×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бъчварова: Ще има предсрочни избори, ако Цачева не бъде избрана за президент


Бъчварова: Ще има предсрочни избори, ако Цачева не бъде избрана за президент
Гласът на гражданите е особено важен, затова ще поискаме доверието на избирателите отново чрез парламентарни избори, ако Цецка Цачева не бъде избрана за президент, каза Бъчварова
09 Ноември 2016, Сряда, 10:46 ч.

Има риск започнати проекти да не бъдат завършени, предупреди вътрешният министър

Ако загубим президентските избори, няма основание да се откажем от това да подадем оставка, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Има риск започнати проекти да не бъдат завършени, предупреди тя.
„Не мисля, че беше грешка обвързването на резултата от президентския вот с оставката на кабинета. Става въпрос за политическа отговорност, която ние сме готови да понесем. Ако загубим в неделя, следва конституционна процедура, която дава възможност за съставяне на второ правителство на най-голямата партия. Най-вероятно няма да се опитаме да направим правителство, а ще вървим към избори”, подчерта вицепремиерът.
„Ако не съберем достатъчно подкрепа, ние трудно ще продължим да управляваме, защото гласът на гражданите е особено важен, затова ще поискаме доверието на избирателите отново чрез парламентарни избори. Мисля, че това е достойно политическо поведение, колкото и да крие рискове започнати проекти и работа да не бъде довършена", добавя Бъчварова.
Според нея, Цецка Цачева има реални шансове да спечели на втори тур. „Електоралният анализ го показва. Гласовете, които може да обърнат резултата от първия тур, са почти 2 милиона”, обяснява вътрешният министър.
Тя изтъкна, че сега българите са изправени пред труден избор. „Трябва да решим дали искаме да има президент като Цачева, който добре познава българската държавност, знае как са приемани законите, какви са били дилемите и как са преодолявани или или да имаме човек, който няма опит в политиката и разчита на партията, която го подкрепя. Радев няма все още твърда позиция, а е важно президентът, който е на върха на държавата, да познава нейните устои. Сега имаме нужда от държавник – от разумен и компетентен президент“, каза още Румяна Бъчварова.



48
Коментара по темата
48.
ванката костов
11.11.2016 12:29:31
0
0
беше завършил политическа икономия през социализма и се бараше за икономист , тая е завършила уж социология и за ква се бара и тя не знае , важно е да плямпа пък кво ще стане няма значение като няма смисъл от всичките плямпаници , АЙДЕ ,ФАЙРУМ стига толкова ,,умници,, обърнахте държавата на ПУЦ
47.
Лисицата
09.11.2016 21:54:30
1
0
Без да сме страна в кандидат-президентската надпревара, не можем повече да си затваряме очите пред несръчните опити на бившия командващ ВВС генерал-майор о. з. Румен Радев да заблуждава общественото мнение и косвено да въвлича Българската армия и офицерския корпус в предизборната си кампания.

Поради липсата на политически опит и на политическа култура г-н Радев превърна проблемите на националната отбрана в крайъгълен камък на хаотичната си агитация сред част от запасното войнство и електората на БСП. Сред разнопосочните му послания бяха изречени доста неистини, които бяха използвани от неприятелите на българската държава в хибридната война срещу нея и срещу съюзници от НАТО.

Така например, г-н Радев твърди, че от две години водел борба срещу „приземяването на българската военна авиация” и срещу използването на чужди самолети за въздушно патрулиране (Air Policing). Същият господин помпозно заяви, че "За мен като генерал от Българската армия и командир на ВВС тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор".

Куцото сравнение между Концепцията за съвместно патрулиране със самолети на натовски държави в българското въздушно пространство и зловещия договор от Ньой бе взето на въоръжение от враждебно настроения срещу България руски печат и бе снабдено с подобаващо заглавие, че „НАТО унищожава Българската армия”, както се изрази бившият флагман на съветските СМИ в. „Правда”.

Да наричаш безплатното патрулиране на съюзнически изтребители „Ньойски договор” означава, че си
скаран с науката История
и че ти липсва професионална почтеност, за да признаеш, че съвместното патрулиране е временна мярка за излизане от затрудненията на ВВС, за които пряка вина носиш ти самият заедно с твоите политически и военни наставници.

Истината е, че Ньойският договор ликвидира и забранява на българската държава да развива Военновъздушни и Военноморски сили, да притежава тежка артилерия и настъпателни родове войски, свива Българската армия до 20 000 души и въвежда редица други ограничения на националния ни суверенитет.

Нищо подобно не предвижда Концепцията за съвместно патрулиране на български и на натовски самолети във въздушното пространство на Република България. Този документ бе приет през декември 2015 г. от Съвета по отбрана в МО. Автор и вносител на концепцията е тогавашният заместник-министър Димитър Кюмюрджиев. В разработването на документа участваха генерали, щабни офицери и командири от ВВС, от МО и от другите видове въоръжени сили. Концепцията бе приета на заседание, в което участва и командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев, без той да оповести несъгласието си с документа или поне да регистрира за историята особено мнение. За каква „борба” срещу приземяването на ВВС и срещу съвместното патрулиране говори днес бившият командир на бойната авиация?

„Проблемът е, че концепцията е инициирана от български зам.-министър на отбраната и одобрена от български министър, а не е наложена отвън", твърди г-н Радев. Така е, но нима българското авторство на документа е проблем, а не предимство? По-полезна ли щеше да бъде концепция, наложена отвън и пренебрегваща българските национални интереси?

Логически и професионални противоречия
изпъкват и в следващото изявление на запасния генерал: "Винаги съм твърдял, че съвместната охрана е добре за България, това означава повече сигурност и подготовка. Но почнем ли да си плащаме, това не е на добре”. Е, стана ясно, че няма „да си плащаме”, че американските военни пилоти ще патрулират във въздушното ни пространство заради съюзническа солидарност. Какво още не достига на ген. Радев, за да се насочи към общополитическите проблеми на държавата и поне за малко да остави на мира осиротялата без него Българска войска?

С непланираното си напускане на ВВС ген. Радев остави далеч повече въпроси, отколкото отговори на наследилия го командир.

След като не се бил „занимавал с политика”, би ли отговорил г-н кандидат-президентът защо на 4 август 2014 г., седмица преди правителството на Пламен Орешарски да падне, самият той е предложил да бъде организирано авиационно шоу на 20 или на 28 септември 2014 г., седмица-две преди парламентарните избори? И едва след намесата на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов въпросното шоу е било преместено на 9 и 10 октомври, след изборите на 5 октомври 2014 г.

Защо г-н Радев критикува министър Николай Ненчев за ремонта на двигателите на МиГ-29 в Полша при цена 1,050 млн. евро за двигател, но не обели и дума срещу предшественика му Ангел Найденов, сключил договори за същия ремонт с руската компания РСК МиГ при цена 1,6 млн. евро за двигател, тоест, с 52 % по-скъпо?!

Може ли г-н Радев да обясни защо новата оферта на РСК МиГ за 1 млн. и 50 000 евро за двигател се появи точно в момент, когато стартира изпълнението на договора с Полша и вече четири ремонтирани двигателя са в България? И защо руската страна изпрати офертата си точно на о. з. ген. Михов, бивш командващ ВВС, сегашен председател на парламентарната Комисия по отбрана и доскорошен ментор на по-младия ген. Радев? На 7 септември т. г. в телевизионно интервю о. з. ген. Михов заяви, че Радев „бил успешен командир”.

Може ли г-н Радев да обясни за какъв Ньойски договор се кахъри, когато от 2003 г. до днес над 75 % от капиталовите разходи за цялата Българска армия са изразходвани за ВВС, за ВМС - само 7 %, и забележете: за най-многолюдния вид въоръжени сили, Сухопътните войски – едва 0,45 %?

Ще обясни ли г-н кандидат-президентът защо за модернизация на радилокационната система са изхарчени над 250 млн. лв., но тя е напълно негодна, поради което ген. Радев е поискал нови 200 млн. лв. за 5-6 цифрови локатора? За какво са били похарчени първите 250 млн. лв.?

Защо през октомври 2015 г. ген. Радев изпрати копие от оставката си, която щеше да оттегли, в най-голямата българска авиационна база „Граф Игнатиево”? Какъв ефект очакваше от този акт: спонтанен митинг, подписка или авиационни демонстрации с МиГ-29 над сградата на Министерския съвет? Беше ли тази постъпка нарушение на ЗОВС?

"Не съм излъгал премиера Борисов. През октомври, когато подадох оставка, той ме пита дали действам под политически натиск, аз му казах, че с политика не се занимавам", заяви политическият новобранец г-н Радев. Позволете да не му повярваме. Няма как още преди да е подал рапорт за освобождаване от кадрова военна служба, ген. Радев да е обявен като първа и единствена кандидатура от лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова, без да има договореност между двете страни. Как г-жа Нинова номинира човек, когото изобщо не познава, с когото не се е срещала и с когото не са били извършвани предварителни сондажи от партийни експерти? На кафе, на карти или на боб е бил идентифициран, сканиран и оценен кандидатът за президент от втората парламентарна партия у нас?

Кандидатурата на г-н Радев не предлага нищо оригинално на българския избирател. По доста стандартен начин о. з. генералът повтаря политическия пилотаж на тримата си предшественици. Привидно деполитизираните генерали Михо Михов и Никола Колев също командваха ВВС, после оглавиха Генералния щаб на Българската армия, а на следващия ден след пенсионирането си „безпартийно” се оказаха военни съветници и членове на политическия кабинет на президента Първанов. Поради „чистия” професионализъм и чистия си патриотизъм.

После Михо Михов се кандидатира за депутат от листата на БСП. После съвсем „надпартийно” и Михов, и Колев неведнъж бяха номинирани от партийни организации на БСП ту за служебни министър-председатели, ту за кандидати в депутатски листи, ту като номинации за президент.

Друг бивш командващ ВВС и бивш началник на Генералния щаб (Симеон Симеонов) веднага след преминаването си в запаса се катапултира в депутатската листа на ДПС. Напълно случайно и съвсем деполитизирано.

Смята ли г-н Радев, че след толкова неслучайни съвпадения някой ще му повярва, че не е имал предварителни срещи, разговори и сондажи с политици от БСП? И че тези му контакти не са били грубо нарушение на ЗОВС?

Странно защо ръководството на МО не взе по-строги мерки срещу явно политическото поведение на ген. Радев през последните две години. Не толкова, за да накаже поувлеклия се въздушен ас, а за да напомни на офицерския корпус от цялата Българска армия, че

политизирането на командния състав е опасно за националната сигурност

и за престижа на българското войнство пред обърканото и разединено общество, което често пъти е търсило и все още търси в лицето на българския офицер опора срещу вътрешна ерозия и срещу външна агресия.

Какъв пример даде ген. Радев на младия български лейтенант, капитан или наскоро произведения бригаден генерал?

Накрая по ред, но не и по значение, няколко думи за морала. Азбучна истина е, че когато някой изявява желание да заеме поста на държавен глава, тоест, да стане политически и морален лидер на нацията, би следвало да притежава безукорна честност и морална чистота. Като офицери и граждани не проявяваме интерес към интимните тайни и към бельото на политика и гражданина Румен Радев. Но г-н Радев лъже обществото за важни страни от личния си живот. Което не е без значение. Защото излъжеш ли в малкото, все някога ще излъжеш и в голямото.

Близо две години ген.-майор Р. Радев поддържа интимни отношения със служителка в пряко подчиненото му звено за връзки с обществеността (ПиАр). След което въпросната дама става негова законна съпруга. Конфликтът на интереси обаче остава. Две години ген. Радев служи и живее в нарушение на Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС), на принципи и стандарти на НАТО. В Закона изрично е записано, че лица, които са в семейни, интимни или роднински отношения, нямат право да заемат дължности на съподчинение в командвания, щабове и формирования на Въоръжените сили на българската държава.

Едва когато е заснет от папараци и запитан от жълти медии какво е семейното му положение, г-н Радев започва да обяснява с кого се бил женил, с кого се бил развел и колко държал на бившата си съпруга.

И последно: предизборните маневри на т. нар. левица и на политическия новобранец г-н Радев

напомнят за „хуманизма” на канибали и пирании.

Те не се посвениха да тропосат начело на „инициативния комитет”, който тепърва ще издига кандидатурата на Румен Радев за президент, болния и в напреднала възраст проф. Стефан Данаилов, любим актьор на няколко поколения български зрители. За да изцедят още няколко процента от обичта към популярния екранен образ, кукловодите на червената президентска кампания издърпаха в президиума човек с влошено здраве и в депресия след загубата на скъпи хора, вместо да го оставят да предава магията на творчеството си и да вае утрешните дарования на българската сцена.

С такива ли морални стожери ще постигаме идеалите и въжделенията на модерна, цивилизована, все по-мъдра и по-хуманна Европа?
46.
служител
09.11.2016 20:03:35
0
1
дО АНОНИМЕН Въпреки че закона им позволява но не моралнода получават пенсия и заплата без да освобождават Р.М.За да докарат МВРДО ФИНАНСОВ КОЛАПСвина има Калфин който измени КСО чл.6Нтова не и пречи да ги уволнява ако има политическата воля.Тве още не е приложила в действие новия ЗИДЗМВР.
45.
До 10,13 ,14
09.11.2016 18:52:53
1
2
Съгласен съм с вас,просто ГЕРБ е по-малкото зло.
44.
Неа
09.11.2016 17:55:48
2
1
Това изказване автоматично ме кара да гласувам да военния ...
43.
do 42
09.11.2016 17:49:49
2
0
ако наистина мислиш така ... ок няма лошо, тогава нека го подкрепим като гласуваме за Цачева за да не избяга! Ако ли не...значи няма нужда да се убеждаваме :)

Поздрави
42.
DESPERADO
09.11.2016 17:42:54
0
2
Защо не разберете,че това е инициирано от Бойко. Цачева, едно неприемливо лице, визуално и морално, кандидат...? Ситуацията в международен мащаб е супер сложна...Бойко направи пари и сега абдикира по най - хитрия, к.....ски начин, за да си ги харчи. Хайде честито.
41.
анонимен
09.11.2016 16:12:36
0
1
Разчистете пенсионерите от МВР и военните!
40.
Magi Halvadjian
09.11.2016 14:25:42
2
0
Винаги съм бил с десни възгледи! Брат ми е десен, жена ми е дясна , сина ми е десен, баща ми беше десен а дядо ми тайно слушаше "Гласът на Америка" и BBC Лондон(спомените ми са от края на седемдесетте). Аз за разлика от много други хора, не си сменям възгледите, вярата, принципите и морала според конюнктурата ! Ген. Радев може да е пич, а може и да не е ! Не знам. Не го познавам! Знам само, че играе с левия отбор! Аз съм десен! Нямам резервни принципи!!!:)
39.
МЕТОДИ АНДРЕЕВ
09.11.2016 14:19:39
3
1
ИСКАМ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ПОНЕ ЕДНО НЕЩО КОЕТО Е ПОСТРОЕНО ОТ БСП-ДПС ОСВЕН ВОДНО ОГЛЕДАЛО НА ИНЖЕНЕРА...?
38.
до 36
09.11.2016 14:16:28
1
1
Защо не си пуснеш порно и не се успокоиш малко? Започнал си да приказваш само глупости...и ми казаха, че пак си започнал да не се къпеш!
37.
Еее
09.11.2016 14:06:17
0
2
А за теб най лошото ще е, че ти няма да си. Министар ПРОДАЖНИК.
36.
СРАМ
09.11.2016 14:01:14
0
3
До там ли стигнахме - правителството да няма за нищо 3 млн българи гласували на референдума, а на всичко отгоре да заплашва ? Кой заплашвате - народа, който Ви е избрал? Вън веднага долни....
35.
СРАМ
09.11.2016 14:01:14
0
4
До там ли стигнахме - правителството да няма за нищо 3 млн българи гласували на референдума, а на всичко отгоре да заплашва ? Кой заплашвате - народа, който Ви е избрал? Вън веднага долни....
34.
До "този"
09.11.2016 13:45:30
1
0
Поздравления! Точно и ясно! Браво! На място, много реалистично и умно! И аз мисля така!
33.
до 30
09.11.2016 13:18:39
1
0
меденруднишки - и ти си прав!
Не може да си говорим за оправия и пак да гледаме как гласуват за БСП и ДПС под опаковката изпразнена от съдържание "радев" и мълчаливо да ги подкрепяме! Много в лесно това поведение ама нищо добро няма да ни донесе

Как беше мисълта:
Има два пътя,
единия е лесен
другия е десен!

Затова в неделя никакви оправдания ами да ходим да гласуваме за десния кандидат на ГЕРБ!!
32.
мер
09.11.2016 13:17:40
1
5
Герб-лумпени,крадци,откровени глупаци.
31.
до 29
09.11.2016 13:11:52
0
2
Да се хващат я ама ченгетата като чуят реформи веднага стачки ... нищо че са противозаконни. И после бумти телевизора със скандал!!!, боНба!!!! и прочие. И се сещаме да ги защитим щото били онеправдани. Е не са! После пак ГЕРБ били виновни ... Не са - ние сме си виновни дето им се връзваме на глупавите протести. С две думи:
Реформата трябва да я има в нас самите!
30.
меденруднишки
09.11.2016 13:09:16
2
1
Няма какво да анализира всичко видяхме,, важното е в неделя да не допуснем разорителите на държавата от коалицията бсп и дпс да тръгнат нагоре. Ако сте патриоти ще гласувате в неделя , ако не пак отиваме по дяволите.
29.
Ангел Маджаров
09.11.2016 12:40:35
0
3
Захващайте се с реформата при ченгетата вместо да нищим президента. Трябва опреснение на кадъра в МВР
28.
Ради
09.11.2016 12:34:37
1
5
И двата кандидата са много слаби , ни могат да говорят , ни познават дипломатическият етикет.... Кое е по малкото зло кой ли знае, но време е ГРОБ да си замине. То бива некомпетентност ....
27.
до 23
09.11.2016 12:26:36
2
1
генерал пилот с достойнство ...
ахахахахаахахахахааааа
Ще ме уморите от смях :)))))))))))))))
26.
още една позиция
09.11.2016 12:24:16
3
2
Аз президенти на БСП съм виждал. И Петър Младенов, и Гоце. И двамата ни бяха представени за модерни, за алтернатива, и двамата обясняваха, че са промяната за България. Единият се опита да прати танкове срещу българите, другият ни надена на прочутия Голям Шлем с руските проекти, още ги плащаме.
Слушам Радан Кънев и Трайчо Трайков, които явно са решили да ни докарат третия президент на БСП. Такова гънене и шикалкавене падна, че чак е срамно. Те не знаели за кого, не можели за Цачева, не били сигурни как на балотажа, не искали да призоват, трябвало да ги убедят още малко...за кое, че единият е наследникът на Гоце и Пешо Танкиста?
И тези хора ни проглушиха ушите колко били десни. Колко били принципни. Как пак почват на чисто, за пети път.
Има дни, наречени избори, в които заставаме от едната страна ние десните, а левите - от другата. За жалост, не винаги отпред е този, който бихме искали, но отсреща са тези, с които няма как да искаме.
А между двата лагера притичват полевите курви, те са на повикване, който плати - ползва.
Извинявам се за грубия език. Ако искате, може да са плъхове, те също обикалят навсякъде, където има за кльопане.
Аз десен плъх не съм виждал.
25.
Do24
09.11.2016 12:01:14
1
3
Тоз не подаряваше ли букети на Борисов?Пет години му лиза задника.
24.
от Бареков с любов за Радев
09.11.2016 11:57:51
1
3
Това бе разпространено днес от Бареков, мислете какви хора застават зад Радев!

Бареков: Доган е патриот и трябва да помогне да отстраним ГЕРБ от власт!

Местан, приближавайки се до Ердоган и осигурявайки гласове за Цачева, помогна Доган да изглежда като политик, който е истински патриот. След тази историята, Доган показа, че ДПС не е турска партия. Реално тя е стабилна либерална формация с пробългарска ориентация. Той обаче има една голяма мисия. Без неговото реално присъствие в българската политика няма как ГЕРБ да бъдат отстранени от властта. Това заявява евродепутатът Николай Бареков в ексклузивно интервю за в-к „Галерия“. Според него Доган е направил умен ход, дърпайки се назад преди няколко години и давайки възможност всички тези събития, инсценирани основно с участието на ГЕРБ, да се случат.

Преди три години казах, че ГЕРБ ще преяде с власт, ще си покаже магариите, тъй като я има безконтролно и съвсем естествено ще стигне до наказателен вот. Самият Борисов, дали от глупост, наивност или си повярва, че е някакво божество, превърна изборите във вот на доверие срещу себе си и правителството, смята евродепутатът. Според него личността на Цецка Цачева няма никакво значение. „ГЕРБ губи своята идентичност, докарва социалистите до победа в големите градове – София, Пловдив, Плевен, Варна. Това означава, че партията се отлива в периферията на страната. Резултатът на Цачева е най-висок в циганските махали и в Турция, където Ердоган й подари гласове. А това е истински скандал“, категоричен е той.

Като отбелязва, че няма никакви обвързаности нито с ГЕРБ, нито с БСП, Бареков споделя, че според него Радев е точния човек. „Подкрепям го от все сърце. Той е военен пилот. Психопати и хора психическо нестабилни в тази професия няма. А на над ни трябва човек със здрави нерви. Радев е чист и почтен, за първи път влиза в политиката. Дори има опасност да се движи в движение, но аз бих предпочел такъв човек. Подкрепям го , защото изборът е не за „за“ или „против“ Радев, а „за“ или „против“ срастването на ГЕРБ с държавата. Това е вредно и трябва да спре. Само бих го посъветвал да не забравя, че освен Москва, има Брюксел и Вашингтон“.

Смятам, че ще има нови политически проекти, казва Бареков в отговор на въпрос в каква насока ще се материализира енергията за промяна, която се наблюдава в обществото, като подчертава обаче, че времето за следващи парламентарни избори е малко и поради тази причина прогнозата му е, че те ще са на основата на стари такива. Евродепутатът обаче категорично заявява, че не вижда успех в формацията на Марешки, защото по думите му той „ритуално се е самоубил“, подкрепяйки Цачева. На въпрос възможен ли проект между Трайчо Трайков и Радан Кънев Бареков отсича, че подобна формация няма как да увлече хората. По думите му това са хора, които не са родени за политика. „Нито Кънев, нито Прокопиев и тези около тях имат възможност да са харесвани от обществото. Те са елитарни, обичат да си пият кафето, да си говорят в тесен кръг. Не са хора с голямо обществено влияние и периферия“, смята евродепутатът.

В интервюто за столичния седмичник Бареков коментира и признанието на премиера, че Прокопиев е назначил половината правителство. Според депутата това е голям скандал, който заслужава разследване както от българските органи, така и от Европейската комисия. Като припомня, че по това време е бил журналист, разполагащ с доста информация, Бареков констатира, че казаното от Борисов е самата истина и пита къде е реакцията на ЕНП в този момент.

По отношение на ролята на медиите в предизборната кампания, Бареков отбелязва, че с малки изключения държанието им е било жалко. „За пръв път имаме медии в Европа, които атакуват опозицията, онеправданите и бедни политици, но за сметка на това хвалят правителството. Това изигра лоша шега и подлъга г-н Борисов. Той реши, че като се къпе в любовта на големите телевизии на баджак журналистките, едва ли не ще го подкрепят и хората. Смятам, че наистина си вярваше, щом допусна да превърне вота за Цачева във вот срещу себе си .

Аз съм единствения български политик, който в последната година е бил приеман от Американския конгрес, Сената на Америка, в Белия дом и на Даунинг Стрийт, лично приет от Дейвид Камерън. Бях на далечни мисии в Колумбия, Монголия, Тайван, Китай, в скандинавските страни, споделя още евродепутатът като подчертава, че България е в много изгодна позиция, която не се използва от политиците ни. „Всяка държава извън ЕС казва, че ние можем да се мост за тях към Европа, понеже имаме евтина работна ръка и много свободна територия. Борисов, Плевнелиев и управляващите преди тях не свършиха нищо в тази посока“, заявява той.
23.
избирател
09.11.2016 11:56:36
0
10
Генерал пилот с достойнство или Генерал пожарникар мишок,човек учил цял живот или простак прочел една книга.Кой ли да изберем????
22.
Този
09.11.2016 11:52:34
1
7
Как се познавате:) :) :)
Голям страх ви тресе, неграмотници! Достойни позиции спомени за червена промяна и т.н. Впрегнати сте от малоумните ви ръководители, да сеете глупости по форумите! Кажете им, и на Митко, и сервитьора от Несебър, че билките им са леки вече и да минат през аптеките за транквиланти -няма да стане по друг начин!
21.
БЛ.в Славейков
09.11.2016 11:50:10
1
10
Общински съветник на Герб обикаля и плаши бабите,че ще им спрат санирането.Парите ги бил дал Бойко и расърдят ли го край.ПРИМАТ,щях да го наритам по стълбите.
20.
Достойна позиция
09.11.2016 11:45:58
11
2
Daniel Mitov
November 7 at 4:55pm · Sofia ·

На предстоящия балотаж ще защитя с гласа си визията за България като достойна и равноправна държава членка на ЕС и НАТО. Президентската институция неслучайно е най-висшата в страната: тя предполага набор от качества и професионализъм, каквито г-жа Цецка Цачева притежава.
БСП отново кандидатира човек, който не споделя европейския консенсус в българското общество. Летецът Радев, в традициите на левите у нас, предпочита кампания, основана не на аргументи, а на манипулации. Последното се вижда не само от небето, но и от Брюксел.

Ако кандидатът на БСП се катапултира в президентството, нашите европейски партньори, разбира се, ще му изпратят поздравителен адрес. С това, обаче, ще се изчерпи комуникацията помежду им. Но в тези времена, в които страната ни е заобиколена от регионални и глобални кризи, последното от което имаме нужда е президент, поставен в международна изолация, чиито външнополитически ангажименти се изчерпват с бракониерски лов в Централна Азия, по заложения стандарт на г-н Първанов.

Сами разбирате, че при един евентуален експеримент с президентството, като външен министър аз ще имам сериозни притеснения както за споделените външно-политически приоритети с президентската институция, така и за междуведомственото сътрудничество с нея.
В името на европейското бъдеще на България, нека заедно да предотвратим този опасен опит за дестабилизация и да гласуваме с разум.
19.
Този
09.11.2016 11:38:15
1
8
До 18:
Ями обясни, с какво изборите ще те отнемат работата, стига да не си от тези, които грухтят покрай близките фирми, получаващи поръчките и парите в момента или си някой държавно мишленце, назначено от властта!
18.
ДО 16
09.11.2016 11:35:18
11
1
НЕ ИСКАМ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ! САМО ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЦАЧЕВА! ТРЯБВА МИ СТАБИЛНОСТ ЗА РАБОТАТА И СЕМЕЙСТВОТО МИ!
17.
Този
09.11.2016 11:33:46
1
10
До 14 коментар - специално за теб и за всички дървени глави като теб:
Значи, ако Цачева и ГЕРБ, всъщност Борисов загуби балотажа в неделя, в понеделник България дерайлира, катастрофира, руснаците, турците и комунистите нахлуват и ни превземат, спират ни фондовете, международно ни изолират, нефтът в Черно море спира да блика, а керваните с арабски шейхове - инвеститори панически се разбягват, отпечатъците на болните ги публикуват в Уикилийкс, винетките поскъпват, корупцията се връща, задкулисието се хили ехидно и светът свършва. Обаче ако Борисов спечели, ще настане такъв живот и такава песен, че от кранчето за студената вода ще потече безплатно бензина на Марешки, а от кранчето на топлата - евроатлантически шистов нефт от Добруджа, кебапченцата и кифтенцата ще станат безплатни и лично Митьо Пищова ще ги пече, канадските визи падат, приемат ни в Шенген, всички заплати ги правят в евро по пет, Черно море става все по-черно от нефт, а един мармот завива миризливо аки в целофан. Хайде сега, започвайте да се страхувате."
16.
Този
09.11.2016 11:31:36
1
13
И какво като има предсрочни избори!?
Ще свърши света ли?! Ясно е,че болшинството от хората не харесват управляващата политическа каста! Какво по-резонно от това да отидеш на избори, но страхххххххх голям страх
15.
спомени за черената промяна
09.11.2016 11:07:46
10
3
През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам – министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.

Вероятно, потайностите и качествата си на хамелеон, Корнелия Нинова сама никога няма да разкрие. Но е сигурно, че има хора, които ги знаят и които изгарят от изкушението, да ги покажат на бял свят. Ние няма да спрем до тук в разкриването на многоликия живот на потайната Корнелия Петрова Нинова. Тя ни предизвиква за това.

След като през 1997 година, цялата се е боядисала в „тъмно синьо” и грабва тлъстия кокал, през 2005 година, без някой да забележи, тя умело се пребоядисва в „тъмно червено” и пак грабва тлъст кокал. Това доказва по безспорен начин неимоверните качествата, които притежава.

Корнелия Нинова е най – невероятният политически хамелеон, който сменяйки си цветовете, свобдно и незабелязано, може да преминава от една политическа партия в друга и все да има голяма власт и облаги.
14.
така такаа, да припомним
09.11.2016 11:06:12
13
4
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
13.
Повече от Убеден
09.11.2016 11:03:35
12
2
че хората са разумни и макар правилният кандидат да не изглежда както ни се иска на повечето...ще го подкрепим и ще неутрализираме червеното зло.
12.
strah
09.11.2016 10:55:22
1
5
Уплашени са я ... ама плювачите, че какво ще правят после :))))
11.
цц
09.11.2016 10:48:43
0
9
Калинке-малинке изглеждаш уплашена.
10.
до 8.
09.11.2016 10:35:47
6
0
Ако трябва да се прави избор между тях и БСП - определено да.
9.
Правилно
09.11.2016 10:26:01
2
3
Отговорната позиция е тази. Така се поема отговорност. Ако коалиционните партньори я поискат тя трябва да бъде подадена.
8.
Що бре писачи?
09.11.2016 10:23:32
2
7
Що така сега не искате оставка. Да не би и вие да твърдите че ГЕРБ е най-добрия избор за България?
7.
do 4
09.11.2016 10:20:30
8
4
какъв 1 млн за последните 6 години са напуснали България. Я не говорете врели некипели.
6.
галъп
09.11.2016 10:17:41
0
14
Да заплашваш,че ще разрушиш държавата,ако не те изберът е глупава стратегия,жалка.
5.
хахах
09.11.2016 10:16:25
0
16
тази нещастница да не би да се мисли за компетентна за поста който е заела/временно надувам се/
4.
Българин
09.11.2016 10:13:46
0
12
Не ни „срахувате“господа.Простотията и малоумието си отиват.Има надежда.1 000 000 души напуснаха страната по време на 6 г. ви управление.Стига толкова.НЕ НА СТРАХА.
3.
44
09.11.2016 10:12:44
1
14
Простичък въпрос. Кое налага подаване на оставка на кабинета? Неуравновесеност, безотговорност или нещо друго?
2.
гербаджия
09.11.2016 10:02:08
3
8
Ако не гласувате за нас мамицата ви ще разкатаеме,нека минат изборите и спечели ЦЕЦА пък тогава ще видите кон боб яде ли .Шъ въ занулим глоби глоби такси данъци -и билет за чужбина няма да можете да купите .Тука ще стоите и ще ни чиракувате до девето поколение ,мамицата ви нещастници .
1.
вар
09.11.2016 09:54:56
2
20
КРАДЕНЕТО СВЪРШИ.СБОГОМ НЕГРАМОТНИ КАЛИНКИ.НЕ НИ Е СТРАХ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме,  Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани 
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори