×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

300 000 български изселници в Турция готови да се приберат у нас


20 Юли 2016, Сряда, 17:30 ч.
Източник: Frognews.bg

Турция е скована от страх. С арестите на хиляди хора и с тоталната саморазправа с опонентите си, президентът Реджеп Ердоган поведе страната към гражданска война и катастрофа. Той води държавата към пропаст, каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Българските изселници в момента са много тревожни. Те винаги са били привърженици на народно-републиканската партия, наследница на кемалистката, и почти винаги са гласували за нея. Управляващите се притесняват бежанците да не тръгнат към България. Но ако се стигне до ситуация на гражданска война, може над 300 000 български изселници да се върнат по домовете си тук. Българите са се затворили вкъщи, не смеят да излязат на улицата, където има тотална саморазправа. Ако нещата ескалират, те ще се приберат обратно в България.

В момента никой не знае къде е Реджеп Ердоган. След пресконференцията, която беше на живо, той не се прибра в Анкара. Казват, че е в резиденция в Истанбул, но това не е съвсем сигурно. Всичките му изяви в момента са на запис. В днешното си обръщение каза, че утре-сряда, се свиква Консултативен съвет по национална сигурност. Предупреди, че ще се вземе важно решение. Това озадачи всички, очаква се дори да се пристъпи към арест на опозиционните политически лидери. Елитът на Турция е потресен. Хората започнаха на митингите да скандират името на Кемал Ататюрк. Оставам с чувството, че от тази ситуация Турция може да излезе само с идеите на Ататюрк и да се спаси светската държава от пълзящата ислямистка диктатура на Ердоган. Дори хората до него треперят от страх. Положението е тревожно. На много места се стреля, убийствата продължават, има раздвижване на танковите бригади в Истанбул. Освен проблем с кюрдите, вече има и друг проблем. Наслагва се голямо напрежение между алианите /енто-религиозна група/ и сунитите. Гражданите рано или късно ще разберат, че са били употребени. Тогава енергията им ще се обърне към Ердоган.

В момента на преден план излиза следната теза: След като на един дъх разстояние до Ердоган са били хората, участвали във военния преврат, той как ще си осигури сигурността?! На кого ще разчита? Разговарям с много хора от медиите, бивши политици, бизнесмени, които са много тревожни от изстъпленията на Ердоган. В неделя излезе една новината по NTV, която впоследствие беше забранена. Става дума за това, че командващият първа армия в Истанбул, в разговор с Ердоган, го предупредил за готвения преврат. Врекъл му се във вярност и го поканил да кацне в Истанбул. Обещал, че ще поеме охраната му. Военният командир обяснява още, че бил поканен от превратаджиите да участва с тях, но той им казал, че ще си помисли. През това време предупредил Ердоган за готвения преврат. Тази история изобщо не се връзва. Тези неща първо не стават по телефона. Сега се развива друга версия, че е прихванат разговор между пилоти на хеликоптери от Измир и службите са предупредили Ердоган да напусне хотела. На първата пресконференция Ердоган казва, че самолетът му бил прихванат от изтребители Ф-16. те, обаче не са го ударили. Всички неща са много противоречиви.

Освен това военните нямат интерес да стрелят по цивилните. Нямат интерес да бомбардират сградата на НС. Речите на опозиционните лидери никъде не се излъчват, защото в тях открито се говори за политиката на Ердоган и за начина, по който той се саморазправя с неудобните. Затвърждава се мнението, че Ердоган вместо да предотврати в зародиш преврата, го е яхнал, за да направи чистка. Вместо да се обявява траур за толкова много убити турски граждани и полицаи, вместо да се свалят знамената, той призовава хората на предизборни митинги с песни и концерти. На тези концерти се вика „Аллах Акбар”. Това са думи, които изричат терористите преди да атакуват. Хората вече усещат, че се отдалечават от идеята за светска държава и се приближават до халифатската диктатура. В този „хор” се включиха и всички имами на Турция, които призовават хората от мегафоните на джамиите да се включат в митингите. Призовават и за смъртни наказания за организаторите на преврата. Един от арестуваните генерали Мехмед Дишли, е брат на зам.-председателя на управляващата партия Шабан Дишли. Има съмнения че сегашните събития са в основата на смяната на доскорошния премиер Ахмед Давутоглу.

В категории: Политика


8
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
8
Коментара по темата
8.
Тц!
20.07.2016 21:34:30
1
2
Не, нямaт подобни нaмерение, не спекулирaйте и не се нaдявaйте! Просто из подобни жълти сaйтчетa си пълнят с лъжовни "информaции",нямaт друг нaчин некомпетентите, негрaмотни жълтурковци.
7.
do 5
20.07.2016 19:10:41
2
6
nikoi ne e pravil genocid nad tezi hora prosto bai to6o im kaza koi to iska da ostane moje da si vqrva na koito gospod iska no trqbva da si smeni imeto tova be6e vsi4ko nqkoi ostanaha kato dogan mestan i drugite i si smeniha imenata tezi koito ne jelaeha izbqgaha v turciq tova e istinata
6.
Chris
20.07.2016 17:48:00
4
6
Ще е много добре да дойдат защото като хора те са работливи и топли. Ще имаме пари за пътищата до Родопите. Ще напълним влаковете ще паднат цените на билетите. Ще отворят нови фабрики и работни места те имат връзки във Турция която е по голям пазар и от Русия. Нека да ги привлечем със програма. Инвеститорите ще видят че сме задружни и сериозни като хора. Никой не е забогатял от омраза.
Обичайте ги, коткайте ги в нашите партии и ги образовайте като Европейци.
5.
Истината
20.07.2016 17:43:45
5
8
Българските турци са наши братя Европейци. Никога не ги критикувайте защото ако проклетите комунисти не бяха извършили геноцид над България, те никога нямаше да избягат от родината си - България. Винаги лв дайте как да се разбираме се тях. Религията си е техен избор, но това са наши деца и хора. Трябва да си правим бизнес заедно и да радваме Европа и да привличаме инвеститори тук при нас за да станем като Швейцария. Трябва ни още образование. Трябва да станем пример в Европа. Добре са дошли, да вкарат спестяванията си тук при нас, ще имаме повече данъци да строим повече пътища, ще имаме повече пари като държава и повече хора да се грижат един за друг. Мислете за бизнеса и за растеж. Растеж бе хора не става. Мислете и обичайте!!!!!
4.
ДОГАНСКИ
20.07.2016 17:03:59
2
9
САКЪК БРЕ ДЖАНАМ. СТОЙТЕ СИ ТАМ. ТУКА КВО ЩЕ ПРАВИТЕ. МАЛИ ИЗБЯГАХТЕ НАВРЕМЕТО, НАЛИ НЕ ВИ ХАРЕСВА ТУК. СТОЙТЕ СИ В АНАДОЛА, ЯЖТЕ СИ ДЮНЕРИТЕ И ЕСКЕНДЕР КЕБАПИТЕ И ДРУГОТО....ОТЗАД И СИ ТРАЙТЕ. САМИ РЕЩИХТЕ.
3.
аз
20.07.2016 16:33:53
1
7
ne gi 6tem we4e sa si obrqzzani da si mizerstwat tam
2.
Хич не се косете,
20.07.2016 15:10:23
7
8
на парчета да ги режат, няма да се върнат. Те видяха какво значи да изкарваш достатъчно пари за сносен живот, видяха и, че държавата подкрепя социално слабите, изплатиха си вече кредита за жилищата... Ще дойдат тук да живеят като в кочина? Никой за нищо да не ги брои? Да стоят без работа или с 200 лева пенсия? Не ги чакайте.
1.
BG
20.07.2016 14:40:34
3
11
za kvo ni sa???polvinata ot teh ne znaqt i balgarski a isa balgaromrazci po priroda vsi4ki tezi gadjali tam se mahnaha po sobstveno jelanie koito iska6e moje6e da ostane
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори