×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стара общинска наредба допуснала кича на морския булевард „Алеко Богориди“, променят я


Стара общинска наредба допуснала кича на морския булевард „Алеко Богориди“, променят я
Председателят на комисията по туризъм Живко Табаков е категоричен, че промените на "Богориди" трябва да се осъществят само, ако има широка обществена подкрепа
12 Юли 2016, Вторник, 09:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Направихме проверка и установихме, че всички са изрядни, но е ясно, че така не може да се продължава, изтъкна общинският съветник от ГЕРБ Калояна Живкова

Кичът с рекламите на морския булевард „Алеко Богориди“, подходящ за бит пазар, а не за центъра на европейски град, се оказа законен. Тази интересна подробност съобщи общинският съветник от ГЕРБ Калояна Живкова.

Днес се проведе заседание на комисията по туризъм към Общинския съвет в Бургас, на което бяха поканени представители на инициативния комитет, предлагащ кардинални промени за скъсване с ориенталския дух на емблематичния бургаски булевард(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Калояна Живкова бе гост на заседанието на комисията. Тя участва в друга постоянна комисия на местния парламент – тази за реклама. Живкова уточни, че още в началото на мандата си е повдигнала въпроса дали всички крещящи реклами в центъра на града са законни. Направена е проверка и е установено, че няма нарушения. „Това означава само едно – необходими са промени в общинската наредба за реклама, но те са толкова много, че е по-добре да се изготви изцяло нова такава“, каза Живкова.

Художникът Георги Андонов, който е представител на Инициативния комитет, искащ да върне автентичния дух на морския булевард предложи климатиците и хладилниците да се премахнат час по-скоро, рекламите да са по-дискретни и там, където е възможно да се възстановят автентичните фасади на сградите. „Центърът трябва да е емблемата на Бургас. Много ми се иска да показваме красивите къщи на „Алеко Богориди“, а не кича, който сега ги загрозява“, изтъкна Андонов и изложите другите си доводи, които разви първо в интервю пред Флагман.бг(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Председателят на комисията по туризъм Живко Табаков бе по-умерен. Той бе категоричен, че преди да се предприемат промени трябва да се потърси широка обществена подкрепа, включително и сред търговците, които ще са най-потърпевши, защото трябва да инвестират сериозни суми, ако бъдат одобрени промените.

Художникът Георги Андонов(вторият отляво надясно) бе изслушан днес в Комисията по туризъм


Когато говорим за един туристически продукт, много важно е да имаме пъстрота. На трябва да е ясно в каква посока отиваме – да се придържаме към старото, или в тази, която всеки да бъде пъстър и конкурентен. Говоря конкретно за туризма, а не за парцалите, за които всички сме на едно мнение“, мотивира се Живко Табаков.

Друг общински съветник арх.Димитър Георгиев подкрепи идеята на художника Георги Андонов и определи това като сигнал към всички бургазлии да мислят в тази посока – как трябва да се промени центъра на Бургас.

„Преди години имаше изисквания сградите да бъдат с подходящи цветове и ажурни парапети. Поддръжник съм на тази идея и смятам, че тя може да се доразвие – да се вкара растителност и допълнително озеленяване по фасадите на сградите. Така ще се върне автентичния облик на „Алеко Богориди“, но всичко това трябва да стане след обществено обсъждане, за да чуем мнението на заинтересованите страни“, допълни арх.Георгиев.

Ангел Божидаров пък бе категорично против уеднаквяването на тенти или въвеждането на рестриктивни мерки за търговците в центъра на града. „Всеки е свободен да изразява виждането си за развитие на бизнеса, не трябва да ги ограчиваме или уеднаквяваме, защото това е характерно за едно друго време – преди 10 ноември 1989 година“, подчерта Божидаров.

В категории: Политика


23
Коментара по темата
23.
Bods
23.07.2016 20:40:53
0
0
Andonov e prav tova e tchoveka koito predstavia Burgas pred tseliat sviat
22.
Ambi
23.07.2016 20:38:16
0
0
The artist e prav triabva da Ima takiva hora s takiva idei
21.
Me
23.07.2016 20:36:53
0
1
Mnogo e prav hudojnika podkripiam ideyata Burgas Ima nujda Ot tova
20.
хасан -асен
13.07.2016 09:57:10
0
0
За да стане по привлекателно място на Богориди да се организира битак както е в Меден Рудник. Ха да видиш ква сган ще се събере . кви далавери бе бате,мильони ша сберем и братчеди от Индия чак ша додат. Много пари бе бате....
19.
До всички коментатори
12.07.2016 16:56:37
0
3
Мечтите Ви можеха да са реалност,ако ни управляваха кметове от изброените по долу градове картички.От 1990г до днес Бургас се управлява от бездарници които го презастроиха,унищожиха зелените площи,направиха улиците на паркинги, срутиха исторически сгради[църквата Св.Кирил и Методи]и всичко това за да станат милионери с откраднатите пари предназначени за развитието на града ни.
18.
Aloha
12.07.2016 15:39:29
0
4
Нима по Александровска е по-различно - маси и столове на кафенца и кръчми до средата на улицата, чадъри с всякви видове реклами и надписи на магазините като за кьорави?
17.
komsho
12.07.2016 13:24:54
0
3
Момчето идва от село и все шаренията го пали. Елате в Черни връх да видите.
16.
Царство България
12.07.2016 12:25:08
0
3
Ako го бяхте слушали Андонов когато правихте около храма но вие изсрахте най евтините плочки сиви, тъпи никакъв стил.
15.
How
12.07.2016 12:12:02
0
5
Пичове сега е момента да построите града мечта които печели награди и е по цял свят на картичките!!!!
Не спирайте!!!! Правете закони които ще покорят тази цел!!!
Накарайте цяла Европа да каже wow!!!! Накарайте цяла Европа да се влюби в Бургас.
Всеки бордюр трябва да в най красивия в света. Всяка плочка, всяко дръвче, всеки храст да е орязан и полят, архитекти от цяла Европа да идват тук!!!
Събаряйте гатата на комунизма и строете красота.
14.
Лилия
12.07.2016 12:06:48
0
4
Веднага махайте тея тенекиени магазинчета със турски и китайски надписчета от по 1 левче надписа ама вече го заковават там до климатика!
13.
Холандската Преса
12.07.2016 12:04:27
0
2
Живко каква пъстрота ве пич!!
Ти не си в ред!
Стил ве пич!
Вземи най красивите градове в Европа като Берн, Цюрих, Амстврдам, Дрезден, Мюнхен, Ница, Монако, това е!!!!
12.
уууууу!!!
12.07.2016 11:57:38
2
4
Не само на булеварда!!!
Направете художествени закони за целия център и за целия град!!!!!! Който не си боядисва сградата всеки 7 години я губи!!!!
11.
Кмета
12.07.2016 11:54:41
0
3
Града е презастроен от грозни по грозни и от нелегални по нелегални сгради и фирми.
Няма никакви високи тавани и големи прозорци, няма никаква еднаквост на стила, резултата е една грозна сбирщина от паплач.
Не може така! Всички ще се самоубием без ред и закони!!!!
Свободата не значи тъпащина и хаус!!! Трябва стил и закони!
Някой трябва веднага да почва да прави закони, ред и визия!!!!
10.
раковски
12.07.2016 11:50:25
0
2
Сега е момента да се стегнем както каза Андонов. Сега или никога. Времето тече.
Целия град е в гета.
Може да загубим всичко ако не се подобрим към по красивото.
9.
Юрий
12.07.2016 11:47:36
0
3
Работете да стане града най красивото и богато място във света където таланти от цял свят идват да работят, да живеят, да учат във най отворените интернационални, мулти-религиозни университети.
Работете към превръшането на Бургас във столица на Европа, във втори Париж и Лондон.
Възпитавайте децата си на красота и във хармония. Възпитавайте се и се учете от художниците и цивилизацията на Европа!!!!! Нека красотата да ни донесе пари!!!!!
8.
Истината
12.07.2016 11:42:47
0
2
Живко Табаков е едно посерно уродче!!! Един бюрократ който няма никакво образование от западен университет. Той не е виждал света. Той в ограничен комунист. Ритнете го под масата, той няма да казва как ще се развива града. Живко е ограничен!!! Целия център трябва да стане картичка дори със гетата блокове!!!! Сивия цвят трябва да изчезне!!! Града трябва да стане най красовия във Европа!!!!!
Иска се закон както предлага Андонов!!!!!
7.
Истината
12.07.2016 11:37:45
0
2
Искам Бургас да стане като Берн и Люцерн на Черно Море. Като приказка!!!! Вземете града в ръце и го направете като бижу със строги закони за красота.
Нека Бургас да стане много по красив от Одеса и Истамбул.
Нека тук да дойдат да живеят всички Европейци и Американци!!!
Нека тук да дойдат най богатите хора от света!!!! Те ще дойдат само тогава когато сме ултра строги и имаме художествени закони!!!!!
Това ще докара и пари и данъци на града завинаги!!!!!
6.
Истината
12.07.2016 11:31:54
0
7
художника Георги Андонов е най прав!!!! Слушайте човека!!!!
Вън циганщината и кича!!!
Махайте климатици и кабели, бъдете стриктни и правете града като художествена картичка!!!!
Иначе глоби!!!!!
Тоя град трябва да се прочуе като най красивия на Черно Море.
Бургас трябва да стане Париж на Черно Море!!!!!!
5.
Курти
12.07.2016 11:29:13
0
7
Божидаров не е прав - свобода не значи свободия. Как така всеки е свободен да изразява вижданията си - ами ако са безвкусни и грозни? Напълно съм съгласен, че "Богориди" трябва да върне автентичния си вид, рекламите да са изписани дискретно върху витрините на магазините и старите сгради да съ възстановят, каквито са били. Продажбите няма да паднат - напротив - ще има повече туристи, а това значи и повече клиенти. Виждал съм как чужденците се спират и снимат старите красиви сгради, а не кичозните реклами!
4.
123
12.07.2016 11:28:29
0
7
Ангел Божидаров,Боже,Боже какъв капацитет.Хора с високи естетически критерии-художник и архитект им говорят,но глигана Божидаров по ги разбира тези работи.Чувството за естетика и красиво на българина е под всякакво ниво,но какво да очакваме с такива местни "старейшини" и "мъдреци",каквито са нашите "общинари".
3.
стоян от Чикаго
12.07.2016 11:28:05
0
3
Живко е тъпак, слушай художниците и прави защото ще има много повече полза за града ако стане като картичка!!!!
Никой няма да се сети за един град кич, на всякъде ги има по Сирия и Турция. Но дори в Турция няма такава селящина както в момента е в Бургас.
Трябва всяка сграда да има розово, оранжево, златно жълто, нашите богати цветове!!!
Града трябва да стане картичка която като я пратя в Гърция или Америка веднага да кара хората да се качват на самолетите и да идват! Гонете грозното!!!
Правете града за богати хора не за ориенталщина и цигани!!!!
Направете града богат че да можем дори да си вдигнем таксите и данъците.
Искам Бургас да стане като Цюрих красив!!!!! Нали БГ ще става Швейцария!!!!! Вижте Берн как е направен всички сгради си пасват!!!!!
2.
История
12.07.2016 11:22:33
2
7
Ангел Божидаров да отива във кумлука като иска всеки да се изразява!!! Изрод! Къде си видял във Проваанс във Ница във Цюрих на главната улица където си видял циганшина и всеки да се изразява!!!!!! Съгласен съм със Андонов!!!! Красиво име! Умен човек! Художник!!!!
1.
ne razbiram edno
12.07.2016 11:03:58
0
7
s zhivko uchihme zaedno. togava beshe adski prost. sega ne e po razlichen. kak se stava obshtinar? Slaba uprava slabaaa. tapaka zhivko deto akyl davashe za letniq turizam- turizma propadna i nqma da se izdigne. dogodina nqma turizam!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори