×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева: Дестабилизацията, която целят опонентите ни, няма да успее, защото България направи своя избор


Цецка Цачева: Дестабилизацията, която целят опонентите ни, няма да успее, защото България направи своя избор
По думите й, партия ГЕРБ е истинската народна партия, защото е направила много за всички български граждани
21 Октомври 2016, Петък, 23:23 ч.

Ние имаме ясни и мощни партньори в лицето на Европейския съюз и НАТО, каза кандидатът на ГЕРБ за президент


Дестабилизацията, която целят да предизвикат нашите политически опоненти, няма да успее. Защото България има своя избор – евроатлантическо развитие. Ние имаме ясни и мощни партньори в лицето на Европейския съюз и НАТО. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Добрич.

„На кое иска да сложи ново начало опозицията? На парламента, избран от българските граждани, или на правителството на Бойко Борисов, назначено с категорична подкрепа от българския народ? Защото управляващите България не са назначени на постовете си, а са избрани от българите“, подчерта Цачева.

По думите й, партия ГЕРБ е истинската народна партия, защото е направила много за всички български граждани. „Днес населените места в цялата страна са с променен облик – с нови площади, детски градини, училища, пречиствателни станции. Обръщаме се към вас с лицата си, за да ви призовем да покажем заедно силата на единството. Гласувайте ни доверие с номер 17 в бюлетината и ние ще работим за обединението на нацията ни, за сигурна и стабилна България“, каза Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че в сложните времена, изпълнени с предизвикателства, на България й е нужна активна и балансирана външна политика, отстояваща българския национален интерес. „Искам да видя образована и просперираща българска нация. Всичко това може да се случи ако сме уверени, ако вярваме в целите и посоката, по която сме поели. Нужно е да покажем силата на единството . това трябва да се случи на 6-ти ноември. Ако ни се доверите, ще знаете, че сте гласували за силен екип. Бъдете активни в тази кампания, нека да покажем висока избирателна активност и да гласуваме за бъдещето на България – за да има синхрон между държавните институции, за да гарантираме верния, правилния път – този, по който върви днес България“, призова жителите на Добрич Цецка Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов подчерта, че за ГЕРБ управлението е отговорност. Той посочи, че вицеадмирал Пламен Манушев е роден в Генерал Тошево. „Пламен Манушев трябва да бъде подкрепен за вицепрезидент от всички в област Добрич. Той никога не е забравял родното си място, той даде 40 години от живота си за българската армия. Манушев е достоен човек и убеден патриот“, обясни Цветанов.
По думите му, Цецка Цачева има всички необходими качества за президент на България. „Нуждаем се от президентска двойка, която да обединява нацията.  Цачева и Манушев ще прекратят противопоставянето и ще работят в диалог с всички институции. Опонентите искат да предлагат конфронтация, но не и решения за важните проблеми за страната ни. Цецка Цачева знае как да води диалог, така че да се постига консенсус по важните национални приоритети“, заяви Цветан Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб бе категоричен, че силата на ГЕРБ е в прозрачната кампания на партията, която ГЕРБ провежда лице в лице. „ГЕРБ доказа, че управлява прозрачно. Ние винаги ще бъдем до хората от всяко населено място в България“, каза Цветанов.

Вицеадмирал Пламен Манушев се обърна към съгражданите си с думите, че тяхната подкрепа му дава увереност в победата на 6-ти ноември. „България за първи път ще има държавен глава жена и това ще бъде Цецка Цачева. На карта е поставена евроатлантическата ориентация на страната ни. Днес  България се движи наравно с европейските народи, не трябва да допускаме някой да я отклони от този исторически избор. Не трябва да допускаме страната ни да се дестабилизира. Има сили, които се опитват да го предизвикат. Преди 100 г. сме воювали срещу целия свят и сме ги били на всички фронтове, защото сме имали национални идеали и национални цели“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.

Той заяви пред добричлии, че славата на българския войник е безкрайна. „Поклон пред славните войни на Добрич, загинали за България“, каза още  вицеадмирал Манушев.

В категории: Политика


10
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
ицо
24.10.2016 13:04:42
3
0
ДА ГЛАСУВАМЕ С ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВИЛНА БЮЛЕТИНА НОМЕР 17 - ГЕРБ С КАНДИДАТИ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И ПЛАМЕН МАНУШЕВ. УСПЕХА ЩЕ Е ЗА ВСИЧКИ НАС
9.
само с теб
24.10.2016 11:09:15
3
0
Цачева ще спечели изборите, защото е класи над опонентите си!
8.
Антипилотът
22.10.2016 21:36:06
0
0
Случаят с намерените в Костинброд 350 хиляди надпечатани „фалшиви” бюлетини, които прокуратурата, послушните медии и заинтересованите партии обявиха за едва ли не държавен преврат и фалшификация на изборите от страна на управляващата партия много напомня на българската поговорка „Крадецът вика: Дръжте крадеца!”


С повече от три месеца закъснение прокуратурата най-сетне посочи виновен за т.нар. "костинбродска афера", гръмнала точно в деня за размисъл пред парламентарния вот.
Но кой е посочен за обвиняем? Нали на 11.05.2013 г. бе обявено от прокуратурата, че е „пресечен опит за гигантска фалшификация на изборните резултати”? Нали това беше „опит за „държавен преврат от управляващата партия?”, както твърдяха от левите до десните и от социалистическите до националсоциалистическите медии? (Сещам се, че за същото бе обвинявано и правителството на Филип Димитров от новите, уж „независими” и „свободни” медии през далечната 1992 г.! Представяте ли си – правителство да направи държавен преврат срещу … себе си!)

И така обвиняем се оказа бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, който по закон е отговорен за процеса по отпечатването на бюлетини. Той ще бъде съден за неизпълнение на служебните си задължения.

Така завърши успешно политическата поръчка, изпълнена блестящо от „независимата” прокуратура. Тя обаче доведе не до "чудовищен преврат на престъпниците от ГЕРБ" чрез "нечувана и огромна фалшификация на изборните резултати", както твърдяха БСП, ДПС и финансираните от олигархията медии, а до точно обратното!
До парламентарно мнозинство и правителство на „загубилите” изборите партии - БСП и ДПС със „златния глас на уж „антикомунистическата” , „антитурска” и „крайнодясна” партия „Атака”.
Още когато гръмна Костинбродската афера, от нея вонеше ужасно. Но вонята усетихме изглежда само малцина социолози и политолози. Тогава ни обвиниха, че сме станали от независими изследователи – „гербери” и „тиквеници”. И най-жалкото е, че това твърдяха нашите уж „демократични” приятели – и „отляво”, и „отдясно”.
И вместо тогава прокуратурата „да си свърши работата” без да предизвиква медийна сензация и в нечий партиен интерес, сега се оказа, че всички т.нар. „доказателства” за преврат и фалшификации са „кьорфишек” и обвиняем се оказа не набедената бивша управлявала партия, а някакъв немарлив чиновник, който не наблюдавал процеса! (Ами как да го наблюдава, нали опитът за фалшификация е бил „пресечен навреме” ? Защо ДАНС не изчака да проследи къде (изчезнали яко дим впоследствие!) „камиони с двойни дъна” ще отнесат „фалшивите бюлетини”? Може би в секциите в Занзибар и Папуа-Нова Гвинея?

Технология на манипулацията за промяна на изборните резултати
За да манипулираш успешно изборните резултати са ти необходими три неща:
Организиране на мръсна предизборна кампания в стил „Всички срещу управляващата партия” с удари под кръста, набеждаване на политическия противник, нагнетяване на политическо напрежение и медийна истерия.
Контрол над най-важните в случая държавни институции – за България това са прокуратурата и ДАНС.
Контрол над повечето „независими медии” . Но за „по-автентично” нагнетяване на медийна истерия използване на избрана електронна медия, за която се знае, че уж служи на политическия ти противник. И съответно повратлива журналистическа „звезда”, която начаса сменя „резбата”.
Така успехът на манипулацията е гарантиран. Някои анализатори твърдят, че това бил само медиен, но не и изборен преврат. Напротив! Това бе преди всичко изборен преврат, който доведе до драматично съотношение на силите в Народното събрание! Защото в резултат на Костинбродската манипулация бяха решително изкривени изборните резултати!
Според данни на Алфа Рисърч 11% от избирателите са променили нагласите си как да гласуват в резултат на Костинбродската афера. Някои от тях са гласували за друга, от предварително набелязаната партия, а повечето изобщо не са отишли да гласуват. Според Цветозар Томов (по данни от неговия екзит пол) промяна в нагласите е имало на между 3 и 3.5% от гласувалите. Но Костинбродската афера имаше за цел не толкова да принуди избирателите да гласуват за БСП, вместо за ГЕРБ, колкото да отврати колкото се може повече гласоподаватели от дясноцентристкия спектър да не отидат да гласуват за ГЕРБ! Предизборната агитация против ГЕРБ в деня за размисъл е нарушение на закона, просто защото не само агитацията за някоя партия, а агитацията по принцип е забранена в деня за размисъл! Защото агитацията против е не по-малко агитация, отколкото агитацията за! Но това нашият Конституционен съд няма как да го разбере...
И ако „само” 3- 3.5% от гласувалите са променили своя вот, това е незначителна част от онези, които са били отвратени от ставащото и изобщо не са отишли до избирателните урни. Каквато бе и целта на операцията. А това са най-вероятно между 6% и 8% от всички избиратели. С други думи става дума за не по-малко от 200-250 000 избиратели!
И това не са предимно избиратели на БСП и ДПС, които гласуват като войници, а избиратели от „меката периферия” на ГЕРБ и дясноцентристките партии. Така в резултат на манипулацията чрез Костинбордската афера, както и на цялостната мръсна предизборна кампания по мои изчисления ГЕРБ загубиха най-малко 60-80 000 гласа и поне 5-6 мандата. БСП получи „бонус” от най-малко 50-60 000 гласа и поне 4-5 допълнителни мандата. Но най-печеливши се оказаха националистическите партии, които в резултат на мръсната предизборна кампания удвоиха и дори утроиха очакваните за тях гласове.
Обвиненията с днешна дата на прокуратурата само потвърждава подозренията, че цялата афера е съшита с бели конци от заинтересованите партии БСП, ДПС и „Атака”.
Още повече, че Прокуратурата и ДАНС все още не са дали отговор на въпросите:
Откъде Мая Манолова е получила информация за печатницата?
- Кой е съобщил за нередности в печатницата Мултипринт?
- След колко време Манолова е подала сигнала?
- Кой е отговорен за изтичане на информация от прокуратурата?
- Кой е отговорен за разсекретяването на акцията и за появяването й в точно определена медия?
- Разпитан ли е журналистът раздул „новината”?
- Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи партии – БСП, ДПС и „Атака”, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл?
-Разпитана ли е Мая Манолова?
- Разпитан ли е Лютви Местан, който твърдеше че се извършва държавен преврат?
- Най-накрая разпитан ли е Сергей Станишев, който на среднощен пленум на партията си призна, че ако не е била Костинбродската афера, БСП е нямало да може да състави правителство?!
БСП, ДПС и „Атака” след тези благоприятни за тях изборни резултати пак щяха да имат повече гласове от ГЕРБ. Защото ГЕРБ бе попаднал в (само)изолация и нямаше как да състави ново правителство на малцинството. ГЕРБ щеше да е в опозиция, дори да не бе Костинбродската манипулация. Но тогава БСП и ДПС със сигурност щяха да имат по-малко гласове от ГЕРБ и Атака. Те пак щяха да се съюзят с националистите, защото както информираната прекалено много добре за България руска преса писа още преди да са ясни резултатите от вота „това са три русофилски партии и те ще съставят следващото правителство”. Просто защото „..за Русия е много важен проектът „Белене”...
Но тогава тази „необичайна и неочаквана” червено-кафява коалиция трябваше да се оформи официално, а не зад кулисите, а това за проруската олигархия никак, ама никак нямаше да е изгодно. А и от ПЕС щяха да реагират много неприятно към злополучния си председател...

Така или иначе манипулацията сполучи и не дава никакъв повод за оптимизъм - защото власт, дошла с измама, може да си отиде само с кръв.
7.
Лисицата
22.10.2016 21:23:41
0
1
През последните дни сме свидетели на манипулации, които добиват уродливи форми. Хора с претенции за демократи се опитват да компенсират липсата си на идеи и визия за политики, като подменят смисъла на тезите на опонентите си в предизборната кампания. Няма да позволя да ми се приписват лъжи и да ми се слагат думи в устата, които не съм изричала!
В състоял се вчера публичен дебат заявих, че върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между спазването на основните права на човека и защитата на националния интерес, именно защото законът е гаранция за това.
Ето и точните цитати:
„- Защо България „тихомълком” върна седем души на Турция?
- Тогава, когато не са спазени условията, критериите, не е спазен законът, това трябва да се случва и аз подкрепям такава позиция на българските власти.
- Да, но и националният омбудсман каза, че правата им не са спазени. Човешките права на тези хора спазени ли са, според Вас?
- Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права.
- Преди всичко е националният интерес или правата на човека?
- Върховенството на закона не позволява да има противопоставяне между двете понятия, защото винаги законът гарантира и онова, което е справедливо и важно за отстояване правата на отделния човек”.
Многократно сме били свидетели на подобни „добри” практики в манипулацията, при които думите се вадят от контекста, преувеличават се до абсурдни твърдения и се доукрасяват с ужасяващи образи. Крайно недопустимото в случая е, че това се извършва от моите опоненти - тези, които трябва да бъдат обединители, стожери на законността, толерантността и опазването на демокрацията.
Тези практики за съжаление ни връщат към едни мракобесни времена, когато репресивният апарат манипулираше истината по жесток начин. Категорично заявявам, че няма да го позволя и ще отстоявам демократичния и политически коректен тон в предизборната кампания, както и досега съм го правила.
6.
Чичо Пенчо
22.10.2016 21:04:53
1
0
Бесепарите виждат пак дъното и безнадеждността. Единственото, което им остава да пишат и изливат помия
5.
до5
22.10.2016 12:35:24
0
4
Големи контакти установени във времето посещения на маси във Виетнам и Китай-ти майтап ли си праиш и къв гражданин си селска пръчка от айтошкия балкан
4.
гражданин
22.10.2016 10:00:47
7
1
Важни са опита, който има и международните контакти, установени във времето, в което е заемала висши държавни длъжности. И глиганите в Странджа го проумяват това, за разлика от вас!
3.
ташунко сапа
22.10.2016 01:41:42
1
10
цецке много си проста, не ти треба охрана, толкова си нелицеприятна и надута, че който и да те погледне ша избяга с викове
2.
УЖАС
21.10.2016 23:12:08
1
17
Тази госпожа е жена в кавички, но без никакви кавички е едно неприятно същество, от което лъха посредственост и липса на харизма. Ако тя стане лицето на България, Боже пази България!!!
1.
тоя ще го критерна(от критерий)
21.10.2016 22:08:49
0
11
"България за първи път ще има държавен глава жена"
само плавник, рапанджия или откровен пИдал може да сложи "жена" в горните кавички
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори