×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нечовешко! Кървяща жена и пищящи бебета натъпкани в заловения в Бургас микробус, едва ги спасили от задушаване


Нечовешко! Кървяща жена и пищящи бебета натъпкани в заловения в Бургас микробус, едва ги спасили от задушаване
Добромир Велинов (вляво), Иван Христов и Добромир Асенов остават в ареста
05 Август 2016, Петък, 20:44 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Дейността на каналджиите застрашава националната ни сигурност, смята районният прокурор Чинова


Заловеният вчера микробус в Бургас с нелегално преминалите границата ни мигранти се оказал много тесен за тях. 32-ма души, сред които майки с малки деца и бебета, били натъпкани в превозното средство и били на косъм от задушаване. Една от жените дори имала рани и кървяла. Тези ужасяващи подробности разкри прокурор Чинова по време на гледането на мярката за неотклонение в Районния съд в Бургас на Иван Христов, Добромир Велинов и Добромир Асенов от Кюстендил, обвинени в каналджийство. Тримата бяха задържани вчера при спецакция на ГДНП, ДАНС и ОД МВР-Кюстендил (ВИЖ ТУК).

С тях бе задържана и Маргарита Крумова, която е превозвала мигрантите. Тя шофирала микробуса "Ивеко 35 С 10", със софийска регистрация, спрян вчера по време на специализираната операция.
Докато задържането на другите трима е удължено на 72 часа, изненадващо нейната мярка е изменена с по-лека. Маргарита Крумова е освободена от ареста срещу 1000 лева парична гаранция.

Съдебното заседание, което бе насрочено в последния момент тази вечер за 18,30 ч., започна едва в 20,30 ч. Обвинените в каналджийство мъже бяха докарани в Съдебната палата около 19,30 ч. (ВИЖ ТУК), но отне 1 час, докато адвокатите се запознаят с материалите по делото.

Защитата на Иван Христов, чието обвинение е за подбудителство, е поел известният адвокат Димитър Марковски. За Христов се твърди, че открил Маргарита Крумова и й предложил да превозва бежанците срещу 1000 евро. Обвиняемият я запознал с другите двама, които пък с леките си автомобили съпровождали микробуса за безпрепятственото му преминаване по маршрута от границата ни с Турция до София. Добромир Велинов е осигурил товарния автомобил. Той показал точното място, откъдето трябва да качи бежанците и точния маршрут.

Според прокурор Чинова тримата имали безупречна организация и добър разработен механизъм. Точно поради тази причина не са били заловени досега, въпреки че от една година активно се занимавали с престъпната дейност. Тя смята, че именно поради тази причина, ако бъдат пуснати от ареста, има голяма опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Те имали контакти в други държави и за тях нямало да бъде проблем да избягат от правосъдието.

"Дори напротив - ще е чудо ако не го направят. Дейността, с която се занимават те, застрашава националната ни сигурност. Има масова психоза у хората заради мигрантите заради постоянните терористични атаки в цяла Европа и съседните ни държави. Нелегално преминалите хора се настаняват в наши лагери, заради условията там пламват зарази, които не остават в пределите на местата за настаняване. Вчера, когато са заловени, натъпканите в микробуса били пред задушаване, имало опасност за живота им. И всичко това е направено заради имотна облага", каза държавният обвинител, като добави, че най-адекватната мярка за тримата мъже е задържане под стража, което пък щяло да осигури присъствието им по време на разследването.

Адвокат Марковски категорично отрече клиентът му Иван Христов да е свързан с престъпната дейност, в която е обвинен.

"Физическият извършител, т.е. Маргарита Крумова е с парична гаранция, а за подбутител и помагач се иска най-тежката мярка за неотклонение. Това нарушава основния принцип в правото за равнопоставеност на участниците в наказателния процес, при една и съща фактология по делото. Ако се приеме този маниер на мислене - тя съдействала на разследването и затова била пусната, на колегата ми клиента - Добромир Асенов също съдейства на досъдебното производство, но на него му се прави друго искане. По този начин прокуратурата дава толеранс", каза адвокат Марковски пред Флагман.БГ.


Адв. Павлова, адв. Марковски и адв. Даскалов поискаха възможно най-лека мярка за клиентите си, но съдът не ги пожали

В началото на заседанието Марковски представи и медицински документи за влошеното здравословно състояние на клиента му. Според него има доказателствен дефицит. При претърсвания в дома му не са били открили нещо, което да го уличи в престъплението. Христов бил с чисто съдебно минало и без никакви данни за криминална дейност и поради тази причина поиска съдът да наложи най-леката мярка за неотклонение.

Това пледираха и служебните защитници на другите обвиняеми. Адвокат Павлова, която представлява Добромир Велинов, твърди, че свидетелите не са разпознали клиента му като помагач. Той имал трудови навици, помагал на баща си, който се занимавал със земеделие, майка му пък била учителка в Гърция.

Адвокатът на Добромир Асенов - Александър Даскалов, твърди, че не било на лице изпълнителното деяние на клиента му. Не било доказано, че Асенов имал уговорка за парични или имотни облаги. Разпитаните иракчани казали, че дали пари в Турция. Обвиняемият днес направил самопризнания, подпомогнал разследването. Нямал интерес да се укрие.

Тримата задържани също поискаха от съда възможно най-лека мярка за неотклонение, а именно парична гаранция, в краен случай и домашен арест.

Иван Христов се оплака от здравословното си състояние. Преди година заради повишена кръвна захар са го приели в много тежко състояние в болница. Сега го поддържали лекарствата. Асенов пък се оправда със седемгодишното си дете, за което трябвало да се грижи. Двамата с Велинов били съседи в кюстендилското село Коняво, където живеели от години и нямало опасност да се укрият.

Близо два часа магистратите умуваха каква мярка за неотклонение да наложат на тримата. Малко след 23,00 ч. районният съдия Яна Атанасова излезе с решение тримата да останат за постоянно в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Бургаския окръжен съд.

В категории: Темида


12
Коментара по темата
12.
До 10
06.08.2016 13:12:50
0
5
То и Добромир Асенов според статията си е признал, но е в ареста?
11.
Kiro
06.08.2016 10:47:34
1
5
Всички жени кървят
10.
do 5
06.08.2016 10:09:52
5
2
Тя си е признала и са я пуснали в случая адвоката е излишен пък и женска килия в ареста няма
9.
кмета
06.08.2016 10:07:02
0
5
За тия изроди човешкия живот неозначава нищо даже и да бяха се задушили бебетата им а тия тримата адвокати ги вкарайте при трафикантите особенно тоя ненаядник Марковски за идването му до Бургас е опънал поне 10 хил.лв
8.
mastera
06.08.2016 08:12:18
2
3
flagman vlizam da vi sipq da qdete , shibani mangali , kasabov si e chist ciganin cheren sa4 , a ostanalite sa ot dolinata na shirokite gashti , vzemete nauchete bulgarski che ste super zle , i parvoklasnicite podrejdat izrecheniata si po dobre ot vas , negramotni selqni!
7.
ГЕРБ= БИВША БКП
06.08.2016 07:47:10
2
5
ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА ПО НАТАТЪК С ГНУСНИТЕ ЧАРШАФИ АМУДЖИ ГЕРБ ГИ ОСТАВЯ В БЪЛГАРИЯ НИЕ ДА ГИ ХРАНИМ И ДА НА ЗАПЛОЖДАТ СПОРЕД ДУМИТЕ НА ВИДЕН ДЕМОКРАТ А НАРОЧНО ЛЕНТИРЕЗОВ ОТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НЕ ГИ ВРЪЩА НА ЕРДОГАН ПРЕДАТЕЛИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ
6.
...
06.08.2016 06:51:53
1
16
Никой не ги е качвал насила в буса тези говеда. Хич не ми пука за тях.
5.
Ďaaaa
06.08.2016 01:33:27
3
14
Кой ле е адвоката на Маргарита Крумова? Явно е много по успешен от "известния" дебеланко Марковски?
4.
12А
06.08.2016 01:17:54
0
12
Чудя се по Бай Тошово време, къде аджеба бяха тия адвокати!
3.
:)
06.08.2016 00:45:01
1
18
Всички каналджии в затвора, барабар с адвокатите си.Изроди жалки и защита искат.От корумпирани адвокати и съдии сме на този хал.Жалко е за майка България. Абе мамка му.Вкарайте ги тези по 5 г. да лежат, та да видим дали ще има други каналджии. Ще им стиска ли?
2.
Ok
06.08.2016 00:01:46
2
10
Груха много пшеница
1.
Колега
05.08.2016 23:55:28
6
13
И кое му е известното на малкия дебел Марковски?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ЕК спъва наши земеделски производители ЕК спъва наши земеделски производители Европа не разрешава парите, които се получават у нас за земеделски дейности от съюза, да не се облагат с данъци Френският турист , пострадал на Рилските езера, се подобрява Френският турист , пострадал на Рилските езера, се подобрява Мъжът, паднал от доста голяма височина, беше транспортиран за лечение с хеликоптер Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес Също днес е последният ден за заявленията за вот с подвижна кутия за хора с увреждания за вота "две в едно" Треньорска сага разтърсва ЦСКА Треньорска сага разтърсва ЦСКА Засега треньорът Стамен Белчев продължава да се ползва с доверието на ръководните фактори в Борисовата градина
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори