×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Нова наредба вдига инвалидите от леглата и количките и ги праща на работа! Трябвало да изкарват парите си достойно


Нова наредба вдига инвалидите от леглата и количките и ги праща на работа! Трябвало да изкарват парите си достойно
Ето бъдещата работна сила на България!
14 Август 2016, Неделя, 06:38 ч.
Автор: Илонка Иванова

Чрез безплатна рехабилитация щели да се ловят мнимите инвалиди, а е много по-просто да се провери работят ли, или живеят царски със 150 лева пенсии
След като оправиха всички проблеми в държавата, управляващите решиха да посегнат и на болните. И готвят нови правила за издаване на ТЕЛК-решения.

Ако хората, получаващи пенсии заради заболяване биха могли да ходят на работа, или да вършат нещо срещу заплащане, вместо пари за пенсия, правителството ще им отпуска пари за рехабилитация обяви  социалният министър Зорница Русинова.

Така работоспособността им щяла да се повиши и те да се влеят в редиците на трудещите се.
Идеята била така изловят фалшивите инвалиди.

Е, как с рехабилитация ще ловиш фалшив инвалид, не е ясно.

Симулантите са дали достатъчно пари на когото трябва и няма да могат да бъдат пипнати. Защото този, който е взел подкупа, няма да разреши да се установи, че инвалидизирането е било купено. Защото и двамата горят по веригата – мнимият болен и лекарят.

Остава другата идея  – да се насърчат и подкрепят тези, които нямат 100 процента  инвалидност, обаче нямали пари да се възстановят и  раздвижват. Това също граничи с безумието, защото родните рехабилитационни центрове са в повечето случаи занемарени дупки с изморени служители пред пенсия, или пък новопръкнали се частни здравни заведения.

Значи едни пари ще излязат от социалното министерство, ще отидат в джоба на частниците да изправят на крака някой след тежък инсулт или масиран инфаркт, или тежка катастрофа и още куп болести и травми, но този някой никога няма да бъде като нов и да се метне в редиците на трудещите се, защото пълно възстановяване на част от заболяванията рядко може да се получи. Дори да  се случи чудо и човекът да оздравее напълно, опасността от рецидив е доста висока и е препоръчително поне година-две да се пази и чак тогава да се хвърли на трудовото поприще.
Преждевременното му връщане на работа е опасно, категорични са лекари. А може би на държавата е по-изгоден като труп, отколкото като инвалид?

Същото важи и за оперираните от тежки форми на онкологични заболявания. Досега те получаваха първата година 100 процента инвалидност, тъй като ходят на химио и лечетерапии, чувстват се зле, повръщат, стресирани се, чудят се дали ще оживеят…Те не са обездвижени, не са в инвалидни колички, видимо нищо им няма, но е кощунство да ги пратиш на работа, докато се борят за живота си. Стресът от рехабилитацията би могъл да им докара бърз рецидив. А за каква рехабилитация в случая иде реч – не е много ясно.

Хората без крайници също няма как да се надяват да им поникне нов крак или ръка, докато ги рехабилитират. А тези, които са свикнали с протезите си, сами започват да работят, защото пенсиите по болест са мизерни.

Има ясен закон в България, който определя кои заболявания изискват ТЕЛК и хората са непълноценни, изпитват болки, дискомфорт  и нямат възможност да работят. Нима ще се отмени и наредбата за инвалидизирането? И всеки от реанимацията – право на трудовата борса?
„Добре е човек да изкарва с достойнство парите си, а именно като се труди сам“,  каза оптимистично социалната министърка.

И как ще стане това, госпожо Русинова?
С „Лазаре, стани!“?

А кой ще осигури работните места на изкаралите 20 дни безплатна рехабилитация инвалиди?
Работодателите не взимат здрави прави хора и се гаврят с тях, ако са над 40 години, остава да чакаме да наемат работник с един крак или една ръка. Или епелиптик, или човек с тежък диабет, със сърдечно заболяване, който се задъхва само като измине 100 метра.
Целта е ясна. Да се отрежат пенсиите на болните и да ги оставят да се оправят както могат. И ако нямат роднини да ги гледат и хранят, да се задейства естественият подбор.

Планът Ран Ът в действие!
Дотам ли изпаднахме, господа?

Да посегнете на мизерните пари на куците, кьоравите, сакатите и всички болни от „хубавото“ 26 годишно управление на България?

Това е геноцид! Това е узаконено убийство!

Защо направо не построите концлагери, или не приемете задължителната евтаназия, та по-бързо да се свършва? А?

Много по-лесно е да приемете друг закон. На работещ инвалид да му се спира пенсията. Тя и без това е такава сума, че и лекарствата не може да си купи с нея.

Тези, които се чувстват здрави и силни – нека работят.
Тези, които няма как да го сторят, просто ги оставете.
Те и без това вегетират с жалките социални подаяния.

А рехабилитация направете.
Болните се нуждаят от нея.

Но не забравяйте и да направите пълно саниране на здравното министерство и социалните служби, защото основната част от проблема е там!

Не е в инвалидите!

В категории: Политика


Автор
15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
ххххх
15.08.2016 17:54:04
0
1
а бе, че от цялата работа ще пострадат истинските инвалиди - това е ясно, но че в ТЕЛК-а е мангал до мангала - също е очевидно, просто наредбата да се опретне приоритетно за бай мангал, ама тогава ще гракнат от нез нам си кой комитет за дискриминация...загубена работа
14.
karnobatliq
15.08.2016 13:08:56
1
4
Вижте пред кабинетите на ТЕЛК в Бургас, особено сутринта, как гъмжи от мангали, дошли за потвърждаване на инвалидност или за придобиване по документ на такава.Най-инвалидизирани са Кумлушките орки.
13.
GG
15.08.2016 10:38:33
0
6
Статията е абсолютно в десятката. Тук инвалидите са като прокажени. В болниците ги гледат с досада, в социалните служби и всякакви административни служби - също. Работодателите бягат от тях като от чумави. Пенсиите им са толкова нищожни, че не могат да оцелеят с тях. Помагат им роднини. Но тези пенсии са трън в очите на управляващите винаги. Винаги преди избори посягат на инвалидите и се заканват да въведат справедливост.
Справедливостта е да се открият фалшивите - много е лесно с повторен независим ТЕЛК, а на истинските да бъде дадено достойно заплащане. Иначе с ученето им да работят няма как да се получи. Има хора, които просто не могат, но здравите няма как да го разберат това
12.
Илонкеее
15.08.2016 09:40:48
1
5
Знаеш ли колко хора получават инвалидни пенси който са абсолютно здрави и колко има на борсата и получават помощи
11.
Gb
15.08.2016 08:38:59
0
6
Истински кум фалшифи инвалиди са 1:3 .....получават се феномени ..цели села населени от хора с увреждания ..

Нямам намерение да ги хрантутя такива. Да се захващат за работа.
10.
То в Бургас
15.08.2016 07:03:53
1
2
Рая на земята, толкоз много работи че и за онеправданите останаха. Свършиха май парите за крадене, а? Пак ли банки ще фалирате?
9.
1234
14.08.2016 23:02:26
2
11
еййй ,оставете хората на мира вее мръсни политици такива ,гадове долни,ще горите в ада за това!!!
8.
Инвалид
14.08.2016 20:58:58
0
6
Има и по лошо !!! Действително има инвалиди, които могат и да работят но явно са неудобни за някои и биват принудени да се приберат обратно в дома си с подарък друго увреждане. Моят случай е такъв !!!
7.
smqh na parcali
14.08.2016 20:47:40
1
13
от кога с 150 лева се живее царски бе?
6.
вица на сезона
14.08.2016 20:17:40
1
9
ако това нещо стане значи са опрели вече и до сакатите и немощните за пари !Само не е разбрах от министърката колко от хванатите ще са от шведската раса ,гарантирам повечето хванати ще са чисти родни БЪЛГАРИ .ДА добре разбрахте ще ловят българи , децата внуците и правнуците на "малката булка" ще продължат да си берат помощи необезпокоявани. Приемат и хранят с наши пари вече и терористи.... даже и се продадохме на местния диктатор Ердоган за няколко галения по главата.... тва не е държава тва е по гадно и от порно ! Скоро може и от умрелите да искат работят че то само лежат и нищо не правят .
5.
Годжоман
14.08.2016 20:01:33
0
20
Е няма такива ИЗРОДИ,като нашите политици.....
Дано всички пари,които са откраднали за свещи и лекарства да отидат!!!!!
Дано всичките им близки да пострадат от продажната им политика......да еба измейкярите!!!
По-гнусни сте от башибозуци......изчадияяяяяяя
4.
Аз
14.08.2016 19:57:30
1
20
Изроди мръсни,да еба боклуците алчни!!!!
В ада да горите ...изчадия гнусни!!!
Анатемс,анатема,анатема!!!!!!!
3.
С
14.08.2016 19:52:53
0
26
Даеба малоумните им министри, барабар с малоумника им на чело. Мамицата ви крадлива. Опоскахте държавата за нула бройки. Не ви стига и това, ами сега и на инвалидите посягате. И сега от тях крадете. Напускахте програмите за подкрепа на инвалидите. Същевременно вместо да им давате парите за да живеят малко по - достойно и да си осигурят свястна рехабилитация и процедури им натресохте да бъдат посещавани 2-3 пъти в месеца от социални работници и рехабилитатори. То няма лошо, ама същите са ваште дечурлига които само лапкат пари и си седят в разни офисчета, а паричките по разни програми вместо при инвалиди отиват при тях без труд. Бахти крадливите боклуци дето сте.
Вместо глупости да мъдрите, измислети как здрави и прави циганя да не се правят на инвалиди и да точат касата в посока махалите ромски!
2.
_nib_
14.08.2016 19:47:41
0
30
Онези 240 хрантутника в народното събрание и още хиляди незнайни една стотинка от заплатата си не са изкарали достойно.
1.
Д
14.08.2016 19:46:28
0
30
Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. БОГ ДА ПАЗИ ОТ ТАКИВА УПРАВНИЦИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проф. Коста Костов бори коронавируса с букет от вина Проф. Коста Костов бори коронавируса с букет от вина

Шефът на Медицинския експертен съвет сподели, че профилактично пие българско каберне и мерло 

Водач на Хюндай прегази крака на 19-годишен бургазлия, блъсна друга кола и избяга Водач на Хюндай прегази крака на 19-годишен бургазлия, блъсна друга кола и избяга

Пострадалият пешеходец е прегледан в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лечение с диагноза „травма на лявото ходило“, без опасност за живота е

Започва раздаването на пакети с храна за над 41 000  нуждаещи се Започва раздаването на пакети с храна за над 41 000 нуждаещи се

Ще бъде раздадена 1400 тона храна, стартира разнасянето й в областите Варна, Добрич и Стара Загора

Замразяват депутатските заплати, Борисов притеснен за безработицата Замразяват депутатските заплати, Борисов притеснен за безработицата

Премиерът призна, че се чувства абсолютен популист 

От АПИ не виждат условия да удължат срока на винетките От АПИ не виждат условия да удължат срока на винетките

Можело да бъдат дискриминирани част от потребителите

Раздават 2 милиона защитни маски Раздават 2 милиона защитни маски

 Премиерът обеща да снижи мерките, ако намалее броят на новите заразени

Бойко Борисов: Аз ще си платя теста за COVID-19, ставате дребнави! Бойко Борисов: Аз ще си платя теста за COVID-19, ставате дребнави!

Ей, сега, вадя парите и ги давам на проф. Мутафчийски, каза премиерът

Добра новина! Дават обещаните 1000 лева на 1700 медици от 34 болници Добра новина! Дават обещаните 1000 лева на 1700 медици от 34 болници

В болниците до 5 случая с коронавирус допълнителни заплати ще получат 40 медици, а над 10 заразени – 100 души, каза министър Ананиев

Община Левски спира да събира наеми Община Левски спира да събира наеми

Целта е да се облекчи местния бизнес

Ще наложат ли карантина на парламента заради коронавирус? Ще наложат ли карантина на парламента заради коронавирус?

Засега това не се налага, каза генарал Мутафчийки и уточни, че депутатите от ГЕРБ ще си платят тестовете за коронавирус

Драмата с COVID-19 в Швеция започна! Страшно е Драмата с COVID-19 в Швеция започна! Страшно е

От няколко дни и там паркове и магазини вече опустяват

Световната банка отпуска 160 млрд. долара за борба с коронавируса Световната банка отпуска 160 млрд. долара за борба с коронавируса

Средствата са отпуснати за срок от 15 месеца

COVID-19 остави 900 000 испанци без работа COVID-19 остави 900 000 испанци без работа

Най-силно засегната е сферата на услугите

Затвориха и Гранд Каньон за посетители Затвориха и Гранд Каньон за посетители

Заключиха и Джошуа Трий в щата Калифорния

Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки

Консумацията им е много популярна в южната част на страната

Антирекорд в САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус Антирекорд в САЩ: За 24 часа са починали 884 души с коронавирус

Броят на смъртните случаи заради COVID-19 в САЩ достигна 5000 души

6-седмично бебе почина от COVID-19 в САЩ 6-седмично бебе почина от COVID-19 в САЩ

Информацията потвърди губернаторът на Кънектикът Нед Ламонт

884 починали от коронавирус в САЩ за едно денонощие 884 починали от коронавирус в САЩ за едно денонощие

 Броят на смъртните случаи заради COVID-19 в Щатите достигна 5 116 души

Коронавирусът НА ЖИВО: Вижте броя на заразените в света в реално време Коронавирусът НА ЖИВО: Вижте броя на заразените в света в реално време

Видео потокът, публикуван от Royal Stats, не е спирал от 26 януари, представя официалните данни за пандемията

Боян Чуков: "Дълбоката държава" използва пандемията, за да свали от власт Путин, Тръмп и Си Дзинпин Боян Чуков: "Дълбоката държава" използва пандемията, за да свали от власт Путин, Тръмп и Си Дзинпин

Предстои да се активизират атаките срещу Путин и Тръмп с цел дестабилизиране на тяхното управление и обвинения, че те са виновни за неспособността здравните системи, смята Боян Чуков

Проф. Кантарджиев Проф. Кантарджиев Ако кажа къде този коронавирус не живее дълго, хората ще спрат да си мият ръцете Виц на деня Виц на деня - Тате, когато отвори магазинът за играчки, ще ме заведеш ли, за да ми купиш ново мече?
- Тогава, вече ще си голяма за мече...
Виц на деня Виц на деня У Враца:
- Таа маска Ви праи много стройна, госпожо! И... младолика - половината бръчки са не видат.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Важно! Ако имате затруднено дишане, първо се уверете, че отново не сте преяли.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори