×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инж. Петър Кънев: Не може Бургас да съществува само с туризма


Инж. Петър Кънев: Не може Бургас да съществува само с туризма
Водачът на "БСП за България" в Бургас отбеляза най-важните акценти, заложени в предизборната платформа на социалистите
09 Март 2017, Четвъртък, 15:51 ч.
Автор: Флагман.бг

Предлагаме създаването на фондове „Индустрия“ и „Иновации“ като мярка за стимулиране на икономическото развитие на страната, обяви той


Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев участва в дебат по БНР, Бургас. Кандидатът за народен представител отбеляза най-важните акценти, заложени в предизборната платформа на социалистите:

„Сред приоритетите в нашата предизборна платформа са социалните проблеми. Но считаме, че само развитието на икономиката ще ни даде възможност да увеличим доходите, да повишим пенсиите, да осигурим тези условия за младите семейства, които сме посочили в нашата програма. Истината е, че демографската криза в България ще продължи, ако доходите на хората не се повишат“, заяви кандидатът за народен представител.

Той коментира проблемите, свързани с малкия и среден бизнес, като подчерта, че през последните няколко години работата им буквално е блокирана. А регулациите, които ги убиват, са все по-растящи. Инж. Кънев подкрепи с цифри твърдението си: „В България от 384 хиляди фирми към първи януари на тази година, 340 хиляди или 94 процента не са малък и среден бизнес, те са микро бизнес. Всъщност това е гръбнакът на семейния бизнес в България. В тези фирми работят около 650 хиляди човека. Като се добавят и малките фирми, процентът става 98. Говорим за микро и малък бизнес, аз изобщо не говоря за среден бизнес. Всички тези фирми, в които работят по един двама души, е нужно да отговарят на абсолютно всички регулации, свързани с големите компании. Голям е проблемът и със събирането на такси. Всеки ги събира за каквото си иска и както си иска. Бизнес средата у нас е обрасла с всякакви такси.“

Инж. Кънев припомни, че предишното Народно събрание, в което той беше председател на Икономическата Комисия, направи известни промени в законодателството, така, че работата на малките фирми да бъде облекчена. Но подчерта, че това не е достатъчно.

„В следващият Парламент ще потърсим подкрепата на всички политически сили, за да бъдем партньори. Трябва да намерим решения. Защото България страда от изключително тежки регулации. Ще потърсим подкрепата и на синдикатите“, заяви водачът на листата на социалистите в Бургас.

„Предлагаме създаването на фондове „Индустрия“ и „Иновации“ като мярка за стимулиране на икономическото развитие на страната“, посочи още той.

По отношение на Бургас инж. Петър Кънев коментира, че липсата на индустрия е сред най-сериозните проблеми. „Държава без индустрия е колония, а град без индустрия е за никъде. Не може Бургас да съществува само с туризма и с осигурени работни места четири месеца в годината. Изпревариха ни и Пловдив, и Стара Загора, и Елин Пелин“, категоричен беше кандидатът за народен представител.
По отношение на Регион Странджа бе подчертано, че наред с разрешаването на наболелите регионални проблеми, ремонтирането на пътя Малко Търново-Царево не трябва да се отлага и е приоритетен.
Засегната бе и темата за образованието в България. Според инж. Кънев настоящият Закон за образованието, които беше приет преди няколко месеца, трябва да отпадне.

По отношение на пътя между бургаския квартал Сарафово и курортен комплекс Слънчев бряг той съобщи, че информацията, с която разполага сочи, че трасето може да бъде изградено най-рано през 2018-2019 година. Причина за това е необходимостта от извършване на отчуждавания и провеждането на археологически проучвания. В зоната Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой обаче може да се започне работа още в близките месеци.

„Поле съм ангажименти за рибарското селище Ченгене скеле. Трябва да намерим начин да го запазим“, каза още инж. Кънев. Той подчерта и несъвършенствата, които съществуват в Закона за рибарство и аквакултури и необходимостта от промени в него. Засегнат бе и въпроса с изграждането на пречиствателна станция за отпадни води в Ахтопол.

“В близките две-три години градът трябва да има пречиствателна станция“, беше категоричен инж. Кънев. Той коментира и проблемите, свързани с разпределянето на местата за разполагане на таляни в морето, концесиите за лов и дърводобива в Странджа. И заяви, че те са свързани със съществуването на сериозно напрежение.

Нека да се държим като хора, които милеят за Бургас, обърна се инж. Кънев към своите колеги в студиото. И призова гражданите да гласуват в деня на вота за Коалиция „БСП за България“ , отбелязвайки номер 10 в интегралната бюлетина.



18
Коментара по темата
18.
Петър
11.03.2017 08:07:27
0
0
Дернев, Бургас и сам може да развива пристанището си, но първо трябва да отреже "примката" на Държавата! След това, ако не Държавата, то Областта или двете Черноморски области най- добре трябва да изградят инфраструктурата нужна за развитието на морската търговия! С тази "селска" магистрала няма как да стане!!!
17.
.....
10.03.2017 10:29:09
2
2
МАРЕШКИ.... МАРЕШКИ... МАРЕШКИ!!!!
16.
Дернев
10.03.2017 09:29:43
0
4
Обръщам се към всички живеещи в Бс и региона. Ако някой не знае какво представлява Ротердам да бръкне в Интернет и да прочете. А ако искате Бс да стане Ротердам на ЧМ, застанете зад пристанището си и срещу всички, които спират неговото развитие. Пристанището е двигателя зя развитие на региона ни, а и за цялата страна. В него трябва да бъдат насочени всички усилия. Мълчанието по темата за развитието на пристанището ни не е случайно. То обслужва чужди на Бс и страната ни интереси. Искате ли да осигурите живота си и този на деца и внуци, дайтеи бъдеще за простанището ни. А то може и трябва да бъде изключително стабилно и рентабилно. Още не е късно, но не трябва повече да се губи време. Никой в БГ няма полза от това. Само загуби и то сериозни.
15.
.....
10.03.2017 08:54:21
6
3
МАРЕШКИ.... МАРЕШКИ... МАРЕШКИ!!!!
14.
Скриптор Инцертус
10.03.2017 08:11:58
5
1
То и правителството на Орешарски направи фонд за подпомагане с държавни пари, но нека си спомним, че от него отпуснаха на Бургас НУЛА лева.
13.
??!
10.03.2017 07:59:50
0
5
Б.Б.:" е написано, че съм „внук на враг на народната власт, монархо-фашист“ и е подчертано с червен флумастер „никога да не се допуска до ръководни постове“.
Каква гордост, какво щастие, че си определен за "монархо-фашист" и колко прозорливи са били комунистите с решението „никога да не се допуска до ръководни постове“. Сега се доказва, че комунистите/съпартийците,другарите Му/ са знаели, че след негово управление ще остави държавата във банкрут.
12.
Петър
10.03.2017 07:47:00
7
4
Индустрия?! Никой, не те спира да развиваш индустрия бе изрод!
11.
Флагман,
10.03.2017 07:43:32
1
8
"Семир Абу Мелих пита какво искате: Здравеопазване или здравеотказване"?
Вашият спонсор задава въпрос, а Вие не ни давате възможност да отговорим. Според Вас това ли е свободата на словото ?
10.
Р Овч
10.03.2017 06:09:59
4
1
Аз ще оправя енергетиката в Бургас. Ще светнете като крушки.
9.
фенчо
09.03.2017 23:37:43
3
14
То пък и един туризъм... На кмето му дай велоалеи, автобусни спирки и пейки - туй за него си е цяла индустрия.
8.
...
09.03.2017 23:18:48
6
3
nikoga nqma da glasuvam za podobni komunisticheski izchadia
7.
бако
09.03.2017 23:04:16
10
11
какъв е тоя калъф бе от къде ги намират такива изперкали дядки в това БСП ...няма отърване от тая червена сган
6.
Стефан Инжинера Петров
09.03.2017 22:53:25
3
10
Абе бай хуй, Митко Николов пак ще краде
5.
Ремсист
09.03.2017 22:45:47
5
9
Пенсионер...
4.
Uiti
09.03.2017 22:29:13
2
13
И аз не съм му фен ама мога да си изкажа мнението а за ГЕРБ не може. Защо ли? Много интересно даже не можеш да ги похвалиш дали ще можем да гласуваме може пак да не ни позволят.
3.
sss
09.03.2017 22:09:52
5
21
Доживяхме комунистите да ни обясняват за икономика.
Доживяхме в Сливен и Ямбол да се откриват повече работни места и производства.
Само бургаските тъпаци наречени граждани още не са го разбрали.
Червената бабичка говори за туризъм сякаш в Бургас има такъв. Не, Бургас дори и това няма. През 4 месеца в годината Бургас дава обслужващ персонал за местата където развиват туризъм.
Вече не просто ме е срам да казвам, че съм от Бургас, вече го крия
2.
xaxo
09.03.2017 22:08:57
2
20
Тука мога да пиша а под статийте за Герб-аджийските крадци не мога а.Нали уж бяха партията на народа.Оставете народа да си каже мнението.
1.
БББББ
09.03.2017 22:08:26
3
12
Петре Петре ,1944 г -национализация ,лагери, 1989 г. приватизация,,пирамиди ,фалити на банки ,мутри ,ЦАР с голяма лъжица .Обир на века 4 милиарда -КТБ -и виновни Петре няма .По най скоростния начин емиграция .Че то в албания и Македония се живее по добре дедо Петре .Ти си му хванал цаката -Печатничка ,сладка работа -обираш каймака правиш отчисления гушиш яко мангизи , и сега си най мъдър Мисли раздаваш кое как да стане ,умря Марко никой не вярва на политици.Краят е близо за всички намазани политици които докараха българите до тези крайности.Хитър дядко Петре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори