×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка описва кошмарно пътуване в автобуса София – Бургас


Бургазлийка описва кошмарно пътуване в автобуса София – Бургас
Климатикът не работел, а шофьорът отказвал да спре за почивка
11 Септември 2016, Понеделник, 00:23 ч.
Автор: Флагман.Бг

Беше ужасна жега, не ни даваха да ядем вътре, а шофьорът спря след 245 км, оплаква се жената

За пътуване в кошмарен автобус по линията София-Бургас, алармира читателка в рубриката ни „Вашият сигнал до ФЛАГМАН“. Ирина Тодорова ни изпрати дълго писмо, в което обяснява в какъв филм са пътували хората от София до Бургас.

„След три часа и двайсет и пет минути пътуване, шофьорът благоволи да даде почивка на пътниците. Вчера, 10.09., от 14 ч, по направление София-Бургас-Несебър-Слънчев бряг тръгна автобус на фирма "Етап-Адрес". Регистрационният номер на автобуса е СА4031ВА.
Автобусът пристигна в последния момент на Централната автогара София. Заради това всички пътници бяхме принудени да качим багажа си по най-бързия начин. Тръгнахме за Бургас със закъснение. Климатикът не работеше добре, беше изключително слаб и пътуването беше меко казано некомфортно и неприятно. Вътре в автобуса беше задушно. Хората започнаха да си свалят чорапи и обувки в опит да се справят с непоносимата горещина. Освен това липсват климатични отвори, които са разположени над седалките, с които пътниците да могат да регулират положението на климатика – дали той да духа към тях или не.

Въпросната фирма използва много често именно тези автобуси по тази дълга като времетраене линия София-Бургас-Несебър-Слънчев Бряг. Въпреки закъснението, по-голямата част от пътя шофьорът караше по инерция, за да пести гориво. Напълно липсва качество, за което ние сме си платили като клиенти. Не стига това, а почивката, която шофьорът е длъжен да направи на два часа или два часа и половина, беше тотално пренебрегната. Той даде почивка чак след три часа и двайсет и пет минути, в 17:25 часа, малко преди 245 км на автомагистралата.

В автобуса пътувахме хора от различни възрасти, включително и майка с малко дете на около 2 години. Шофьорът изобщо не се трогна от нашите питания кога ще има почивка. Даваше уклончиви отговори – след 40 мин, които така и не настъпиха. Това не му попречи да спре на паркинг на 180 км от автомагистралата, за да свали някакъв багаж, но не и да се сети за пътниците. Когато спря за почивка едва в 17:25 ч, ни даде 20 минути, за да отидем до тоалетна или да хапнем. Припомням, че в автобусите на тази фирма е забранено да се яде, защото санкцията за това е глоба. След като набързо трябваше да свършим всичко – да отидем до тоалетна хора от цял автобус, близо 50 човека и да хапнем, шофьорът съвсем спокойно седна да яде. Даже, за да се нахрани добре, удължи престоя с 10 минути, в които ние седяхме и го чакахме. Какво го притеснява? Той можеше изобщо да не прави почивка, а направо да ни спре в Бургас. И после да си продължи за Черноморието.

Възмутително е подобно отношение към клиенти! Аз съм редовен клиент на тази фирма от години. От 2013 година пътувам с тях и никога подобно нещо не се е случвало! Цялото пътуване се превърна в ад! Сякаш бях затворена в един подвижен метален затвор, от който няма измъкване! Няма как да сляза от него преди спирка Бургас. Няма алтернатива как да сляза на магистралата и да хвана друг транспорт за Бургас. Шофьорът не направи почивка навреме и всички пътници бяхме подложени на огромно мъчение.

След това кошмарно пътуване, се прибрах вкъщи изключително изтощена и с ужасно главоболие. Друга тенденция е да не се спазва обявеното разписание. Напълно некоректно е обявено, че времетраенето на пътя София-Бургас е пет асторомически часа включително с почивката. Това не се спазва от години и никой от ръководството на фирмата до този момент не се е намесил, за да промени това.

Автобусите пристигат със закъснение от 25-30 минути над обявеното разписание. Вчера автобусът не направи изключение и пристигна със закъснение в 19:25 часа в Бургас. Изпращам снимка, която е от въпросната почивка след 3 часа и 25 минути пътуване от 245 км на автомагистралата. Като доказателство съм запазила билета от въпросното злополучно пътуване“,
пише ни Ирина Тодорова.



Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
Със самолет
12.09.2016 17:12:49
2
1
Със самолет е 40 минути на цена 40 лева
13.
ПЪТНИК
12.09.2016 15:48:39
0
1
Това е самата истина за тази фирма.Карат по магистралата без да влизат в други градове и се движат по 6часа.Трудно се понася толкова дълго пътуване и с тези стари таралясници е направо кошмарно.Дано по бързо оправят железниците и да има друга възможност,за хората!!!
12.
Shshs
12.09.2016 14:16:27
0
6
Ей , помиари, какво лаете срещу жената. Това , че вие по-далеч от родното село не ходите, автобуси не ползвате , за да гоните самолети, не значи , че трябва да се изказвате неподготвени. Автобусния транспорт в България е под всякаква критика. А що се отнася до Bulgarian air, редовно отменят полети , ако няма достатъчен брой пътници. И когато изпуснеш следващия полет никой не те компенсира
11.
Bulgaria Air
12.09.2016 12:38:37
4
2
Има и други вариянти, бе Ганьовци
10.
ha
12.09.2016 11:58:18
12
7
ama Gospoja v avtobusa da ne e restorant che iskash vutre dase hranish , ot koe selo si cql jivot na klimatik si bila
9.
qa
12.09.2016 11:56:02
1
11
И като смени фирмата коя да избере?
Биомет? Супер и аз бих пътувал с Биомет но имат само 1 автобус дневно и това е защото Ивкони и Етап са монопол по направлението Бургас - София и читава фирма не може да стъпи тук.
А Ивкони е дори по-зле от Етап, винаги са били зле но вече са до нивото на Ентуртранс, когато катастрофира автобуса им. Автобусите им са морги, спиращи на всяко малко населено място.
8.
До №6
12.09.2016 11:16:49
2
5
Държавата да създадяла? Ти виждал ли си как се управлява държавно предприятие? И защо трябва да чакаш държавата? Създай ти - виждал си, знаеш как е удобно, ето ти ниша - другите не се справят, създай ти и действай с по-добри условия.
7.
Байно
12.09.2016 10:32:49
10
3
Още една недоебана...
6.
Виждал съм автобуси със машини за кафе
12.09.2016 09:44:20
3
16
Трагедията става когато дойдат туристи с пари и вземат този автобус. Първо Софийската гара е пълна със цигани и ако нямаш левчета няма да може да ползваш тоалетна. Второ Софийската автогара е Сирийска по дизайн и организация, много допотопна. След това автобусите София-Бургас доедин са морги които скоро ще убият хора. Климатиците не работят. Спират във едни селски кафенета за почивки да ти се доплаче. Тази фирма и Юнион Ивкони трябва да се съдят. Вероятно е по добре ако държавата създаде бусова компания също да се конкурира по този маршрут. Виждал съм бусове във Германия които имат два етажа и климатици, тоалетни, фрее интернет и машини за кафе, напитки и сокове. България не е Сирия! Събудете се!!!!! Сега е момента да не разочароваме туристите и инвеститорите!!!!
5.
R
12.09.2016 09:29:55
17
4
Като не ти харесва си хвани такси.
4.
аааа
12.09.2016 08:48:17
15
18
Най хубавата част от разказа е когато се оплаква, че им дал шофьора само 20 минути за почивка да отидели до тоалетна, а той невъзмутимо седнал да хапне.
Но не само това , оказва се че уж малката им почивка не била 20 , а 30 минути но тя пак недоволна , защото 20 били малко да отиде да тропа в кенефа , но 30 били много , а шофера си хапвал сладко , докато тя се напъвала над тоалетната
3.
aphex
12.09.2016 08:41:00
1
27
Това с карането по инерция е традиция в тази фирма. Дават газ и после неутрална и целият автобус се тресе и дрънчат стъкла. После спестената нафта се продава на рибарите за лодките им. Последно пътувах с тях преди 5-6години -гоних самолет за Дъблин-скарахме се със шофьора и я отписах тази фирма. Освен това имат навика да си правят почивките на разни крайпътни капани , където wc се плаща по един лев, а не на някоя бензиностанция където е безплатно. Още повече , че за цена 40лв за билет , автобуса е рекламиран със съответните звезди и трянва да предлага поне wc. Но тя е винаги заключена. Явно е крайно време КЗП и ДАИ да се задействат.
2.
хахаааа
12.09.2016 08:37:07
19
17
тая да се качи във влака , да види 8 часа добре ли е ... ще може обаче на воля да ходи до тоалетна и да се разхожда от първи до последен вагон.
Аман от фригидни лелки. Хем иска да стигне по разписание , хем иска да спирала за почивка на всеки 2 часа . Ако се паднат двата част на някой от тунелите , може вътре да е спре да се поразходи мрънкалото...
1.
Ем боли ем сърби
12.09.2016 08:24:23
7
28
Значи хем от 2013 си им редовен клиент, хем ревеш че от години закъснявали и т.н. Като не ти харесва използвай друга фирма. И мен юнион ивкони ме подразниха няколко пъти и спрях да пътувам с тях.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата
Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори