×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Айтос пуснаха багерите срещу циганските коптори


В Айтос пуснаха багерите срещу циганските коптори
Циганите гледаха безучастно днес как събарят къщите им. Оказа се, че част от тях са със сериозни задължения към общинския бюджет
08 Юли 2016, Петък, 20:55 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Ромите ги бяха окупирали и нямаше сила, която да ги извади оттам


Общински имоти, които от години се рушат и са изключително опасни, но в тях се бяха настанили цигани, паднаха след зрелищна акция на Община Айтос днес.

Акцията по срутването на шест общински жилища и бивш търговски център започна рано тази сутрин и за няколко часа те бяха изравнени със земята. Седемте сгради са строени през 1950 и 1951 година.

Десетилетия са обитавани от социално слаби семейства на символичен наем - за около  20 лв на месец. Постройките са отскоро бракувани, до сега никой от кметовете не се е решаваше да поеме отговорността и да ги изравни със земята, а самонастанилите се цигани отказваха да напуснат.

Според местна наредба, наемателите на общинските жилища е трябвало в годините да полагат поне елементарни грижи за поддръжката им, но това явно не се е случвало. С времето са се превърнали в мръсни коптори, с пропаднали подове и тавани, без дограма и остъкляване, без елементарни условия за живот на многобройните си  наематели.

Наемателите пък, до един са в нарушение на същата тази наредба - не са плащани стотици наеми. Само за една от каталясалите сгради са натрупани 100 неплатени наема, а общо неплатените наемни вноски са над 500, пресметнаха общинските експерти. Един от наемателите дължи 5000 лв, най-ниският дълг към Общината от непогасените наеми, такса „битови отпадъци” и вода е над 2000 лв. За дължимите суми Община Айтос ще заведе съдебни дела.

В категории: Айтос


12
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
:dxudlr
10.08.2016 11:34:28
0
1
на циганите им трябва един калашник !
11.
aytoski huligan
09.07.2016 10:37:27
1
2
Кой каквото и да пише процесът от който няма връщане назад вече е на ход.А този процес се нарича "ГР. АЙТОС ЩЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА ЦИГАНИТЕ".Въпрос на време е ..........това е бъдещето на гр. Айтос .........за съжаление.
10.
Глиган
09.07.2016 06:18:54
1
10
Циганите нямало къде да отидат!
Амо да вървят на майната си.Никой с нищо не им е длъжен.Само смучат помощи от държавата.
9.
Българин до мангала 7
08.07.2016 23:21:14
2
13
Ей гурлив мангал от чекия правен, ще ти еба майката циганска. Само бой в простите ви тикви ви оправя плъхове черни. Мамка ви проста и неграмотна.Трепане още в зародиш.
8.
до румен гумен (7)
08.07.2016 23:08:39
2
7
ЯЖ БЪЛГАРСКИ ПАТЛАК
7.
РУМЕН ЧОЛАКОВ-ЕВРО РОЮА
08.07.2016 22:52:42
24
6
ЕИ ГЯВУРИ МНОГО СИ НАДИГНАХТЕ ВЪШКИТЕ НО ЩЕ ЯДЕТЕ ЦИГАНСКИ ХУИША СКОРО ВРЕМЕ.ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА КАЙМА ИВ ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ. МАМА ВИ ГЯВУРСКА ДА ЕБА.
6.
Флегми
08.07.2016 22:01:35
0
2
Що лъбете бе флегми! Събориха ги преди три дни бе шматки изкуфели!!!
5.
алооо
08.07.2016 21:51:58
2
3
Това стана преди три дена а хората ги няма от един месец. Що лъжити
4.
ОТВРАТЕН
08.07.2016 21:44:06
2
2
ТАМ ДО ПОЛИЦАЯ КЬВ Е ТОС ГРОЗЕН МАНГАЛ ВЕ НАПРАВО ДА ГО ЗАРИВАТ ПОД ОТЛОМКИТЕ ТАЯ МЬРША.КО ГЛЕДА ИЗУМЕНО ШТА ЕБА И ЧЕРНИЯ САЧ
3.
Мима Фелациото
08.07.2016 21:41:55
3
1
Вчера правих свирки на един от меден рудник и тос паляк ми открадна смартфона.Казва са Ицо по прякор Малкия.Ако някой му знай телефона дами пише СПЕШНО
2.
baihui
08.07.2016 21:40:43
3
4
А кога в Бургас ?!
1.
Деян Тончев Камбаната
08.07.2016 21:39:22
0
0
Tas malkata s 4ervenuto dunki stava.Taman za mene
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори