×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Кроношпан": Пренареждане на склада за дървесина е причина за праховото замърсяване, беше безопасно


"Кроношпан": Пренареждане на склада за дървесина е причина за праховото замърсяване, беше безопасно
Няма и изпускане на задушливи газове, филтърът за мокра очистка свежда до нула подобно заърсяване, убеден е директорът Николай Банков
11 Април 2017, Вторник, 08:15 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: Флагман

Суровината е разчистена и транспортирана към производствените линии, няма никакви отклонение от еконормите, казват от завода


Пренареждането на склада за дървесина на открито е причината за появата на прахови частици във въздуха край дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“ в Бургас.
От ръководството на завода изпратиха отговор до гражданите, в който дават подробно обяснение за запрашеността през последния месец.

"Във връзка с обявените  от страна на РИОСВ Бургас резултати от проведените извънредни контролни проверки, свързани със сигнали за  „запрашаване и изпускане на задушливи газове от дейността на дружеството“, бихме искали да направим следното уточнение:

Няма дейност или технология на територията на производствената база на „Кроношпан“ в Бургас, които да водят до изпускане на задушливи газове. Електростатичният филтър за мокра очистка на газовете свежда такава вероятност до нула и многобройните проверки през годините доказват този факт.

Наше вътрешно проучване установи, че причината за краткосрочното увеличаване на съдържанието на праховите частици в зоната около склада за дървесина на открито е „ротирането“, т.е пренареждането на количествата дървесина от площадката. В тази площадка през зимата се бяха натрупали повишени количества от суровина и в момента, в който започна тяхното транспортиране към производствените линии, се появи проблемът със запрашаването.

Дървесината вече е пренаредена и няма никакви отклонения от нормите за запрашеност на въздуха.
Предприети са допълнителни мерки за поддържане на дървесната площадка в състояние, което да сведе до минимум възможностите за отклонение от нормите за запрашеност при извършване на обичайната дейност в района на склада за дървесина на открито.
"Готови сме да окажем съдействие за нови проверки", заяви директорът на "Кроношпан България" ЕООД Николай Банков.

В категории: Бургас


26
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
26
Коментара по темата
26.
Нснс
12.04.2017 00:31:44
0
2
След дъжд , колите са кафяви. Кмета си трае нали казват че е корумпиран
25.
MESTEN REFERENDOM
11.04.2017 20:07:22
0
3
Ko chakame....Referendom...i ai chao...
24.
Киро
11.04.2017 16:54:35
0
8
ЛЪЖАТ ЗА ФИЛТЪРА АЗ СЪМ ПРАВИЛ РЕМОНТ ВЪТРЕ ПЪЛЕН ТАШАК Е ТОЯ ФИЛТЪР КАТО СТОИШ ПОД НЕГО КАПЕ КАФЯВО И НИКОГА НЕ СЕ ИЗПРАХА ДРЕХИТЕ МИ СМЯТАЙТЕ КАКВА ОТРОВА
23.
Киро
11.04.2017 16:50:41
0
3
ФАШИСТИ СА НИ ОКОПИРАЛИ БАНКОВ НИКОВ ЦАХА ТОВА СА ДИРЕКТОРИТЕ А ИМА И ЕДИН ДРЕБЕН КАВАЛ МИШО ТЕ ВЗЕМАТ ПО 20-30000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ А РАБОТНИЦИТЕ И ПО 1000 НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ
22.
Илиев
11.04.2017 16:49:03
0
0
Завод в самия град? Всички си мълчат и се правят че нищо няма. Няма замърсяване, няма нищо. Чист планински въздух.
21.
FREE AMERICA
11.04.2017 16:48:57
1
3
Ако не оправите проблема, ние ще оправим вас!
НАРОДЕН СЪД ЗА ВСИЧКИ НА ХРАНИЛКАТА
НИЕ, НАРОДА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОДОБНО ОТНОШЕНИЕ!!
Не ни интерисуват вашите пари... Къде са те? Излизат от България.. А горите къде са? Да и те изчезнаха с тях.. Защо? За да ни тровят и убиват.

ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ
20.
Киро
11.04.2017 16:42:58
0
5
НЕВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ НИ ИЗСЯКОХА ГОРАТА КОЛКО МНОГО ГОРА МАМИЦАТА МУ ФАШИСТКА ЯВНО СИ ПЛАЩА В СОФИЯ НАШИТЕ ТУК СИ МЪЛЧАТ НАЙ ВЕЧЕ МИТКО ВАФЛИЧКАТА
19.
$
11.04.2017 15:19:16
0
5
Sprete da zaobikalqte temata i da ni zanimavate s tova kak mirishe prudnqta na nqkoi mamin bogatash a se zamislete za malkoto ostavashto vreme do kraia na ultimatuma koito imate ot vashia shef (bulgarskia narod) SHTE STRADATE NE SI MISLETE CHE MOJETE DA SPECHELITE BITKA SRESHTU 2 500 000 DUSHI !!!!!!!!!
18.
РИОСВ Бургас
11.04.2017 14:54:39
0
9
Спрете да обикаляте проблема и да се молите на чорбаджиите му.
Може с една заповед за ПАМ с предварително изпълнение ,предвид необходимостта от осигуряване защита на особено важни обществени интереси, свързани с опазването на околната среда, осигуряването на благоприятна и здравословна околна среда, осигуряване на живота и здравето на гражданите с минимизирането на отрицателното въздействие, присъщо на това производство.
 
 
 
 
Вредните емисии, които се изпускат , определено имат или биха могли да имат вредно въздействие не само върху здравето, но в последствие и върху живота на хората-пряко и косвено. Въглеводородите, като част от изпусканите вещества са генотоксични вещества, имат и канцерогенно въздействие върху човека, и не е и определен праг, под който тези вещества да не представляват риск за здравето на хората. Въздействието върху здравето на хората и върху околната среда се проявява посредством концентрациите на тези вещества в атмосферния въздух и чрез отлаганията на тези вещества. В нашето(ЗЧАВ, ЗООС и др.), и в Европейското законодателство съществуват редица приети и действащи нормативни актове-закони, директиви(виж Директива 84/360/ЕИО, Директива 2004/107/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 15 декември 2004 година) и др., чиято цел е основно борбата със замърсяването на въздуха и околната среда от промишлени предприятия.
17.
Търновци
11.04.2017 14:41:27
0
4
Велико Търново не иска нов завод на „Кроношпан“

05 Август 2016, Петък


Великотърновският общински съвет категорично се възпротиви на дървопреработвателното дружество „Кроношпан"

Автор: Здравка Христова

да направи нов завод в старопрестолния град. Мотивите на съветниците са, че с въвеждането на допълнителни технологии в съществуващата вече фабрика, производството ще бъде увеличено 7 пъти над досегашното, с което се увеличава и рискът за здравето на местните жители.
Живущите в няколко квартала и сега недоволстват и постоянно се оплакват от миризмите и отровите, изпускани във въздуха при преработката на дървесина. Великотърновци дори настояват за провеждане на местен референдум затова да го има или не заводът.

Почти с единодушие – с 28 гласа „против“, шестима „въздържал се" и само един „за“, съветниците не приеха екологичния доклад за модернизацията и надстрояването на „Кроношпан" в кв. „Чолаковци".
Кметът Даниел Панов представи от трибуната отрицателното становище на общинската администрация по доклада за ОВОС.
„Аз не съм еколог, но се радвам, че всички съветници се обединявате за чистия въздух в града и бъдещето на нашите деца. Действително инвеститорите трябва да се уважават, но има и определени норми, които трябва да се спазват.

Нашето становище е отрицателно, защото площадката на „Кроношпан" граничи с три квартала. Изискали сме от РИОСВ да се следи чистотата на въздуха в района чрез разполагане на мобилни станции в кв. „Бузлуджа" и „Чолаковци".
Досега нямаме отговор за това искане от лабораторията в Русе. Настояваме да се поставят системи за непрекъснат мониторинг за всички изпускащи устройства. Най-важно е комплексното разрешително, което се издава от министъра на екологията, без него заводът не може да бъде въведен в експлоатация", обясни кметът.

Общинският съвет гласува и мотивите, с които отхвърля екологичната оценка. Съветниците искат седемкратно намаляване на нормите за допустимите емисии за прахови и органични замърсявания и въвеждането на 24-часов мониторинг.
В доклада по ОВОС се посочва, че производственият капацитет на линиите за ПДЧ се предвижда да бъде увеличен от 580 кубически метра за денонощие на 2600 куб.м/денонощие.

„Това прави седем пъти увеличение на производството на дружеството от сега съществуващото. С намалението на пределната концентрация на изпусканите органични замърсители на 30 мг/куб.м за денонощие, както искат великотърновските съветници, положението със замърсяването се свежда на сега съществуващото ниво. По предложението на инвеститора за пределна концентрация на органичните замърсители в атмосферата от 200 мг/куб.м за денонощие с новия завод ще се отделят 3500 кг органични замърсители за 24 часа.

Миризмата на бор, която се усеща от населението, е всъщност от съдържащите се в дървесината алфа и бета пинени, отделно са фенолите и формалдехидите, които са клетъчни отрови. В момента нямаме непрекъснат контрол на пречиствателните съоръжения на завода", заяви пред комисията по екология в ОбС инж. Гинка Савчева от РИОСВ. Тя посочи, че от своя страна екологичната инспекция има сериозни забележки по доклада за ОВОС. 

„Кроношпан“ е един от най-големите замърсители на въздуха и в Бургас. Въпреки протестите на жителите в жк „Славейков“, където вредните емисии се усещат най-силно, от местната екоинспекция не са предприели нищо, за да санкционират нарушителя.
16.
Болярите
11.04.2017 14:36:21
0
4
Аceн Никoв, изп. диpeктop нa “Кpoнoшпaн Бългapия”: “Нacтoявaт дa инвecтиpaмe 800 000 eвpo зa нищo”
“Кpoнoшпaн Бългapия” дa инвecтиpa в изгpaждaнeтo нa 24-чacoв мoнитopинг 7 дeнa в ceдмицaтa нa зaмъpcявaниятa, кoитo щe ce изпycкaт oт кoминитe нa нoвия зaвoд нa кoмпaниятa във Вeликo Tъpнoвo. Дaннитe c кoличecтвaтa изхвъpляни oтpoви дa бъдaт видими eжeминyтнo нa caйтa нa Общинaтa, РИОСВ и нa интepнeт cтpaницaтa нa “Кpoнoшпaн”. Зa тoвa нacтoявaт вeликoтъpнoвcкитe oбщинcки cъвeтници oт кoмиcиитe пo ycтpoйcтвo нa тepитopиятa и пo oкoлнaтa cpeдa. Te oбcъдихa дoклaдa зa oцeнкa нa въздeйcтвиeтo нa oкoлнaтa cpeдa нa нoвия зaвoд зa 350 милиoнa eвpo и гo oтхвъpлихa, кoeтo e пpeцeдeнт.
Одoбpeниeтo нa дoклaдa пo ОВОС e вaжнo ycлoвиe пpeди пpeдcтaвянeтo мy зa пyбличнo oбcъждaнe, oдoбpeниeтo oт cпeциaлизиpaнa кoмиcия oт вcички зaинтepecoвaни инcтитyции и eкoлoгични opгaнизaции и пpeдшecтвa издaвaнeтo нa кoмплeкcнoтo paзpeшитeлнo oт миниcтъpa нa oкoлнaтa cpeдa и вoдитe пpeди зaвoдът дa бъдe пycнaт в eкcплoaтaция. Дoклaдът пo ОВОС мoжe дa бъдe вpъщaн дo тpи пъти. Акo и cлeд тoвa нe пoлyчи oдoбpeниe, инвecтициятa ce cтoпиpa.
Съвeтницитe пpиeхa пpeдлoжeниeтo нa пpeдceдaтeля нa ОбС Вeнциcлaв Спиpдoнoв зa pязкo oгpaничaвaнe нa кoличecтвaтa нa изхвъpлянитe opгaнични oтpoви. Инвecтитopът пpeдлaгa изпycкaнитe в aтмocфepaтa cлeд пpeчиcтвaщитe филтpи oгpaничeни вeщecтвa дa бъдaт 200 милигpaмa opгaничeн въглepoд нa кyбичeн мeтъp зa дeнoнoщиe. Съвeтницитe нacтoявaт зaмъpcявaнeтo c opгaнични вeщecтвa дa бъдe oгpaничeнo нa мaкcимyм 30 мг/кyб.м зa дeнoнoщиe.
“Общинa Вeликo Tъpнoвo имa пpиeтa пpoгpaмa зa пoдoбpявaнe кaчecтвoтo нa aтмocфepния въздyх. “Кpoнoшпaн” e eдин oт ocнoвнитe зaмъpcитeли. Пpoизвoдcтвoтo вoди дo изпycкaнe в aтмocфepaтa нa пpaхoви зaмъpcитeли, opгaнични вeщecтвa и фopмaлдeхиди. Пpeдлoжeниeтo нa инвecтитopa e мoнитopинг зa зaмъpcявaниятa дa ce пpaви вeднъж нa тpи или шecт мeceцa. Зa дa cмe cпoкoйни зa eкoлoгичнoтo cъcтoяниe нa гpaдa, имaмe пpaвoтo дa зaдължим “Кpoнoшпaн” дa инвecтиpaт в нeпpeкъcнaт 24-чacoв мoнитopинг”, пocoчи Спиpдoнoв и бeшe пoдкpeпeн. Съвeтницитe нacтoявaт дaтчицитe, cлeдящи кoличecтвaтa нa изпycкaнитe opгaничнитe oтpoви, дa бъдaт мoнтиpaни и нa чeтиpитe кoминa нa нoвия зaвoд – нa пpecитe и cyшилнитe зa пpoизвoдcтвo нa ПДЧ и МДФ.
В дoклaдa пo ОВОС ce пocoчвa, чe пpoизвoдcтвeният кaпaцитeт нa линиитe зa ПДЧ ce пpeдвиждa дa бъдe yвeличeн oт 580 кyбичecки мeтpa зa дeнoнoщиe нa 2600 кyб.м/дeнoнoщиe. Зaпoчвa и нoвo пpoизвoдcтвo нa МДФ c кaпaцитeт 1400 кyбичecки мeтpa зa 24 чaca.
“Toвa пpaви ceдeм пъти yвeличeниe нa пpoизвoдcтвoтo нa дpyжecтвoтo oт ceгa cъщecтвyвaщoтo. С нaмaлeниeтo нa пpeдeлнaтa кoнцeнтpaция нa изпycкaнитe opгaнични зaмъpcитeли нa 30 мг/кyб.м зa дeнoнoщиe, пoлoжeниeтo cъc зaмъpcявaнeтo ce cвeждa нa ceгa cъщecтвyвaщoтo нивo. От кoминa нa зaвoдa във въздyхa излизaт 300 килoгpaмa opгaникa. Пo тяхнoтo пpeдлoжeниe зa пpeдeлнa кoнцeнтpaция нa opгaничнитe зaмъpcитeли в aтмocфepaтa щe ce oтдeлят зa дeнoнoщиe 3500 кг opгaнични зaмъpcитeли. Миpизмaтa нa бop, кoятo ce yceщa oт нaceлeниeтo, e вcъщнocт oт cъдъpжaщитe ce в дъpвecинaтa aлфa и бeтa пинeни, oтдeлнo ca фeнoлитe и фopмaлдeхидитe, кoитo ca клeтъчни oтpoви. В мoмeнтa нямaмe нeпpeкъcнaт кoнтpoл нa пpeчиcтвaтeлнитe cъopъжeния нa зaвoдa”, зaяви пpeд кoмиcиятa пo eкoлoгия в ОбС инж. Гинкa Сaвчeвa oт РИОСВ.
Tя пocoчи, чe oт cвoя cтpaнa eкoлoгичнaтa инcпeкция имa cepиoзни зaбeлeжки пo дoклaдa зa ОВОС.
Сaнкциятa зa зaмъpcявaнe e 10 000 лв. Пpи cиcтeмнo нapyшeниe мoжe дa ce cтигнe дo зaтвapянe нa зaвoдa.
Дoклaдът пo ОВОС нa “Кpoнoшпaн” пpeдcтoи дa ce глacyвa нa cecиятa нa
15.
туй-онуй
11.04.2017 14:31:52
0
11
Кроношпан е най-мизерната фирма в Бургас - тровят, а не оставят нищо за града. В белите държави за доста по-дребни неудобства на гражданите фирмите даряват я апаратура за болници, я някоя градинка, алчните меринджеи от Кроношпан обаче само тровят а не са дали и стотинка на града! 60 милиона печелят на година, да са живи и здрави, ама що да не дадат и някой лев да си сменят филтрите и да да си организират производството така, че да не бълва прах? Това в родната им Австрия ако го направят ще гният в пандела доживот. Ама тук им излиза по-евтино да си плащат на РИОСВ да им пишат некадърни актове, които после да падат в съда.
Флагман - питайте го тоя зализан еничар дето продава българския интерес и здравето на бургазлии за лъскави дрехи и коли, колко акта имат Кроношпан и колко от тях са паднали в съда!
14.
Димитър
11.04.2017 14:11:10
2
11
Ако ви е писнало от КРОНОШПАН, може да се присъедините към нашата група във фейсбук, в която следим постоянно за замърсяване. Ако това нещо продължи, ще организираме петиция, протест и затваряне на пътя дори!

https://www.facebook.com/groups/ne.na.kronospan/
13.
Райна
11.04.2017 13:57:27
1
11
Пак показват че корупцията работи на ниво. Какви експерти ще вика кмета, нали всички си получават парички.
Сега за Великден ще ходят на почивки със заплата от 800 лв. и джипове за 90 000 лв.
Доста европейско, нали :)
12.
Вдигни се търговецо!!!!
11.04.2017 13:56:24
3
5
Тея евтиняри нямат пари за една красива врата и ограда????
Еба си гадната безисходица!!!!!
11.
*********
11.04.2017 13:56:02
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Васил Левски говори
11.04.2017 13:53:33
3
3
Кмета няма нито търговски нюх нито нито търговска амбиция да вдигне Бургас където трябва да е.
Искат се нови лица искат се инвеститори които да заобичат града!!!!!
9.
Европеец
11.04.2017 13:47:15
3
13
Само да напомня че Лукойл държи 90% от складовете за гориво като руски картел и Българина плаща 30% по скъпо от германеца.
Статиите са заключени за Лукойл защото плащат на Флагман да няма коментари.
Борете се!!!!!
Не вярвайте на кмета!
Нищо не върши само ви залъгва със някой произведения с Еврооейски пари.
Колко се повишиха заплатите за 4 години? Към 10% по малко от инфлацията.
8.
Да
11.04.2017 13:45:07
0
11
Няма държава.
Кочина.
този наглец нито работи нито живее в Бургас.
Да му покажем какво прави и какво заслужава
7.
Аз
11.04.2017 13:43:30
1
5
За миризмата търсете причината няколко километра след кроношпан....
6.
Истината за тая развалина
11.04.2017 13:43:29
2
4
Виж само колко жалко и неглежно си държат входа еба си евтинярите. Срам ме е че са такива изроди. Българи, няма да стане със хубаво и мило. Искайте си парите но и де учете и работете в Европа. Никой нищо няма да ни даде като град и нация ако не станем най добрите и най добрите продавачи и маркетьори и да държим чисто. Никой ни няма за никакви ако не поискаме да сме най изрядни, успешни и да продаваме като луди!!!!! Виж тея лайняри как нищо не правят. Сигурен съм че босовите им живеят във 100 пъти по красиви палати а вие тук дори нямате един красив вход и дезайн като хората. Не се отчайвайте просто се над растете!!! Такъв е света! Не може да чакаш като в вакум като Путлера и да си мислиш че някой ще дойде да иска да прави бизнес с теб.
5.
уйчето
11.04.2017 13:41:46
0
16
Голяма миризма се носи в Славейков направо е нетърпимо.
4.
вуйчо
11.04.2017 13:39:01
0
17
Този, по всяка вероятност мисли бургазлии за малоумници, като
посочва пренареждането на склада за причина, за замърсяванията.
Кмете, покани независими инспектори за проверка, а бургаските корумпирани и вече зависими от управляващите завода началници ги вземи в кметството да ти правят кафе.
3.
Хахаха
11.04.2017 13:36:24
0
16
Интересно , вчера или онзи ден имаше статия за Лукойл , как дарявали, как обновявали,, направих си труда да напиша в търсачката ви статиите за Лукойл и статиите за кроношпан и виж, за едните постоянно се пише нещо положително и добро, а другите са най-лошите в града, колко ви плаща лукойла флагман, после не били поръчкова медия, смешни сте, ама много сте смешни....интересно е също, че статиите за Лукойл са със заключени коментари, никой да не пише лошо за тях......с глас се смея, колко сте жалки....
2.
ZapoznAt
11.04.2017 13:34:46
0
14
Много бързо мина проверката ...
Някой май ще се прибере днес с новата С-класа
1.
Що изтрихте 3 коментара ??
11.04.2017 13:30:28
1
4
http://flagman.bg/files/149188581655778.jpg
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори