×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скръб! Почина учителката, за която се бореше цял Бургас - Надежда Райкова


Скръб! Почина учителката, за която се бореше цял Бургас - Надежда Райкова
Надежда пееше в болницата на всеки, който й подадеше ръка
06 Април 2017, Четвъртък, 23:55 ч.


Учителката Надежда Райкова, за чийто живот се бореше цял Бургас, не успя да победи болестта. За благородната кауза бе създадена фейсбук група - "Надежда за Надежда", където се организираха най-различни прояви - имаше много концерти, като най-активни бяха учениците й от училище "Димчо Дебелянов". Ето какво написаха днес близките й:

Скъпи приятели,

Надежда се сблъска с една много тежка и коварна болест, след която премина през две операции в Бургас и една в Пловдив. След последващи множество лечения в България разбрахме, че лекарите няма с какво повече да ни помогнат тук. Единствената надежда, която ни дадоха, беше от болницата в Германия. Нямахме нужните средства, затова и се обърнахме към вас за помощ. Никога не бихме могли да ви се отблагодарим за всичко, което сторихте за нас и нашата майка. Благодарение на вас имахме възможността да й дадем още един лъч надежда за оздравяване. Подкрепата, която й дадохте, й помогна да повярва и даде сили да продължи в борбата. Всички ваши послания, молитви, дела, усилия, пожелания всеки път й вдъхваха кураж. Караше ме да й ги чета отново и отново. Те връщаха усмивката на лицето й. Със събраната финансова помощ от вас, ние успяхме да чуем компетентното мнение и на лекарите от Германия.

Те се отнесоха изцяло с внимание, грижи, състрадание и подкрепа. Не я оставяха нито за миг. Приеха случая ни присърце. В болницата я обгрижваха с различни дейности, с които тя обичаше да се занимава. Успокояваха я.  Докато се оформят документи, изследвания, тя трябваше да се укрепи физически и духом, за да бъде възможно най-пълноценна за последващите лечения. С течение на обстоятелствата възможностите започнаха да намалят. Тя се влошаваше по-бързо отколкото се очакваше и изгасваше с всеки изминал ден. Силите й да се грижи сама за себе си все повече намаляха. Тя бе половин човек.

Още при първата ни среща с лекарите те ни казаха, че не сме закъснели с няколко месеца, а с цяла година. Разказаха ни, че 70% такъв тип тумор в синусите се появява отново, дори и при правилно лечение, трудно се засича при изследвания. Но въпреки всичко, ние продължихме да вярваме и да се борим редом с нея. Започнаха с едно от леченията, с което имаше най-висок шанс – 60% , химиотерапия.

През тези 2 месеца лечение тя изглеждаше видимо по-добре. След поредните изследвания разбрахме, че резултатите не отговаряха на очакваното подобрение. Туморът продължаваше да расте и единственият вариант, който остана, бе имунотерапия. С нея Надежда имаше 20% шанс. Предложиха ни подкрепа с грижата за нея чрез жени-доброволки, както и музикален терапевт, защото всички знаем колко много обичаше музиката. Даже и в най-трудните й дни музиката винаги я е карала да се усмихва. Тъжно ни е да ви съобщим скръбната вест, че днес между 5 и 6 сутринта Надежда ни напусна. Благодарни сме на лекарите, че до последно имаше човек до нея, който я е изпратил подобаващо. В съня си, без болка и без страх. Каквато е била цял живот.

Тя беше човек, който обичаше живота. Човек на радостта, на веселието. Винаги обичана от околните. Тя придаваше такава енергия, с която човек трудно можеше да се раздели. Тя винаги е била душата на компанията. Винаги бе готова да ти даде съвет, да ти помогне, да те разведри и успокои. В разговорите с нея се усещаше топлина и уют, който не всеки човек в днешно време може да ти предаде. Тя беше учител не само по професия, но и по душа. Винаги оставяше собствена следа след себе си в душата на всеки човек  до когото се бе докоснала. Тя обожаваше децата и беше човек на изкуството и красотата. И не на последно място тя беше и наша МАЙКА. Майка с главно „М”. Най – важният човек в живота ни. Човекът, дал ни възможност да живеем, човекът изградил ни като личности. В грижите си за нас като всяка майка ни се караше, но най-важното - тя беше и наш приятел. Опитваше се да ни разбере като деца с кипяща кръв, но и да съчетае майчинското чувство за съхрание за децата си.

Тя ни научи на нейното най-добро и важно качество - да бъде ЧОВЕК. Тя е Човекът с главно „Ч” в нашия живот, а вярвам не само в нашия, но и в на всеки опознал я. Тя е жена, която не можеш да опишеш просто с една дума. Една неописуема жена. До последно тя свиреше на китара, въпреки че не виждаше. Тя усещаше музиката в сърцето си и я предаваше на околните. Пееше в болницата на всеки, който й подадеше ръка. Макар тежкото й състояние, тя разведряваше останалите боледуващи и медицински лица със своите песни и положително настроение. Беше упорита до последния си дъх. Тя беше усмивка, която винаги беше на лицето й и трудно можеш да забравиш. Вярваме, че сега тя е там някъде на едно по-добро място, щастлива, усмихната, обградена от любими хора, свиреща на своята китара и създаваща добро и ведро настроение.

Тя е някъде там, закриляща ни и подкрепяща ни във всяко едно наше решение и начинание. Някъде там, винаги до нас! Благодарим още веднъж за подкрепата и шанса, който ни дадохте. По- късно можем да ви съобщим за датата на погребението, където за последно можем да се сбогуваме с нея.

В категории: Животът


6
Коментара по темата
6.
Ko ne
08.04.2017 00:21:36
0
0
da si seqt luibimiq tuituin v turciq,nie ne sme muisuilmanska durjava,i da sprat da opredelqt vota s turskite si glasove,da nauchat Bulgarsku i da ne stranqt ot Bulgarite.sujalqvam che pisha tova v tqzi statiq,ne e za tuka
5.
T
07.04.2017 11:44:30
2
2
до 1 на турците какво му издържате,те не са като циганите нито пък като сирийците те си работят хората,плащат си данъци и пр.Именно те ви строят къщите и апартаментите,улиците,площатките,спирките,пътищата и други неща които вие не умеете да за жените мога да бъда кажа че и те също си вадят хляба от почвата,тези цигари дето ги пушите колко българки сеят тютюн а кажими иначе много говориш тютюна хич не се отглежда лесно с тези хора сеят по десет декара на семейство,затова тука турците се издържат макар и трудно но работят не чакат от държавата
4.
ViP
07.04.2017 10:11:22
0
0
RiP
3.
поклон
07.04.2017 08:46:20
0
15
Милата
Поклон
Съболезнования
2.
7
07.04.2017 00:48:20
29
4
Tuka ste samo komunisti , i cigano-turcheta EvroAsiatci bejanci
1.
Ko ne
07.04.2017 00:14:06
6
44
Deba i skapaniq jivot i prosta durjava ,mojem da izdarjame cigani,turci,siriici,a ne moje da se platqt operaciite na edna Bulgarka,bahti maloumnata durjava ,zatva nikoga nqma da se vurna
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори