В Русия изпитват уникална система за електронно-оптична защита на бронирана техника
19 Септември 2016, Понеделник, 18:07 ч.
Източник: Блиц.бгДимна завеса не позволява да се хване инфрачервеното излъчване на машината
В Русия се водят изпитания на комплекса за електронно-оптична защита на Т-14 „Армата”, верижна БМП „Курганец-25” и колесна БМП „Бумеранг”, пише „Известия”.Новата защитна система трябва да запази бронетехниката от високо-точното оръжие на противника и представлява непроницаема димна завеса.Смисълът на действието на системата за поставяне на завесата (СПЗ) се състои да проследи лъча на лазера или приближаваща танка ракета, като последва изстрелване на специални димни касети, което ще направи машината невидима в инфрачервения и визуалния спектър.
Изчислителната система на комплекса моментално изработва оптимална траектория за отстрел на димните елементни, при които танкът ще бъде заобиколен с димна завеса от няколко страни. Траекторията трябва да е разчетена димната стена да не пречи на машината да участва в боя.
Според военни експерти руската разработка на подобна защитна система е уникална. Задграничните аналози, разработвани в някои страни от Европа, така и не са достигнали до производство.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - ден на духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
