×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тео Ушев не успя да спечели „Оскар“


Тео Ушев не успя да спечели „Оскар“
Теодор Ушев не успя да спечели наградата „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм. Снимка: Reuters
27 Февруари 2017, Понеделник, 09:51 ч.

"Свирчо“ спечели статуетката за най-добър късометражен анимационен филм, а „Лунна светлина“ - за най-добра лента

Филмът „Сляпата Вайша“ на Теодор (Тео) Ушев не успя да спечели наградата „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм, съобщава бТВ.
Победител стана „Свирчо“ (Piper) на Алан Барияро, Марк Зондхаймер и „Пиксар“. Филмът разказва за гладно новоизлюпено птиче, което напуска гнездото за пръв път, но се страхува прекалено много от вълните, за да стигне до храната. С помощта на необичаен съюзник Свирчо се опитва да се изправи пред страховете си.
Останалите номинирани в категорията бяха Pearl (Перла) на Патрик Осбърн, Borrowed Time (Време назаем) на Ендрю Коутс и Лу Хаму-Лхадж и Pear Cider and Cigarettes (Крушов сайдер и цигари) на Робърт Вали и Кара Спелър.
При представянето на наградата мексиканският актьор Гаел Гарсия Бернал се изказа срещу плановете на американския президент Доналд Тръмп да построи стена на границата с Мексико. „Като мексиканец и човешко същество съм против всякакви стени, които целят да ни разделят“.
„Сляпата Вайша“ е канадска продукция по разказ на Георги Господинов отпреди 15-ина години. Автор на музиката е Никола Груев – Котарашки. Премиерата на филма беше на Берлинския международен фестивал по-рано този месец.
Анимацията разказва за момиче с особена съдба – с едното си око вижда миналото, а с другото – бъдещето, и е сляпа за настоящето.
Това всъщност се оказа доста актуална история, защото е „история за тревожния човек днес, за цялото усещане за безнадеждност днес. За човека, който се опитва да търси изход в миналото или в бъдещето, обаче и там вижда съсипни. Тази история е, от една страна, много човешка и лична, но от друга страна, е история за тревожността на света“, коментира наскоро Господинов.
Ушев е роден на 4 февруари 1968 г. Кюстендил, син е на художника Асен Ушев. Завършва графичен дизайн в Художествената академия и у нас става известен главно с театралните си афиши от 90-те.
За себе си казва, че е канадски режисьор, защото е станал режисьор в Канада. Преди това бил графичен дизайнер. Подчертава обаче, че извън съмнение е българин. Чете почти всеки ден български вестници, обича да чета български книги и да слуша българска музика. Така се и намерили с Георги Господинов и с Котарашки.
Лунна светлина“ (Moonlight) спечели наградата „Оскар“ за най-добър филм на тазгодишната 89-а церемония в „Долби тиътър“ в Холивуд.
Имаше обаче грандиозно объркване – Уорън Бийти и Фей Дънауей, които трябваше да прочетат кой е победителят, обявиха, че това е „Страната Ла-ла-ла“.
Едва след като екипът на филма се качи на сцената, стана ясно, че победител е „Лунна светлина“.
Наградите за най-добра главна женска и мъжка роля спечелиха Ема Стоун за „Ла Ла Ленд“ и Кейси Афлек за "Манчестър от морето". За най-добра поддържаща мъжка роля пък бе отличен Махершала Али за „Лунна светлина“, съобщава Нова телевизия. 43-годишният американски актьор стана първият мюсюлманин, удостоен с "Оскар". 
"Оскар"-ът за най-добър режисьор стана притежание на Деймиън Чазел за „Ла Ла Ленд“.
Призът за най-добра поддържаща женска роля пък получи Виола Дейвис за "Прегради". За тази роля тя вече спечели награда БАФТА и "Златен глобус".
Статуетката за най-добър документален филм е за "О Джей: Произведено в Америка". С времетраене от 7 часа и 47 минути лентата е най-дългият номиниран филм в историята на наградите "Оскар".
За най-добър чуждоезичен филм пък е определен "Продавачът" (Иран). Режисьорът на лентата Асгар Фархади не присъстваше на церемонията по връчването на наградите, заради решението на американския президент Доналд Тръмп да забрани на жители на Иран да влизат в САЩ. Това е втори "Оскар" за Фархади. През 2011 година той беше отличен заради филма си "Раздяла". Той е и първият ирански режисьор, получил престижната статуетка за "чуждоезичен филм".
За най-добри костюми пък е отличен Колийн Атууд за "Фантастични животни и къде да ги намерим". Това е четвърти спечелен "Оскар" за Колийн.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара по темата
2.
ОТВРАТ
27.02.2017 15:24:56
0
1
Гнусни Соросоидни псевдо либерасти! Наградиха хем черньо,хем мюсюлматин,хем гей! Мечтата на либералите-Соросоиди!
1.
няма значение
27.02.2017 07:51:38
2
6
Не е малко признание и самата номинация. Поздравления за Ушев!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори