×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

25-ти МИР в София – белязан от брутално убийство, свързано с втория в листата на Марешки


25-ти МИР в София – белязан от брутално убийство, свързано с втория в листата на Марешки
В Айтос помнят какво се случи на тази улица през 1994 г., както и кандидат-депутата Деян Велев от ПП”Воля”
22 Март 2017, Сряда, 23:52 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки: Авторът

За първи път във Флагман, по повод настоящия вот, излиза истински психотрилър с поредица от смъртни случаи в Айтос

Днес той е втори в листата на ПП „Воля” в 25-ти МИР в столицата и сигурно ще стане депутат. В този район лидерът на „Воля” Веселин Марешки отвори  най-голямата бензиностанция, убеден в електоралната подкрепа на клиентите срещу Борисов и Нинова - в решителната битка кой да бъде следващия премиер.

Същият е четвърти в листата на Марешки и в Стара Загора. Името му излезе на светло след разкритието на Флагман за нечуваната шуробаджанащина при реденето на листите за 44-тото НС в щаба на варненския бизнесмен.(ВИЖ ТУК)

Вторият в 25-ти МИР и четвърти в Стара Загора се казва Деян Пенев Велев и е от Айтос, на 37 г., живее в Бургас, в предизборните плакати го засичаме като мениджър „Информационни технологии”.

В родния Айтос обаче свързват това име с паметна плоча, вградена между тротоара и дувара пред къщата на ул.”Москва”9 . На плочата, обрасла в треви и с разхвърляни пред нея боклуци, едва забележимо, се чете следното:

Семенкив Ярослав Васильевич
1942-1994
СКОРБИМ и ПОМНИМ
Товарищи, колеги


Около този паметник повече от 20 години витае страховита история за смърт и последвало от нея съзаклятие за отнемането на още човешки животи – като изкупление. В нея са забъркани руски граждани, местни големци и техните отрочета, полицаи, представители на Бургаската прокуратура. И никога нямаше да излезе истината наяве, ако Флагман не бе повдигнал наскоро завесата около семейството на айтозлийката Гергана Желязкова Стефанова. Тя държи бизнеса с аптеките „Марешки” в Бургаска област и е водач на листите на партия "ВОЛЯ" в Бургас и Сливен.  Деян Пенев Велев е съпруг на сестра й Деяна.

Бруталният психотрилър, за който ще ви разкажем след разследване по писмо, пристигнало в редакцията на Флагман вчера,  започва в една майска вечер през 1994 г.

„Помня, че се връщах от черешобер, към 21 часа. На улицата бяха  над 20 съседи, имаше и полицай.

Г-н Ярослав Семенкив, когото всички познавахме, защото живееше на квартира наблизо, бе проснат на асфалта по гръб.

Приближих и се наведох над него, след което повърнах, защото не можах да понеса гледката на това, в което бяха превърнали този културен и скромен човек. Прибрах се веднага вкъщи и от втория етаж видях, че идва линейката – качиха в нея труп. След тази вечер всички в Айтос онемяхме, защото се оказа, че доста хора са видели и чули какво се е случило, но са предпочели да останат безучастни. В крайна сметка, помня, че пъзелът се подреди, но беше немислимо да получи гласност. Още по-страшни неща след тая смърт се случиха в следващите няколко години – все заради убийството на Семенкив”, разказва ни днес преди обед Т.М. - възрастна жена, която живее на ул.”Москва”.

Тя е била пряк свидетел на тази част от историята. Познавала е мъртвия 52-годишен Ярослав Семенкив, служител на руската „Газстроймонтаж”, който заедно с още десетина руски специалисти е бил разквартирован в Айтос, работели по транс-граничен проект.

Историята, която Флагман днес сглоби от няколко различни източника, започва около 20,30 часа. Семенкив и негов колега се прибирали от работа, когато по ул.”Москва” били застигнати от няколко шумни и видимо пияни младежи. Двамата чужди граждани с нищо не са провокирали агресията им. Чуват само, че върху тях ще бъдат пробвани карате техники. Още след първите удари те крещят за помощ, но никой от близките къщи с отворени прозорци не се притичва. Единият успява да се  измъкне изпод дъжд от юмруци и ритници. С викове за помощ тича надолу в посока читалището, където започва тържество и има много хора.

Никой от празнично облечените зрители пред културната институция обаче не се втурва да спасява жертвата.

Руснакът бяга чак до сградата на РПУ-Айтос, откъдето пращат полицай, но вече е късно – намират самотно тяло, превърнато в кървава дрипа. След минута-две улицата се изпълва със зяпачи. От разярената група-каратисти няма и следа. Всички вдигат рамене и мълчат.

В разследването са включени началникът на РПУ-то Стоян Христов, шефът на оперативната група Васил Едрев и помощник-оперативният Пламен Христозов, от регионалната дирекция на МВР пращат най-добрите криминалисти.

До сутринта участниците в побоя са идентифицирани. Това са синът на шефката на ОББ Елена Стойкова – Стойко, синът на нотариус Бисер Демирев – Мирослав, синът на Бърза Велева, дългогодишен служител в ДЗИ-Айтос – Деян Велев, който сега е кандидат за депутат от партията на Марешки. Другият е  син на медсестра Иванчева от рентгена на Айтоската болница. Петият е Марко, живеещ на ул."Москва".

Същата вечер, след като са изоставили агонизиращото тяло на жертвата върху асфалта, членовете на елитната компания, смятана за недосегаема заради влиятелните им родители, се среща отново – вече преоблечени и освежени влизат демонстративно в дискотека „Джой”, веселят се с момичета, прибират се по домовете си на разсъмване.

Преди убийството, компанията почти през целия ден е била в заведението до Старото кино, където са пили алкохол, имало е и наркотици.

Случаят  не попада в бюлетина на МВР, който се изпраща в медиите. Проверка на Флагман в периодичния печат от 1994-1996  г. показа, че и на по-късен етап липсва каквото и да било сведение за предварително производство или съдебен процес.

Руснаците вероятно са очаквали справедливост, но напразно. До внасяне на обвинителен акт в съда изобщо не се е стигнало, независимо, че полицията си е свършила работата.

С ръка на сърцето мога да кажа, че дознанието беше приключено бързо и предадено в прокуратурата, с професионално събрани доказателства”, отсича главният разследващ полицай Васил Едрев, който днес е кмет на община Айтос. Той обаче не желае да коментира повече подробности и ни отпраща.

Оказва се, че Едрев има основателна причина да премълчи за случилото се по-нататък, защото

тази смърт повлича по един мистериозен, необясним начин, цяла черна серия  отнети човешки животи.

Година по-късно, тихомълком, колегите на Семенкив монтират мраморната плоча на лобното му място - с многозначителното обещание пред паметта на покойника: „ПОМНИМ”. Двугодишната им командировка  приключва и те си заминават. След което в Айтос започва погребение след погребение.


Тази плоча е поставена на оградата на ул.”Москва”9, пречуканият руски гражданин е изоставен на улицата, където посочва свидетелката

Източник на Флагман, свързан с безплодното прокурорско дирене, твърди, че част от същите руснаци инкогнито са се върнали отново в Айтос малко след официалното им сбогуване с местните. Понесъл се слух, че търсят кръвнина и отмъщение под някаква форма.

Защото ето какви са фактите, пораждащи въпроси, от които може да замръзне и мозъка на костите:

Малко след това се самоубива в казармата синът на червения екскмет на община Айтос Костадин Димитров - Димитър. Гръмва се с бойната пушка. Баща му, който управлява Айтос до края на 1989 г., след това е намерен обесен у дома си. Димитър се е познавал с петорката, но не е бил с тях. Хората в Айтос свързват двете самоубийства - на баща и син, със смъртта на руснака, защото липсва каквато и да било официална информация.
Малко след погребението на Димитър Костадинов Димитров, градът изпада в паника от втора ужасна смърт. Синът на нотариуса – Мирослав е намерен у дома си с пръснат череп. Установено е, че се е самозастрелял със законно притежаваното оръжие на баща си. 

Бащата на Деян - Пеньо Велев умира от злокачествено заболяване.

Синът на банкерката Елена Стойкова – Стойко, почти веднага е изведен в чужбина. В града се шушука, че преди това руснаците са водили разговор с нея, като цената му и до днес остава в тайна.

Заради трагедията с Мирослав, предварителното производство зацикля и накрая е прекратено.

Днес Деян Велев, кандидатът за народен представител на ПП „Воля”, бе потърсен за коментар по този случай. Първоначално той отказа да отговаря на въпросите ни, но в крайна сметка заяви следното:  „Аз не съм бил обвиняем, а свидетел. Кои са били обвиняемите – друг да ви каже. Аз съм един почтен и честен човек – казах, което видях, но сега не мога повече да говоря, защото съм в една детска градина”, заключи активистът на ПП”Воля”.

Р.S.Припомняме как се преплита в тези избори семейството на айтозлийката Гергана Желязкова Стефанова, дясната ръка на Марешки в бизнеса му в Бургаска област: Тя е водач на листите на партия "ВОЛЯ" в Бургас и Сливен. В Благоевград и Кърджали съпругът й Иван Стефанов Стефанов е на втора избираема позиция. Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова е втора във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач в Ямбол и Хасково. Инвазията на айтоската фамилия Славови обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана - Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в листата на "ВОЛЯ" в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й  Деян Пенев Велев, за когото ви разказахме, е втори в най-оспорвания и престижен 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Ред.бел.: Забраняваме коментарите под тази публикация, за да не петним паметта на мъртвите




Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
България Всички новини
Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори