×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лазарки обходиха всички домове в Приморско, на Цветница се изви пъстро хоро (СНИМКИ)


10 Април 2017, Понеделник, 15:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

В община Приморско и тази година спазиха традицията като отбелязаха едни от най-големите християнски празници - Лазаровден и Цветница.

В навечерието на Лазаровден  децата от ДФФ „Урдовиза”, с художествен ръководител странджанската народна певица Златка Ставрева, посетиха сградата на общината и с песни поздравиха служителите на администрацията, като внесоха  много настроение и празничност. С лазарски песни бяха поздравени и служителите в кметство Китен.



На самия Лазаровден, 8 април /събота/, още от ранни зори малки лазарки от ДТС „Приморче“, облечени в красиви народни носии и с венчета, изплетени от пролетни цветя, обхождаха домовете в Приморско. Те пееха песни и танцуваха за здраве и благополучие през цялата година. Обредният ритуал беше изпълняван във всяка къща в града, на домакините лазарките пожелаваха здраве, щастие и берекет.



Лазаровден бе отбелязан и в съставните села на община Приморско, където групи лазарки с песни и танци обходиха домовете.



На Цветница хорът на ФА „Приморско” изпълни църковни песнопения в храм „Св. св. Кирил и Методий”. Жители и гости на морската община присъстваха на църковния концерт и отнесоха със себе си върбови клонки за здраве, както повелява традицията.

Истински празник бе организиран пред сградата на Общината.  Там жените от Танцов клуб „Перла“, заедно с дамите на Танцова формация „Атлиман“ извиха пъстро хоро. В традиционния танц, който премина под мотото „На Цветница от сърце да тропнем заедно хорце”  се включиха жители и гости на морския град. На празника присъства и зам.-кметът на общината Захарина Неделчева.







В категории: Приморско


5
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
5
Коментара по темата
5.
Арменски поп
02.05.2017 14:08:16
0
0
Касабова, кажи на мъжа си да осъди Този, който му е пратил инсулта! Нека да си наеме Ваклена Кънчева за адвокат и да предяви иск за 5000 лв. За инсулт толкова се полага.
4.
Защо клеветите Янко Томов?
10.04.2017 20:22:42
0
6
потресен
10.04.2017 18:22:21
Рейтинг:
1
Току що прочетох в измислената група на Община Приморско един пост на Янко Томов.Потресен съм. Как не го е срам да критикува кмета и ОС , като по-неговото време с Димитров и Серафимица изпродадоха местата на приморци , направиха едни абсурдни заменки като например на Серафимица нивата в Граматиково я замениха с ресторант Диамант на първа кула-ММЦ и още и още .И този човек има все още наглостта да пише коментари .Това е дебелоочие и наглост.Навряха хората в блатата ,а те с хотели на първа линия , а сега гладни като кучета и нагли на всичкото отгоре.Срамота.Чак ми се повдига от потрес.
3.
моралист
10.04.2017 14:55:36
0
1
Изчистете името и на Георги Танев. Той не е виновен за изсечените дървета, кмета нареди така.
2.
до Зара и др.
10.04.2017 14:52:02
0
1
Здравейте уважаеми съграждани от община Приморско.Наскоро имаше тема за положението за това че в с. Веселие има детска градина с еди колко си деца и служители,написана от Г-н Никола Радулов.Същият ми е в приятели и не сме общували по никакъв начин.Приех го понеже беше в лодка сред вода,демек рибар.Това харесвам понеже и аз съм/бях риболовец.Не разглеждам профилите на българи поканили ме за приятел.Останах с впечатлението че е от Приморско.Та този господин публикува темата и някой се усъмни че това е втори профил на някой веселиец....? Еми имам честа да Ви съобщя че този някой по думите на кмета веселийски съм Аз??? Вчера кмета Стойчо Карабинов е събрал служителите в кметството им е говорил как съм постъпил,колко лесно е да се закрият работни места и колко трудно се откриват....за което между другото съм съгласен.Не знам по какви причини съм му паднал точно аз на сърцето,вероятно защото преди време работех като ТВ техник,а в последствие се научих и до някъде поправям техника в ИТ сектора.Та сигурно аз мога да си и създам втори профил във социалните мрежи :))))) Не му е ясно че това го могат и децата! Или всеки средно интелигентен човек.Но съм точно аз. Вредата за мен е че сега ще срещна негативизъм в селото,а определени хора ще се и разсърдят.Обръщам се към зам. Кмета Захарина Неделчева за съдействие по изчистването на името ми.При което съм готов да предоставя лаптопа си на специалист към общината (ако има такъв) Да разгледа хронологията на влизанията ми във Фейса,да установи има ли на тази регистрация още профили.Знам че за добър специалист това е детска игра.Смятам се за достатъчно достоен човек за да заставам зад коментарите си с истинското си Аз!!! Няма да падам на неговото ниво да започна да му вадя кирливите ризи,мислех го за по достоен мъж Каквото има да казвам го правя очи в очи или от мое име Николай Георгиев Стоянов,От родъ на Чакъровци.( Фамилията не ми е Чакъров понеже при раждането ми Майка ми не си е била сменила паспорта - та така и си остана. )
1.
Чичо ви Лазар
10.04.2017 14:43:54
0
1
Стана малко като Бабинден - с разни бивши лазарки и лазаровци, ама карай.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори