×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Напрежение София-Москва! Нарушават ли руски самолети пространството ни?


Напрежение София-Москва! Нарушават ли руски самолети пространството ни?
Снимката е илюстративна
26 Юли 2016, Вторник, 21:49 ч.

Летателните машини били без включени транспондери и без предварително заявени полетни планове, твърдят от МО
Русия поиска обяснение от България заради изказване на военния ни министър Николай Ненчев. Преди дни той обвини руснаците, че често навлизат със самолети в "зоната за отговорност на България".
Реакцията на Москва не закъсня  - Генерал Конашенков бе искрено учуден от приказките на нашия министър.

"Не оспорваме правото на самолети от ВВС на друга страна да извършват полети в международното въздушно пространство над акваторията на Черно море, включително и в региона за контрол на полети на България (FIR Sofia) при спазване на международните въздухоплавателни норми", отговориха от българското военно министерство.

Министерството на отбраната не търси конфронтация с никого. Изразяваме загриженост за поддържането на взаимно уважение и доверие между черноморските страни при осъществяването на полети в международното въздушно пространство над акваторията на Черно море, се казва още в изявлението, разпространено до медиите, изтъква се в съобщението.

"Руски самолети са навлезли в зоната ни на отговорност без включени транспондери и без предварително заявени полетни планове. Има случай и на полет на самолет без отличителни знаци", посочват пък от Министерството.
В неделя министър Ненчев нарече тези полети провокация и заяви, че нашите изтребители са готови да прихванат нарушителите.
От руска страна пък заявиха, ме не са нарушили нищо.

В категории: Политика


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Фактор,а?
27.07.2016 13:24:16
0
0
Фактор от кръга "капитал?

ХА-ХА-ХАХАХАХАХАХ
7.
FREE BULGARIA
26.07.2016 23:51:17
5
2
Лятото на 2016 година е предвестник на окончателния разпад на „Московската империя“
Руската пропаганда съвсем се побърка: досега Ердоган беше лошият, сега изведнъж стана добър


Основният спонсор и основният защитник на всички бандитски клептократски режими е Москва


Драматичните събития от последните дни не са резултат от някакъв глобален заговор. Всяко от тях има своя вътрешна динамика, което не изключва наличието на някои общи закономерности.

Нека опитаме да анализираме последователно тези събития.

Турският гамбит

Да започнем от Турция. Конфликтът между светска и ислямистка Турция продължава вече цял век, още от времената на Ататюрк. Когато след разпадането на Османската империя той създава светска държава, разбира много ясно, че опасността от ислямски реванш е огромна. Затова той възлага на армията ролята на институция, гарантираща съхранението на конституционните принципи на светската държава.

През последните 15 години Ердоган тихомълком демонтираше светските институции, всячески отслабваше ролята на армията, поставяйки там свои поддржници. Това, което се случи, беше закъснал, отчаян опит на хората в армията, верни на светския дух, да спрат този разрушителен за Турция процес.

Но от друга страна всичко, което виждаме след опита за преврат потвърждава, че Ердоган, видимо, предварително е подготвил тази огромна чистка, която провежда сега. Тя придобива вече съвършено налудничав характер. Под ударите и попаднаха десетки хиляди души, и не само военни, а практически целият съдебен корпус, професори от университетите, учители, възпитатели в детски градини. За тези планове, най-вероятно са научили военните и са се опитали да ги предотвратят. Но ислямистите много бързо изведоха предварително подготвените брадати „поддржници“, така наречения „народ“, които започнаха да линчуват младите войници.

Но междувременно руската пропаганда съвсем се побърка: през цялото време досега Ердоган беше лошият, сега изведнъж стана добър. Видимо не знаеха какво точно да говорят, но за всеки случай раздуваха ролята на Путин: обаче дали Путин организира заговора, или обратното-спаси Ердоган или и двете-не стана много ясно.

Но като цяло Кремъл ще е доволен от междинния резултат от турските събития – рязко завиване на Турция към ислямизма, към антизападен курс във външната политика. Защото с ислямизма Кремъл се бори повече на думи, а Западът е ненавиждан от Путин, обкръжението му, а и от целия, така наречен, руски елит.

ИД за Путин е Ледоразбивачът-2, инструмент за разрушаването на „ненавистния Запад“, така както Хитлер беше Ледоразбивач-1 за Сталин.

Терористичните атаки във Франция

Стана дума за ислямизъм, така че нека продължим темата с ИД и терористичните атаки във Франция. Руските войски заминаха за Сирия, както ни обясниха, защото трябва да се борим с ИД иначе тя ще дойде на границите ни.

Два месеца по-късно се оказа, че Русия вече е победила ИД, във всеки случай няма да дойдат при нас, така че можем да се изтеглим от Сирия, като оставим там само някакъв ограничен военен контингент. Сега Русия продължава тихичко да си бомбардира ИД, а те кой знае защо извършват терористични атаки, но не в Русия, а във Франция.

Реакцията на Москва обаче изцяло издава настроението и плановете на Кремъл.

Първо - нескрито злорадство, а след това започнаха воплите: „Ако си бяхте сътрудничили с Русия, нямаше да ви се случат тези терористични актове“.

По същество това са зле прикрити, а понякога и съвсем директни, заплахи към Запада. Посланието е: „Ако не свалите санкциите, ако продължите да подкрепяте Украйна и ни пречите да се разправим с нея, ИД ще продължи да ви взривява“.

Практически същото повтарят и руските „агенти“ във Франция. Саркози, купен с парцалите от Кремъл и идиотът Тръмп, когото Москва иска да направи президент на САЩ. Той пък разви на републиканската конференция същата опорна точка на Москва: "Главният враг на САЩ е Ислямска държава, а Путин се бори с ИД, затова трябва да отхвърлим всички „малки разногласия“, като, например, Украйна, която няма никакво стратегическо значение за САЩ, и да започнем заедно с Путин да се борим с Ислямска држава.

Ръководителят на предизборния щаб на Тръмп – Манафорт и водещите му съветници години са работили за Янукович и за руски олигарси.

Манафорт лично задраскал на конгреса от програмата на републиканците изреченията в подкрепа на Украйна.

Бързам да успокоя читателите: Тръм няма да стане президент, освен ако, точно преди изборите се случат някакви ужасни мегатерористични актове, с които Тръмп ще може да спекулира.

Украйна, Армения, Казахстан

Цели две, дори три години, наблюдаваме това, което става в Украйна, но в последно време виждаме рязко обостряне по цялото постсъветско пространство. И инцидентите вече не са мирни, а силови – стълкновения в Армения, в Казахстан и те не са случайни. Но не защото някой ги организира от Москва, не е нужно да се организират от Москва, те всичките работят против Москва.

Това вече е опизиця, която взема оръжие, за да воюва против съюзниците на Москва. Против същите клептократи, които Москва отгледа и покровителства из цялото постсъветско пространство. Тези събития не са случайни, защото се формира общо протестно настроение в този огромен регион.

Ние понякога забравяме, че минаха 25 години от времето на първата фаза на разпад на СССР.

25 години, това вече е ново поколение хора, които нямат нищо общо със Съветския съюз, със старите елити, проникнати от руската агентура. През 91-ва имаше единен заговор на цялата съветска номенклатура, те просто се отказаха от идеологията и преминаха към лично обогатяване. Този модел възтържествува във всички постсъветски държави (с изключение на Прибалтика), а те останаха свързани с общата си история и общата организация – КГБ на СССР.

Сега поколението абсолютно отхвърля тази система, те искат различни неща: от европейска демокрация до ислямистка диктатура. Но всички те са много недоволни от Московия, защото виждат, че Московия прави всичко, за да поддържа тези режими.

Това движение, каквито и форми да приеме – мирно или въоржени – винаги ще бъде антимосковско. Защото всички прекрасно разбират, че основният спонсор и основният защитник на всички тези бандитски клептократски режими е Москва.

И при това Москва открито, нагло и тъпо претендира за така наречената доминация в постсоветското пространство, за зона на привилегировани руски интереси в постсъветското пространство, руски свят и т.н.

Москва винаги ще подкрепя съществуващите режими, защото само при тези режими тя може да разчита на някакво влияние и положение. Това, което сега виждаме в Армения и Казахстан е началото на следващ етап от разпада на Съветската империя, или, по-точно, на Московската империя.

В Москва още не са разбрали какво точно става. Със своята престъпна агресия срещу Украйна те ускориха тези процеси. Защото хората, които днес живеят в постсъватското пространство, преди всичко младите, поколението израснало през тези 25 години вижда, че основният враг на държавите им, на народите им са собствените им клептократски режими, които се опират на Москва и пак от нея са поддържани.

Русия

Лятото на 2016 година е предвестник на втората много активна фаза от окончателния разпад на „Московската империя“.

Основният катализатор поражението на Путин в Украйна. Хората може още известно време да вярват на телевизионната пропаганда, но обкръжението на Путин, сегашното „политбюро“ разбира вече, че „Акела пропусна“.

Спомняте си какви наполеонови планове имаше през пролетта и лятото на 2014 година: "Новорусия", коридори, излаз на море... Всичко това рухна, защото никой не подкрепи тези налудничави планове – нито украинците, нито, което е най-болезнено за Москва, руснаците в Украйна. Мнозинството от руското население остана лоялно на Украйна, мнозина руснаци се сражават в украинската армия.

И в самата Русия путиновата авантюра не получи масова подкрепа. Социологическите проучвания в авторитарните режими не означават нищо. И къде са тези доброволци, готови да воюват за "руската идея", за "руския свят"? Потокът от дегенерати-мотомутри се оказа много ограничен. Подобни провали обикновено водят до падане на диктатора.

И ние виждаме, че вяло протичащият дворцов преврат продължава вече повече от година. Същото се е случило през зимата на 1952-53 година през последните месеци от живота на Сталин: ожесточена борба за власт между всички силови структури, разбрали, че диктаторът е слаб, диктаторът умира. Нашият сегашен диктатор умира, но не физически, той плува, играе хокей, язди кон.

Но политически той вече е умрял.

Той няма да може да организира контрапреврат като Ердоган в Турция. Половината население иска Турция да бъде съвременна европейска държава, а другата половина – средновековен халифат със законите на шариата, тоест Ердоган има идеологически мотивирани поддръжници.

На Путин няма да му стигнат поддръжниците, никой няма да излезе на улицата с голи ръце срещу танковете. Уверявам ви.

apostrophe.com.ua

Б.Р. Андрей Пионтковски е един от най-известните руски публицисти и анализатори. Сочен е за най-опасния критик на режима на Путин. От януари тази година Пионтковски се укрива в чужбина, след разкритие, че специалните служби на Русия подготвят ареста му. Само през последните седмици руските ФСБ проведоха демонстративни обиски в радио „Ехото на Москва“ и в дома на анализатора. Срещу него прокуратурата е повдигнала и обвинение за разпалване на национална вражда. Самият Пионтковски предупреди преди три дни: „Готвят саморазправа с мен“.

Превод: Faktor.bg
6.
Българин
26.07.2016 22:34:11
5
3
Руснаците как ще си признаят? Освен това те още имат България за своя, то не е лъжа. Колко имота има изкупени от руснаци. Инвазията е страхотна, добре че има министри като Ненчев! ББ е двоен играч.
5.
Tall WHITES
26.07.2016 21:04:03
0
1
Ferry Range 3200 km f22
4.
Tall WHITES
26.07.2016 20:27:26
0
2
Range, km
4.000 (with in-flight refueling 6.500) su37 bez zarejdane tolkoz
3.
_nib_
26.07.2016 19:32:31
7
10
Тва американеца е подкокоросал нашия да лъже.И той кат папагал.Да уважа майка му аз на оня покемон,покемон,мон,мон,мон,Мони Паси.Натовеца мръсен.
2.
н
26.07.2016 19:27:18
2
3
Те как са успели да стигнат до България???
1.
FREE BULGARIA
26.07.2016 19:16:43
5
3
Niama sega da si izmisliame, ako ne narushavaha. Estesteveno!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори