. Магазинът е отворил врати след ремонта, но под друг бранд, а на ъгъла се помещава офис мобилен оператор.


Ограбеният клон е заменен от магазин на мобилен оператор

В категории: Темида , Крими


12
Коментара по темата
12.
Иван
18.04.2017 17:03:02
0
0
Ето в такава държава живеем, в която законът пази престъпниците и ги пуска на свобода да безчинстват.
11.
Дани
18.04.2017 16:49:02
0
0
Е това държава ли е? Значи всеки може да те обере и после полицията да спре да го търси. Така в продължение на едни 10 години и престъплението ще падне по давност. Да не говорим и че в Бургас е публична тайна, кой стои зад тези обири, а полицията гледа тавана и се прави, че не знае и не разбира нищо. Това не е нормална държава.
10.
селянин
16.04.2017 05:38:28
0
8
Мен банка дск ме обра с над 150000 лв лихва по кредита ми за апартамента. И аз прекратих разследването...
9.
до 8
15.04.2017 20:55:50
1
10
За Флагман е нормално да пишат тъпотий
8.
Тото -свидетел
15.04.2017 20:21:30
1
9
В цялата статия няма нищо вярно с изключение, че е имало обир. Всичко друго е свободно съчинение на автора.
7.
Експерт
15.04.2017 18:53:13
1
13
Правилно, Гребенаров, не е виновна банката. Ти си виновен, затова че, като Директор по сигурността, си допуснал банков клон да остане без охрана. А този, който въобще те е наредил на тая позиция, явно е по-некардърен и от теб. И с тия стени от гипсокартон, не знам кой ви е дал разрешително въобще да функционирате.
6.
до 3
15.04.2017 18:43:39
0
10
да, ама писалия статията има завършен трети клас в някое странджанско село и отде да ги знае
тия сложни работи...вижа ко трябва да пише за Фавиол Севери....и някой друг подобен мангал или див селяндур, като Динко...тогава Автор: Петър ПЕТРОВ ще е в стихията си!!
5.
A KOI COT E TAM
15.04.2017 17:29:32
1
7
PALAB COT...XA XA
4.
xaxo
15.04.2017 17:22:28
1
32
Ибаси банката.Стените и от гипсокартон.Сигурно сейфа е бил захванат с тел и свински опашки.
3.
........
15.04.2017 17:16:05
0
15
Очевидно не е прекратено, а е спряно. Може във всеки момент да бъде възобновено по закон, до изтичане на давността.
2.
...
15.04.2017 17:03:58
0
10
Говори се, че е бил Антон Маджаров по прякор Тонеца 90 набор, но може и да е само слух.
1.
Мъдуран
15.04.2017 17:03:42
0
6
eeebbaaaaaa sssiisiiiisisi! hahahaha
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори