Тази вкусна бабина рецепта ще ви накара да искате още и още!
05 Февруари 2017, Неделя, 16:16 ч.
Ето как да направите постен гювеч с леща
Изненадващо е колко хармонично си взаимодействат на пръв поглед трудно съчетаеми вкусове като леща, канела, сушени кайсии и гъби. Този гювеч е вдъхновен от мароканската кухня, а в нея подобни ароматно-вкусови съчетания са ежедневие, пише menumag.bg.Необходими продукти за 4 порции
50 мл. олио
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 ч. л. млян кориандър
2 ч. л. млян кимион
1 щипка канела
2 моркова, нарязани на кръгчета
2 картофа, нарязани на кубчета
2 ч. ч. консервирани домати
2 ч. ч. сварена леща
250 гр. гъби, едро нарязани
100 гр. сушени кайсии, нарязани
2 с. л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне
1. В загрятото олио се слагат кориандърът, кимионът и канелата. Разбъркват се на умерен огън, докато станат ароматни.
2. Добавят се празът и чесънът. Разбъркват се 5 мин. на умерен огън. Слагат се морковите, картофите и доматите. Посолява се на вкус и се оставя да къкри 20 мин.
3. Слагат се лещата, гъбите и кайсиите. Ястието се прехвърля в керамичен съд с капак, слага се в студена фурна, която се загрява до 200° С и след това се оставя още 20-30 мин. Сервира се поръсено с пресен магданоз.
В категории:
Животът












Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна
01/08/2025, Петък 21:03
1



Как да се отървем от паяците у дома
01/08/2025, Петък 20:24
0



За какво служи малкото копче на предпазния колан
01/08/2025, Петък 20:00
0

Тигър уби работник в зоопарк в чужбина
01/08/2025, Петък 19:59
0

Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер
01/08/2025, Петък 19:34
1

Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция
01/08/2025, Петък 19:21
0


Иди разбери