×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Каракачанов разкри четирите условия за подкрепа на нов кабинет и какъв знак е оставката на ген. Попов


06 Декември 2016, Вторник, 23:16 ч.

Има въпроси, които не търпят отлагане и би било добре да се решат още в рамките на този парламент, смята лидерът на ВМРО

Първо искаме да видим какво точно като програма ще извади Реформаторският блок, защото ние бяхме заявили още преди две седмици, че ако ние получим мандата, ще държим на четири основни приоритета и аз споменах кои са те – ниските доходи на хората, пенсиите – увеличение; второ – сигурността по българската граница, охрана на българската граница; битовата престъпност и темата с енергетиката и загубите, които търпи тя, в следствие на нерешителността да се развалят няколко договора с чужди компании, които ощетяват българските граждани, българската Национална електрическа компания. Това са четири основни неща. Нека да видим какви са приоритетите на Реформаторския блок и тогава мога да ви кажа дали ние ще го подкрепим. Ако те бъдат приети нашите идеи, мисля, че няма да има проблем Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред „Фокус”.

Според него е крайно време България да спре с решения, които са донякъде отстъпление или донякъде решения. Едно решение или е решение, или не е никакво решение.

„По всички тези въпроси не виждам какво отстъпление може да се прави повече. Не е нормално 2,2 милиона български граждани да живеят с мизерни пенсии. Аз не казвам, че ние даваме най-гениалното и единствено правилното решение, но по този въпрос най-накрая трябва да се говори и трябва да се вземат мерки. Той не може да бъде отлаган. Той се отлага вече 18-19 години този въпрос. Втори въпрос – със сигурността на българската граница. След изявленията на Ердоган и ситуацията в Турция и този въпрос повече не може да бъде отлаган. Това, че направихме ограда по българо-турската граница е добре, но тази ограда трябва да се охранява надлежно, сигурно и да не се допуска навлизането на нелегални имигранти в България. Темата с битовата престъпност – какво има да отлагаме повече, след като цели региони в страната са превърнати в бойно поле, в което цигански банди грабят и тормозят старите хора и местното население. Темата с енергетиката – от три години има изпратено писмо до Еврокомисията да се прецени дали договорите, сключени с двата американски ТЕЦ-а в „Марица“ 1 и 3, не представляват незаконна държавна помощ. Само че българските правителства си правят оглушки, тъй като има натиск от външни политически и икономически фактори”, каза още Каракачанов.
Той е категоричен, че тези оглушки на българските политици водят до загуби на НЕК и до висока цена на тока. Така че по тези въпроси не може да има някакво решение, полурешение или отстъпка в някаква част. Най-накрая някой трябва да се заеме с тези въпроси и да ги решава по ясен и категоричен начин.

На въпрос за оставката на шефа на отбраната ген. Константин Попов Каракачанов посочи, че тя е знакова.

"Защото ген. Попов е един от интелигентните и кадърни български офицери и това определено е загуба за армията, и то точно за професионалното ръководство на армията. Защото министър може да стане всеки политик, но началник на отбраната или началник на Генералния щаб, както се казваше допреди известно време, следва да бъде офицер подготвен, офицер с качества, с необходимите знания и опит. Така че това е загуба на армията. Мисля, че в това отношение министърът на отбраната не трябва да бърза с удовлетворяването на този рапорт. Би следвало да се проведе сериозен разговор с ген. Попов, може би за да се намери друг изход от ситуацията", смята Каракачанов.

Мисля, че не трябва да се бърза, дотолкова, доколкото и правителството е в оставка, и министърът на отбраната е в оставка. Така че не смятам, че тази седмица трябва да се търси непременно решение на въпроса. Пак казвам – началник на отбраната не може да стане всеки български генерал и всеки български офицер. Това, което ще загуби армията с този рапорт за напускане, е значително, така че трябва да се преосмислят нещата, допълни той.

Парламентът най-вероятно след 22 януари ще бъде разпуснат и ще бъдат насрочени нови извънредни избори. И точно поради тази причина казах, че точно в този момент оставката на ген. Попов не е добър знак за професионалното състояние на армията, каза още Каракачанов.

В категории: Политика


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Хитко
06.12.2016 23:10:22
0
1
Не се обаждай, тъпанар, яжте си акитата с перата и не вдигайте глава от септичната яма...на Каракачанов не моете се намаза на подметките!
1.
Перата ще те разпори
06.12.2016 21:13:03
5
2
Македонски измекяр, плу в устата на Болен Сидеров а сега го целува
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори