×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма прошка! Перата се изправя пред Темида за "свинските опашки", вижте в какво го обвиняват


05 Октомври 2016, Сряда, 15:00 ч.

Очаква се Районният съд в Малко Търново да определи дата на съдебното заседание


Районна прокуратура - Малко Търново предаде на съд Петър Низамов от гр. Бургас. Той е подсъдим за това, че на 10.04.2016 г. около 14.15 часа – 15 часа в местността „Киров гроб“ в землището на с. Евренозово, общ. Малко Търново, в съучастие като извършител с неустановено в хода на разследването лице, противозаконно лишил от свобода А. А. Исхаки роден на 01.01.1998 г. в гр. Баглан, Р. Афганистан, Д. Д. Доост роден на 01.01.1997 г. в гр. Баглан, Р. Афганистан и С. Т. Саадат роден на 01.01.1997 г. в гр. Ненгархар, Р. Афганистан - престъпление по чл. 142 а ал.1, във вр. с чл. 20 ал. 2 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Низамов е обвинен и за това, че на 12.04.2016 г. в апартамент в гр. Бургас ул. „Ивайло“ № 44, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – коноп с нетно тегло 1.015 гр. – престъпление по чл. 354 а ал. 5, във вр. с ал. 3, във вр. с чл. 23 от НК.

В началото на 2016 г. Петър Низамов чрез социалната мрежа „Феисбук” започнал да организира неформална група лица самоопределяща се като цивилни отряди за защита на българските майки и вярата. Низамов взел решение да обикаля българо – турската граница с негови съмишленици и да залавят бежанци около границата на българска територия. По време на контактите си Низамов и лицата от „Фейсбук“ обсъждали намерението си за залавяне на бежанци по границата. За целта Низамов се обадил на свой познат – свидетеля Г.М., с когото се познавали от ученическите години да му покаже границата в района на река Резовска. Г.М. познавал много добре граничния район, тъй като работил като лесничей към Горско стопанство с. Граматиково, общ. Малко Търново и през месец март на 2016 г. водил Низамов до границата на река Резовска и му показал района. С оглед подготовката си по залавяне на бежанци, Низамов си закупил на 03.04.2016 г. от ловно – рибарски магазин находящ се в гр. Бургас газов пистолет марка „Зораки“ модел 914 и 13 патрона за него. Също така, за да се придвижва в гориста местност с предварителен договор за покупко-продажба от 11.03.2016 г. се снабдил с  джип марка „Сузуки“.

На 09.04.2016 г. Низамов се срещнал в спортна зала в гр. Бургас със свидетеля И. П., като се уговорили на следващия ден да отидат в района с. Евренозово до границата, за да залавят бежанци. На 10.04.206 г. Низамов взел закупения по-рано газов пистолет и нож – тип „мачете“ и отишъл сутринта до дома на И.П. с джипа „Сузуки“. Двамата тръгнали с джипа в посока гр. Созопол и спрели на бензиностанцията на „Лукойл“ на изхода от гр. Бургас в посока кв. Крайморие. На уговореното място те се срещнали с лица пристигнали с втори джип. Хората от така сформираната група не се познавали по между си и се организирали чрез социалната мрежа. Двата джипа потеглили в посока с. Евренозово, където в района на местността „Киров гроб” спрели на черен път около 14.15 часа. Низамов и още две лица неустановени в хода на разследването (едното с шапка тип маска на лицето си) се отделили от останалите и се отправил към границата в местността „Киров гроб”. Останалите 7 човека се пръснали на две групи от по трима и четирима, като във втората образувана група бил И.П., който познавал друго момче от групата с името Иван. И.П. и другите две момчета били в близост до групата на Низамов и имали възможност да чуват движението им. Третата група се отдалечила, като поддържали връзка с останалите чрез радиостанции.

По това време в местността се намирали свидетелите Саадат, Доост и Исхаки – граждани на Република Афганистан. В началото на месец февруари на 2016 г. същите решили да напуснат родната си страна поради военни действия водени на територията на страната. Последователно преминали в Пакистан, Иран и в Турция, където в гр. Истанбул се събрала група от 25 човека –всички граждани на Р. Афганистан. От гр. Истанбул в Р. Турция с микробус били закарани в района на българо – турската граница. През нощта на 9/10.04.2016 г. свидетелите Саадат, Доост и Исхаки заедно с останалите афганистанци от групата преминали под оградата на българо – турската граница, водени от турци, говорещи кюрдски и се придвижвали пеша през гората. На 10.04.2016 г. тримата свидетели Саадат, Доост и Исхаки спали до късно сутринта и когато се събудили установили, че са изоставени от групата и са сами в непозната за тях местност на българска територия.

Отделилата се група на Низамов се отправила в посока на границата и се натъкнала на тримата свидетели. Низамов с неустановеното в хода на разследването лице с маската повалили Доост, Исхаки и Саадат на земята и с помощта на кабелни превръзки – тип миши опашки вързали ръцете им отзад на гърба и ги притиснали към земята, с което ги лишили от възможността да се придвижват свободно. След това Низамов завързал и тримата свидетели заедно един към друг, с което също ги лишил от възможността за придвижване. Към този момент се присъединили останалите лица от другите две групи. След като лишил от свобода тримата пострадали, Низамов започнал да ги удря с ритници по краката, както и с шамари. След това Низамов и неустановеното лице с маската започнали да претърсват лежащите на земята свидетели, бъркайки в джобовете им и претърсили ръчния им багаж. Низамов започнал да обикаля около лежащи Доост, Исхаки и Саадат държейки в едната си ръка газовия пистолет, а в другата ножа тип мачете, с което допълнително ги плашел. След като не намерили никакви ценни вещи, Низамов и лицето с маската, започнали да разпитват Саадат дали носи „мъни“ (пари) и „телефон“, но и тримата Саадат, Доост и Исхаки нямали в себе си пари и телефони, както и други ценни вещи.

Тези действия продължили около 30 минути. След тези си действия Низамов освободил Саадат, Доост и Исхаки и им разпоредил да вървят към Р. Турция. Тримата свидетели – афганистанци се отправили в посока на турската граница, като отишли в местността „Дълбокия алчак“ в близост до река Велека. Въпреки, че е разполагал с мобилен телефон Низамов, както и останалите лица не са уведомили органите на МВР за задържането на тримата афганистански граждани.

В гр. Бургас обвиняемият Низамов живеел в апартамент находящ се на улица „Ивайло“ № 44. При задържането на 12.04.2016 г. в Низамов били открити връзка от два ключа, които отваряли входната врата на апартамент находящ се на ул. „Ивайло“ № 44 в гр. Бургас. На посочения адрес е направено претърсване и изземване на 12.04.2016 г., в хода на което е установено количество суха тревна маса 1.015 гр., намираща се в пликче, намерено върху шкаф до мивката в кухнята.

Очаква се Районен съд – Малко Търново да определи дата на съдебното заседание.

В категории: Темида


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Иван
06.10.2016 15:45:34
0
0
Перата хич бе го ебе за обвиненията и дори прави протести в София 20ч пред храм Света Неделя Бурхас 19ч пл Тройката на 7.10 .
Петък
Елате да защитим българите от мигрантите.
7.
Диян Тончев Камбаната
05.10.2016 20:09:16
0
4
Д-р по право Перата е хомосексуалист като мен.
6.
Бургас
05.10.2016 17:45:18
1
3
Много малки души тук.Спокойно Видов ден идва за всеки!
5.
ВИНОВЕН
05.10.2016 15:11:04
2
7
Щом е държал и ВИСОКОРИСКОВИ наркотични вещества ще влезе в затвора.
Все пак има две обвинения.
За едното условно, а за другото ще влезе по условната присъда.
Спокойно Пера, след 2-3 години ще си навънка. Не е лошо да поспреш с дрогата за известно време
4.
Бургас
05.10.2016 14:51:45
3
3
Ясно е че става все по-голямо камъче в петата на управляващите днес. След активността му в Дрезден, както и след заявяването в ефир- кой и как урежда документи на мигрантите и от къде идват парите (въпросният репортаж за чендж-бюрото) сега това се явява ответният неравен удар срещу него. Още повече, че сега Борисов би имал подкрепата и на Меркел, при едно евентуално дело в Страстбург(Перата бе в Дрезден редом с опозиция и врагове на Меркел и нейната политика спрямо бежанците).
Това е ясно, неясно към този момент е дали всички тези хора които заявяват някаква подкрепа във социалните мрежи имат силата да излязат и да протестират срещу очевидните показване на всяка искра на борба срещу неадекватна политика на правителството относно бежанците. Хора има точни моменти в които трябва да се реагира.Тоси е един от тях.Не се ли реагира сега, означава,че продължаваме така както власта и е угодно. Ако Премиера е държан с компромати и под натиск и страх води някъкви затрупани нацията политика, това е негов проблем. Наш проблем е да не позволяваме след време сутрин вместо добро утро да се поздравяваме със "салам алеко ". Да реагираме, нека покажем че сме живи и искаме промяна!!!!
3.
????
05.10.2016 13:54:49
8
6
Как така ще ги съдят ?! Те са се опитали да свършат работа, която граничните полицаи не са свършили. Какво, граничарите останаха без джобни ли или прокурорите?!
2.
Хаха
05.10.2016 13:19:47
0
4
Те май всички бежанци са родени на 01.01 ... смешна работа
1.
Мигел де Сервантес
05.10.2016 12:55:39
0
5
"В това време те съгледаха тридесет или четиридесет вятърни мелници, които стърчаха сред полето, и Дон Кихот, щом като ги видя, каза на своя оръженосец:

— Щастливата съдба нарежда нещата така, както не сме могли и да мечтаем, защото погледни натам, приятелю Санчо Панса, и ще видиш, че се показват тридесет, пък и повече грамадни великани, с които възнамерявам да вляза в бой, като отнема живота на всички до един. Плячката ще е наша и това ще бъде основата на нашето богатство, защото тази война е справедлива и съвсем богоугодно дело е да изкореним тази проклета пасмина от лицето на земята.

— Какви великани? — запита Санчо Панса.

— Тези, които виждаш ей там — отговори господарят му. — Някои от тях имат ръце, не по-къси от две левги.

— Слушайте, ваша милост — забеляза Санчо, — това, което стърчи там, не са великани, а вятърни мелници, а това, което на вас ви прилича на предълги ръце, са крилата им, които, движени от вятъра, въртят камъните на мелниците.

— Явно е — възрази Дон Кихот, — че не си посветен в тайната на приключенията. Великани са и ако те е страх, махай се оттук и се отдай на молитви, а аз в това време ще вляза с тях в жесток и неравен бой....

.../Дон Кихот/ пусна Росинант в галоп срещу първата мелница, която се изпречи пред него. Нанесе удар в крилото й, което в този миг вятърът така шеметно завъртя, че копието се строши на парчета, а кон и конник бяха подети и изхвърлени на полето в най-жалко състояние...”
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори