×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Богориди" заприличва все повече на Слънчев бряг, трябва да предприемем спешни мерки


"Богориди" заприличва все повече на Слънчев бряг, трябва да предприемем спешни мерки
Георги Андонов е сред хората, повели битка за връщането на автентичния бургаски дух на бул."Алеко Богориди"
04 Юли 2016, Понеделник, 14:51 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Свободата, която получиха търговците в центъра роди анархия, която доближава емблематични бургаски улици до долнопробен битак

Известният бургаски художник Георги Андонов е представител на Инициативния комитет, повел битка срещу кича по бул.“Алеко Богориди“. Те настояват тентите на морския булевард на Бургас да се уеднаквят, да спре с крещящите реклами и визията на „Богориди“ да се изчисти, за да даде търговската улица модерен европейски вид на Бургас(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Пред Флагман.бг Андонов разви визията си за премахването на кича от центъра на града.

-Г-н Андонов, какво трябва да се направи, за да се консервира „Богориди“ или поне това, което е останало от емблематичната бургаска улица?

-Това е една много болезнена тема и се радвам, че имам съмишленици, с които да я повдигнем в обществото. Най-важното е да надградим това, което има. Няколко са основните фактора в този град, с които да впечатлим хората и да запазим туризма. На мен, примерно, не ми харесват климатиците по витрините, ужасните реклами и това, че няма обособени зони за сладолед, царевица и хранителни продукти. Всъщност – климатиците по витрините са странен архитектурен елемент и не знам кой ги допуска. Много по-лесно е всички търговски обекти да изведат външните тела в задната част на магазините, а не да ги изкарват на улицата. Всички сме ходили в големи европейски градове и сме виждали какво се случва. Там никъде не съм видял климатици, хладилници или големи реклами на улицата.

-А как трябва да се процедира с фасадите на бул.“Алеко Богориди“?

-Много е просто – махат се всички еталблонди и всякакви глупости, защото това са глупости и се възстановяват фасадите. Винаги съм давал за пример сградата на „Пол и Шарк“(на ул.„Александровска“), която е реставрирана по великолепен начин. Така трябва да се направят фасадите, за да се върне духа на „Богориди“. Така е в цял свят, не откриваме топлата вода. Нужно е да вземем добрите практики от развитите страни. В момента всеки си слага негов дизайн, брандира си магазина по собствен вкус и се получава невероятна шарения. А всичко трябва да бъде в модули, които да са артистично изпълнени в градската среда. Трябва да се предприемат спешни мерки, защото все повече заприличваме на Слънчев бряг.  А рекламата да бъде само в рамките на стъклото, да не излиза на улицата. В момента търговските обекти приличат на коледна елха, има архитектура, която е унищожена завинаги заради крещящите реклами и пластмасови витрини.​Не трябва да има реклама в центъра на града, защото заприличваме все повече на Слънчев бряг.

Има и друг проблем, за който не се говори – че няма обособени зони за продажба на сладолед и царевица. Виждал съм царевица с човешки размер. Според мен е нужно е да има улица, или зона, на изкуствата,  на бродерии, среброто, зони за сладоледите. Вземете примера от Созопол и може да видите, че там Старият град изглежда по друг начин.

Централният булевард "Алеко Богориди" все повече заприличва на долнопробен битак в евтин курорт


-Вече повдигнахте идеята за уеднаквяване на тентите, но ще успеете ли в тази битка?

-Не само тентите, но и всички чадъри трябва да бъдат уеднаквени. Разходете се в момента по бул.“Алеко Богориди“. Има всякакви надписи - „Загорка“, „Каменица“, всеки бранд със своя стил, получава се дразнеща шарения. Всички чадъри и тенти трябва да са в един цвят – бели с дискретни надписи на търговския обект.

-Срещнахте ли подкрепа в ръководството на Община Бургас?

-Радвам се, че и експертите в администрацията, и кметът Димитър Николов са съгласни с голяма част от нашите предложения. Те разбира се ще ги подложат на обсъждане, за да получат и обществена подкрепа, но вярвам, че бургазлии са умни хора и могат да оценят кое е красивото и естетичното и кое кич.

-Ще приемат ли търговците вашите предложения?

-Това са последните хора, които трябва да се питат. Те нямат думата. Видяхме до момента какво са направили. Свободата, която получиха роди анархия в центъра на града. Няма ли закон и ред резултатът се вижда от всички. Вместо в центъра на Бургас да има големи брандове, които да вдигнат нивото е пълно с евтини китайски и турски магазини и главните улици приличат на битака в „Меден рудник“.

В категории: Бургас


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
До №16
05.07.2016 15:39:23
2
4
Много си прав!
Художникът на бургаските простакеси, които гам не разбират от изкуство, но той умело им взима по 1500лв на картина...тръгнал да ми говори за стил!!!
16.
НИК
05.07.2016 13:50:27
2
2
ПО ПРИНЦИП СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ ПОШЛОСТТА И ЦИГАНИЯТА!!!....... ,НО НАЙ-ВПЕЧАТЛЕН СЪМ ,ЧЕ ХИПЕР ИЗВЕСТНИЯТ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА ХУДОЖНИК ГЕОРГИ АНДОНОВ СЕ ЖАЛВА ОТ ПОШЛОСТ И КИЧ, В САЙТ ,КОЙТО Е ЕМБЕМАТИЧЕН С ПОШЛОСТТА СИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАТИЙКИ ЗА ПОДРАСТВАЩИТЕ ДЕЦА , КАТО СЛЕДНАТА ..........
http://flagman.bg/article/104952
А И САМО ДА СПОМЕНА НА ХИПЕР ,ТУРБО ИЗВЕСТНИЯТ ХУДООООЖНИК ,ЧЕ В "МЕДЕН РУДНИК", НЯМА БИТАК ОТ ОКОЛО 15 ГОДИНИ!!!
15.
Рррр
05.07.2016 10:20:23
4
4
До 14 - ибрикчията на Георги Андонов
Ибрикчия вмирисан ,тази пияница може да има картини само в най долните кръчми по света.
14.
до идиота Рррр:
05.07.2016 08:03:57
3
5
мишок този човек има картини в цял свят. И той е известен повече по света от колкото у нас заради мелези като теб, с които не иска да има нищо общо.
13.
Рррр
04.07.2016 20:38:11
5
5
И какъв художник е този мишок,излага картините си не в галерия , а в ресторанта на другия мишок Стоян.
12.
Истината
04.07.2016 20:18:41
3
10
Браво, съгласни сме!!!!
Не слушайте троловете те са комунисти.
Само красотата прави града.
11.
Ррррр
04.07.2016 19:59:21
3
3
Като са бели с дискретен надпис кой ще ги плати бе бастун тъп,фирмите ги дават на обектите за да се рекламират?А този умен господин знае ли ,че от тази година милата ни община щави търговците да плащат на квадратен метър за всяка реклама разположена пред обекта и по този начин си пълни касата.Той като е член на инициативния комитет наясно ли е с тази малка подробност.
Надявам се да не е толкова тъп и некомпетентен колкото изглежда и да не се изказва неподготвен за да не му опъва Митко ушите.
10.
?!?!?!
04.07.2016 19:28:12
7
5
Боже,боже....всичката ви в бургас в и е наред,че с една улица ще се занимавате !!!!
9.
Истината
04.07.2016 18:24:01
2
9
Съгласен съм!
Браво!!!!!
8.
Пуст всегда будет Кмета Солнце
04.07.2016 18:20:07
2
13
А кой ши махне кичозните ПЛАСТМАСОВИ пипируди и цветя по главната
7.
Бургазлия
04.07.2016 18:04:42
2
8
Моля ви не давайте на щели и нещели хора без работа да решават съдбата на тази хубава улица.
6.
Avtor19
04.07.2016 18:02:36
7
7
Как решихте че е велик художник на 5 къртини със цветя!!!!
5.
1
04.07.2016 17:49:27
3
13
До кога ще търпите, мишки бургаски... мишоци сте!!!
Не се наядоха, не се накрадоха....
Не виждате ли колко некачествено и нефункционално е всичко, което се направи.......
Светофарите не са нови, а пребоядисани, маркировките са с разредена боя, махнаха 100% железни парапети и поставиха кухи.... не се чисти след ремонтите на общината, а тя пледира за санкции и наказания....
ДО КОГА?!?!?!
4.
Даскала
04.07.2016 17:40:37
4
10
Пълни глупости!!! Поредната агитация с цел да се угоди на някои и най-сетне да се "използват" парите и материала за "ремонта" на улицата.
Бургас е ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД! и аз съм ЗА да има заведения, търговски улици, занаятчийски магазинчета и прочие.... Този град има само 2 улици, по които има движение 3 месеца в годината.
Аман от слепи, наивни и неграмотни граждани. Най-слабата активност на ВОТ имаше на миналите избори, ИЗОБЩО не е "победа" за Димитър.... ОСТАВКА!!
3 гигантски дупки зеят в този град... Колко още, до кога?!?!?!
3.
Митьо Фибата
04.07.2016 17:15:10
2
4
АРСЕНАЛ-ШАМПИОН
2.
111
04.07.2016 17:12:29
2
19
Само Богориди ли ? Ами Александровска на какво прилича с тези втори употреби и китайски магазини. Хора спрете се с тези реплики ставате смешни! Със закон трябва да се махнат!
1.
ochite
04.07.2016 17:11:20
11
2
toz golqm razbirach I toi nie si obichame ciganiikata ve razberi ve
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори