×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева: Моята битка е за хората, които не искат да се върне Орешарски и България да бъде съсипана


Цецка Цачева: Моята битка е за хората, които не искат да се върне Орешарски и България да бъде съсипана
Вотът на 13-ти е избор на ценности, каза Цецка Цачева
07 Ноември 2016, Вторник, 01:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Готова съм като президент да внеса проект за изменение на Конституцията, за да се промени часта за съдебната власт, което остана като неразрешен проблем, каза кандидатът за президент

Минало е само едно сражение от войната за президент и моите усилия до края на кампанията ще са посветени на младите граждани, на активните хора на България и на тези, които създават БВП на страната. Можех спокойно да съм си в адвокатската кантора и да не се вълнувам от обществените процеси, но обществото ни има нужда от справедливост. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя предупреди, че ако не срещне подкрепа, ще се върне Орешарски. „Ще върнат държавата там, където бяхме преди две години в международна изолация, със спрени еврофондове, със съсипана банкова система. Трябва ли да се връщаме назад?“, попита Цачева.

Тя подчерта, че вотът на 13-ти е избор на ценности. Според нея, пенсиите могат да бъдат повишени, само ако икономиката расте.

„Днес ще се видя с Трайчо Трайков. Обединените земеделци също са поискали среща с мен. Очаквам подкрепа от всички граждани, които изповядват център – дясно като идеология и ценности, отреждащи ни място в голямото семейство на европейските държави“, заяви кандидатът за президент.

На въпроса на водещата Ани Цолова с какво Румен Радев застрашава тези ценности, тя отговори, че с популизма.

„Той говори това, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да е президент и няма да му се налага да изпълнява казаното. По време на кампанията ми казваха, че съм се затворила изцяло в компетенциите на държавния глава, т.е. за онова, което може да прави, но аз съм отговорен човек и няма как да обяснявам на българските граждани, че ако на границата дойде семейство с деца, срещу тях ще има жива сила, за да ги върнем обратно или че е в компетенцията на президента да направи пенсията най-малко 300 лева, или че ще започваме ново начало с една партия, която стои зад БСП и е най-яркият символ на прехода и на статуквото“, каза Цачева.

„Отнасям се с уважение към Румен Радев, защото съм сигурна, че той не знае как се финансира неговата кампания. Ако е почтен човек, обаче трябва да си зададе въпроса с кого се заиграва. Зад него са БСП и ДПС, а ние знаем къде са ни водили тези две сили“, заяви кандидатът на ГЕРБ.

Загуба ли е това да говориш истината, да казваш нещата с точните им имена, а не да изричаш неща, които галят слуха, но са нереалистични, попита тя.

„Никога не бих си позволила подобен начин да се държа неотговорно с българските граждани. Това е кампания, в която имаше много манипулации. В деня на изборите възрастни хора казаха, че са отишли да гласуват, защото е задължително и щели да ги глобят по 50 лева и ще им спрат пенсиите. Спомняте ли си, че от щаба на Радев и Нинова какво се говореше за изборни манипулации, за проблеми с отчитането на гласовете? Нещо такова да се случи? Защо сега не дойдат и да кажат, че изборите бяха добре организирани? Не им изнася това“, коментира Цачева.

На въпроса дали слага равенство между БСП и Радев, тя отговори, че прибавя дори плюс, защото още в нощта на изборите се заявила подкрепа от ДПС за генерала.

„Имах информация, че по места макар и да не бе анонсирана официално, се случи. Няма никакво съмнение, че като се обяви през 2013 г. кандидатурата на Орешарски в аванс, по същия начин като се говори за промяна от страна на БСП, зад него прозира бившият премиер. Нямам никакво съмнение, че двете политически сили са заедно и играят в една плоскост“, подчерта кандидатът на ГЕРБ.

Радев дава ли си сметка, че така както БСП тръгна с Орешарски, а после го изостави, може да се случи същото и с него, попита тя.

Не отговорих на личните нападки, защото си давам сметка, че скоро ще бъда президент на всички граждани. Аз съм готова като президент да внеса проект за изменение на Конституцията и ще търся до край да се промени онова в частта за съдебната власт, което остана като неразрешен проблем“, каза още Цачева. Като пример тя посочи намаляването на квотата на парламента във Висшия съдебен съвет.



Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 3
54
Коментара по темата
54.
Чичо Пенчо в акция!
08.11.2016 20:23:18
2
1
Радев се приземи до нивото на Митьо Пищова в политиката !

Румен Радев - атлантика, натовския генерал, випусника на американската военна академия, висшия пилот, безпартийния, заслужилия кандидат на БСП - днес повиши нивото си на дипломатическа и правна некомпетентност като обяви, че ще сезира Конституционния съд /!?/ по повод подписания между ЕС и Канада споразумения договор СЕТА. Точно по буквар на Кремъл за хибридно въздействие - съмнявай се в Брюксел и Запад, издигай като щит националния суверенитет.
Ако кажа, че по този начин реално е казал на българските граждани, че е против падането на визите за Канада - ще ме обвинят в липса на патриотична гордост - тоест суверенитета, националните интереси не могат да се търгуват срещу лични права и свободи.
Изглеждат като деца които плачат срещу луната - междуконтиненталните споразумения са логичен и закономерен етап след достигането на зрялост на континеталните споразумения за свободна търговия и интеграцията. Вместо като кандидат за най-високия пост да обясни на своите избиратели какви са ползите, какви са възможностите и как да се възползват от тях - позволява на кемтрейлърските (тези, които като генералът от авиацията Радев вярват в налудничавата теория за следите които самолети остават високо в небето с химикали, които целят да отровят хората) експерти да го увлекат в кампанията по страхуване на населението.
Ето това е президент който не е достоен да ни води - без собствен гръб, без позиция и без отговорност към своя народ.
Радев стана кандидат на кемтрейлърите. Това казва всичко.
Щял да ни води в борбата срещу статуквото!? Ето тук не издържах - той, който е издигнат от Партията която е олицетворение на всичко което може да се нарече архитекти, творци, поддръжници, носители, изпълнители на статукво, на задкулисието щял да се бори. Ами да започне от Нинова, от Овчаров, от Гергов, т.е. от най-близкото си обкръжение.
Дебатите са бойно поле на изборите - как се наричат генерали които бягат от бойното поле. Страхливци. И утре ще ни водят в битки.
53.
възмутен
08.11.2016 15:30:47
2
1
Тази партия ДПС, която стои зад сценката Радев да бъде избран на втори тур, трябва да се извини на българския народ за това, което причини на българската демокрация тези 28 години.

Ние бяхме толерантни към движението за права и свободи, най-толерантни в Европа, тази етническа партия направи няколко мандата, без да е печелила избори и без да е имала повече от 1000 души в София, тя даде тон за преструктуриране на политическото пространство.

Ако си спомняме през 1992 година именно тя свали първият демократично избран председател на парламента Стефан Савов, първото демократично избрано правителство на Филип Димитров, тя доведе до плаващо парламентарно мнозинство, тя доведе до подмяна на вота на избирателите и роди точно мафията в България, което се случи точно по време на управлението на покойния, болнав тогава професор Беров.

Сега отново ли трябва да изберем тази партия, когато при управлението на Жан Виденов ни доведе до запор на заплатите, тази партия, когато при управлението на Луканов ни доведе до там да няма памук и да няма аспирин по аптеките, тази партия, която по времето на Орешарски фалира най-голямата банка в България и ни постави в международна изолация.
52.
до 49
08.11.2016 14:16:30
1
1
Мисля, че е МЕГА крайно време време с това до къде ни били докарали червените!!! Ами бати ТИ БОКО имаше достатъчно дълго много време (вече втори мандат) да "оправи" нещата. НЕ може вечно да се оправдава с това какво били направили червените (да не говорим, че и той официално, барабар с баба Цецка са "били" червени- или може би това имаш в предвид под "Червените ни докараха до тук"?)
51.
до Бинго
08.11.2016 14:03:05
1
3
Кои мутри имаш в предвид?????
Какво общо имат президентските избори с изпълнителната власт????
Цв.Бориславова - олигарх ли е????
Хр.Ковачки - олигарх ли е ????
Цеко Минев - олигарх ли е ???
Васил Божков - олигарх ли е ???
Всички горе изброени, работя отлично със здравите "Евроатлантически сили", участват активно в разпределянето на поръчки(предимно и само с държавни пари и заеми). Дали това е правилно, "професори" като теб трябва да кажат, не знам....???
50.
УЛТРА
08.11.2016 13:44:25
1
7
Много нагли бе! Тотална медийна пропаганда!
Та цяла Турция подкрепи Цеца?!Какъв Радев с турците бе????
И кво намесвате Президента с парламентарни избори?
Кой го бие Боко по тиквата да подава оставка?!
Нагли ГРОБари, защо изнудвате НАРОДА?

РАДЕВ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩОТО Е ДОСТОЕН...А БОКО ДА СИ ДОИЗКАРА МАНДАТА КВО ЗАПЛАШВА И ИЗНУДВА, ДЕЙБА СИКАДЖИЯТА НАГЪЛ!
49.
до 47
08.11.2016 13:41:44
2
2
Ми то това не е от вчера....Червените ни докараха до тук! За това сега сърбат попарата...просто Цецка не е красавица и затова не я харесват. Ако беше николов изобщо нямаше да има какво да коментираш!

Поздрави
48.
Факт
08.11.2016 13:26:35
1
5
Бойко излъга всички българи. Обеща им жена за президент, а им даде Цецка и сега има протестен вот.
47.
Тъъъъпа
08.11.2016 13:26:34
0
3
По-съсипана България от сега НЕ Е БИЛА! Най-слабо развита икономика имаме в сравнение с другите европейски държави! Държим първите места само по отрицателните показатели: ниски доходи, наркотици, корупция, неработеща правосъдна система, мижаво образование и здравеопазване,неграмотно младо поколение...има още!
46.
Bingo
08.11.2016 13:23:42
4
2
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
45.
топ
08.11.2016 13:22:06
1
5
хайде стига заблуди , кой регистрира ДОСТ - ислямистите , кой нищо не направи срещу Дпс аз или Тиквата ???
44.
.
08.11.2016 13:19:50
1
4
Цецка Цачева = ГЕРБ = ДОСТ= нелегални мигранти = Ердоган = Ислямска държава ..
43.
Bingo
08.11.2016 13:06:55
1
0
До 40: Ей трол не ми използвай ника, и стига си повтарял едни и същ пост във всички статии.
42.
@@@@@
08.11.2016 13:05:35
1
0
„Не отговорих на личните нападки, защото си давам сметка, че скоро ще бъда президент на всички граждани. Аз съм готова като президент да внеса проект за изменение на Конституцията и ще търся до край да се промени онова в частта за съдебната власт, което остана като неразрешен проблем“ -
Как да Ви повярва човек бе г-жо Цачева, като Вие с Винету нямате капка чест и достойство. Не си държите на обещанията. Не се придържате към предизборната си платформа. Коалицията Ви с РБ е пародия на управление. Заблуждавате хората, като ги бъркате, че това са едва ли не парламентарни, а не президентски избори. Искате да запазите статуквото, като манипулирате гласуването на референдума. Дори Росен излъгахте в тази посока. Какво да си мисли човек за безпринципни хора, като Вас Цветанов, Борисов и компания? Какво? Това ли е пример за добри политически практики ? Вървете на майната си бих казал аз. Лично мнене не ангажирам никой.
41.
HTCхема къде си палячо?
08.11.2016 13:00:20
1
1
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
40.
Bingo
08.11.2016 12:59:27
4
1
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
39.
#КОЙ #КОЙ #КОЙ
08.11.2016 12:57:05
1
2
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
38.
Истината
08.11.2016 12:41:03
1
4
ГЕРБ имат подкрепата на ДОСТ, ЕРДОГАН и Исламска държава
37.
Bingo
08.11.2016 12:40:20
1
4
И на първокласниците вече им стана ясно, че Еврофондовете баха спряни заради груби нарушения направени от кабинета Борисов 1. Еврофондовете не се спират заради това че този или онзи е дошъл на власт, а се спират заради системни нарушения по които не са били взети мерки. Някои от тези мерки бяха взети през краткото управление на Орешарски и логично след това бяха размразени парите. КТБ беше надута по времето на Борисов 1. Раздаваше необезпечени кредити пак по същотото време без какъвто и да е контрол от Държавата. Логично беше съборена когато има някакъв смут в държавата. Въпросът е защо беше доограбена след като Борисов вече беше взел наново властта. Защо все още няма наказани. Или всичко беше един цирк сдадохте властта за една година и отмъкнахте едни 4 млрд.
36.
Защо трябва да гласувам за Цецка?
08.11.2016 12:40:02
3
3
Изключително грозна,активистка на БКП,надута и самовлюбена.Два мандата председател на Парламента -два милиона емигранти.Защо трябва да гласувам за този комунистически боклук?
35.
долу Герб
08.11.2016 12:36:45
2
7
Цецке напълнихте България с афганистанци, превърнахте я в гето, Турция гласува за теб, ромите също. Ти ли ще ни казваш какво предстои, ами то най-лошото дойде - джихадисти се разхождат свободно из България , утре ще започнат и да се взривяват.
34.
до33
08.11.2016 12:24:05
2
8
36% цигански вот,50% от гласовете в Турция за ЦЕЦА-за глупаци ли ни вземате?????????
33.
alouuu
08.11.2016 12:12:14
4
2
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България след тези 7 дни!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
32.
Flood Master
08.11.2016 12:11:16
0
2
Гадно е като някой трови с едни и същи тъпи коментари нали червени тролове?

За това бъдете учтиви и не правете спам, защото хората се дразнят!

НАЛИ ВИ КАЗАХ ДА СТЕ КУЛТУРНИ И УМЕРЕНИ В ПРИКАЗКИТЕ ?!!?
31.
Flood Master
08.11.2016 12:10:42
0
0
Гадно е като някой трови с едни и същи тъпи коментари нали червени тролове?

За това бъдете учтиви и не правете спам, защото хората се дразнят!

НАЛИ ВИ КАЗАХ ДА СТЕ КУЛТУРНИ И УМЕРЕНИ В ПРИКАЗКИТЕ ?!!?
30.
Az до 26
08.11.2016 11:58:02
0
6
Е кой нормален ще иска Орешарски и Пеевски пак на власт?
29.
Ултра
08.11.2016 11:51:59
2
9
Цецке, ТУРЦИ СТЕ!

Дори и с турците зад теб, ПРАВОСЛАВНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ТОЯ ПЪТ ЩЕ ТЕ НАКАЖЕ!

ЕНИЧАРИ ПРЕДАТЕЛИ!
28.
Стела
08.11.2016 11:47:56
2
7
ПРЕЗИДЕНТА ще ви спира санирането????Малко тъпичка опорна точка.Като за гербери.
27.
мен
08.11.2016 11:45:26
2
10
Имахме“прецидент“гей,що пък да нямаме и травестит? И вожд тиква с мишо сърце и ето ни завършени идиоти.
26.
до 25
08.11.2016 11:44:25
0
1
Не си прав/а - много добре знаят, защото точно това искат.
25.
Az
08.11.2016 11:40:19
6
2
Питайте, питайте, че някои кратуни хич не им стига до кухината какво ги чака:
„Ще върнат държавата там, където бяхме преди две години в международна изолация, със спрени еврофондове, със съсипана банкова система. Трябва ли да се връщаме назад?“, попита Цачева.
24.
22
08.11.2016 11:39:03
2
8
За баба Цеца гласуваха турците и то ислямистите. Първо чети, информирай се и после коментирай, ако можеш разбира се. То мисленето, анализирането и коментирането не е за всеки.
23.
миг329
08.11.2016 11:38:40
4
3
ма моля ви се гласувайте за льотчика с кемтрелса
той ше ни оправи от секъде
22.
do 20
08.11.2016 11:31:26
6
5
твоята цел е да загробиш България за пореден път и да я сложиш в краката на турците
21.
!!!
08.11.2016 11:30:40
2
8
в края на седмицата ще изляза и ще гласувам за генерала.
както написа някой по-долу в коментарите, изборът е за личност. От герб съм, но за този човек няма да гласувам, каквото ще да става
20.
-------
08.11.2016 11:28:40
3
10
Нашата цел обаче е да изметем крадливата милиционерско- мутренска банда нарекла се ГЕРБ
19.
до коментиращите
08.11.2016 11:18:13
6
2
За улеснение на онези които не могат да направят разлика между Цачева и Радев като еднакво удобни за Москва политически фигури. Мнозина предпочитат да реагират като футболни запалянковци и да избързат с тоталното си отрицание, без да разберат нито контекста, нито детайлите. Още по-малко пък като издигат древния лозунг “Картаген /ГЕРБ/ трябва да бъде разрушен”.

Нюансите са всичко и са толкова важни, че си струва да посетим отново основните “опорни” точки и най-вече разликите.

Румен Радев бе определен и “съгласуван” с Кремъл при визитата на Нинова и Първанов там. Това, с което Ви облъчват днес, че изборът му е “made in Sofia” е за наивници.

Неговата задача е да не допуска ярки антируски ангажименти на България в рамките на възможна ескалация на конфронтацията със Запада /която между впрочем става все по вероятна/ и най-вече като върховен главнокомандващ да предотврати разполагането на значителни натовски активи на наша територия. Тезата е – няма руска заплаха – трябва ни национална армия – сами ще се защитаваме. Справка – позицията срещу съвместното патрулиране на въздушното пространство със самолети на натовски държави.

Притчата как той случайно бил избран и Нинова му предложила в телефонен разговор е несръчно опростяване на много по-сложен и многопластов процес. Все едно да Ви убеждават, че е подал оставка с идеята да стане пенсионер или безработен!?

Радев е нужен на БСП като нейн гарант пред Москва, че руските интереси ще бъдат отчетени там където най-много я боли – в отбраната и външната политика на България. В тези сфери Кремъл има най-големи възражения към Плевнелиев, Ненчев и Митов. Не защото повтарят утвърдени стандарти на споделени позиции и оценки по действия на Русия, а защото го правят български президент, министър на отбраната и външен министър в една русофилска страна. Сегашният президент вече е изваден от уравнението. С избор на Радев – се неутрализират и Ненчев и Митов, тъй като президентът винаги може да “балансира” неприемливи за Москва позиции на правителството в качеството си на държавен глава и на върховен главнокомандуващ. Ако не може да спре конкретна позиция, може публично да я дезавуира, като утвърди представите за страната като ненадежден партньор и с два центъра на власт – разделения, които могат удобно да се експлоатират.

Но тези разсъждения са по-скоро в сферата на идеалната или висша политика.

Приземено към прагматичните равнища, Радев трябва да контролира модернизацията на българската армия по начин който да удовлетвори максимално българското оръжейно лоби и индиректно Москва – там където и когато това е възможно.

Не търсете непременно доставки на руско въоръжение, те са невъзможни. По-скоро нюанси в “скоростта” при подмяната на сегашното руско въоръжение и неговия ремонт и поддръжка. Или избор на системи, които предизвикват по-малко възражения в руската столица – да се избере европейското /шведски или европейски участник/, а не американското предложение. В това число и по въпроса за европейска армия като заместник на НАТО в ЕС.

Не зная дали българските наблюдатели на процесите в Русия са забелязали, но там протичат разнопосочни процеси, включително в обкръжението на президента Путин, които имат отношение и към България. Много от участвуващите в различните бизнес схеми с България, които донесоха дългове за нас и неудовлетворение за Кремъл, включително по проектите за Големия шлем, вече са извън неговия близък кръг. Показателен е случая с олигарха Генадий Тимченко, ключова фигури по проекта Южен поток и с активна роля в други инфруструкрни проекти на Балканите. Подобна съдба заплашва и кръга около ВТБ, който рискува със сделката Виваком и в момента “виси” със страшна сила с отпуснат, но необезпечен с акциите на Виваком заем. Ако там и се провалят, никакви нови проекти няма да има за тези хора – включително по концесията за летище София, където е подготвена поредната “сделка”.

При разговори на който и да е български социалистически лидер в Москва веднага лъсва неговата или нейната неспособност да обещае и достави стоката, която Кремъл най-много търси – влияние върху политиката на страната в НАТО и ЕС. Идеологическите клишета – братя, славяни, православни – не струват много в света на реал политиката и огромните пари, които движат процесите в Кремъл. БСП и левите, плюс ДПС, нямат шанс да спечелят парламентарни избори и да реализират промяна през съставено от тях правителство. Този път за решение на проблема “Ненчев, Митов”, подкрепяни от Борисов, за тях е затворен. Да, министрите на отбраната и на външните работи са подкрепяни от Борисов, но за това малко по-късно.

Защо именно Радев?

Защото той идеално пасва на хибридния подход на Кремъл. Откровено проруски политик /а ла Сидеров/ или генерал /тук списъкът е много дълъг/ няма шанс да спечели президентски избори в България. Електоратът веднага ще разпознае в него заплаха за евроатлантическата ориентация и ще го блокира. Да не говорим за ехото в западните ни партньори.

След като чистия и откровен метод за промяна не е възможен трябва хибриден такъв.
18.
alouuu
08.11.2016 11:14:06
0
0
Изборът бил за личност затова ще ли да гласуват за най-малко известната личност, на която дори не и се е чул гласеца...
17.
аз
08.11.2016 11:12:31
3
5
Повърнах.Крадлив травестит.Тиквена подлога.
16.
41
08.11.2016 11:11:50
3
5
в края на седмицата ще изляза и ще гласувам за генерала.
както написа някой по-долу в коментарите, изборът е за личност. От герб съм, но за този човек няма да гласувам, каквото ще да става
15.
@@@@@
08.11.2016 11:02:38
2
5
Клишета и заучени фрази само. След този шамар, който народа ви зашлеви трябва да си ходите, а не за пореден път да "осмисляте политиката си". Такива псевдо министри, като Москов, Московски, Рашидов, Кунева, Митов, Ненчев, Горанов... трябва да няма никога повече в министерски съвет. Премиера няма да коментирам,той си знае. Вие българина съвсем за балък го взехте вече. Хак да ви е.
14.
Бургазлия
08.11.2016 10:49:13
4
6
Дръж, се лельо Цицо! Аз съм за теб!
13.
трудно!
08.11.2016 10:36:50
4
9
Трудно се пуска кокъла,особено ако е голям! То не беше вой, не беше чудо! След ГЕРБ...апокалипсис! Единствени и незаменими! ШАНТАЖ! От мутренските времена!
12.
Сега последно какво правим?
08.11.2016 10:35:49
5
3
Ще връщаме ли БСП-ДПС или НЕ?
11.
Сега последно какво правим?
08.11.2016 10:32:34
4
3
Ще връщаме ли БСП-ДПС или НЕ?
10.
GLARUS
08.11.2016 10:17:15
6
10
Цачева, Цачева, от два стола ще паднеш на земята ! Не знаеш за какви избори участваш !!! Май за президентски беше ....най големия провал на ББ и Герб
9.
GERB OVER
08.11.2016 10:16:45
2
7
Ей,Депардиьо,тихо,не се излагай повече !!!!
Скрий се like твоя лидер,не се излагай повече,а и не товари хората само,от сабалям си почнало да размахваш тоя face и прическа на класен кокер...
8.
старейшини ГЕРБ
08.11.2016 10:08:42
6
9
Дайте шанс на ГЕРБ ! Моля ви се, само 10 години сме на власт. Ще ревизираме приватизацията ! Ще направим реформи в съдебната власт ! Ще вдигнем пенсиите ! Бургас ще изтегли още сто - двеста милиона заема за вас Да живеете вие по-добре а ние да работим за вас. Защото много ни се иска поне още 10-20 години да ви оправяме. От сутрин до вечер. Както го правим вече десет години и резултатите а скоро и дълговете ни ще станат видни !
7.
Възраждане
08.11.2016 10:08:25
3
7
Избирайте го тоя траверс ве
И без това дме травеститска държава поне да си имаме 100% оприличаващ ни талисман до сега бяхме гейска държава с тоям чехлю дет беше

За никъв хуй нестават тия
6.
Гласоподавател
08.11.2016 10:07:50
6
13
Радев като мъж, достоен български / натовски / генерал е мноого по стойностен от тази лелка !!! С едни и същи лафове 10 г. Ни лъжат! Избора е за личност ! А майката хич я няма, затова само герб плещи.....
5.
аз
08.11.2016 10:01:22
5
14
ИЗРОД НАГЪЛ,ДОЛЕН,ПРОДАЖЕН И АЛЧЕН.БОКЛУК ГЕРБАДЖИЙСКИ
4.
Stan
08.11.2016 09:48:58
4
15
Тази говори така сякаш 10 години не участва в управлението, било то на местно или национално ниво (щяла да си стои в кантората). Защо не говори за секциите в турция и дост а само с заучени фрази и лозунги , ако им скриеш имената на партиите незнам кои ще са по комунисти. Очаквам с интерес дебата
3.
ха
08.11.2016 09:44:14
4
16
Цачева - ГЕРБ и ценности????????
По - скоро пари и облаги!
2.
Комунистката Цачева, отроче на БКП, типично по БЪЛ
08.11.2016 09:28:54
5
18
топи колегата си Черешарски.

Тая не става и за ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ тръгнала ПРЕЦЕДЕНТ да става.
1.
Ko Ko РЕЧИ
08.11.2016 09:18:24
4
20
Два мандата председател на Парламента -кажи едно добро дето направи.Президента ваш Парламента ваш Министър председателя и той от герб.ЗАЩО НЕ ГИ НАПРАВИХТЕ ТЕЗИ ДОБРИНИ КАТО ЦЯЛАТА ВЛАСТ БЕШЕ В ГЕРБ 8 ГОДИНИ-Късно е либе за китка ни мойш ни излъга .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори